Vmware workstation

poruka: 5
|
čitano: 2.976
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Vmware workstation

Bok svima...

Zanima me dali mi netko može reći kako namjestiti postavke na vmware workstationu da radi na njemu linux. Inače koristim windows 7 na kojem imam instaliran vmware workstation, a imam i statički ip. Koristim znet wireless pa imam 4 slobodne ip adrese na koje se mogu spajati, jasno jedna ip adresa otpada sa windows, a druga bi trebala za linux, iako mi unutar linux-a kada mu konfiguriram netcardconfig javlja da je sve u redu, nikako se neće prespojiti na internet, a niti na mrežu.

P.S. Kao što sam rekao koristim statički ip i nikako mi ne radi, dok kada koristim DHCP preko wirelessa neke druge mreže kada konfiguriram radi.

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Vmware workstation
Sicily kaže...

Bok svima...

Zanima me dali mi netko može reći kako namjestiti postavke na vmware workstationu da radi na njemu linux. Inače koristim windows 7 na kojem imam instaliran vmware workstation, a imam i statički ip. Koristim znet wireless pa imam 4 slobodne ip adrese na koje se mogu spajati, jasno jedna ip adresa otpada sa windows, a druga bi trebala za linux, iako mi unutar linux-a kada mu konfiguriram netcardconfig javlja da je sve u redu, nikako se neće prespojiti na internet, a niti na mrežu.

P.S. Kao što sam rekao koristim statički ip i nikako mi ne radi, dok kada koristim DHCP preko wirelessa neke druge mreže kada konfiguriram radi.

Hvala

EH sad... Koristio sam i ja workstation i znam da kada kreiraš virtualnu mašinu trebaš odabrati i OS za koji je namjenjena.

Isto zako trebaš i za net... Probj instaliraj IVT Corporation BlueSoleil on je za bluetooth ali nas to ne zanima nego on će instalirati novu mrežnu konekciju PAN - Personal Area Network - Ovo govorim iz iskustva jer sam imao sličnih problema a riješio sam ih na ovaj način...

Virtualna mašina mi se nomalno spajala na novo nastalu konekciju

P.S . IVT Corporation Blue Soleil instaliraš na svom Windowsu ne na virtualnoj mašini.

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2009 12:51 (xZero1).
17 godina
neaktivan
ja se bas puno zezam sa linuxom na Vmware-tu...xzero1 je rekao sta trebas a ja bi samo dodao.....kad pravis virtualnu masinu odaberes Bridge Mod za internet i tako treba da radi bez dodatni namestanja...ja tako radim...lako i prosto
K'eni pa te vat' ;)
16 godina
neaktivan
BugSU kaže...
ja se bas puno zezam sa linuxom na Vmware-tu...xzero1 je rekao sta trebas a ja bi samo dodao.....kad pravis virtualnu masinu odaberes Bridge Mod za internet i tako treba da radi bez dodatni namestanja...ja tako radim...lako i prosto

ja imam par linuxa na wmware i svaki radi odlično zajedno s internetom

17 godina
neaktivan
nisam mislio da imam problema pa da se zezam vec da ih puno testiram na WM-u :)
K'eni pa te vat' ;)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice