Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.514.231
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Linux - pitanja i odgovori
blackchoco kaže...

Izgleda da moram ponovo instalirat...://

Pa probaj prvo ovo kaj piše tamo.

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
14 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
blackchoco kaže...

Da ali za taj linux mint nema live cd...:S

17 godina
neaktivan
blackchoco kaže...
1domagoj1 kaže...
blackchoco kaže...

Ma ne to, nego ovo na linku ovome

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1400608

Tu, otvori taj link, i slijedi upute. Da bi skinul ovaj fajl working_wubildr.zip trebaš se registrirati na forum taj.

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
14 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
blackchoco kaže...
1domagoj1 kaže...
blackchoco kaže...

Ma ne to, nego ovo na linku ovome

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1400608

Tu, otvori taj link, i slijedi upute. Da bi skinul ovaj fajl working_wubildr.zip trebaš se registrirati na forum taj.

skino sam to sve..i ubacio tamo di sam inst..i neće..:S

17 godina
neaktivan
Linux - pitanja i odgovori

A onda ga reinstaliraj, drugo teško da išta više možeš učiniti. Taj Wubi je dosta bugovit.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

A onda ga reinstaliraj, drugo teško da išta više možeš učiniti. Taj Wubi je dosta bugovit.

A šta je wubi?..i šta to znači da ću ga morat svakih par dana inst ponovo?

17 godina
neaktivan

Wubi je taj instaler koji ti je omogućio da si instaliraš Linux iz Windowsa. Inače se operacijski sustavi tak ne instaliraju, ovo je više napravljeno radi probe, da isprobaš sustav. Ako hoćeš za pravo instalirati Linux, fino odvoji određeni prostor na disku, reparticioniraš i instaliraš sustav kak se spada.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.12.2010 19:49 (1domagoj1).

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Wubi je taj instaler koji ti je omogućio da si instaliraš Linux iz Windowsa. Inače se operacijski sustavi tak ne instaliraju, ovo je više napravljeno radi probe, da isprobaš sustav. Ako hoćeš za pravo instalirati Linux, fino odvoji određeni prostor na disku, reparticioniraš i instaliraš sustav kak se spada.

Vidiš vidiš..nije loša ideja...a šta je reparticioniranje?...hehe.:D

15 godina
neaktivan

Odvajanje particija, jednu posebno za Win jednu za Linux, odn ako imaš hard od recimo 500Gb, jedan dio odvojiš za Win a jedan ostaviš za Linux

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
protjeran

imam 3 diska u desktop računalu. jednog bi odvojio za isprobavanje linuxa. za sad su na tom računalu win jedini operativni. nisam još do sad eksperimentirao s instaliranjem gruba na neku drugu particiju osim sda, tj. u MBR. na koji način to funkcionira kad se grub instalira na drugu particiju?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

GRUB se uvijek instalira u MBR, a MBR je 512-bajtni prvi sektor nekog particioniranog uređaja za spremanje podataka, najčešće hard diska.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.12.2010 21:08 (1domagoj1).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

mislim da je MBR samo jedan na disku, a GRUB ne mora uvijek ići na MBR , može ići i na particije. mislim da se smjesti negdje na među prvim sektorima ako se ne varam.

zato nekad grub ostane (kad je u MBR) i kad makneš linux, tj. formatiraš linux particiju. 

STEVO:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.12.2010 21:38 (hrvooje).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

kad putin nešto potpiše to je tako. a potpisao je prelazak ruske administracije na free software link

STEVO:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.12.2010 21:52 (hrvooje).

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Eto mene..ja reinstallirao linux mint..i odjednom ima mi zvuka..hehe..al našo se drugi problem...Failed to fetch http://archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/e/eglibc/libc6-dev_2.11.1-0ubuntu7.2_i386.deb 404 Not Found [IP: 91.189.92.171 80]..šta je to sad?...-.-

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Prilikom čega se javlja ta greška?

14 godina
neaktivan
Shody_1994 kaže...

Prilikom čega se javlja ta greška?

PRilikom aktiviranja drivera za grafičku...

16 godina
neaktivan
blackchoco kaže...

Eto mene..ja reinstallirao linux mint..i odjednom ima mi zvuka..hehe..al našo se drugi problem...Failed to fetch http://archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/e/eglibc/libc6-dev_2.11.1-0ubuntu7.2_i386.deb 404 Not Found [IP: 91.189.92.171 80]..šta je to sad?...-.-

Ti radi internet normalno?

I am awesome.
15 godina
neaktivan

Skini odavde libc6-dev pa probaj manualno, ako neće automatski.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dj_beni kaže...
blackchoco kaže...

Klikni na link... file not found...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
14 godina
neaktivan
dj_beni kaže...
blackchoco kaže...

DA radi..:D

15 godina
protjeran

instalirao sam na desktop linux mint DE i radi od prve. ima li netko ideju zašto mi na laptopu boota samo wallpaper, bez ikakvih izbornika, te kako riješiti problem?

P.S.

nije prošlo sve bez problema, nakon updatea mi nije više uključivao swap.

# swapon /dev/sdxy

te nakon toga

# gedit /etc/fstab

i ubacivanje sdxy kao swap nije pomoglo jer je hard na kojeg sam instalirao linux pojavljuje jednom kao sda, drugi puta kao sdb, treći puta kao sdc (provjeravano u gparted-u). sad sam u gpartedu particiju koju sam odredio za swap ponovno formatirao kao swap i ovaj put ga je učitalo, nadam se da će tako i ostati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 0:21 (RaNzO).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
blackchoco kaže...

Mint pokušava skinuti fajlu koja ne postoji. Morat ćeš ručno.

I am awesome.
14 godina
neaktivan
dj_beni kaže...
blackchoco kaže...

Mint pokušava skinuti fajlu koja ne postoji. Morat ćeš ručno.

Aha..a sad gledam to ručno ali neznam kak da instaliram... http://www.nvidia.com/object/linux-display-ia32-260.19.29-driver.html ...

16 godina
moras ugasit x, pa onda pokrenut instalacijsku datoteku.
Imam 1000 postova! | MW2: N'Dorphin | Klan : [N]Team | UMP45 Red Dot - PP2000 Red Dot | Predator/Cobra/Apache | Merry Christmas and happy New Year!
14 godina
neaktivan
8ax kaže...

KOji x?..

16 godina
neaktivan

NIsam siguran kako to ide na Mintu, ali prvo probaj dvaput kliknut na fajlu. Ako ne ide pomocu terminala odes u direktorij gdje je fajla, pa utipkas:

chmod +x imefajla

./imefajla

I am awesome.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
8ax kaže...

ma nek instalira bez gašenja Xa pa nek restarta, zbunit ćeš ga ipak je početnik :D

I am awesome.
16 godina
nejde iz grafickog okruzenja sigurno.
Imam 1000 postova! | MW2: N'Dorphin | Klan : [N]Team | UMP45 Red Dot - PP2000 Red Dot | Predator/Cobra/Apache | Merry Christmas and happy New Year!
14 godina
neaktivan

Nekužim ja ništa..://

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
8ax kaže...
nejde iz grafickog okruzenja sigurno.

Driveri za ati se instaliraju s grafickim, cak imaju i Windows-like instalaciju. Od nvidije nisam nikad imao potrebu instalirati, neka proba ovako pa ako ne radi nek ide gasit Xe.

I am awesome.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice