hvala, pomoglo mi je puno
Linux - pitanja i odgovori
- poruka: 20.145
- |
- čitano: 3.511.927
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Uf, uf...digao samo LiveCD od 11.04 no ovaj novi look mi nije bas legao najbolje. Malo ce tu biti za vikend modifikacija.
Jeli itko probao gnome 3?
kakav vam je?
(ne sviđa mi se Unity pa bih ga mjenjao)
Pa valjda na zadnje tri-četiri stranice ljudi raspravljaju o Gnome-u 3
a čitao sam, ali mislio da netko sažme sve to u koju rečenicu.
Ali evo, dok sam čekao, instalirao sam gnome 3 pa sad isprobavam :)
EDIT: Kako da stavim da mi prozori normalno izgledaju, a ne ovako kao od prije 15 god?
Stavio sam 11.04 na vmware ali mi ne radi Unity, zašto?
Ljudi jel ko bio na install festu?
Ja sam čeko cijelu godinu i sad propustio...
a čitao sam, ali mislio da netko sažme sve to u koju rečenicu.
Ali evo, dok sam čekao, instalirao sam gnome 3 pa sad isprobavam :)
EDIT: Kako da stavim da mi prozori normalno izgledaju, a ne ovako kao od prije 15 god?
http://www.ubuntugeek.com/how-to-fix-common-gnome-3-issues-on-ubuntu-11-04-natty.html
Desni klik na desktopu - Change Desktop background i onda ideš na "Theme" i promjeniš temu, ili instaliraš sa gnome-look.org
Desni klik na desktopu - Change Desktop background i onda ideš na "Theme" i promjeniš temu, ili instaliraš sa gnome-look.org
Desni klik na desktopu ne radi ništa, probati ću iznad navedenu soluciju :)
EDIT: I od iznad navedene solucije "nema kruha" jer sam već bio pokušavao sa Gnome Tweak Tool-om.
Ah ništa, večeras ću reinstalirati Gnome 3 ili instalirati neko drugo grafičko sučelje. Hvala Bogu, nije da nemam izbora :)
gnome3 je u pitanju...
Jel ima Natty HD6xxx drivere?
Jel ima Natty HD6xxx drivere?
Catalyst nije teško ručno instalirat na bilo kojem Ubuntu:
http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu
Specific notes for Radeon HD 6xxx cards with no official support yet (see Hardware#Not_Yet_Supported_or_Unoffically_Supported).
After installing the fglrx module, you might get the following message when trying to configure X through aticonfig:
aticonfig: No supported adapters detectedAlso you might see that the fglrx module has not been used by Xorg (no line saying ‘‘LoadModule: "fglrx"’’ in /var/log/Xorg.0.log). Also on my system I had segmentation faults from the ati Catalyst Control Center (amdcccle).
At this stage, do not panic! This does not necessarily imply a problem with the module, indeed your card may be not officially supported. Numerous reports on forums show that users end up using the drivers successfully anyway, e.g. for an HD 6850 card (BARTS codename). To force Xorg to load the driver for fglrx anyway, just manually create a minimal xorg.conf file, as suggested on this wiki (follow the tutorials). The module should then load and everything else should (hopefully) work. (On my system even the Catalyst Control Center was working at that point.) Except you have the "Unsupported hardware" mark on a corner of the screen, but that is another problem... (Forum users report they have been able to get rid of this as well, although caution should be used as the hack scripts seem not to work with version 11.1 of the Catalyst drivers.)
Ljudi jel ko bio na install festu?
Ja sam čeko cijelu godinu i sad propustio...
Jel to u KSET-u kaj je bilo jučer? Ja mislil ići, pa sam pozabil. Imal sam ujutro u 8 h labos iz UTR-a, moral se dić u 7 h, ni na kraj pameti mi nije InstallFest bil to jutro, a još je i tak ružno vrijeme, nisam se niti htel dić uopće na labos, a moram jbg... A doslovno mi je 20 metri KSET od faksa XD.
Ma, svako malo su ti ti InstallFestovi, bude ih još, stigneš, nemoj biti tužan :P Evo, na sljedeći 100% dolazim, pa te častim pivom ili sokićem, ako si premlad za pivo :P.
Jel to u KSET-u kaj je bilo jučer? Ja mislil ići, pa sam pozabil. Imal sam ujutro u 8 h labos iz UTR-a, moral se dić u 7 h, ni na kraj pameti mi nije InstallFest bil to jutro, a još je i tak ružno vrijeme, nisam se niti htel dić uopće na labos, a moram jbg... A doslovno mi je 20 metri KSET od faksa XD.
Ma, svako malo su ti ti InstallFestovi, bude ih još, stigneš, nemoj biti tužan :P Evo, na sljedeći 100% dolazim, pa te častim pivom ili sokićem, ako si premlad za pivo :P.
Hehe!
Pa nisu baš svako malo, al ok :)
Imat ću majicu s pingvinom, častim ja tebe ak me prepoznaš
Nego, kad misliš da bi mogel bit sljedeći?
Hehe!
A nemam pojma, mislim da bi mogel biti još jedan prije ljeta, pitat ću Cetka sutra, pa ti velim.
Kakvi su dojmovi na kraju za 11.04!? Nisam ga jos instalirao posto je vrijeme i za nove Windowse pa cu za vikend sve sredit tj instalirat posto mi uvijek treba dual boot.
Ono sto sam vidio na Live CD-u mi se bas i ne svida, ali mozda se naviknem. Ona alatna traka sa lijeve strane mi se nikako ne svida.

Hehe!
bit će te lako uočiti s takvom majicom, ne brini :p
...
Pa, da, možeš dofurat laptop ako želiš. Mislim, ja bum tak i tak došel, sel si kraj šanka, naručil pivo i bauljal okolo :D
bit će te lako uočiti s takvom majicom, ne brini :p
Obavezno :P
@domagoj
Ovo bude bi (nadam se) prvi install fest, pa da te pitam...
Uzel bum svoju kantu od laptopa i možda desktop...
Nego, moram uzet svoj instalacijski CD ili dobim tam?
Na slijedeči i ja dolazim sa svojim thinkpadom x100e s Qualcomm Gobi karticom koju ni sam bog nebre naterati da normalno radi... i dolazim s svojih 20 različitih mrežnih kartica i grafičkih iz 1995+ :)
Ma uzmi samo laptop. Meni se ne bi dalo desktop furat. Nemam pojma, ja nisam nikad nič instaliral tam, ja sam sam tam ak ko kaj pita i da si spijem koju XD. Nisam niti bil na svima.
Ma uzmi samo laptop. Meni se ne bi dalo desktop furat. Nemam pojma, ja nisam nikad nič instaliral tam, ja sam sam tam ak ko kaj pita i da si spijem koju XD. Nisam niti bil na svima.
Hardcore Linux juzer
Hardcore Linux juzer
Ja mislio, sad će ono, hardcore beer juzer, a ti HC Linux juzer
Zna netko hoce se uskoro opet "stancat" kod nas Ubuntu majice....ili bi ih mogli naruciti sa Canonical store-a, a usput bih kupio i Ubuntu 11.04 posto ga vise ne salju free (to sam tek sada vidio da se vise ne salje).
Dali se bar dobije free Ubuntu CD ako pomognes oko prevodenja i sl (kao sto je i prije islo)?
Da, znam da ga skinem sam....no volim imati "original" CD, a i volim one Ubuntu naljepnice! :)

Imam ti ja Ubuntu naljepnica, ak te to veseli . Imam i ak se ne varam četiri komada onih gumenih skupljih. Penkale sam podjelil, sry. XD
Imam ti ja Ubuntu naljepnica, ak te to veseli . Imam i ak se ne varam četiri komada onih gumenih skupljih. Penkale sam podjelil, sry. XD
Hehe!
Jel mogu rezervirat jednu?
(ozbiljno mislim)
Nego, moramo se prepoznat tam mi bugovci.... Any ideas?
Samo nisam znao da vise ne salju CD-e. Znam da ni prije nisi mogao narucivat stalno CD-e besplatno, ali si ih mogao "zaradit" ako si sudjelovao u projektu...bar oko prevodenja OS-a. Dali znas mozda dali se jos uvijek tako moze "zaradit" Ubuntu? Ionako cu imam slobodnog vremena pa bih se prijavio za neko "volontiranje" tipa prevodenje i sl.
Ako nista drugo, budem narucio sa Canonical-a....pa usput uzmem majicu i par nekih sitnica koje malo covjeka razvesele....a i manga si sa svojom Ubuntu salicom! :)

Samo nisam znao da vise ne salju CD-e. Znam da ni prije nisi mogao narucivat stalno CD-e besplatno, ali si ih mogao "zaradit" ako si sudjelovao u projektu...bar oko prevodenja OS-a. Dali znas mozda dali se jos uvijek tako moze "zaradit" Ubuntu? Ionako cu imam slobodnog vremena pa bih se prijavio za neko "volontiranje" tipa prevodenje i sl.
Ako nista drugo, budem narucio sa Canonical-a....pa usput uzmem majicu i par nekih sitnica koje malo covjeka razvesele....a i manga si sa svojom Ubuntu salicom! :)
ak ti se da prevodit :)