Ubuntu (install problems)

poruka: 11
|
čitano: 1.919
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Prilikom svake instalacije ubuntu-a kojeg sam skinuo sa interneta pojavi mi se error mislim da je 5 u kojem kaze kako je unable to copy files on HDD,pa onda prijedlozi sta da uradim izmedju ostaloga i da ocistim cd na kojem sam sprzio iso i tamo na disk chekeru ona opcija dole nadje samo 1 error a ne znam koji je :S trenutno defragmentiram disk kojeg smanjim da bi ustupio mjesto Ubuntu..

Sta mogu da uradim jos?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ubuntu (install problems)
Ponovno sprzi taj CD, vjerojatno je doslo do nekih gresaka pa ti onda ne radi.
17 godina
neaktivan

evo chekirao sam i hash nije isti :S

upravu burnam na novi cd :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Isti problem! A da probam instalirati 8.04 lts koju imam original i fercera 100% pa onda staviti ovaj i da uradim update ako je to moguce?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možda je prilikom skidanja bilo problema pa dio datoteke je oštećen. Ili probaj skinuti ponovno i sprži na najmanjoj brzini ili update-aj 8.04 na 8.10.

Gentoo user. :')
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

kako da updejtam i kako da promjenim rezoluciju na ubuntu ova naredba ne pomaze

sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
17 godina
neaktivan

Update-aš s programom update-manager. Potraži u Synapticu. Rezoluciju sredi kada update-aš - imaš 700-800 mb za skinuti pa to potraje. Nevrijedi sad popravljati, jer je možda već popravljeno u Ibexu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nemam toliko limita ali imam Ubuntu 8.10 na cdu i kao iso  mogul kako snjom da updateam i da jos nesto da li mogu kako da popravim osteceni iso?

da li mogu da skinem odredjeni update samo za to?

17 godina
neaktivan
iKAR kaže...

nemam toliko limita ali imam Ubuntu 8.10 na cdu i kao iso  mogul kako snjom da updateam i da jos nesto da li mogu kako da popravim osteceni iso?

S CD-a može samo ja neznam kako se to radi na Ubuntuu. Probaj instalirati update-manager pa pogledaj - možda se može preko njega. Za popravak ISO datoteke nisam nikad čuo.
16 godina
iKAR kaže...

Upgrade sa CD-a mozes samo ako si skinuo "alternate installation CD" . Ti vjerovatno imas Live CD. Sa Live CD-om ne mozes napravit upgrade.

Sve detalje oko nadogradnji mozes pronaci http://www.ubuntu.com/getubuntu/upgrading

17 godina
neaktivan

Ja osobno ne vidim neki poseban razlog za prijelaz na 8.10,

ali ako baš želiš Ibex-a, evo ti moji prijedlozi:

skini ponovno cd s neta i prije nego ga snimiš na provjeri ga sa md5 (hash) softverom

(ako koristiš windowse probaj s HashCalc ili ako ti se ne da instalirati Simple MD5 checker)

ako se ne podudaraju MD5 sume sa stranice sa koje si skinuo i one koje su ti generirane ovim programima za tvoj ISO,

možda ti nešto ne valja sa programom za skidanje.. (neki programi ne provjeravaju checksum paketa, pa time i ispravnost konačnog ISO-a)

ili instaliraš Hardy-a i napraviš upgrade na Ibex - evo ti uputa Hardy to Interpid

što se tiče rezolucije ekrana, tu ćeš se najvjerojatnije ručno morati pozabaviti sa xorg.conf datotekom (u /etc/X11 folderu), jer 8.10 koristi Xorg 7.4 grafički server

koji ne bilježi podatke u xorg.conf. Uglavnom velika zafrkancija..

budući da si vidim rekonfigurirao server, vjerojatno si generirao nekakvu datoteku xorg.conf.. a ono što moraš napraviti je konfigurirati rezolucije ekrana,

jer očito ih grafički server nije prepoznao.. ovisi dakle o tvojoj grafičkom hardveru.. dakle moraš znati točne podatke o grafičkoj kartici i svom monitoru..

Nadam se da ti je grafika novija od GeForce 4 serije (ako imaš Nvidijinu karticu), jer ne znam jesu li trenutno riješili nove drivere za tu seriju..

Uglavnom, probaj neke od opcija, pa javi ako trebaš još pomoći..

Pozdrav.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2009 12:38 (Prometej).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice