Opcije za 'klasičnu' dial-up vezu nema, pa je onda valjda VPN jedina opcija samo nisam siguran za postavke.
Može li netko pomoći?
Opcije za 'klasičnu' dial-up vezu nema, pa je onda valjda VPN jedina opcija samo nisam siguran za postavke.
Može li netko pomoći?
Može li netko pomoći?
Šta to nije PPPoE? Koji GNU/Linux koristiš?
Može li netko pomoći?
Neznam na kojem si adsl pružaocu usluga evako je to za metronet
https://helpdesk.carnet.hr/MetroCARNet#Pode.C5.A1avanje_MetroCARNet_veze_za_Linux_korisnike
Svaki put prilikom instaliranaj programa mi izbaci E: Unable tu locate package. Zna li neko zasto?
dial-up? uh, srećom toga više nema. iako je ponekad seoska wifi mreža i sporija. al poklonjenom konju se be gleda u zube ;)
koliko se sjeam bio je paket pppoeconf
Ja sam fan Linux minta, mislim da bi za ovu tvoju konfu sjeo neki linux mint. Bilo koji do 11-ce, nakon toga su, čini mi se postali dosta zahtjevni, ali npr. Mint 10 je meni odlično radio na pentium 1.6, 1gb rama, i ati 9600, čak je i compiz radio i svi oni fancy efekti. A ako niš ne radi tu je uvijek Puppy linux koji radi na svemu a tak je mali da ga i mravi koriste :P
Hvala na savjetu, probati ću sa nečim od predloženog, nečim lakšim. Mislio sam da su svi Linuxi puno manje zahtjevni od Windowsa. Ipak je ta konfa došla i radila sa XP-om lijepu hrpu godina.
Kako mogu kompajlirati mount kao statički linkan binary? Skinuo sam util-linux i probao -static, -s, -static-libgcc kao opcije za gcc, no što god napravio, mount se kompajlira kao dinamički linkan binary.
NIsam znao da je maya portana na linux.Super.
I sada to stavite u svaku temu gdje se neki grafičar žali da nema programa za linux :P
edit:
http://www.bug.hr/forum/topic/linux/razlog-zasto-neki-korisnici-ne-vole-linux/151784.aspx
Imam problem sa /tmp particijom. Što god pokušam kompajlati kompajler mi vrati ovakav error:
CANDY3.cpp:23:1: fatal error: error closing /tmp/ccXYjcJ3.s: No space left on device
compilation terminated.Output od ls -l /tmp :
total 4
drwxrwxrwt. 2 gdm gdm 100 May 28 11:23 at-spi2
-rw-------. 1 capttawish capttawish 5 May 28 11:25 Code::Blocks-capttawish
srwx------. 1 capttawish capttawish 0 May 28 11:25 CODEBLOCKS.socket
drwx------. 2 capttawish capttawish 40 May 28 22:27 mozilla-media-cache
drwx------. 2 capttawish capttawish 40 May 29 09:21 plugtmp
drwx------. 2 capttawish capttawish 100 May 28 11:24 pulse-etsnl5UYLqgL
drwx------. 2 gdm gdm 40 May 28 11:24 pulse-nD60J3EAw97B
drwx------. 4 root root 80 May 28 11:23 systemd-namespace-cOyTxW
drwx------. 4 root colord 80 May 28 11:23 systemd-namespace-crstsc
drwx------. 4 root colord 80 May 28 11:23 systemd-namespace-eyZ91t
drwxr-xr-x. 2 capttawish capttawish 40 May 28 11:24 tracker-capttawish
Zna li netko u čemu bi mogao biti problem?
Imam problem sa /tmp particijom. Što god pokušam kompajlati kompajler mi vrati ovakav error:
CANDY3.cpp:23:1: fatal error: error closing /tmp/ccXYjcJ3.s: No space left on device
total 4
Možda ovako nešto?
total 4
Kopiraj mi df -h ovdje, pliz i to sljedeca dva:
df -h /tmp
df -hi /tmp
Kopiraj mi df -h ovdje, pliz i to sljedeca dva:
df -h /tmp
df -hi /tmp
Mogu ti kopirati no to vise nema smisla jer je problem (mozda) rijesen. Jednostavno sam izbrisao sve sto se nalazilo u /tmp. Sada mi te naredbe pokazuju:
tmpfs 1002M 344M 658M 35% /tmp
tmpfs 251K 1.2K 250K 1% /tmp
No prije brisanja su obe naredbe prikazivale zauzece od 100% dok je sada (valjda) normalno.
Hvala na pomoci.
Mogu ti kopirati no to vise nema smisla jer je problem (mozda) rijesen. Jednostavno sam izbrisao sve sto se nalazilo u /tmp. Sada mi te naredbe pokazuju:
tmpfs 1002M 344M 658M 35% /tmp
tmpfs 251K 1.2K 250K 1% /tmp
No prije brisanja su obe naredbe prikazivale zauzece od 100% dok je sada (valjda) normalno.
Hvala na pomoci.
Okej, da, onda nema smisla vise, ali cisto da znas koja je fora, mozda je i u tome bila stvar. Naime, df sa -i flagom pokazuje zauzece inodeova. Sto su inodeovi? Nekad davno sam nesto slicno objasnio (dogodilo se i meni).
Svaki inode je dodjeljen jednom file-u na fs-u. Tako da, ako recimo imas ogroman broj fileova, recimo par stotina tisuca njih, ali da su maleni (ne zauzimaju puno prostora), moze ti se dogoditi da "popunis" disk jer vise nemas slobodnih inodeova dok fizickog prostora ima napretek.
Ako su kod tebe obje pokazivale 100% to naravno znaci da nemas slobodnog prostora ni u kojem slucaju, jel... :D
Evo jedno jednostavnije pitanje za one koji se malo više razumiju jer sam probao svašta i nisam dobio ono što sam htio. Želim pretvoriti datoteku MP3 u SWF a nikako da nađem kako. Našao sam neke skripte vezane za ffmpeg ali tamo je preduvjet da se prvo MP3 pretvori u WAV i tek onda u SWF a WAV zauzima previše za neki upload.
Pa eto taj način koji si spomenuo, pretvori mp3 u wav i onda wav u swf:
http://www.samlesher.com/ubuntu/ubuntu-convert-mp3-to-swf-on-linux
Ili kompajliraj ffmpeg iz sourcea sa '--enable-decoder=adpcm_swf --enable-encoder=adpcm_swf' i trebalo bi raditi konvertiranje mp3-ice u swf direktno.
A kako se to kompajlira?
Radiš na svoju odgovornost, ako nisi siguran, nemoj.
Radije probaj na način mp3 u wav pa u swf.
Što je compiler (kompajler)
http://en.wikipedia.org/wiki/Compiler
Upute:
https://ffmpeg.org/trac/ffmpeg/wiki/UbuntuCompilationGuide
Kod Installation -> ffmpeg tebi će ići(boldano je nadodano)
./configure --enable-gpl --enable-libfaac --enable-libmp3lame --enable-libopencore-amrnb \ --enable-libopencore-amrwb --enable-libtheora --enable-libvorbis --enable-libvpx \ --enable-libx264 --enable-nonfree --enable-version3 --enable-x11grab --enable-decoder=adpcm_swf --enable-encoder=adpcm_swfOk. Hvala. Vidit ću jel se isplati.
detaljnijje imaš na https://help.ubuntu.com/community/Installation/LowMemorySystems
no nije li to dovoljno samo upisati u Terminal:
sudo apt-get install gnome
ima 2 načina, odnosno dvije mogućnosti, možeš samo dodati Gnome panel pomoću
sudo apt-get install gnome-panel
ili možeš instalirati Gnome fallback (prilikom logina promijeni na GNOME Classic)
sudo apt-get install gnome-session-fallback
ako želiš izbjeći Terminal, oboje možeš pronaći u Softver centru (u tražilicu ukucaš gnome-panel ili gnome-session-fallback)
Instalirao se preko terminala gnome-session-fallback ali opet je sve isto.
Instalirao se preko terminala gnome-session-fallback ali opet je sve isto.
Odlogiraj se i ponovno se prijavi uz odabir Gnome Clasic.
linus torvalds ogorčen gnome-shellom na fedori17. napravio je upgrade s f14 i došao do odličnog zaključka:
End result: extensions.gnome.org may be a really cool idea, but it seems to have some serious usability problems in practice. And the whole gnome3 approach of "by default we don't give you even the most basic tools to fix things, but you can hack around things with unofficial extensions" seems to be a total UX failure.
ne može se čovjek ne složiti s njime. koristi i neke proste riječi pa je vidljivo njegovo ogorčenje. link pa g+ post:
https://plus.google.com/u/0/102150693225130002912/posts/UkoAaLDpF4i
od unityja sam trenutno odustao kad sam pokušao obrađivati par slika gimpom i još par stvari raditi istovremeno npr. surfati. MATE na mintu 13 ima caju, nasljednika nautilusa koji neće da se pokrene s dockyja. bluetooth applet ne radi. novi cinnamon 1.4 se smrzava u kombinaciji s libreofficeom i na mintu i na ubuntu. trenutno se razvija novi gnome2 na solusos-u od autora mint debiana. e sad zamislite da je sva ta energija usmjerena u stvaranje jednoge DE-a. developeru se ne sviđa u kojem smjeru ide softver, ode iz projekta i forka ga. kažu da od viška glava ne boli. a mene bi mogla zabolit u potrazi za funkcionalnim DE-om nakon gnome2.
Lxde, Xfce?
Ili fluxbox,dwm,openbox?
Lxde, Xfce?
Ili fluxbox,dwm,openbox?
malo teže. probao ali ne ide u korporativnoj mreži prepunoj windows računala. prvo mi samba stvarala probleme, pa onda da bi postavio ikonu na desktop trebaš poseban program ili editiranje conf datoteke. mislim, stvarno trebaš bit mazohist da postavljanje ikone na desktop ne ide preko desnog klika nego preko konfiguracijskih datoteka. pa onda problem sa dijeljenjem printera. više se i ne sjećam šta je još bilo ...
Jesi probao novi Xfce 4.10, DE, lagan i brz, čini se dosta intuitivan za korištenje.
Podsjeća na Gnome 2.x .