Pozdrav svima!
Evo ja sam novi korisnik linuksa i iskreno ne snalazim se u nekim stvarima pa imam zasada par pitanja:
Kako instaliati neki program- naime pokušam instaliart google chrome ali mi uvijek javlja grešku
http://s14.postimg.org/cijyoxwip/Screenshot_from_2013_10_28_22_41_13.png
I ne mogu upaliti video niti pjesme ..pise da mi fali plug in ..pa kako to popraviti??
Također ne mogu gledati video na joutubeu u full hd rezoluciji ....(joutube pisem sa j jer mi ipsilon ne radi tj kad stisnen ipsilon napiše mi se ž...)
Imaš problem s dependecy-ma. Možda imaš koji skršeni paket. Imaš li instaliran Synaptic? Ako imaš od tamo ih možeš popraviti.Pokreni ga i onda: odaberi iz Edit menija > Fix Broken Packages, zatim odaberi Apply Marked Changes iz Edit menija. Potvrdi klikom na Apply. Možeš pokušati i putem Terminala na slijedeći način (ne zaboravi unijeti password kad te traži):
sudo dpkg --configure -a
sudo apt-get install -f
Što se tiče videa, fale ti codeci. To možeš riješiti iz Softver Centra (Vidi sliku) ili putem terminala: sudo apt-get install ubuntu-restricted-addons ubuntu-restricted-extras. Za tipkovnicu trebaš odabrati HR layout.