Linux UBUNTU - problem

poruka: 69
|
čitano: 17.517
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Linux UBUNTU - problem

Inst. sam Ubuntu na comp, ali takođe imam i XP SP2 inst. Particionisao sam HDD, znaci oba OS-a su na razlicitim particijima, sve radi ali...ali kad gasim comp. na linuxu nece comp da se ugasi?!...znaci ima proces gasenja i spremanja podataka, ali kad sve obradi nece comp da se ugasi, samo crni ekran i bjela horizontalna crta u gornjem lijevom cosku trepce?

Ev imam jos jedan problem: Pri paljenju compa-a pojavi mi se MBR?!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Linux UBUNTU - problem

Tako je i meni bilo (prvi problem).

To je zato sta se samo log out-as, ili ga ugasis na krivo mjesto. Ja sam ga gasio na drugo mjesto (mislim u gornji desni kut) pa je bilo ok

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Linux UBUNTU - problem

Izgasi router ili modem, Ubuntu zna zaj... kad se gasi, a upaljen je modem.

Probaj pa javi.

Torrent je zakon!! S Linuxom dobiješ kuću, a s Windowsima samo prozore.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Linux UBUNTU - problem

E radi! Bas reko odo probati, iskljucio sam UTP iz mrezne karte i ugasio se bez problema, ali nije mi jasno kakave veze ima to ak sam prije diskonektovao s sa interneta, znaci veza je prekinuta? Otkud ti znas za ovo?

16 godina
neaktivan
MASTER_KING kaže...

E radi! Bas reko odo probati, iskljucio sam UTP iz mrezne karte i ugasio se bez problema, ali nije mi jasno kakave veze ima to ak sam prije diskonektovao s sa interneta, znaci veza je prekinuta? Otkud ti znas za ovo?

Ovo je namijenjeno koja_pile
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2009 22:39 (MASTER_KING).
16 godina
neaktivan
MASTER_KING kaže...

Ja sam isto imao taj problem, onda sam isključio sve kaj mi netreba-gamepad, printer, modem
 I kasnije sam jedno po jedno natrag ukjučivao i vidio da se neče gasiti kad je moden upaljen.
Torrent je zakon!! S Linuxom dobiješ kuću, a s Windowsima samo prozore.
17 godina
neaktivan
Linux UBUNTU - problem

I ja imam jedan problem tj želju. Kako da napunim ubuntu ovim različitim mogućnostima ono da kursor gori i gdje mičem kursor da se pojavi efekt vode i onaj 3d kao kolut neki i to..instalirao sam drajvere i aktivirao visual effects na extra..

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Linux UBUNTU - problem

Pogledaj ovaj thread.

Iako impresivni, meni desktop efekti samo smetaju.

Na Archu ih ni ne koristim, a na Ubuntuu su bili na Normal.

U punom pogonu su bili samo kada dođu prijatelji Windowsaši :)

Arch user :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Standardni Vizualni efekti su samo oni najjednostavniji, trebaš neki Settings Manager za to;

Moja preporuka je da instaliraš CompizConfig Settigs Manager (imaš malu milju postavci i opcija u njemu), Emerald (Window dekorator) i Fusion Icon (malu ikonicu koja će sjediti u trayu za lakši pristup Settings Manageru).

instaliraj ih sa: sudo apt-get install compizconfig-settings-manager emerald fusion-icon

instaliraj si i emerald-themes paket za par tema za Emerald, iako ja preferiram standardni GTK dekorator (onaj kome teme mijenjaš preko Appearance Prefferences) - to si izabereš preko Fusion-Icona.

also, the Game.
17 godina
neaktivan
Linux UBUNTU - problem

e a zakaj ne radi shadow efekt kad je uključen emerald?

ima dobrih tema al bez sjena mi je malo bezveze (svi drugi efekti rade normalno)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Linux UBUNTU - problem

Imam problem, svojom greskom sam izgubio launchere i sad neznam kako ih vratiti, moze pomoc ? 

Ok , taj problem sam rjesil

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2009 12:08 (Batista).

0 0 hvala 0
17 godina
Linux UBUNTU - problem

Imam sljedeci problem, ne mogu instalirat drivere za grafu HD3870, pise nekaj da trebam pokrenut driver kao "Super-User" . Pogledajte sliku ispod, kako da rjesim to ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nemoj te drivere. bolje je koristiti zadnje iz repozitorija. mislim da u gnomeu moraš na administratio pa na hardware drivers . to je vlasnički atijev driver, provjeren od canonicala. pitat će te root pass, to upišeš i klikneš na activate driver. ako si spojen na internet sve će se samo odradit. ako ne znaš drugačije, nakon toga je najbolje napraviti restart .naravno, moraju biti prije toga označeni repozitoriji, to je negdje na administration, software sorces ili slično ... staviš kvačice na sve servere i napraviš update

ja sam se zaljubio ... http://crunchbanglinux.org/
17 godina
Linux UBUNTU - problem

A kako koristiti ona "Kocka" efekt, kad mogu virtualno rotirat ekran ? Znam da trebam imat visual effects,ali kako to uopce pokrenut ? Kojim tipkama ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Batista kaže...

A kako koristiti ona "Kocka" efekt, kad mogu virtualno rotirat ekran ? Znam da trebam imat visual effects,ali kako to uopce pokrenut ? Kojim tipkama ?

moraš imat nekakov compiz manager , preko kojeg aktiviraš efekte. tamo gdje aktiviraš efekt ti i piše kratica za dotični. ne znam na pamet, al mislim da bi trebalo biti ctrl+alt+strelica_lijevo_desno. možda je i shift u kombinaciji

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2009 13:01 (hrvooje).
17 godina
Linux UBUNTU - problem

Skinuo sam Packet Tracer 5.0 - Ubuntu verzija i sad ga neznam instalirat - skinut je sa Cisco-ove stranice i pise ovo : (slika ispod)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

taj bin packet tracer instaliraš preko konzole. i sam sam skinio i instalirao taj packet tracer i mogu da kažem da radi odlično baš kao i na win. dakle otvoriš conzolu (terminal ili shell ili kako se već naziva) i odeš do foldera gdje ti je taj bin file.

ako ti je na desktopu napišeš " cd /home /ime_tvog_usera/Desktop (pazi velika mala slova JESU bitna na linuxu) i zatim pokreneš instalaciju tog bin filea ovako "./ime_filea_ovdje_dođe_tj_packet_tracer.bin"

prije toga moraš imat dozvolu za pokretanje, desni klik na file, pa na permisions, te klikni allow executing"

16 godina
neaktivan
Linux UBUNTU - problem

je to možda preko VMware ili virtual pc?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

.... čovjek pita kako da instalira .bin datoteku. nema nikakve veze s vmware nit virtualboxom niti virtual pc-om.

17 godina
hrvooje kaže...

taj bin packet tracer instaliraš preko konzole. i sam sam skinio i instalirao taj packet tracer i mogu da kažem da radi odlično baš kao i na win. dakle otvoriš conzolu (terminal ili shell ili kako se već naziva) i odeš do foldera gdje ti je taj bin file.

ako ti je na desktopu napišeš " cd /home /ime_tvog_usera/Desktop (pazi velika mala slova JESU bitna na linuxu) i zatim pokreneš instalaciju tog bin filea ovako "./ime_filea_ovdje_dođe_tj_packet_tracer.bin"

prije toga moraš imat dozvolu za pokretanje, desni klik na file, pa na permisions, te klikni allow executing"

Stari svaka ti cast, hvala

17 godina
neaktivan
Linux UBUNTU - problem

A možeš i ovako:

desni klik na fajl > open with other application > use a custom command > unesi "sh" > open

Arch user :)
Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
hrvooje kaže...

Javlja mi opet gresku, slika ispod, a sve sam napisal kak si rekel...

nedIm kaže...

A možeš i ovako:

desni klik na fajl > open with other application > use a custom command > unesi "sh" > open

Kad to napisem, nista se ne dogadja

17 godina
neaktivan

a nisi sve napisao kako sam rekao. ako bolje pogledaš napravio si razmak između home i batista. dakle:

cd /home/batista/Desktop/

i onda ./ime_filea.bin

inače ne moraš prepisivati cijelo ime filea. kad dođeš u folder Desktop i napišeš ./ tada napišeš prvih par slova iz imena filea i stisneš tipku tab i ime filea će ti se za završit

17 godina
Linux UBUNTU - problem

Pa neznam vise u cemu je fora,ali opet nekaj...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

lol mislim da si napravio razmak na početku prije cd. ajmo ovako: kad otvoriš terminal pozicioniran si u svoj home folder. odmah iza znaka $ napiši cd Desktop i zatim opet odmah iza znaka $ napišeš ./pakettrejser.bin

malo proguglaj o radu u terminalu. ovo su stvarno jednostavne stvari kad jednom skužiš.

17 godina
neaktivan
Linux UBUNTU - problem

Svaki red posebno copy/pasteaj u konzolu i pritisni enter:

cd $HOME/Desktop

chmod +x Packettracer.bin

./Packettracer.bin

Kamo loš Linuxaš ide nakon smrti? /dev/null
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
hrvooje kaže...

lol mislim da si napravio razmak na početku prije cd. ajmo ovako: kad otvoriš terminal pozicioniran si u svoj home folder. odmah iza znaka $ napiši cd Desktop i zatim opet odmah iza znaka $ napišeš ./pakettrejser.bin

malo proguglaj o radu u terminalu. ovo su stvarno jednostavne stvari kad jednom skužiš.

ma nisam stavio razmak

Tux Slave kaže...

Svaki red posebno copy/pasteaj u konzolu i pritisni enter:

cd $HOME/Desktop

chmod +x Packettracer.bin

./Packettracer.bin

copy-paste ne radi, vise neznam sta da sprobam i odustajem na jedno vrijeme, hvala obojici

16 godina
neaktivan

Koliko vidim koristiš hrvatski pa ti prva naredba mora biti 

cd $HOME/Radna\ površina/

17 godina
Buhaha kaže...

Koliko vidim koristiš hrvatski pa ti prva naredba mora biti 

cd $HOME/Radna\ površina/

Ma to je to, sad se pokrenulo, di se moze stavit engleski jezik da ga u terminalu koristim ? je pokrenulo se i stalo,sta sad ??

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2009 16:03 (Batista).
16 godina
neaktivan

hajde ti premjesti tu Packettracer.bin datoteku u svoju home mapu

pa je opet pokreni iz terminala, otvoriš terminal i pokreneš

./Packettracer.bin

p.s. teško je netkom objasnit što i kako radi kad ne zna ili ne shvaća elementarne osnove u linux terminalu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2009 16:44 (Buhaha).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice