DDR 2 problem

poruka: 19
|
čitano: 4.148
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
DDR 2 problem

Poz raja evo maloprije sam uzeo jos jednu plocicu DDR2 memorije,kako sam primjetio jedna plocica radi na frekvenciji 333Mhz a druga na 400Mhz...il ja grijesim....hv na pomoci unaprijed

Slot 1 Slot 1
Slot 2 Slot 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: DDR 2 problem

Ne,to je SPD tab koji pokazuje tvornicke taktove na kojima je pojedina memorija predodređena da radi.Klikni na memory tab,tamo ćeš vidjeti na kolko ti memorija radi.

13 godina
neaktivan
DDR 2 problem
Pa jesi stavio ploćicu 800 mhz ili 667 mhz. Ako su iste frakve u biosu nariktaj na 800mhz,a ako nisu istih frekv. Onda i ona radi na ovoj nižoj
Sve se nema.Možeš mislit.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Rado bih nariktao kad bi znao koja je to opcija :) Maticna mi je GIGABYTE G31M-ES2L 

15 godina
moderator

memorija ti radi na 800MHz kako i treba

dakle sve je ok...

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
14 godina
neaktivan
DDR 2 problem

Nebih da zamaram mnogo samo me zanima zasto mi onda u PES 2012 opcijama pise da imam 2GB rama,

slika slika
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DDR 2 problem

Više bih verovato CPU-Zu, mada mi jeste čudno da ti ona pločica kojoj je zvanična max frekvencija 666MHz regularno radi na 800. Šta ti piše pod Control Panel/System?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DDR 2 problem

koji os imaš, i stavi ih u single mod ako su različiti proizvođaći kao i frekvencije i pogledaj na ambalaži od nove memorije kaj ti piše koliko Mhz radi drugih 2 Gb DDR2. Ako imaš 32-bit win7 onda ti treba pokazivati 3.25 gb iskoristivo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 9:42 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DDR 2 problem

pise mi 4GB (2GB iskoristivo) kao sto vidi se na slici,a i cudi me kako je ocjena windowsa ostala ista kao i prije sto cu ubacit jos 2GB..5,5(naravno da sam osvjezio ocjenjivanje)......

.... ....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Prve dvije slike u postu prikazuju obje memorije......a na maticnoj imam samo 2 utora za RAM...koja sam i iskoristio..

13 godina
neaktivan
DDR 2 problem

ma prijatelju tebi one rade kao u dual modu ali su razlićite frekvencije i ne može ti iskoristiti sve rame jer je 32-bitni, moraš otići u bios i pogledati koliko ti pokazuje DDR2 frekvenciju i probati prebaciti u single mod jer cpu-z pokazuje da rade u dual modu što ne bi trebalo jer su različite po svemu. A kad rade u dual modu memorije moraju biti identićne  , što kod tebe nije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 9:44 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
DDR 2 problem

Ako rade u dual modu i sve je stabilno, neka ih (iako mi nije sasvim jasno kako). Sva 4GB ti nisu dostupna zato što, kao što je rečeno, imaš 32-bitni Windows, mada je ovo prvi put da vidim da se nekome vidi samo 2.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DDR 2 problem

ni meni druze nije jasno....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DDR 2 problem

ma ok je to samo što su ti 32-bitni win7 i to je razlog zašto samo 2 gb iskoristivo, stavi 64-bitne win 7 i onda vidi.i mislim da ako imaš dvije ploćice onda rade u dual modu, a samo jedna je singl mod.

lp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Fero kaže...

ma ok je to samo što su ti 32-bitni win7 i to je razlog zašto samo 2 gb iskoristivo, stavi 64-bitne win 7 i onda vidi.i mislim da ako imaš dvije ploćice onda rade u dual modu, a samo jedna je singl mod.

lp.

Zapravo 32-bitni windows prepoznaje do 3.5 GB rama a ne 2 GB kao sto je navedeno, a ako zelis vise od 3.5GB rama onda moras instalirat 64-biti windows... :)

13 godina
neaktivan
DDR 2 problem

prijatelju čitaj sve postove pa onda citiraj, ja sam mu samo naveo zašto je kod njega iskoristivo 2gb, a ti daj dokaz da win 7 32-bit prepoznaje 3.5gb.(ispravak: koristi)

{#} lp. prepoznavanje i korištenje nije isto a njegova slika govori 4gb, a iskoristivo 2 gb.{#}.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.3.2012 0:41 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DDR 2 problem

32-bitni Windows bez PAE-a može da adresira 4GB memorije. Međutim, to osim RAM-a uključuje razne druge memorijske lokacije kojima procesor ima pravo pristupa, to jest razne registre i bafere ostalih uređaja u računaru, kao što su hard disk, zvučna i, najvažnije od svega, grafička kartica sa, u ovom slučaju, čak gigabajtom sopstvene memorije. Da bi mogao da pristupa resursima ovih uređaja, da bi mogao da radi sa njima, a da bi se uklopio u ograničenje od ukupno 4GB adresnog prostora, Windows posmatra samo deo fizički prisutnog RAM-a.

Mada, Windowsu nije potreban pristup svoj memoriji sa grafičke, tako da me malo čude samo 2 GB.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ivan(4) kaže...

Ako rade u dual modu i sve je stabilno, neka ih (iako mi nije sasvim jasno kako). Sva 4GB ti nisu dostupna zato što, kao što je rečeno, imaš 32-bitni Windows, mada je ovo prvi put da vidim da se nekome vidi samo 2.

Mislim da je iskoristivo 2 GB zbog toga što ima ATI 6570 koja na neki način zauzima jedan dio sistemske memorije, nešto slično cardexpert technology, virtual memory.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
14 godina
neaktivan
DDR 2 problem

hvala svima na trudu da mi pomognu,svratio sam prije sto cu na posao u radnju u kojoj sam kupio RAM,rekli su da je problem sto je 32-bitni win,tako da cu morat sutra odnijet da mi stave 64-bitni....hvala jos jednom svima.najbolja ste raja ;)

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice