Root lozinka je netočna

poruka: 6
|
čitano: 2.239
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Root lozinka je netočna

Pozdrav!

Kad sam account od admina prebacio u standarni su počeli problemi, sada kada oću instalirat program traži me lozinku za root utipkam lozinku od računa i javlja da je netočna, s obzirom da sam najvjerovatnije nešto zasrao kako da to  popravim, pomagajte ljudi!!!

Unaprijed hvala 

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Root lozinka je netočna

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Root lozinka je netočna

Probao ali ništa u terminal ukucam za promjenu lozinke traži me lozinku za admina kad je ukucam javlja da nemože naći administratora najvjerovatnije zbog toga jer sam račun promjenio u korisnika i promjenio vrstu u standarni korisnički račun{#}.

12 godina
neaktivan
Root lozinka je netočna

Ovako, to ćeš najlakše rješiti resetom root passworda. Dakle rebootaj računalo i u grub meniju odaberi kernel u kojeg bootaš te pritisni e za editiranje. Odaberi drugu liniju te pritisni e i na kraj linije dodaj S. S znači single user i preko njega ćeš odraditi resetiranje svojeg passworda. Potvrdi sa enter i pritisni b za boot. Kad se boot baca te u single user interface i u konzoli upiši paswd a nakon toga mauntaj svoj /

mount -t proc proc /proc
  mount -o remount,rw /

pa kad to imaš upiši passwd, potvrdi sa enter i unesi password koj želiš koristiti kao root korisnik, sinkaj i rebootay

sync

reboot

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Re: Root lozinka je netočna

Popravio, hvala!

14 godina
protjeran
Root lozinka je netočna

Pa tako ti je i pisalo na stranici koju sam ti linkao {#}

Ad astra peronospora