Ubuntu -Postavljanje konekcije

poruka: 16
|
čitano: 4.759
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Ovako: kako sad da podesim konekciju, imam bežićni internet, znate ono kabal ide do antene, antena hvata signal?...

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

To nije Ubuntu pitanje.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Ubuntu -Postavljanje konekcije
Buffer Overflow kaže...

To nije Ubuntu pitanje.

One slike su samo podatci.

Jest Ubuntu pitanje, jer postavljam u Ubuntu-u.

17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
Buffer Overflow kaže...

To nije Ubuntu pitanje.

System > Preferences > Network Connections

"Tako je" - povikase seljaci i slozno glavama razbise zid
15 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...
Mentalist kaže...
Buffer Overflow kaže...

To nije Ubuntu pitanje.

System > Preferences > Network Connections

Dosao sam i ja dotle, sta trebam upisati?

15 godina
protjeran

New connection pod wireless, upiši SSID, key i gotovo.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Buffer Overflow kaže...

New connection pod wireless, upiši SSID, key i gotovo.

Izvini, ja sam poglup, koji key?

16 godina

Da li se konektuješ preko PPPoE tj. da li unosiš username i password kada se konektuješ?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
uss kaže...

Da li se konektuješ preko PPPoE tj. da li unosiš username i password kada se konektuješ?

Da.

17 godina
neaktivan

Bože moj, ajde fino objasni kak se spajaš na net, jel se sa računalom prvo spojiš na neku kućnu wireless mrežu ili ruter direktno u komp spajaš (preko RJ45 kabla - dakle u mrežnu)? Mislim, svejedno koja god je solucija u pitanju, sve imaš pod Network Connections: Wired, Wireless, Mobile Broadband, VPN, DSL, tak da ne vidim u čemu je problem tu, znaš kak se spajaš tu karticu odaberi stisni Add i unesi postavke...

2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Bože moj, ajde fino objasni kak se spajaš na net, jel se sa računalom prvo spojiš na neku kućnu wireless mrežu ili ruter direktno u komp spajaš (preko RJ45 kabla - dakle u mrežnu)? Mislim, svejedno koja god je solucija u pitanju, sve imaš pod Network Connections: Wired, Wireless, Mobile Broadband, VPN, DSL, tak da ne vidim u čemu je problem tu, znaš kak se spajaš tu karticu odaberi stisni Add i unesi postavke...

Ovako, imam antenicu malu u kuci koja hvata signal sa velike antene koja je na brdu, samo se ja spajam na tu svoju antenicu (na slici) i nitko vise.

Imam par mreza da odaberem (na slici), normalno biram onu s najjacim signalom.

17 godina
neaktivan

Oke, znači spajaš se preko wirelessa, onda samo u network connections odeš pod wireless, stisneš Add, i upišeš SSID, kao što ti je već Buffer Overflow reko, SSID ti eto i piše na ovoj drugoj slici šta si postao, pod wireless security odabereš zaštitu koju mreža koristi, ako nema zaštite, aka nemoraš upisivat password, ostaviš none, pod ipv4 settings ostaviš kak je (trebalo bi biti automatic dhcp) i to je uglavnom to. Možeš i kliknuti tipkom miša gore na panelu, na antenicu pa će ti pokazati sve mreže koje su dostupne, pa možeš i tak odabrati.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 15:14 (1domagoj1).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Oke, znači spajaš se preko wirelessa, onda samo u network connections odeš pod wireless, stisneš Add, i upišeš SSID, kao što ti je već Buffer Overflow reko, SSID ti eto i piše na ovoj drugoj slici šta si postao, pod wireless security odabereš zaštitu koju mreža koristi, ako nema zaštite, aka nemoraš upisivat password, ostaviš none, pod ipv4 settings ostaviš kak je (trebalo bi biti automatic dhcp) i to je uglavnom to. Možeš i kliknuti tipkom miša gore na panelu, na antenicu pa će ti pokazati sve mreže koje su dostupne, pa možeš i tak odabrati.

Ja mislim da je u mene ona Leap protection (jer u njoj sam Username i Pasword idu), uglavno to sam podesio i kliknem gore na panelu na antenicu i nema mi te veze, samo ona sto mi je Linux sam postavio (Wired nekakva). 

17 godina
neaktivan

Jesi siguran, username i password ti koristi i Dynamic WEP sa Tunneled TLSom, PEAPom, i LEAPom. Isto tak i WPA Enterprise sa ovima navedenim...

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

I give up...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

I ja koristim PPPoE za konektovanje i imao sam problema.Na kraju sam skontao kako ide i konekcija mi radi na svim distribucijama Linuxa.Moraš instalirati RP-PPPoE.Skini deb pakete instalacija je trivijalna.Zatim u konzoli ukucaj pppoeconf ili pppoe-setup i unesi podatke.Kad napraviš konekciju konektuješ se naredbom sudo pon dsl-provider.Kada se konektuje vjerovatno nećeš moći otvoriti ni jednu stranicu zato što je default ruta podešena na lokalni host.Ukucaj naredbu route i pogledaj koja ti je IP adresa konekcije ppp0.Zatim kucaj sudo route delete default.Novu rutu postavljaš naredbom sudo route add default gw ***.***.***.*** ppp0.Umjesto zvjezdica upiši IP adresu konekcije ppp0.Konekcija bi trebala proraditi.Jedini problem je što se ovo mora ponoviti svaki put kad se konektuješ.Možda bi se mogla napisati skripta kako bi se moglo jednim klikom konektovati.Ako neko zna kako odraditi nek napiše.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice