Instalirao sam Luninux OS temeljen na Ubuntu linux 12.04. Iritira me sto se nemoze u bilo kojem browseru pokrenuti svaka stranica koja zahtjeva Adobe flash ili Java runtime ili se isti sruse ili pokaze poruku tipa: could not load shockwave flash isto tako je i sa javom. Sa opertivnim systemom je dosla Mozila Firefox, instalirao sam Chromium pa sam isti deinstalirao jer nista nisam rijesio, onda sam instalirao Google Chrome namjenjen za Linux u njemu stoji da postoji gore navedeni plugin ali sve se isto ponavlja. molim nekog iskusnog forumasa koji se suocio sa ovim problemom da mi pomogne. Hvala
Problemi sa Shockwave flash pluginom i javom
- poruka: 38
- |
- čitano: 9.100
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
jel imas instalirane ubuntu restricted extras?
ako ne, otvori terminal i ukucaj:
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras
s tom naredbom dao si svojoj masini naredbu da se instaliraju svi codeci vezani uz multimediju (od jave i flasha do win32, mpeg i ostalih codeca koji nisu dosli s tvojim sustavom)
jel imas instalirane ubuntu restricted extras?
ako ne, otvori terminal i ukucaj:
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras
s tom naredbom dao si svojoj masini naredbu da se instaliraju svi codeci vezani uz multimediju (od jave i flasha do win32, mpeg i ostalih codeca koji nisu dosli s tvojim sustavom)
Evo saljem sliku, a problem ostaje isti.Ipak hvala
Skinuo sam hrpu dotataka sa gore navedeni stranica ali kako ih instalirati? sa Ubuntu software centrom nemoze ako imas prijedlog kako to uraditi preko terminala napisi.Hvala, imali jos netko konkretan prijedlog!
Skinuo sam hrpu dotataka sa gore navedeni stranica ali kako ih instalirati? sa Ubuntu software centrom nemoze ako imas prijedlog kako to uraditi preko terminala napisi.Hvala, imali jos netko konkretan prijedlog!
Prvo mi reci imena fileova koje si skinuo.
+ daj vidi sta kaze nardeba:
sudo apt-get -f install
moguce da je nesto potrgano..
Prvo mi reci imena fileova koje si skinuo.
Evo i za tebe par slika, kako kazu slike govore vise od rijeci.Ipak da malo pojasnim sam preglednik, govorim o Google Chrome sadrzi Sohckwave Flash plugin ali se on ne ucita te srusi sam browser, ako otvorim link bug.hr, browser se skrsi. Ako imas neki drugi prijedlog, napisi. Hvala
a sta ti ovaj etc radi u preuzimanjima :)
da vidimo sta kaze naredba
cat /etc/apt/sources.list
Evo i za tebe par slika, kako kazu slike govore vise od rijeci.Ipak da malo pojasnim sam preglednik, govorim o Google Chrome sadrzi Sohckwave Flash plugin ali se on ne ucita te srusi sam browser, ako otvorim link bug.hr, browser se skrsi. Ako imas neki drugi prijedlog, napisi. Hvala
Prvo krenimo od instalacije jave. Dakle prvo moras instalirati javu na kompjuter.
Otidi na ovu stranicu:
http://www.java.com/en/download/linux_manual.jsp?locale=en
Skini paket koja ti najvise odgovara, pored svakog linka za instalaciju imas link pod nazivom Instructions. Tu ti je detaljno objasnjeno kako instalirati odabrani paket.
Nakon sto si instalirao javu, moras ju "povezati" sa firefoxom:
http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/manual-plugin-install-linux-136395.html
Prvo krenimo od instalacije jave. Dakle prvo moras instalirati javu na kompjuter.
Otidi na ovu stranicu:
http://www.java.com/en/download/linux_manual.jsp?locale=en
Skini paket koja ti najvise odgovara, pored svakog linka za instalaciju imas link pod nazivom Instructions. Tu ti je detaljno objasnjeno kako instalirati odabrani paket.
Nakon sto si instalirao javu, moras ju "povezati" sa firefoxom:
http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/manual-plugin-install-linux-136395.html
Sa tog linka sam i skidao Javu ali sta mi odgovara to neznam, procesor podrzava samo 32bit instrukcije i Luninux je verzija i386, bezbroj puta sam pokusao instalirati isti osim toga u samom OS-u vec se nalazi paket sa Javom ali ne fercera. Meni treba detaljna uputa a ne lutanja po koje kakvim linkovima, ipak zahvaljujem na ulozenom trudu i napomena da nisam neki strucnjak za Linux. Pozdrav
Sa tog linka sam i skidao Javu ali sta mi odgovara to neznam, procesor podrzava samo 32bit instrukcije i Luninux je verzija i386, bezbroj puta sam pokusao instalirati isti osim toga u samom OS-u vec se nalazi paket sa Javom ali ne fercera. Meni treba detaljna uputa a ne lutanja po koje kakvim linkovima, ipak zahvaljujem na ulozenom trudu i napomena da nisam neki strucnjak za Linux. Pozdrav
Ako hoces detaljnu uputu onda prati korake na ovome linku:
Ovdje ti je objasnjeno kako ces firefox povezati sa javom. Ako ti je problem to pratiti onda predlazem da ti ja ili netko drugi probamo to srediti preko teamviewera.
Ovdje ti je objasnjeno kako ces firefox povezati sa javom. Ako ti je problem to pratiti onda predlazem da ti ja ili netko drugi probamo to srediti preko teamviewera.
Pokusao sam sa uputama ali ne ide ova ideja sa Teamviewer nije losa pa bih te zamolio ako imas sad vremena da pokusas da mi rijesis problem,evo ti ID 857 850 109 i password 5136 nemam bas puno vremena danas posto cu morati ici od kuce ako ne mozes sada javicu se sutra. Hvala unaprijed i pozdrav
Hvala ti za ulozeni trud, vidio sam da si puno kucao po terminalu kao sto sam kazes u poruci koju si mi ostavio na desktopu, nesto je tu komlikovano a sta neznam ti pokusaj instalirati Luninux OS pa vidi radili to kod tebe. Jos jednom hvala i lijep pozdrav.
Hvala ti za ulozeni trud, vidio sam da si puno kucao po terminalu kao sto sam kazes u poruci koju si mi ostavio na desktopu, nesto je tu komlikovano a sta neznam ti pokusaj instalirati Luninux OS pa vidi radili to kod tebe. Jos jednom hvala i lijep pozdrav.
a zasto bas taj OS ako se smije pitat?
Ja sam kod sebe stavio luninux os na vm. Verzija koju sam stavio je 32-bitna. No cudno je to sto je java koja dolazi predinstalirana sa sustavom 64-bitna. Dakle svi binaryji su 64-bitni. Ima li netko neko logicno objasnjene za ovo?
Ja sam kod sebe stavio luninux os na vm. Verzija koju sam stavio je 32-bitna. No cudno je to sto je java koja dolazi predinstalirana sa sustavom 64-bitna. Dakle svi binaryji su 64-bitni. Ima li netko neko logicno objasnjene za ovo?
samo java ili jos nesto?
mozda je greskom tako paketirano... ma da bi bilo smijesno da se takve stvari desavaju ekipi prije nego izbace neki fork u opticaj..
jesi stavio 32 bitnu? kako sada radi?
samo java ili jos nesto?
mozda je greskom tako paketirano... ma da bi bilo smijesno da se takve stvari desavaju ekipi prije nego izbace neki fork u opticaj..
Zasada je samo java. Sada probam nekako staviti 32/bitnu verziju. Pitat cu na sluzbenome forumu od luninux os-a.
samo java ili jos nesto?
Zasada je samo java. Sada probam nekako staviti 32/bitnu verziju. Pitat cu na sluzbenome forumu od luninux os-a.
A sta je sa Flash pluginom.Pozdrav
A sta je sa Flash pluginom.Pozdrav
Flash plugin ti dode pravilno instaliran.
Ali kod mene neradi i opet slijedi slika. Dali iko ima rijesenje za ova dva problema. Srdacan pozdrav
Broj citatelja se povecava a ja i dalje cekam da neko od vas rijesi ovaj problem, sta bi sa tolikim strucnjacima za linux ( svi junaci nikom ponikose ) pozdrav svima.
Probaj sa pluginom za firefox/iceweasel Flash-Aid/flashaid Menu/Tools/Add on by the way za moju debian distribuciju i za javu i za flash je sve bilo objašnjeno na netu pa sam guglo.
Ako sam te dobro razumio, pokusao sam i evo odgovora u slici. Pozdrav i tebi.
Probaj samo flashaid
Evo jos jedna slika, sta izabrati od ponudjeni plugina ? pozdrav.
to su obicni add-onovi.. ti imas problema s glavnim flashom i javom..
Evo jos jedna slika, sta izabrati od ponudjeni plugina ? pozdrav.
to su obicni add-onovi.. ti imas problema s glavnim flashom i javom..
Dobro, to znam ali kako to rijesiti, na ovom forumu vidim toliko strucnjaka za linux koji pisu tutorijale a nemogu ili nece da pokusaju da rijese ovaj problem. Znam da je sve na dobrovoljnoj bazi, malo dobre volje nebi skodilo, inace koristim Windows 7 Ultimate instaliran na drugom HDD ali eto zelio sam da naucim nesto malo i o linux-su, mislim da je to malo prekompleksan OS u odnosu na Windows-e, neka mi ne zamjere ljubitelji ovoga OS-a. Srdacan pozdrav.