Ovako..novi sam u svijetu linuxa pa me zanima kako podesti oštrinu slova na monitoru...i zašto mi nema zvuka na linuxu,tj kako ga instalirat?..hvala.;)
Linux - pitanja i odgovori
- poruka: 20.145
- |
- čitano: 3.516.157
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kakav pak minitube
koristi Movie player koji dobijes uz ubuntu
u sidebar-u ti je za trazenje youtube videa
imam neki preglednik filmova gdje točno treba gledati you tube ?
Riječ je o Totem playeru. Vidiš tu desno gore gdje piše Playlist, e tu si podesi na Youtube.
Ovako..novi sam u svijetu linuxa pa me zanima kako podesti oštrinu slova na monitoru...i zašto mi nema zvuka na linuxu,tj kako ga instalirat?..hvala.;)
Dobrodošao u svijet pingvina. :D
Prvo reci koja distribucija.
Dobrodošao u svijet pingvina. :D
Prvo reci koja distribucija.
Hehehe..:D...distribucija je Linux Mint..;)
domagoj hvala a kako sad riješiti što nemam zvuka,zvuk je rješen
Za probleme s zvukom prvo u terminal upišite ovu naredbu
lspci
i kopi pejstajte izlaz. Ta naredba ispisuje podatke o svim uređajima spojenim na PCI.
Za probleme s zvukom prvo u terminal upišite ovu naredbu
lspci
i kopi pejstajte izlaz. Ta naredba ispisuje podatke o svim uređajima spojenim na PCI.
Di da kopi pejstam izlaz?...
Kopiraš ga s ctrl-alt-c i pejstaš ga normalno na forum da vidimo :)
iam dva pitanja za ubuntu :
1.kad sam prošli put skidao torrente preko transmisiona izgleda da su me banirali,što treba raditi da te ne baniraju
2.ako pošaljem mail na office dali će office moći otvoriti
Pa tu, da vidimo kakvu zvučnu imaš. :D
Koji k****???...kad palim komp...treba me pitat hoću li uč u linux ili windowse..a on meni automatski u windowse uđe..a linux instaliran...://
iam dva pitanja za ubuntu :
1.kad sam prošli put skidao torrente preko transmisiona izgleda da su me banirali,što treba raditi da te ne baniraju
2.ako pošaljem mail na office dali će office moći otvoriti
ja koristim qbittorrent
transmision mi je tak slab nekak
Koji k****???...kad palim komp...treba me pitat hoću li uč u linux ili windowse..a on meni automatski u windowse uđe..a linux instaliran...://
Zašto mi se ovo dogodilo?...a danas prije defragmentacije je sve normalno radilo..:///
Zašto mi se ovo dogodilo?...a danas prije defragmentacije je sve normalno radilo..:///
Pa očito si nekako uspio opet windows boot manager vratiti pa ti više nema gruba...
Jel se može to kako popravit?...
pokreni repair s live cd-a. imaš negdje opciju repair/reinstall, ili nešto slično grub...
Znaci ubaci live cd... i onda repair...
pokreni repair s live cd-a. imaš negdje opciju repair/reinstall, ili nešto slično grub...
A u....:D...ja to skino sa torrenta i obriso...sad moram opet skidat?.....ma krasno...:/
A ne znam, valjda su Windowsi po MBR-u nekaj dirali, ne bi smjelo, ne kužim. Uglavnom da središ GRUB bootaj LiveCD i onda:
Otvori terminal pa upiši sudo fdisk -l (ovo je malo L, ne veliko I). Kad ti ispiše particije, npr. nešto ovakvo:
/dev/sda1 29 8369 66999082+ 83 Linux
/dev/sda2 * 8370 13995 45190845 7 HPFS/NTFS
/dev/sda3 13996 14593 4803435 5 Extended
/dev/sda5 13996 14593 4803403+ 82 Linux swap / Solaris
(ovo je samo primjer, kod tebe se razlikuje vjerojatno). Potraži onu gdje piše Linux. U ovom primjeru (kod tebe je možda drugačije) to je sda1.
Onda upiši
sudo mount /dev/sda1 /mnt && sudo mount --bind /dev /mnt/dev && sudo mount --bind /proc /mnt/proc && sudo mount --bind /sys /mnt/sys && sudo chroot /mnt
s tim da ovaj boldani dio zamjeniš sa particijom na kojoj je kod tebe instaliran Linux (to može biti sda2, sda3 itd.). Onda upiši:
grub-install /dev/sda
Ako dobiš kakve errore, onda još upiši:
grub-install --recheck /dev/sda
Kad završi, upiši:
update-grub
Kad ti veli "done" onda ukucaj
exit
Zatim:
sudo umount /mnt/dev && sudo umount /mnt/sys && sudo umount /mnt/proc && sudo umount /mnt
Nakon toga rebootaj računalo i trebao bi biti back in business.
A u....:D...ja to skino sa torrenta i obriso...sad moram opet skidat?.....ma krasno...:/
Cek.. jesi ti to preko wubija instalirao?
Cek.. jesi ti to preko wubija instalirao?
Ma kakvog wubija?..:D:D..ja to skinuo sa int...i instalirao na D: particiju..
direktno iz windowsa?
Onda ti je to preko wubija... i tesko ces uspjeti ga na onaj nacin popraviti...
direktno iz windowsa?
Onda ti je to preko wubija... i tesko ces uspjeti ga na onaj nacin popraviti...
Da direktno iz winsa...i šta sad?
Mozda ima načina, ali ako nemaš nekih stvari tamo a da ti baš trebaju, vjerujem da je ovo najjednostavniji nacin...
sudo grub-update?
Click Jack, pročitaj, nije instalirao uobičajenim načinom nego preko Wubija, naravno da to neće raditi.
Ako je preko Wubija onda ono gore neće raditi. Pogledaj ovo.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1400608
EDIT: Sad mi je i jasno, kad veliš da je preko Wubija, da su Winsi s*ebali loader.
Ako je preko Wubija onda ono gore neće raditi. Pogledaj ovo.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1400608
EDIT: Sad mi je i jasno, kad veliš da je preko Wubija, da su Winsi s*ebali loader.
Izgleda da moram ponovo instalirat...://
Wubi je glupost. To bi trebalo ozbaciti iz uporabe.
Wubi je glupost. To bi trebalo ozbaciti iz uporabe.
tako je
neznam koji je problem napravit 2 particije