evo ovako, imam dual boot windowsa i linuxa i zanima me kako bih mogao formatirati disk na kojem su windowsi ili ih jednostavno nekako maknuti sa racunala. imam mint 7 (gloria)
Kako removati windowse iz linuxa?
- poruka: 7
- |
- čitano: 1.431
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hmm Možeš pristupiti iz linuxa na windows particiju i pobrisati sve ono, ili koristiti gparted pa preformatirati ili spojiti sa linuxom tu particiju. Da bi preformatirao neku particiju hardisk mora biti slobodan, dignes mint live cd i na njemu nađes gparted.
hvala. pokusat cu sutra.
Ne treba mu LiveCD, može instalirati gParted na Mint...
Samo formatira Win particiju i edituje GRUB (menu.lst)
Najbolje (!) je da obrišeš oba sustava i ponovno instaliraš mint. Jer ako je win na prvoj particiji onda gubiš brži dio diska odnosno imat ćeš prazni prostor na najbržem djelu. Čista mehanika.
Najbolje (!) je da obrišeš oba sustava i ponovno instaliraš mint. Jer ako je win na prvoj particiji onda gubiš brži dio diska odnosno imat ćeš prazni prostor na najbržem djelu. Čista mehanika.
Ovako može gpartedom obrisati windows particiju i cijelu linux particiju prebaciti na prvo mjesto. A za to treba biti live dignuti kao live jer nemože obavljati taj postupak dok je disk montiran.
Postupak traje sati ovisi koliko je disk velik, pa preporučujem, da to radiš preko noči (tako ja iskoristim vrijeme kada ne koristim komp) .
Traje par sati minimalno (iz iskustva).