Linux - prijedlozi

poruka: 107
|
čitano: 18.345
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Linux - prijedlozi
hrabri zec kaže...

na ubuntu hr forumu ima seronja (određeni dio). ja sam živi svjedok, pitaš nešto, a neki krelac se uhvati filozofirat....uf....!(&_{}@"%$!!%!&(!(.....Viče

p.s. sorry na off topic

Nisu svi takvi, daj reci sto te muci mozda ti mogu pomoči, samo ako znam. 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
16 godina
neaktivan
Zato što tamo neki klinac tako reagira neznači da je cijela zajednica takva...
16 godina
hrabri zec kaže...

na ubuntu hr forumu ima seronja (određeni dio). ja sam živi svjedok, pitaš nešto, a neki krelac se uhvati filozofirat....uf....!(&_{}@"%$!!%!&(!(.....Viče

p.s. sorry na off topic

Nazalost u linux zajednici postoji dosta zagrizenih ljudi koji smatraju da svatko tko koristi linux mora znati svaku njegovu naredbu napamet i koji povracaju kad cuju rijec windows i sl.

Kao sto netko rece pitaj nas mozda znamo odgovor na to sto ti treba i preporucujem ti da se regas na linuxzasve forum jer tamo koliko sam vidjeo zajednica je ok i spremna pomoci, a i modovi su dobri.

Sorry zbog slova bez kvacica isprobajem sidux pa me nesto zafrkaje...

Do why me key too - pročitaj ovo brzo :)
16 godina
Linux - prijedlozi

trebao bih vaš savjet, u školi imam jedno računalo, koje profesorica hoće da ''sredim'', e sad ono je negdje iz 98-99-te, jer je na njemu naljepnica od original windowsa 98 se, i sad je na njemu instaliran xp, koji ga doslovno ''davi'', e sad ja bih na njega neki linux, bilo bi dobro da je na hrvatskom, e sad mene zanima dali bi na njemu radio mint, ili ubuntu, posto imam jedno slicno kod kuce i na njemu mint radi s manjim zastajanjima, e sad, neznam mozda ipak puppy za ono skolsko?

Dajem demonoid pozivnicu na pm
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Linux - prijedlozi

Damn small linux.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mind_challenge kaže...

trebao bih vaš savjet, u školi imam jedno računalo, koje profesorica hoće da ''sredim'', e sad ono je negdje iz 98-99-te, jer je na njemu naljepnica od original windowsa 98 se, i sad je na njemu instaliran xp, koji ga doslovno ''davi'', e sad ja bih na njega neki linux, bilo bi dobro da je na hrvatskom, e sad mene zanima dali bi na njemu radio mint, ili ubuntu, posto imam jedno slicno kod kuce i na njemu mint radi s manjim zastajanjima, e sad, neznam mozda ipak puppy za ono skolsko?

Pošto je riječ o staroj kanti ne bih ti preporučio Ubuntu ili Mint. Čisto iz razloga što sumnjam da ono ispunjava minimalne hardverske zahtjeve.

Stoga je najbolje staviti Puppy i biti siguran da će raditi koliko-toliko glatko.

Ako možeš, napiši nam kakav je hardver na tom računalu pa ćemo znati više detalja.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
16 godina
Linux - prijedlozi

neznam tocno koja je konfa, ali mislim da nije nikad nadograđivana, dakle po nekim mojim pretpostavkama mislim da je procesor neki pentium 2, 64 mb rama, grafa neka integrirana, nekih ne vise od 10 gb harda i tako...

btw sad sam se sjetio da je to bilo gotovo računalo koje je napravio Fujitsu Siemens...

dakle i vi se slazete da bi najbolji bio puppy, damn small linux mi netreba, zato sto ima dosta mjesta na hardu, a ovo racunalo nece jos dugo ostati, profesorica ce si sama isfinancirati laptop, jer je ravnatelj škrtica

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mind_challenge kaže...

neznam tocno koja je konfa, ali mislim da nije nikad nadograđivana, dakle po nekim mojim pretpostavkama mislim da je procesor neki pentium 2, 64 mb rama, grafa neka integrirana, nekih ne vise od 10 gb harda i tako...

btw sad sam se sjetio da je to bilo gotovo računalo koje je napravio Fujitsu Siemens...

dakle i vi se slazete da bi najbolji bio puppy, damn small linux mi netreba, zato sto ima dosta mjesta na hardu, a ovo racunalo nece jos dugo ostati, profesorica ce si sama isfinancirati laptop, jer je ravnatelj škrtica

U tom slučaju zaboravi na Ubuntu/Mint. Probaj s Puppyjem. Nema druge.

EDIT: Sad će me kolege linuxaši prokleti, ali ne znam znaš li, postoji Windows Fundamentals For Legacy PC's baziran na XP-u i može se prevesti na HR. Ako im Puppy Linux bude prekompliciran onda pronađu negdje i tu verziju Windowsa pa probaj.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 15:42 (cro_blue).
16 godina
Linux - prijedlozi

Evo ti sistemski zahtjevi od puppy-a i od DSL-a.

Ako je baš samo 64 mb onda izgleda da moraš ići na neku stariju verziju puppy-a ili dsl.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mind_challenge kaže...

-iznenađenje? -na tom PCu će ti najbolje raditi upravo njegov windows 98SE... drugi izbor je 2000 (ili XP ali onda moraš znati dovoljno...)

-Netreba linux doživljavati kao lijek za stari PC, bez dovoljno RAMa (minimum 256, dodaj i integriranu VGA) neće ni lunux raditi nešto korisno, a za stari PC je veći problem s driverima..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Linux - prijedlozi

ma, kao sto sam vec rekao, samo je privremen, a nisam siguran za njegove specifikacije, samo sam nagađao, ali mislim da će puppy raditi dovoljno dobro, jer kao sto sam gore napisao novi Mint radi na mojoj konfi sa također pentium 2 procesorom od 600 megaherza, samo sto imam 320 mb rama, i neku staru radeonku, a hard disk od 9 gigabajta

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mind_challenge kaže...

ma, kao sto sam vec rekao, samo je privremen, a nisam siguran za njegove specifikacije, samo sam nagađao, ali mislim da će puppy raditi dovoljno dobro, jer kao sto sam gore napisao novi Mint radi na mojoj konfi sa također pentium 2 procesorom od 600 megaherza, samo sto imam 320 mb rama, i neku staru radeonku, a hard disk od 9 gigabajta

-to je osnovni kriterij.

edit: ili drugačijim riječnikom, uzmi najnoviji PC 'zvijer', i stavi samo 64MB RAMa, neće nitijedan moderan OS raditi kako treba, većina neće niti dozvoliti instalaciju.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 15:50 (ihush).
15 godina

Dali radi tko u Redhat-uCent OS  te mi moze iz iskustva reci kakav je u odnosu na Ubuntu? 

Hvala!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.6.2010 0:06 (win32).
16 godina
win32 kaže...

Dai radi tko u Red Hat-i Cent OS  te mi moze iz iskustva reci kakav je u odnosu na Ubuntu? 

Hvala!

Pa uglavnom najveća razlika je što red hat koristi .rpm pakete umjesto .deb, što ne podržaje instalaciju softvera zatvorenog koda kroz package manager pa ćeš se malo namučit da sve središ i što u reprizitoriju ima starije verzije programa (one najstabilnije) pa je zato pouzdan kao server.

Ako hoćeš nešto stabilno kao red hat preporučio bi ti debian koji koristi .deb pakete (kao i ubuntu) jer su mi nekako jednostavniji i više sam navikao na njih.

Više razlika baš i nema (oboje su gnome sučelje).

Možeš probati i fedoru koja je nešto kao testna verzija red hata u kojoj je software u reprizitorijima uvjek najnoviji i onda ako se taj novi software pokaže stabilan ubacuje se u red hat.

16 godina
neaktivan

Ja mislim da bi se on trebao držati ubuntu derivata, jer je naucio na njih raditi, a buduci da je ubuntu prezahtjevan za taj stari komp, a na tome je bil xp hmm zasto nebi stavio Lubuntu ? 

Nečes morati mjenjati naviku i uz to čes moči pomoči, ako bude nekih problema ili nesnalaženja pa čes lakse drugima pomoči jer radis na ubuntu/mint :) 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
15 godina
xxxxx kaže...
win32 kaže...

Dai radi tko u Red Hat-i Cent OS  te mi moze iz iskustva reci kakav je u odnosu na Ubuntu? 

Hvala!

Pa uglavnom najveća razlika je što red hat koristi .rpm pakete umjesto .deb, što ne podržaje instalaciju softvera zatvorenog koda kroz package manager pa ćeš se malo namučit da sve središ i što u reprizitoriju ima starije verzije programa (one najstabilnije) pa je zato pouzdan kao server.

Ako hoćeš nešto stabilno kao red hat preporučio bi ti debian koji koristi .deb pakete (kao i ubuntu) jer su mi nekako jednostavniji i više sam navikao na njih.

Više razlika baš i nema (oboje su gnome sučelje).

Možeš probati i fedoru koja je nešto kao testna verzija red hata u kojoj je software u reprizitorijima uvjek najnoviji i onda ako se taj novi software pokaže stabilan ubacuje se u red hat.

Puno ti hvala na odgovoru. Izgleda da cu morati bas raditi Redhat-u i Cent OS-u i to na serveru...no sada sam i skuzio zasto je gore Redhat. Malo ce mi trebati prilagodbe, ali budem se vec snasao.

Inace radim na Ubuntu, ali je server na Redhatu pa me zanimala koja je razlika. No na kompu kod kuce i dalje imam Ubuntu....navika izgleda no on mi je ok i ne micem ga sa kompa jer radi i vise nego dobro.

Hvala!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
neaktivan
linuxuser kaže...
hrabri zec kaže...

p.s. sorry na off topic

Nisu svi takvi, daj reci sto te muci mozda ti mogu pomoči, samo ako znam.

istina, nisu svi takvi. meni su se eto javljali takvi, ali nema problema. do odgovora ipak dodes, ima drugih koji rabe normalnu komunikaciju. ic okej.

Sta radi Chuck Norris u prokljucaloj vodi? -Ladi jaja.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice