Postoji li način da pokrenem Ubuntu iz Windowsa preko Sun Virtual Box-a?
Virtualni Linux
- poruka: 16
- |
- čitano: 4.260
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Naravno. Ubuntu je live cd. Bez problema će raditi.
Da se ispravim, može se koristiti kao live sistem. Eto malo točnije.
Još jednostavniji je VMWARE Player. Ja vrtim jednu distru i nekoliko Windows OS-eva. Works like a charm.
Naravno.
Jesi naletio na kakve probleme?
Ubuntu kad staviš CD pod Windowsima nudi opciju "Instaliraj kao Windows aplikaciju. Ne podržava hibernanciju i ima ograničen pristup disku". Vjerojatno je to neka virtualizacija.
Ubuntu kad staviš CD pod Windowsima nudi opciju "Instaliraj kao Windows aplikaciju. Ne podržava hibernanciju i ima ograničen pristup disku". Vjerojatno je to neka virtualizacija.
To je instalacija preko wubi-a. Ali da, moglo bi se reći da je nešto kao virtualizacija.
neznam kak to mislis kaj imsa dual boot windwose i linux i iz virtual boxa zelis pokrenut linuxe bez instalacije
kratko i jasno - možeš.
u virtualboxu mountaš image kao i svaki drugi virtualizirani OS.
radi bez problema, a ako se ne varam, čak su i uveli podršku za Compiz, tj. desktop transparencije i ostale efekte
Na Vmware workstation vrtim Ubuntu 9.10 bez problema, instalacija traje manje od pola sata i sve radi iz prve.
Na Vmware workstation vrtim Ubuntu 9.10 bez problema, instalacija traje manje od pola sata i sve radi iz prve.
Ja kad sa usb stickom instaliram ubuntu normalno na disk, onda ga dignem ga live za 2 min i za 4 min instalriam i radi sve :)
To je sad vise pitanje ukusa, oces ga staviti na virtualnu masinu ili ga dizati kao live.
Obje stvari rade, samo mislim da se za razliko od mojeg nacina, na live ne cuvaju podaci, tj. da svaki puta kad ga pokrenes moras ponovno instalirati nanovo sve programe?
To je sad vise pitanje ukusa, oces ga staviti na virtualnu masinu ili ga dizati kao live.
Obje stvari rade, samo mislim da se za razliko od mojeg nacina, na live ne cuvaju podaci, tj. da svaki puta kad ga pokrenes moras ponovno instalirati nanovo sve programe?
Ja sam govorio o installaciji sa usbsticka na fizički disk, a preko usb sticka mi ispada dosta brže nego preko cd-a. Inače ja sada stalno koristim usb stick, jer mi neradi pržilica. Skinem ISO sliku ubuntua i montiram na usb stick i ponaša se kao da si sprzio na cd. (usb ima prednost u usporedbi sa cd-om) na njega uvjek kada dizes live ama bas uvik mozes spremati programe i postavke.
Oni koji imaju windows, mogu skinuti program za montiranje sa http://www.linuxliveusb.com/ ili unetbootin (koji podrzava montiranje više distribucija).
Jeli ti radi 3D Accerlacija??? Meni neće nikako!!! A baš bi htio stavit efekte na verry high!!!
Na koje tocno efekte mislis?
Koliko znam vmware 6.5(koji ja koristim) ima 3d akceleraciju koju izvodi na cpu-u, dok novi vmware 7 to radi na gpu-u.
Ne preporučujem ti to, to ti više problema donosi nego dobroga. Linux tada gubi potpunu fukcionalnost. Linux je najbolji kada je na vlastitom datotečnom sustavu.
Preproučujem da napravis liveusb ili da si instaliras kao dualbot.