Kako removati windowse iz linuxa?

poruka: 7
|
čitano: 1.433
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
kako removati windowse iz linuxa?

evo ovako, imam dual boot windowsa i linuxa i zanima me kako bih mogao formatirati disk na kojem su windowsi ili ih jednostavno nekako maknuti sa racunala. imam mint 7 (gloria)

*n00b us3r*

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: kako removati windowse iz linuxa?

Hmm Možeš pristupiti iz linuxa na windows particiju i pobrisati sve ono, ili koristiti gparted pa preformatirati ili spojiti sa linuxom tu particiju. Da bi preformatirao neku particiju hardisk mora biti slobodan, dignes mint live cd i na njemu nađes gparted.

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
15 godina
protjeran
RE: kako removati windowse iz linuxa?

hvala. pokusat cu sutra.

*n00b us3r*
17 godina
neaktivan

Ne treba mu LiveCD, može instalirati gParted na Mint...

Samo formatira Win particiju i edituje GRUB (menu.lst)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Najbolje (!) je da obrišeš oba sustava i ponovno instaliraš mint. Jer ako je win na prvoj particiji onda gubiš brži dio diska odnosno imat ćeš prazni prostor na najbržem djelu. Čista mehanika.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kako removati windowse iz linuxa?
Buffer Overflow kaže...

Najbolje (!) je da obrišeš oba sustava i ponovno instaliraš mint. Jer ako je win na prvoj particiji onda gubiš brži dio diska odnosno imat ćeš prazni prostor na najbržem djelu. Čista mehanika.

Ovako može gpartedom obrisati windows particiju i cijelu linux particiju prebaciti na prvo mjesto. A za to treba biti live dignuti kao live jer nemože obavljati taj postupak dok je disk montiran. 

Postupak traje sati ovisi koliko je disk velik, pa preporučujem, da to radiš preko noči (tako ja iskoristim vrijeme kada ne koristim komp) . 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
17 godina
neaktivan

Traje par sati minimalno (iz iskustva).

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice