Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.510.034
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Linux - pitanja i odgovori
Pa guglaš.
To ti je ustvari Ubuntu s daleko boljim menijem i ugrađenim kodecima.
To ti je kao mala 0-1 sklopka.
3.000 Posts! And counting...
14 godina
Linux - pitanja i odgovori

Jedno malo pitanjce,dakle ovako:izvlačim podatke sa laptopa na kojem su bili xp-i,izvlačim ih tako da sam stavil live cd mint 10-ku,i sve podatke koji nešto vrijede prebacujem na jednu particiju,ostale brišem,problem su mi dva tri fajla koji se nedaju obrisat ni premjestit ni preimenovat ukratko ne mogu ništa s njima a želim ih se rješit;ako netko ima kakvu ideju,btw ne radi mi wirelles na laptopu,a ne želim ga spajat preko etherneta,niti instalirati linuxe na njega,samo izvuć podatke ništa drugo.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

a nista onda ako to nije moguce..

Ako je filesystem mountan kao read-only , tu ni root ne pomaže. Ili dodaj one opcije u fstab , ili "naživo".

Note: Compiling chromium-beta or chromium-dev takes at least as long as compiling the linux kernel.
14 godina
neaktivan
KKristijan kaže...

Hoću ja imat problema s driverima na mintu 9 ako imam laptom hp compaq nc6000...imao sam problema na xpu hocu li i tu?

Ne bi trebalo bit problema.

Note: Compiling chromium-beta or chromium-dev takes at least as long as compiling the linux kernel.
14 godina
protjeran
Trebam pomoc

[PROBLEM]

Radi se o HP ProBook 4515s,

Pokrenuo sam najnoviji Ubuntu i Fedoru.. (Live @ SD card). No nemaju WLAN driver tj ne prepoznaju wlan adapter? {#}

(LANu nemam pristupa)

Na win7 x64 mi sve normalno radi, čak niti ne trebam instalirati drivere.

Molio bi pomoc, kako da bez pristupa netu to sredim. HVALA.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Trebam pomoc

ne znam može li ti ovo pomoći, ako se snalaziš imalo ovaj drugi dio koraka 2. je kako sa Live CDa isntalirati, no lakše bi bilo da imaš makar vremenski kratki pristup mreži

https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/Driver/bcm43xx#Installing%20STA%20drivers

17 godina
neaktivan
nanda108 kaže...
Bypass kaže...

Enable wireless?

Na enable wireless mi je kvačica znači da bi trebalo raditi ali ne radi. Wireless opcija je zatamljena i piše disconnected. Da li ima kakva druga opcija za rješenje? Da li mi fale možda kakvi driveri? Preinstaliral sam nekoliko puta ubuntu10.04 ali ništa od wirelessa. Probal sam instalirati i ubuntu 11.04 ali mi isto nešto nije htjelo instalirati do kraja.

zato jer imaš HP laptop

HP laptopi imaju fizičko gašenje wireless kartice

znači pogledaj po gornjoj strani laptopa negdje uz power gumb je i wireless gumbek, klik na njega i upali wireless karticu

nakon toga će ti raditi

to fizičko gašenje kartice ima smisla jer jako produžuje vijek trajanja baterije u slučajevima da ti wireless ne treba

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 7:44 (Darky).
14 godina
neaktivan
Re: Trebam pomoc
elwood kaže...

[PROBLEM]

Radi se o HP ProBook 4515s,

Pokrenuo sam najnoviji Ubuntu i Fedoru.. (Live @ SD card). No nemaju WLAN driver tj ne prepoznaju wlan adapter? {#}

(LANu nemam pristupa)

Na win7 x64 mi sve normalno radi, čak niti ne trebam instalirati drivere.

Molio bi pomoc, kako da bez pristupa netu to sredim. HVALA.

U terminal upiši

lspci

pa postaj kaj ti ispiše. Bez ikakvog pristupa netu , teško!

15 godina
protjeran
sumski kaže...
EZY-E kaže...

a nista onda ako to nije moguce..

Ako je filesystem mountan kao read-only , tu ni root ne pomaže. Ili dodaj one opcije u fstab , ili "naživo".

ma probao sam sve zivo i nista, kasnije sam zbrisao sve s toga.

trebalo mi je to jer sam pokusavao staviti   osx na pc, sad pokusavam druge verzije.

Prodajem HTC Hero!
14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Darky kaže...
nanda108 kaže...
Bypass kaže...

Enable wireless?

Na enable wireless mi je kvačica znači da bi trebalo raditi ali ne radi. Wireless opcija je zatamljena i piše disconnected. Da li ima kakva druga opcija za rješenje? Da li mi fale možda kakvi driveri? Preinstaliral sam nekoliko puta ubuntu10.04 ali ništa od wirelessa. Probal sam instalirati i ubuntu 11.04 ali mi isto nešto nije htjelo instalirati do kraja.

zato jer imaš HP laptop

znači pogledaj po gornjoj strani laptopa negdje uz power gumb je i wireless gumbek, klik na njega i upali wireless karticu

nakon toga će ti raditi

to fizičko gašenje kartice ima smisla jer jako produžuje vijek trajanja baterije u slučajevima da ti wireless ne treba

Da, imam laptop HP 4720s, ako misliš na onu tipku na kojoj je antenica i da mi svjetli plavo ,ne svjetli, već svjetli narančasto i ništa se ne mjenja kada pritisnem na nju.

17 godina
neaktivan
nanda108 kaže...
zato jer imaš HP laptop

nakon toga će ti raditi

Da, imam laptop HP 4720s, ako misliš na onu tipku na kojoj je antenica i da mi svjetli plavo ,ne svjetli, već svjetli narančasto i ništa se ne mjenja kada pritisnem na nju.

e onda ne bih znao, to bi trebalo pogledati uživo, ovako mi je nemoguće dijagnosticirati problem

15 godina
neaktivan
count=0;
for mp3file in *.mp3 ;
do let count=$count+1;
wavfile=$count.wav ;
mpg123 -w $wavfile "$mp3file" ;
done;

##who's the daddy now? ha? who's the daddy? °(^_^)°

// u biti, ono iznad je skripta koju pokrenete u terminalu u nekome direktoriju kada želite prebaciti sve mp3ce u .wav Skripta ima koristi samo onima koji kao ja sada žele snimiti audio cd a nekim čudom k3b ne želi očitati .mp3 nego samo .wav :) mana je što će skripta preimenovati sve .mp3 u .wav fileove, sa imenima 1, 2, 3 itd, ali vam to nije bitno, itako će te ih obrisati kasnije :) i nisu bitni naslovni mp3ca, sve pretvara. ja sam sve još malo zakomplicirao i napravio sam file mp3_to_wav.sh koji samo premjestim u dir u kojem želim konverziju i pokrenem ga u terminalu :)
42

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji linux da skinem i instaliram ako idem prvi put koristit linux. I koje sucelje je najljepse? Znam da je noob pitanje, al ako nije problem.
Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Linux Mint 11

14 godina
neaktivan

Po mome skromnom mnijenju , najljepše sučelje je KDE. Možeš probat Kubuntu 11.04. Vele neki da je KDE kompliciran , ja bi prije rekel da ima mnogo više mogućnosti od GNOME sučelja , pa onda to zna ljude zbunit.  

U svakom slučaju , probaj oboje , pa vidi kaj ti bolje leži.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Najljepsa je Fedora 15 tj. Gnome3.
3.000 postova___________________Početnik u Minecraftu :)
14 godina
Geek kaže...
Koji linux da skinem i instaliram ako idem prvi put koristit linux. I koje sucelje je najljepse? Znam da je noob pitanje, al ako nije problem.

Probaj malo Pinguy OS. Distribucija je temeljena na Ubuntu-u. Nice and Easy (GigaGirl hvala još jednom).

mada nećeš se razočarati ni sa Mintom.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
16 godina
totalna kopija mac osa.
3.000 postova___________________Početnik u Minecraftu :)
15 godina
protjeran
8ax kaže...
totalna kopija mac osa.

KDE?

Da, ali gnome ne.

Jer ipak se Macovo sučelje temelji na unixu, ako se ne varam.

Windows is easier than Linux, in the same way that crapping your pants is easier than going to the bathroom
15 godina
neaktivan
beno101 kaže...

KDE?

Da, ali gnome ne.

Jer ipak se Macovo sučelje temelji na unixu, ako se ne varam.

Ne samo sučelje nego je kompletan Mac OS unix.

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica
16 godina
neaktivan

Evo idem i ja na jedan stari laptop instalirati Linux. Skinuo sam Mint 11 i sad me zanima je li Linux manje zahtjevanj recimo od XP-a? Totalni sam n00b što se linuxa tiče tako da molim na razumijevanje. {#}Vidio sam da Symantec Endpoint Protection podržava linux i interesira me treba li uopće instalirati ikakav AV?

No need to run and hide It's a wonderful, wonderful life No need to hide and cry It's a wonderful, wonderful life

0 0 hvala 0
17 godina
beno101 kaže...
8ax kaže...
totalna kopija mac osa.

KDE? Da, ali gnome ne.

Vjerujem da je mislio na PinguyOS.

8ax kaže...
totalna kopija mac osa.

Meni je to OK, zašto ne bi kopirali, Apple ipak radi odličan UI.

No, osobno mi se ElementaryOS puno više sviđa - ovaj meni od Minta mi je preglomazan i nespretan, meni u gonjem panelu mi je pomalo nespretno rješenje i sl. Također ne volim kad su distre nakrcane svime i svačime. Eh, sto ljudi, sto ćudi :)

Gledam te!
14 godina
neaktivan

@username - za ugodan rad , single core proc  na barem 1.5 GHz + 512 MB ; može i manje , ali uz kašljucanja

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
username kaže...

Vidio sam da Symantec Endpoint Protection podržava linux i interesira me treba li uopće instalirati ikakav AV?

AV ti ne treba... Samo savjesno klikći na linkove. {#}

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica
16 godina
neaktivan

Ne znam kako e vama, ali meni je Ubuntu 11 4 uzasno spor, UI trza ... Stavio sam preko cd a 11 4 cim je izasla, ali gnome 3 mi se ne sviđa i na classicu sam, ali compiz mi je spor, woobly windows mi trza. A instalirao sam ATI drivere koje mi je sam ponudio, i reinstalirao ali je isto... I koja je razlika između Advanced Desktop Effect Settings (ccsm) i Simple CompizConfig Setting Manager i Ubuntu Software Centru? Jer sam imao oaj prvi, a Simple mi nece niti instalirati. Kaj da napravim? Na 10 10 mi je bilo sve ok, al mi se neda ponovno instaliravat. Eventualno ak ima koja dobra simple distra osim Ubuntua i Minta (te sam isprobao do sad).  

0 0 hvala 0
15 godina

makni drivere koje ti je ponudio ja vrtim bez drajvera treutno.

to ejst sa open driverima one koje automatski stavi on unutra. il sta vec.

kratko receno deinstlairaj drivere koje ti on ponudi. i probaj bez drivera

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

probao sam maknuti, alil je isto, pa sam opet stavio. opcenito mi je sporije sve nego na 10 10. A bas sam se radovao 11 4 ...

0 0 hvala 0
14 godina
8ax kaže...
totalna kopija mac osa.

Ne bih se htio prepirati ali imam pitanje za tebe. Jesi li probao raditi nešto s Pinguy OS-om ili si stekao sliku samo na osnovi SS-ova?

Razlog zašto sam ga preporučio čovjeku je taj da je gore već puno toga po defaultu a s druge strane koristi bazu softvera od Ubuntua (gore je čak i Ubuntu Tweek).

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina

nezz meni 11.04 sa gnome 3 leti.

bas doslovno milina mi je radit sedmicu niti ne koristim tako rec.

cak smo stavili gnome 3 sa xubuntom 10.10

na kantu

1ghz proc

512mb rama

i ati radeon 9200 SE

i radilo je pristojno brzo...

da probas napravit reinstal ili upgrade da ti neki paket nije razbijen ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice