Ukoliko se pogleda statistika na Distrowatchu za prethodnih 30 dana rang distribucija izgleda ovako:
1 Mint
2 Fedora
3 Ubuntu
4 openSUSE
5 Debian
6 Arch
7 PCLinuxOS
8 Puppy
9 CentOS
10 Mageia
Ukoliko se pogleda statistika na Distrowatchu za prethodnih 30 dana rang distribucija izgleda ovako:
1 Mint
2 Fedora
3 Ubuntu
4 openSUSE
5 Debian
6 Arch
7 PCLinuxOS
8 Puppy
9 CentOS
10 Mageia
Ništa čudno, Mint je veoma dobro složena distra, i nekako mi je ugodnija za rad od Ubuntua. Malo me iznenadila Fedora jer jako dobro kotira, ali po mome mišljenju nije toliko stabilna i dobro ušminkana kao ostale distribucije iz top 5.
Ništa čudno, Mint je veoma dobro složena distra, i nekako mi je ugodnija za rad od Ubuntua. Malo me iznenadila Fedora jer jako dobro kotira, ali po mome mišljenju nije toliko stabilna i dobro ušminkana kao ostale distribucije iz top 5.
Fedora 15 je trenutno najušminkanija od svih distribucija jer sadrži Gnome 3 i Gnome Shell. Unity djeluje nedovršeno i nije privlačan kao Gnome Shell a ni ne donosi neki napredak nego samo unaprijeđeni dock i loše osmišljeni Dash. Mint je ostao za korisnike koji se teže privikavaju na promjene.
Zanimljivo da Mandriva nije popularnija (barem po ovom popisu) , koja je po meni jako oku ugodna i kvalitetna distribucija. Osobno meni jedna od najdražih distri.