Ja sam Linux n00b i evo jedno konkretno pitanje
Mojoj zeni su dali Asus Eee PC 9" (zaboravih model) sa predinstaliranim Edubuntuom (profesorica je). Kvaka je u tome sto ona ne smije "dirati" taj Asus u smislu stavljanja Windowsa, Dual boot, reformatiranja i slicno (moze stavljati programe koje idu samo na Ubuntu)
Koliko sam primjetio taj Edubuntu je neka 7_i_nesto verzija.
Pitanje:
Da li ovaj Asus zna vrtjeti virtualno Windows preko VBoxa ili VMwarea [ovako su svi zadovoljni] i da li moze link na neki tutorijal kako ovo instalirati bez mnogo muka. Probao sam na stranama Vboxa al nejde. Ona koristi Sibelius program koji ide samo na Windowse [konkretno dio Sibeliusa za notno zapisivanje]
ok ja nisam linux guru, ali palo mi je u oko par stvari koje pričaš
- zar ne možeš napraviti update kernela? ono wtf, uvijek može reći da je komp sam povukao update
- drugo koliko ja znam linux uredno radi i sa dva ili više kernela paraleno, što znači da se kod boota u grubu oderedi koju verziju podiže. (zar to ne možeš?)
- treće, najelegantnije postavi wine većina programa sa windowsa će ti raditi kako treba
evo ja sam isprobao na svom kompu koji mi služi za test, da pod wine podešenim za WOW radi office 2007
doduše power point i access nisam uspio natjerati da se pokrenu, ali word i excel rade, ali imaš zamjenu u open office za samo te dvije stvari