Neuspjelo instaliranje ubuntua

poruka: 40
|
čitano: 6.218
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Redosljed dogadaja

1. Od harda u kompu odvojim 25gb u particiju i formatiram u fat32

2. Od prijenosnog harda odvojim 2gb u particiju i formatiram u fat32

3. Sa preporucenim programom stavim .iso na particiju od prijenosnog.

4. Uspjesno bootam ubuntu sa prijenosnog harda.

5. Krecem instalirati i pratim korake.

6. Kad je doslo da trebam upisati ime, racunalno ime, sifru, nisam nikako mogao kliknuti next.

7. Restartam komp i vise ne mogu bootati hard iz kompa.

Ubuntu mogu pokretati ali necu instalirati jer mi pise da je cjeli hard iz kompa u formatiran. Kako da spasim podatke iz prijasnjeg harda >upitnik, ne rade posebni znakovi..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Formatiranje diska prije instalacije nije potrebno. Potrebno je samo napraviti particiju.

Kad instaliraš ubuntu onda se  formatira particija u ext4 filesystem sa mount pointom /.

I radit će.

Nemam potpis.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

A ako instaliram ubuntu izgubit cu neke podatke?

Jer kod prve instalacije mi je bilo 20 gb za podjeliti na neke fileove i ubuntu. Sad imam 300gb od cjelog harda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ima koji spasavac podatak da je portable, da se ne instalira?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
15 godina
neaktivan

Nemogu tako

Ima kakav rescue disc s kojim mogu vratiti podatke?

Ako sad jos jednom formatiram disk da intaliram windowse, dali su podatki izgubljeni formatom ili imam sanse za povrat.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2010 19:21 (Antrocro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Neuspjelo instaliranje ubuntua

http://www.howtogeek.com/howto/33387/how-to-browse-your-linux-partition-from-windows/

Obično ljudi savjetuju Linux za spašavanje podataka, ali mislim da to tebi nije baš korisno savjetovati. Probaj ovaj gore link.

Iz Windowsa ima nekoliko alata s kojima se mogu vratiti podatci, ali nisam sigurna da su podržani Linux formati diskova.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2010 19:24 (GigaGirl).
15 godina
neaktivan

Ne pomaze mi to {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sorry ali nisam te dobro razumjela.

Ti pokušavaš vratiti podatke nakon instalacije Linuxa? Znači prije si imao Win i sada si instalirao Linux ali si izgubio podatke?

15 godina
neaktivan

Da. Ja sam instalirao linux na posebnu particiju ali nije uspjelo i sad mi je cjeli hard formatiran, osim dijela linuxa koji se instalirao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

http://www.linux.com/archive/feed/56588

http://www.diskinternals.com/

http://ntfs-linux.qarchive.org/

Ajd malo ovo prouci, nisam baš vješta s Linuxom, i sama sam početnik u tim vodama.

15 godina
neaktivan

Formatirao sam sve, stavio windowse i vracam slike s Art Plus Digital Photo Recovery.

Hvala na (pokusaju) pomoci.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Windows rulz
Tak sam se i ja jednom Sj*bo kad sam stavljno Ubuntu nisam mogo do d particije di mi je sve muzika slike itd i onda sam se na kraju opet vratio windowsima :D
Taj Linux je cudan i kompliciran

0 9 hvala 0
16 godina
protjeran
Antrocro kaže...

Redosljed dogadaja

1. Od harda u kompu odvojim 25gb u particiju i formatiram u fat32

2. Od prijenosnog harda odvojim 2gb u particiju i formatiram u fat32

3. Sa preporucenim programom stavim .iso na particiju od prijenosnog.

4. Uspjesno bootam ubuntu sa prijenosnog harda.

5. Krecem instalirati i pratim korake.

6. Kad je doslo da trebam upisati ime, racunalno ime, sifru, nisam nikako mogao kliknuti next.

7. Restartam komp i vise ne mogu bootati hard iz kompa.

Ubuntu mogu pokretati ali necu instalirati jer mi pise da je cjeli hard iz kompa u formatiran. Kako da spasim podatke iz prijasnjeg harda >upitnik, ne rade posebni znakovi..

Jedini nacin da si formatirao cijeli hard u kompu je taj da si izabrao da ti se to napravi pri instalaciji.

All the best people in life seem to like LINUX. Steve Wozniak
17 godina
neaktivan
soundstream kaže...

Windows rulz
Tak sam se i ja jednom Sj*bo kad sam stavljno Ubuntu nisam mogo do d particije di mi je sve muzika slike itd i onda sam se na kraju opet vratio windowsima :D
Taj Linux je cudan i kompliciran

Linux nije uopće čudan, zapravo je lakši od windowsa. Kad naučiš kako se instalira sve radi normalno za razliku od windowsa. I ja sam par puta sje... windowse ali nije krivnja na linuxu nego na meni, ali windowsi se ionako lagano sje...

15 godina
neaktivan

Sad je sve dobro, ali kad sam instalirao widnows xp, pod vrstom particije (fat,ntfs) je pisalo Unknown Format.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo da pomognem, osobno sam ga instalirao troznamenkasto puta na svoj laptop pa hajde..

kada instaliras ikoji linux potrebno je napraviti 3 particije, od kojih je obavezna / (root) particija i pod format particije ide ext4 ali ext 3 takoder nije toliko los...

ta particija je pozeljno da bude sto veca, najmanje 10gb jer na nju idu instalirani programi

dodas jos drugu particiju koja se zove /home ili /usr/xxx ili nesto takvo,ali /home je preporucljivo i napravi ju da bude velika koliko mislis skidati filmova i muzike na nju..;)

a ako se bojis da ces ostati bez struje, slab hardware ili malo rama, napravi <swap> particiju i neka bude 2 puta veca od rama(ako imas 1gb rama neka je 2 gb velika) jer na nju komp sprema podatke iz ram-a...

npr pises tekst i crkne nesto na kompu, odmah na nju zapise i ostane na hardu taj podatak i kada drugi puta upalis je sve vraceno, koristi se i za hibernate....

ali zapamti, ides pod custom postavke pri instalaciji...

kada instaliras, odi na applications/ubuntu software center i u search upisi codec i skini sve codekse koje nades ;)

mjenjam sobnu lampu za dvosobnu..
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Nisam ja rekao da je linux tj ubuntu los sranje ili tak nest slicno....
Vec to sto kad sam instalirao a probo sam 3 puta nisam nikak mogo skuzit kak do d particije i onda mi je na kraju cjeli hdd formatiralo u taj svoj format.....
Al eto za par godina dok se to sve dorati i usavrsi mogo bi to bit super os......
Npr to da c di bude linux ostane na toj particiji a D di je muzika itd nek ostane npr ntfs...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Instaliraj si Mint onda ali najbolje je za one koji ne znaju kako se podese particije da im se ne formatira ono što ne žele da pogledaju malo po youtubeu, ipak je lakše skužiti gledajući nego čitajući objašnjenja. Evo ja sam si upravo na laptop opet stavio Ubuntu, imao sam Mint ali mi je dosadio jer ga imam i na kompu. Uglavnom je najsigurnije prvo odabrati particiju na koju se želi instalirati linux i zapamtiti koliko je velika. Kad tokom instalacije dođete do dijela kad se traži gdje da instalira linux odaberete ručno odredi i onda vidite sve particije koje imate. Windowsi su većinom na NTFS ili FAT32 i piše pored toga veličina particije tako da ne bi obrisali krivu itd.

Vidim da je izašao novi Google Earth 6 i kad odaberem download dobijem opciju koju verziju želim, skinem 32bit.deb za Ubuntu ali kad instaliram i idem pokrenuti ništa se ne otvara. Probao sam naći prijašnje verzije ali nema ih, imaju samo tu 6-tu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

probaj iz skinuti .bin format i stavis ga...

ili ako ga ne vidis u meniu, odi u system/main menu i nadi ga tamo da ti pokazuje u tabu, mozda je sakriven...

edit

sry, zaboravio reci, to je za google earth, da ne bi netko guglao ubuntu.bin..:)

mjenjam sobnu lampu za dvosobnu..
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 23:23 (mihaeeel).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
soundstream kaže...

Nisam ja rekao da je linux tj ubuntu los sranje ili tak nest slicno....
Vec to sto kad sam instalirao a probo sam 3 puta 1)nisam nikak mogo skuzit kak do d particije i onda 2)mi je na kraju cjeli hdd formatiralo u taj svoj format.....
Al eto za par godina dok se to sve dorati i usavrsi mogo bi to bit super os......
Npr to da c di bude linux ostane na toj particiji a D di je muzika itd nek ostane npr ntfs...

1) Da, stvarno jako teško. Odeš na Places i dolje imaš ponuđene diskove, evo recimo kod mene su ova dva:

32 GB Filesystem (tu su Windowsi, čekaju dan kad ću DotA-u opet počet igrat)

New Volume (tu su podaci za koje želim da budu dostupni i na Windowsima)

I da, naravno da ti neće pisati C: i D: to su gluposti sa Windowsa, ne znam na kakvom su tripu to bili kad su odlučivali način na koji će označavati diskove (i ja bi taj trip).

2) Nije ga samo od sebe formatiralo.

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 0:19 (1domagoj1).
15 godina
protjeran

Nije to nikakva glupost,dobro su to smislili kak bi inace razlikovo koja je koja particija?
Da zast bi bilo jednostavno kad moze komplicirano :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

how to install ubuntu 10.10 sa slikama

kad si došao to imena, lozinke i imena računala nakon svake stavke mora biti zelena kvačica da je stavka ok, tek nakon toga možeš klikniti next tipku. možda ti je bilo neispravno ime računala ili lozinku nisi dva puta isto napisao.

ne razumijem čemu odvajanje 25G u  FAT32? prije instalacije linuxa ne moraš ništa odvajati, sve možeš napraviti za vrijeme instalacije. najlakši način ti je preko cd-a. ovo sa ekternim diskom je ok ako imaš netbook bez cd-roma, al onda bar malo moraš kužit šta je sda, sdb, sda1 ... itd. inače, linux ne ide na fat32, nego na ext4. trebat će ti i jedna mala swap particija itd.

STEVO:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 11:36 (hrvooje).

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
soundstream kaže...

Nije to nikakva glupost,dobro su to smislili kak bi inace razlikovo koja je koja particija?
Da zast bi bilo jednostavno kad moze komplicirano :)

Ma prekrasno. Ako imaš dual boot (win xp i 7 npr.) svaki ima druge oznake. Na XPu disk od 40gb je C, 120gb je D, 60gb je E, DVD-RW je F. Na Win7 60gb je C, 40gb je D, 120gb je E a jedino DVD zadrži oznaku.

Na linuxu je uvijek sve hda(1), hdb(1)... Gdje god se nalazio i što god bootao.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
protjeran

Ma daj
Šta sad želiš rec onaj tko je napisao windows xp i windows vistu tj sedmicu da je glup i informaticni neobrazovan lol
Windowsi su napravljeni da budu jednostavi,kao sto reko zasto bi nest bilo komplicirano (linux) kad moze bit jednostavo (windows)
Da nema onih koji rade viruse za isti os bi bio savrsen....

0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa s obzirom na recimo eto to pridjeljivanje imena particijama, pa recimo s obzirom na NTFS filesystem, pa npr. registry i sl. ne bih rekao da su neobrazovani. Samo glupi. Ili nesposobni. Ne mogu se odlučiti.

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

nezz kak je kod tebe al ja sam ubuntu(mislim da je 10.10)instaliro na C particiju bez formatiranja diska,ali mi tad nije radio i ja ga obriso u control panelu i ponovo instaliro i et sad sve radi....ugl nisam uopce formatiro disk a instalo sam ga na particiju gdje su winsi(radi se o windosu XP)

muskarci imaju dvije emocije:napaljen i gladan...ako ga vidis bez erekcije, napravi mu sandwitch....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
soundstream kaže...

Ma daj
Šta sad želiš rec onaj tko je napisao windows xp i windows vistu tj sedmicu da je glup i informaticni neobrazovan lol
Windowsi su napravljeni da budu jednostavi,kao sto reko zasto bi nest bilo komplicirano (linux) kad moze bit jednostavo (windows)

Nije uopće komplicirano, samo treba imat volje za naučit... A kad naučiš, bude ti smiješno zašto si uopće koristio Windows.

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://squareroot2.isgreat.org/squareroot2.html
15 godina
protjeran

Pa i ja imam na c xubuntu al bolje je kad formatiras u cfs4 njihov format brze rade itd....
Al xp mi je bolji mogu ga bolje podesit a imam i backup od firefoxa itd
Ovak pogasim pol procesa i ono leti a na xubuntu cist sumnjam da se mogu nepotrebni procesi pogasit itd

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
nidjo123 kaže...
soundstream kaže...

Ma daj

Nije uopće komplicirano, samo treba imat volje za naučit... A kad naučiš, bude ti smiješno zašto si uopće koristio Windows.

Nerazumijem zasto bi mi bilo smjesno?
Niti sam platio windowse niti programe koje koristim...
Je da koristim alternativu jer su bolji npr kmplayer,aimp2.openofice.,,i mnoge druge
Doduse ti isti programi su i na linuxu sam steta nema aimpa itd

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice