Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.509.593
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Linux - pitanja i odgovori
nidjo123 kaže...

Jel tko koristi Ubuntu One? Svatko ima pravo na 1 account od 2 GB besplatno, a možete i kupiti dodatan prostor vrlo povoljno. Slično kao dropbox, dakle vaš osobni oblak. Sinkroniziranim podacima možete pristupiti gdje god da se nalazite, a rade i na aplikaciji za Windowse.

ja ne..

nekaj sam čital da i s time ima noviteta 11.04. pa, kaj ima novoga?

15 godina
neaktivan
Linux - pitanja i odgovori

U prijašnjim verzijama je to bilo onako "usput". Sad je baš integrirano u sam sustav, omogućava sinkronizaciju kontakata, zabilješki itd. A sadržava i trgovinu glazbom gdje možete kupovat i direktno slušat na mobitelu putem streama. Ima dosta mogućnosti.

http://one.ubuntu.com

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
sumski kaže...
nidjo123 kaže...

Jel tko koristi Ubuntu One?

ja ne..

nekaj sam čital da i s time ima noviteta 11.04. pa, kaj ima novoga?

Također ne koristim. Nakon upgradea sam vidio da Unity sa strane na launcheru daje direktan pristup na Ubuntu One, a koliko sam pročitao na nekoj od usputnih obavijesti, situacija je još uvijek ista - 2 GB i mogućnost zakupa većeg prostora.

Gledam te!
15 godina
neaktivan

Zaboravio sam napomenut da se to sve sprema u Amazon S3, a koristi poseban protokol samo za ovu namjenu, a zove se u1storage. Meni čisto solidno i što je najbitnije pouzdano, posebno ako treba neke važnije podatke pohranit i po potrebi skinut ako nisam kod kuće.

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2011 22:26 (nidjo123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Je, NTFS particija. Problem solved, tnx {#}

1domagoj1 kaže...

Pa ako su skriveni, onda su valjda s razlogom. No, nema veze. Jesi probal kao root mijenjati dozvole i vlasnika? Ne kao sudoer, baš kao root?

Skriven je jer sam ja budala po uputi promijenio ime foldera iz minecraft u .minecraft što ga je automatski sakrilo. Ali kao što vidiš, problem je bio jer je to NTFS particija. Tnx anyway

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan

Ne pokrecu li se .jar datoteke s "java minecraft.jar" ili "sudo java minecraft.jar" ?

Živio Arch! Živio OpenSource! Dolje Microsoft i zapadne robovlasničko-kapitalističko-naftne vrijednosti!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dj_beni kaže...

Ne pokrecu li se .jar datoteke s "java minecraft.jar" ili "sudo java minecraft.jar" ?

java -jar minecraft.jar

42
17 godina
neaktivan
nailer kaže...

Jeli itko probao gnome 3?
kakav vam je?

(ne sviđa mi se Unity pa bih ga mjenjao)

• logout
  • klik na username
  • dolje pri dnu ekrana session promijeniti umjesto ubuntu na ubuntu classic (gnome 2.31.1.)
  • kao da unityja nikad nije bilo
Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
17 godina
neaktivan

ok, eto i mene na 11.04 i problemi (jel da koje iznenađenje {#} )

Dakle jutros mi je moj server 10.10 ponudio upgrade

ja sam kliknuo na ok i nakon 2 sata roštanja po disku slijedi restart

e sad nakon restarta

prvo load traje dugo (puno duže nego prošla verzija)

dočekao me desktop gnome (mislim na podlogu i ikone koje sam imao na njemu)

ali ...

... nije mi moutao drugi disk

nema alatne trake i uopće ništa ne znam sad pokrenuti, imam samo par ikona koje su neupotrebljive jer linkaju na particiju koja nije mountana

Znači molim savjet kako da se sad isčupam ? {#}

Zna li netko kako aktivirati alatne trake ili što već trebam raditi?

hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2011 10:48 (Darky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hrvooje kaže...
  • logout
  • klik na username
  • dolje pri dnu ekrana session promijeniti umjesto ubuntu na ubuntu classic (gnome 2.31.1.)
  • kao da unityja nikad nije bilo

Darky kaže...

ok, eto i mene na 11.04 i problemi (jel da koje iznenađenje {#} )

Dakle jutros mi je moj server 10.10 ponudio upgrade

ja sam kliknuo na ok i nakon 2 sata roštanja po disku slijedi restart

e sad nakon restarta

prvo load traje dugo (puno duže nego prošla verzija)

dočekao me desktop gnome (mislim na podlogu i ikone koje sam imao na njemu)

ali ...

... nije mi moutao drugi disk

nema alatne trake i uopće ništa ne znam sad pokrenuti, imam samo par ikona koje su neupotrebljive jer linkaju na particiju koja nije mountana

Znači molim savjet kako da se sad isčupam ? {#}

Zna li netko kako aktivirati alatne trake ili što već trebam raditi?

hvala

Ostavi se Unitiya i vrati na obični GNOME, ali na 11.04. 

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2011 10:56 (Shody_1994).
17 godina
neaktivan

ali neznam ni kako ugasiti ovo nemam linka ni za alatnu traku ni za terminal

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Ctrl+Alt+F2 logiraj se i napisi sudo shutdown

Pinky je zakon I ♥ π ⇓ tu klikni :)
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2011 11:00 (bobica257).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bobica257 kaže...

Ctrl+Alt+F2 logiraj se i napisi sudo shutdown

ctrl+ALT+F2 = crni ekran i samo piše

"Izvan dosega"

19" benq monitor

{#}

17 godina
neaktivan
Darky kaže...

ali neznam ni kako ugasiti ovo nemam linka ni za alatnu traku ni za terminal

probaj ctrl+alt+t i onda killall gnome-panel

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
15 godina
odjavljen

Ma alt+F2 i napiši gnome-terminal

sudo shutdown

Pinky je zakon I ♥ π ⇓ tu klikni :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

uopće ne reagira

sa Alt+F2 isto dobijem samo crni ekran {#}

Sad sam napravio hard restart, dočekao me login ekran

trakica je dolje i nudi mi restart, suspend, shut down

na sredini ekrana je login ekran gdje traži login i pass

kad se ulogiram nazad u desktop na alt+f2 dobijem samo crni ekran

kad stisnem nazad alt+f7 sruši se grafika

nije valjda da ću morati sve reinstalirati od nule?

17 godina
neaktivan

Joj ti update-i skoro nikad dobro ne završe. Vjerojatno će trebati reinstall napraviti.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2011 11:44 (1domagoj1).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

uspio sam {#}

Kad sam kliknuo na login, dolje se na trakici pojavio još jedan meni

i tad sam prebacio na ubuntu classic

sad izgleda kao i prije upade

sad samo da vidim kako mi radi wow {#} i da nije stradao wine u ovome nadograđivanju

14 godina
neaktivan

Za početak probaj:

# dpkg --configure -a

Možeš i probat stavit lxde , pa da onda lakše manevriraš

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ma sad je ok, čim sam dobio alatne trake, pristup administraciji i pristup terminalu

bilo je frustrirajuće kaj niš nije radilo

sad vidim da moram i driver za VGA promijeniti jer kaže da unity neće raditi na postojećem (ah te nadogradnje, zakaj nije odmah i driver povukla, makar generički)

ok, sad ide novi VGA driver i idem na restart pa da vidim kaj sam napravio....

Edit:

pa mogu reči da nakon početnih peripetija da sam čak i impresioniran {#}

unitiy malo čudno izgleda (nije ni win ni mac stil po meni) pogotovo ova traka sa strane

no kaj se performansi tiče, e to je ono bitno

prije update na gnome i server 10.10 imao sam preko wine sa :

AMD 2500+

1 GB RAM

nVidia 7600 GS 256MB

WOW je davao od 15 do 25 FPS prosjek oko 20 fps (igrivo bar za farmanje)

nakon update

WOW daje 25 do 35 FPS, prosjek je oko 24 do 26 FPS (stvar ide glađe to se mora priznati)

no sad samo da vidim kako uopće do admin traka na unity, totalno sam zbunjen sa tim sučeljem i niš nemrem naći

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2011 12:13 (Darky).
17 godina
neaktivan

čini se da ni radoslav dejanović nije oduševljen. preporuča preskok. na poslu ću čekat novi mint pa ćemo vidjet. a kući sam već nadogradio dok je gnome 2.x na životu. nakon toga idemo negdje gdje će gnome 2.x još poživit. 

1 0 hvala 0
15 godina

Meni se uspješno update-o preko Update Managera (osim što mi je zablokirao u jednom trenutku kad je brisao file-ove na kraju instalacije, ali reset tipka je sve dovršila uredno).

Podizanje sistema je uočljivo sporije, podizanje određenih programa, također pomalo sporije.

No to je jasno jer sam prije koristio Gnome sa samo jednom radnom površinom i isključenim Compiz-om.

Sada su resursi ipak malo zauzetiji zbog Unity-ja koji ima dignut Compiz i 4 radne površine.

Ipak, igre kroz wine (WoW, GW) i bez njega rade jednako (sličan ili neznatno viši FPS rate), pa čak i bolje nego ranije (u GW sada vidim čak i jedan od ekrana koji mi je bio grafički poremećen).

U samom Unity-ju: i ja sam imao problem sa pronalaženjem programa, ali rješenje je IZUZETNO jednostavno: pritisnuti tipku Windows i početi upisivati naziv programa, i njegova ikona će trenutno biti prikazana. Po njegovom startanju biti će prikazan u Unity alatnoj traci. Prije nego ga zatvorite, zgodno bi bilo desno kliknuti na njegovu ikonu na Unity traci i odabrati opciju "Keep this icon in launchbar" (ili tako nekako).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

čini se da ni radoslav dejanović nije oduševljen. preporuča preskok. na poslu ću čekat novi mint pa ćemo vidjet. a kući sam već nadogradio dok je gnome 2.x na životu. nakon toga idemo negdje gdje će gnome 2.x još poživit. 

hm, pa ja se donekle slažem sa njime

sam unity je drukčiji od sveg na kaj smo navikli i od win i od KDE/Gnome - nije lošiji, već drugačiji sa svima manama ali i prednostima, dapače ovo bi moglo samo pomoći da KDE i Gnome postanu još bolji.

Čak mi se pomalo i sviđa kako brzo nalazi programe (iako kako nisu grupirani, malo mi se teže snaći)

Brzina uploada...

kak me to jako brine (je da je malo sporiji, ili dosta) ali bar možeš otić po kavu do login ekrana {#}

Vjerujem da su u pitanju dječje bolesti i da će vremenom ubrzati to bootanje

Moja jedina stvarna zamjerka je u pitanju VGA drivera - to je čista devloperska pogreška

meni je kod upgrade ostavio stare drivere (a u dokumentaciji lijepo piše da unity i 3d neće raditi sa njima na novoj distribuciji) - što me je dovelo u WTF situaciju zbunjenosti da nemreš i neznaš kaj dalje.

Tek nakon kaj sam skužio kako upaliti staro sučelje i staviti prave drivere za VGA stvar funkcionira

Moje osobno mišljenje je da je ovime otvoren još jedan alternativni novi smjer a koliko će biti uspješan pokazati će vrijeme

14 godina
protjeran

Ovo ćemo preskočiti zauvijek:

http://www.dorscluc.org/kotizacije/

$this->db->where->('I don't have a clue');

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

.{#}

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Ovo ćemo preskočiti zauvijek:

http://www.dorscluc.org/kotizacije/

pa kaj se čudiš

vidi lokaciju

Konferencija će se održati u Hrvatskoj gospodarskoj komori

To i nije za tebe već za HDZ-ovce i ministre, zato i jesu tako popularne cijene

14 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

.{#}

Znači max možeš platiti 2350 kuna.

A sve to možeš pročitati i naučiti na internetu.

14 godina
protjeran
Darky kaže...

pa kaj se čudiš

vidi lokaciju

{#}

Primjerene cijene.

14 godina
Bypass kaže...
Darky kaže...

pa kaj se čudiš

vidi lokaciju

{#}

Primjerene cijene.

Bolje ti je otići u saborski restoran i pojesti nešto za te novce. Tamo su svi Open Sou(rce)l i uvijek spremni za klopu.{#}

Da se malo vratim na temu. Vidim da je dosta vas eksperimentiralo sa 11.04, kao i ja, preko vikenda. Unity je mila majka što mislim o Gnome 3. Istina je da sam ja noob prve kategorije ali nekako plovim kroz Ubuntu (i debian u dual bootu) ali kako mi vrag nije dao mira dignuo sam gore i GNOME 3. Ne znam tko je glavni arhitekt sučelja ali je vjerojatno plaćen od strane konkurencije. Ne vidim u čemu je poanta tako radikalne izmjene sučelja. Nakon 1 i pol dana korištenja bio sam totalno isfrustriran i izgubljen. Deinstalirao sam GNOME 3 i vratio se na prethodnu verziju tako da sada kombiniram Ubuntu Clasic i Ubuntu. Možda se i naviknem na ovaj Unity.

Jedino što me ždere je da sam čišćenjem GNOME 3 očistio i Elegant Gnome temu ({#}) i sada imam problema kod ponovne instalacije (nije mi se dalo petljati više u nedjelju kasno u noći).

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
mario.L_hr kaže...
Ne vidim u čemu je poanta tako radikalne izmjene sučelja. Nakon 1 i pol dana korištenja bio sam totalno isfrustriran i izgubljen. Deinstalirao sam GNOME 3 i vratio se na prethodnu verziju tako da sada kombiniram Ubuntu Clasic i Ubuntu. Možda se i naviknem na ovaj Unity.

Za tebe i sve koje muči 11.04 i Unity - ovdje sam odradio kratku recenziju Elementarya kojeg je netko ovdje spominjao dosta ranije. Sjetio sam ga se nakon upgradea Ubuntua na 11.04 :)

Distra je bazirana na Ubuntu 10.10 i jako mi se svidjela, pa tko voli jednostavnost, preporučam probati.

Gledam te!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice