Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.519.701
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Linux - pitanja i odgovori
1domagoj1 kaže...
beno101 kaže...

Hvala na pohvali! (nadam se da je to bila pohvala)

Ne inače ostajem kod C++a ali želim vidjeti kako izgleda java.

I još nešto:

mogu li imat na svakoj radnoj površini drugačiji wallpaper?

hvala!

Onda kreni radit OOP, ako već nisi u C++-u. Klase, objekti, sučelja... ako nisi upoznat s tim pojmovima brže bolje se upoznaj.

Nemam pojma, mislim da možeš imati, potraži negdje u postavkama, kaj ti ja znam, malo se igraj...

A čuj teška su vremena.

Najdalje sam došo do funkcija.

A i još sam mlad (premlad za objektne jezike), ali stvarno želim učiti. Imam volje i želje da naučim više.

Pozdrav!

Socijalizam, nacionalizam i antiimeperijalizam. To nam treba.
14 godina
neaktivan
Linux - pitanja i odgovori

problemi sa suse om ne prestaju :(

koji video player da instaliram, nadjem nesto na netu, i nijedan nisa u mogucnosti instalirati javlja da fale neke datoteke, u yastu, pitaj boga. ni vlc nece, imam banshe totem i moon nesto  i nijedan ne moze pokrenuti avi daotketu

molim pomoc

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
joannain kaže...

problemi sa suse om ne prestaju :(

koji video player da instaliram, nadjem nesto na netu, i nijedan nisa u mogucnosti instalirati javlja da fale neke datoteke, u yastu, pitaj boga. ni vlc nece, imam banshe totem i moon nesto  i nijedan ne moze pokrenuti avi daotketu

molim pomoc

Zato što imaš krivo gledište (bar mi tak izgleda, da si Windowsaš, bez uvrede naravno). Stvari se ne rade na isti način, već na malo drugačiji. Evo što se tiče VLC-a i kako ga instalirati.

http://www.videolan.org/vlc/download-suse.html

Dakle, prvo dodaš repozitorij u YaST-u (sve je na linku objašnjeno), onda se to potpiše GPG ključem, onda odeš u Software Management upišeš vlc i Accept da ga instaliraš.

Bez brige, svima je bilo tak u početku, pogotovo drugačiji način instalacije, ovdje je sve na jednom mjestu u repozitorijima (ako nemaš, dodaš repozitorij), dok na Win tražiš okolo po Netu, bla bla dok ne nađeš, onda skineš instaler pa tek onda instalacija. Također, ako ti totem ne može pokrenuti avi, onda je očigledno da nemaš codece instalirane. Za codece si pogledaj ovdje:

http://opensuse-guide.org/codecs.php

Ta stranica je zapravo neki unofficial guide za Suse, fino prođi kroz nju, ima lijepo sve objašnjeno kako i zašto.

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
14 godina
neaktivan

pokusao sam na taj nacin ubacit taj repozitorij, ali javlja mi gresku sa ovim server nameom, kazu da treba ip adresa,

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

takodjer zasto nista ne mogu instalirati sa one clickom, ove repozitorije vraga ne kuzim

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

sorite sto sam dosadan, ali hitno mi treba odgovor, i pomoc. :S :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
joannain kaže...

sorite sto sam dosadan, ali hitno mi treba odgovor, i pomoc. :S :S

Daj malo ekranskih pucnjeva da vidimo to...

14 godina
neaktivan

prvo kod instaliranja nekog programa tj. njih vecine, javlja se nesto slicno ovome,

http://img9.imageshack.us/i/prikazzaslonaj.png/

a kad pokusavam napraviti repozitorij za vlc

http://img135.imageshack.us/i/prikazzaslona1.png/

pokusavam instalirati codece za video playere koji su dani gore :

http://img511.imageshack.us/i/prikazzaslona2.png/

nesto sigurno krivo radim,

ovaj linux me stvarno nece i nece, sve se ipak bojim da cu se morat prebacit na win, :S :S :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
joannain kaže...

.. 

ovaj linux me stvarno nece i nece, sve se ipak bojim da cu se morat prebacit na win, :S :S :S

-s razlogom je ubuntu najpopularnija distra. Pokušaj.

Na istoj osnovi su mint i superOS... kad ti način rada (instalacija) postanu dovoljno jasne, tad počni s nekom distrom kao SUSE, ona je ipak temeljena na poslovnim korisnicima. (kao što su svi auti 'jednaki'... ipak postoje razlike).

mali off,

beno101 kaže...
Daj malo ekranskih pucnjeva da vidimo to...

-ako postoji neka titula za originalnost ili simpatični noob, tadje beno101 zaslužuje. Odličan stav, terminologija... (ostali postovi).{#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

ma ako ne budem sa suseom na ti prelazim na win

inace zna tko ista vise o ovom "problemu"

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Svjeze instaliran kubunutu i neznam ni kako da pokrenem (instaliram) firefox koji sam upravo skinuo

I sve mi je nekako uzasno sporo, npr svaki desni klik na nesto treba 3-4sec da se otvori meni

i kako da maknem da mi ne trazi lozinku svaki put kad otvaram hdd?

PS

boot traje preko 2min jer kad mi izbroji ram pojavi se samo jedna bijela crtica u gornjem lijevom kutu ekrana koja minut blica i nakon toga krece ucitavanje linuxa

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.2.2011 3:19 (Escudo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

KDE je totalno bloated.

Drago mi je.

3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
joannain kaže...

Nemoj biti kukavica!

Izdrži!

Naći ćemo rješenje!

ihush kaže...

-ako postoji neka titula za originalnost ili simpatični noob, tadje beno101 zaslužuje. Odličan stav, terminologija... (ostali postovi).{#}

To je sad dobro ili loše za mene?

Mislim što si mislio s tim?

Escudo kaže...

Svjeze instaliran kubunutu i neznam ni kako da pokrenem (instaliram) firefox koji sam upravo skinuo

I sve mi je nekako uzasno sporo, npr svaki desni klik na nesto treba 3-4sec da se otvori meni

i kako da maknem da mi ne trazi lozinku svaki put kad otvaram hdd?

PS

boot traje preko 2min jer kad mi izbroji ram pojavi se samo jedna bijela crtica u gornjem lijevom kutu ekrana koja minut blica i nakon toga krece ucitavanje linuxa

Kakve su specifikacije kompa na koji si instaliro Kubuntu?

Meni je inače isto jako spor kad sam ga probo.

16 godina
neaktivan

Također imam iskustva s trzanjem KDE-a, makar sam instalirao dobre drivere i grafička mi je 8600 GT, tako da ne bi trebalo trzati. Na LZS IRC-uc smo došli do zaključka da je najvjerojatnije riječ do buga u KDE-u pa sam od njega odustao. To je bilo ovo ljeto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ako vam je spor KDE, maknite "kvacicu" sa Enable Desktop Effects. (System Settings pa Desktop Effects).

All the best people in life seem to like LINUX. Steve Wozniak

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I to mi je bilo predlozeno i svejedno nije pomoglo.

16 godina
neaktivan

Pa nije bas slab laptop, to je ovaj

I dalje nekuzim kako instalirat programe, kad skinem nesto za linux (firefox, skype..) dobijem tar.gz datoteku koju kad otvorim nema instalera..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Zašto ne instaliraš preko software managera ili kroz konzolu? Npr sudo apt-get install skype

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Zašto ne instaliraš preko software managera ili kroz konzolu? Npr sudo apt-get install skype

Jer sam linux noob koji nije znao za to? :)

16 godina
odjavljen

Zato postaviš pitanje pa naučiš neš ;)

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan

Vi sa sporim KDE-ima, prijeđit na GNOME ili XFCE i uživajte u čarima Linuxa

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

imam ono add remove programs i tamo ima svega, al jos uvijek fali skype i takvi neki programi

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Escudo kaže...

imam ono add remove programs i tamo ima svega, al jos uvijek fali skype i takvi neki programi

A da ga skineš sa službene stranice i instaliraš?

Inače skype nije u repository-ima. Krivo te navode.

Drago mi je.
14 godina
neaktivan

vidim nema nitko nikakvu ideju za ove moje probleme, sa instalacijom, pa moze uputa kako instlirati preko tog commanda. ponavljam radi se o suse enterprise desktop 11 :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
joannain kaže...

vidim nema nitko nikakvu ideju za ove moje probleme, sa instalacijom, pa moze uputa kako instlirati preko tog commanda. ponavljam radi se o suse enterprise desktop 11 :D

Prvo ništa se ne vidi osim grešaka. Ne vidimo što si upisao. Drugo uploadaj slike ovdje ne imageshack koji je prespor.

Drago mi je.
16 godina
neaktivan

hebe me youtube, firefox zadnja verzija i kubuntu 10.10

progres bar se ne mice, treba mu minut da video pocne i onda cujem samo zvuk video stoji na prvoji slicici

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Escudo kaže...

hebe me youtube, firefox zadnja verzija i kubuntu 10.10

progres bar se ne mice, treba mu minut da video pocne i onda cujem samo zvuk video stoji na prvoji slicici

tko te uopce tjerao na kubutnu 

meni je tak KDE prelos ne sviđa mi se uopce 

animehr.com
14 godina
neaktivan

upisao sam sta pise na onoj gornjoj stranici, javlja mi da treba ip adresa, a ja sam upisivao tekst.

inace napravio sam repozitorij za ove codece ovdje. http://opensuse-guide.org/codecs.php

codec
URL: http://opensuse-guide.org/repo/11.3
Category: YUM

server name: opensuse-guide.org

directory on server: /repo/11.3

i ne znam sta treba dalje radit, odem u yast ne nalazim nista u ovo repozitoriju jesam nesto pogrjesio ili postoji jos caka.

lol evo samo da javim da sam instalirao repozitorij packman, i na njemu su svi potrebni codeci, i ostalo. malo cu prosarat njime i instalirat sve sto mi treba, inace postoji li jos takvih repozitorija sa onolikom podrzavajucih programa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.2.2011 19:23 (joannain).
16 godina
neaktivan

spojim vanjski disk i nigdije ga nevidim..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ne radi mi mikrofon, niti kamera na ubuntu 10.10. na laptopu

http://www.demonoid.me/users/franjo15
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice