Bok, mene zanima kako iz windowsa ili nekako durgačije metnuti ubuntu ili fedoru na usb stick, ali ne kao live usb, to znam, nego kao da je na hdd-u da sve što napravi da se sprema na usb, odnosno da je to instalirano na usb...
Hvala
Bok, mene zanima kako iz windowsa ili nekako durgačije metnuti ubuntu ili fedoru na usb stick, ali ne kao live usb, to znam, nego kao da je na hdd-u da sve što napravi da se sprema na usb, odnosno da je to instalirano na usb...
Hvala
a ok probat ču ali mi se ne sviđa, postoji li nešto iz windowsa?
a ok probat ču ali mi se ne sviđa, postoji li nešto iz windowsa?
možda vako nešto unetbootin
To znam to je za live cd da pokrenem s usb-a, meni treba da je na usb instalirano kao na hdd
Probaj na ovaj način, isto tako ako već koristiš Ubuntu (neznam jel opcija postoji pod LiveCD-om) pod System -> Administration imaš aplikaciju System Disk Creator, nisam ju probao ali mislim da se može koristiti i za tu svrhu.
wubi
bok!
Opet ja...
i moji čudni problemi. NA jedan athlon 1800+ sam instalirao Ubuntu server 10.4. i cijela instalacija je prošla uredu i ja stisnem za restrtanje kompa...i sad se on boot s hDD-a i kad onda crni ekran i gore u ku kursor blinka par sekundi i onda se monitor stavi u stend baj. Molim vas kako da to rješim. Hvala.
Memtest prešao uredno. PS napravio sam reinstall 7 puta(doslovno) i nije pomoglo....
Hel(l)p
bok!
Opet ja...
i moji čudni problemi. NA jedan athlon 1800+ sam instalirao Ubuntu server 10.4. i cijela instalacija je prošla uredu i ja stisnem za restrtanje kompa...i sad se on boot s hDD-a i kad onda crni ekran i gore u ku kursor blinka par sekundi i onda se monitor stavi u stend baj. Molim vas kako da to rješim. Hvala.
Memtest prešao uredno. PS napravio sam reinstall 7 puta(doslovno) i nije pomoglo....
Hel(l)p
Prvo provjeri disk za bad sectore... tko zna koliki su...
Ako ih ima... probaj low level format diska... i onda install...
Opet mozda je drugo, ako je memtest uredu, mozda su ti graficki driveri nevaljani ili ti je sama graficka... trenutno se ne mogu sjetiti nicega drugog...
bok!
Opet ja...
Hel(l)p
Prvo provjeri disk za bad sectore... tko zna koliki su...
Ako ih ima... probaj low level format diska... i onda install...
Opet mozda je drugo, ako je memtest uredu, mozda su ti graficki driveri nevaljani ili ti je sama graficka... trenutno se ne mogu sjetiti nicega drugog...
Evo probao sam s drugim diskom i NISTA. Taj disk radi provjereno i nem Bed sektore. Kak mislis sama grafica bi utjecala na rad bootloadera? ajde probat ću.
Imam Ubuntu 10.04 LTS
Ne radi mi funkcija 'CD' npr kad upišem cd Desktop ispiše mi bash: cd: no such file in directory. Što napraviti?
Imam Ubuntu 10.04 LTS
Ne radi mi funkcija 'CD' npr kad upišem cd Desktop ispiše mi bash: cd: no such file in directory. Što napraviti?
ako pišeš velikim slovima, neće ti raditi
treba pisati cd Desktop
ili probaj full path cd /home/tvojusername/Desktop
a ova tvoja poruka je moguća ako se nalaziš u nekom drugom direktoriju (osim /home/tvojusername) pa ti kaže da ne postoji taj direktorij
Imam Ubuntu 10.04 LTS
ako pišeš velikim slovima, neće ti raditi
treba pisati cd Desktop
ili probaj full path cd /home/tvojusername/Desktop
a ova tvoja poruka je moguća ako se nalaziš u nekom drugom direktoriju (osim /home/tvojusername) pa ti kaže da ne postoji taj direktorij
Moguče je da mu se desktop ne zove desktop nego Radna površina, tako je meni
ja napišem cd Ra
i stisnem tipku tab dok ne dobim ime Mape koje počinje na Ra (to je ona tipkakraj Caps Lock ima nacrtane dvije strelice jedna lijevo jedna desno)
prije cd, napiši ls (koja znači list) pa ćeš vidjet šta sve imaš u tom folderu. možeš i ls -al za malo detaljniji prikaz
Nije baš za tu.. al ..
Metno ja na disk preko wubi-a ubuntu 10.4 LTS na 15 GB dali je to dosta????
Ovako mi se sada sviđa jer se progami skinuti s neta instaliravaju na dvoklik to je velik +!
Za sad mjenjam svoje mišljenje o Linuxima.. ali samo o ubuntu
Nije baš za tu.. al ..
Metno ja na disk preko wubi-a ubuntu 10.4 LTS na 15 GB dali je to dosta????
Ovako mi se sada sviđa jer se progami skinuti s neta instaliravaju na dvoklik to je velik +!
Za sad mjenjam svoje mišljenje o Linuxima.. ali samo o ubuntu
Dovoljno za sistemsku particiju.
Ostalo mi je nako instalacije i updatea i nekih progarama 10 GB.. bit če to dost..
Ostalo mi je nako instalacije i updatea i nekih progarama 10 GB.. bit če to dost..
Za sistem da, ako već ne nameravaš podatke (filmovi, muzika...) držati na njoj.
PRoblem s bootanjem sam rješio. Hvala svima na pokušajima.... Uglavnom je prilikom instalacije uključiti no modeset i sve je proradilo...
Taj server ce služiti za nekoliko stvari COD2 server(8 slotni možda manje) Webserver i FTP SERVER-prvenstveno. Ovako posto sam cod složiosad bi htio složiti ftp server. Malo sam proučio onu dokumentaciju na help.ubuntu.com i nekužim ništa....
Uglavnom ja imam jedan folder na server FTP u njemu su WEB, games, public folder. Znaći ja bih htio napraviti da ako na server dođen u anonimusu da samo vidim oublic folder tj. da mi jeto home folder. Da kao anonimus mogu uploadati. ONda da postoje jos tri acc-a admin0, admin1 i admin2. admin 1 i 2 ce im isto home folder biti public ali ce imati sve privilegije. a adminu0 ce home folder biti FTP i imati ce sve privilegije....MOze mi netko pomoci kako to složiti...PUUUNO hvala
Nitko? ajde ljudi treba mi pomoc.
bilo bi lakše da ovdje pejstaš što ne kužiš nego da na temelju ovog upita ti netko pomaže.
lakše je problem po problem, nego da ti netko drugi slaže server i onda kad se desi neki problem neznaš zašto si to radio..
Kako da instaliram KDevelop na linux koji sam skinuo sa stranice www.ubuntu.com. Skinuo sam verziju 10.04 i pokrenem ju tako da bootam sa usb-a. Da li mogu instalirati KDevelop na tako porenut linux ili moram instalirat linux. Može li mi netko objasnit postupak kako da to napravim hitno mi treba.
a da skineš kubuntu ?
kak bi to bilo ?
Ovak ljudi, naime, ponestalo mi je mjesta na /home particiji. Stvar je ovakva, /home mi je 43 GB, ali imam jednu NTFS particiju od 149 GB (sam Bog zna zašt sam ju tolko stavio). E sad, ja bi htio odcjepkat malo ove NTFS particije i to pripojit /home particiji (ext3). Pa sad bi mi trebal neki savjet kak to učiniti (po mogućnosti što bezbolnije), ali ako budem sve trebal preformatirati, ah, kaj se može...
Ovak ljudi, naime, ponestalo mi je mjesta na /home particiji. Stvar je ovakva, /home mi je 43 GB, ali imam jednu NTFS particiju od 149 GB (sam Bog zna zašt sam ju tolko stavio). E sad, ja bi htio odcjepkat malo ove NTFS particije i to pripojit /home particiji (ext3). Pa sad bi mi trebal neki savjet kak to učiniti (po mogućnosti što bezbolnije), ali ako budem sve trebal preformatirati, ah, kaj se može...
instaliraj gparted i pokreni sa sudo gparted. to što želiš učiniti možeš s njim.
Imam gParted, budem probal, hvala.
ovak pitanja par dal je moguce ubuntu instlirate preko usba-?i jos nes radim pc koji ce mi sluzit kao torrent masina i koji bi kontroloiro preko remota(mob)i koji bi po vama linux za to bil najbolji?(celeoron 430@1.8Ghz,512mb ram,GPU onboard)
EDIT:da nebi krivo shvatili to bi sluzilo za dl ne kao server
ovak pitanja par dal je moguce ubuntu instlirate preko usba-?i jos nes radim pc koji ce mi sluzit kao torrent masina i koji bi kontroloiro preko remota(mob)i koji bi po vama linux za to bil najbolji?(celeoron 430@1.8Ghz,512mb ram,GPU onboard)
EDIT:da nebi krivo shvatili to bi sluzilo za dl ne kao server
Evo ti kako se ubuntu instalira s usb-a.
Za remote control neznam, nikad nisam koristio, proguglaj.