Instalacija (PROBLEM)

poruka: 13
|
čitano: 2.678
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Instalacija (PROBLEM)

Evo do neki dan sam bio iskljucivo windows korisnik al kako mi sad treba linux za faks kreno sam ga stavit i normalno problemi...

Skino sam Ubuntu, Kubuntu, Fedoru, Debian beta i stable verzije i ni jedan nece da radi...

Ubuntu mi javi neku gresku odma na pocetku, kubuntu se boota kako treba i onda nakon login screena (ona plavo sta se muva vamo tamo) dode bijeli ekran u kojem nemogu nista. Debian mi je javio da trebaju neki DVD/CD rom driveri. Od fedore isto nista. Jedniko sta mi je uspijelo je Mandriva One al nju mi nece da instalira nego samo se pokrece kao live cd...

Konfa:

ATI Radeon HD 4800 Series (1024 MB) 

ST3500320AS ATA Device (465 GB, IDE)

PIONEER DVD-RW DVR-215D ATA Device

Gigabyte Technology Co., Ltd.  EP45T-DS3R

Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9450

CORSAIR TWIN3X2048-1600C7DHX G, DDR3 1600 MHz, KIT 2x1 GB

0 0 hvala 0
17 godina
Instalacija (PROBLEM)

Trebamo više informacije... kako do njih?

Evo, recimo skini DVD Fedore 9 (jer Fedoru najbolje poznam) i to instaliraj (valjda instalaciju možeš proći - ako ne javi gdje zapne). Nakon instalacije ako će ti zapeti na "bijelom" ili nekakvom ekranu, prebaci se u terminal (Ctrl+Alt+F2) upiši za Login: root, i password koji si stavio u instalaciji te upiši ovo:

grep "(EE)" /var/log/Xorg.0.log
pa prepiši na papir što ti ispiše. Čujemo se  Cool

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Instalacija (PROBLEM)

Kod Fedore mi moze otvorit samo Kernel i tamo me pita pass koji nisam nigdje postavio...

Uglavnom uspio sam instalirat openSUSE 11 al sad pak imam problema sa driverima za graficku.. Skino sam drivere koji su formata .run i neznam kako to pokrenut (noob problem)..

Isto tako imam problema kod postavljanja konekcije za internet. Maticnu i LAN mi je prepozno i instaliro al ja mislim da ja ne radim to kako treba...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Instalacija (PROBLEM)

Evo drivere sam instaliro:

chmod +x *.run

sudo ./*.run

Sa internotom jos problemi...

EDIT: Odustajem...ako neko zna neku distribuciju koja podrzava sve ovo sta ja imam bio bi zahvalan da javi...

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.10.2008 16:19 (PeroBatina).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Instalacija (PROBLEM)

Svaka podrzava samo se trebas potruditi. Ovdje si naveo samo da nece da radi. Niti si naveo koje errore izbacuje niti u kojem stadiju bootanja. Kad bih takvo sta napisao onda bih bilo lakse dijagnosticirati problem.

Gentoo user. :')
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Instalacija (PROBLEM)

Evo recimo malo prije sam skino Kubuntu Intrepid i386 dvd. Kad idem bootat live cd ili kad idem instalirat cim boota dode bijeli ekran i ne mrda dalje. Kad stisnem alt + ctrl + f1 pise samo

please wait...

i tako sam ceko nekih sat vremena pa sam odusto...

openSUSE mi instalira al ne sljaka bas kako treba. Skino sam sa ATIeve stranice drivere za linux hd 4xxx i nisam ih ocito bas instaliro kako treba jer su u .run fajlu a ja bas ne baratam s time jos kako treba (instaliro sam kako sam naveo gore) i jedino sta se promjenilo je rezolucija (koja je sad samo 16:9 jer imam wide screen) al kad idem u postavke tamo ne pise da se promjenila i pise da nezna koja je graficka. Cito sam nesto da treba to jos nastelat al nisam uspio.

Kad sam prije imo stari komp sve je islo bez beda i neki dan sam kod frenda stavljo kubuntu i nije bilo nikakvih problema i sve je radilo kako treba... Vec zadnja tri dana pokusavam stavit i nikako. Jedino radi čega mi za sad treba je KDevelop...

Debian mi javi nakon bootanja da nemoze nastavit i baci neku gresku da nemoze prepoznat cd drive i da ubacim driver flopy (nemam flopy drive).

Fedora nakon bootanja mi izbaci crni ekran i onda se pojavi

Kernel version vxxxx

Username:

Password:

A nigdje prije me nije pitalo da unesem nesto od toga tako da tu nemogu dalje...

Mandriva kad skinem onaj one cd mi se pokrene al nemogu instalirat jer mi ni ne ponuduje opciju install nego cim bootam odma ide live...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Instalacija (PROBLEM)
PeroBatina kaže...

Evo recimo malo prije sam skino Kubuntu Intrepid i386 dvd. Kad idem bootat live cd ili kad idem instalirat cim boota dode bijeli ekran i ne mrda dalje. Kad stisnem alt + ctrl + f1 pise samo

please wait...

i tako sam ceko nekih sat vremena pa sam odusto...

openSUSE mi instalira al ne sljaka bas kako treba. Skino sam sa ATIeve stranice drivere za linux hd 4xxx i nisam ih ocito bas instaliro kako treba jer su u .run fajlu a ja bas ne baratam s time jos kako treba (instaliro sam kako sam naveo gore) i jedino sta se promjenilo je rezolucija (koja je sad samo 16:9 jer imam wide screen) al kad idem u postavke tamo ne pise da se promjenila i pise da nezna koja je graficka. Cito sam nesto da treba to jos nastelat al nisam uspio.

Kad sam prije imo stari komp sve je islo bez beda i neki dan sam kod frenda stavljo kubuntu i nije bilo nikakvih problema i sve je radilo kako treba... Vec zadnja tri dana pokusavam stavit i nikako. Jedino radi čega mi za sad treba je KDevelop...

Debian mi javi nakon bootanja da nemoze nastavit i baci neku gresku da nemoze prepoznat cd drive i da ubacim driver flopy (nemam flopy drive).

Fedora nakon bootanja mi izbaci crni ekran i onda se pojavi

Kernel version vxxxx

Username:

Password:

A nigdje prije me nije pitalo da unesem nesto od toga tako da tu nemogu dalje...

Mandriva kad skinem onaj one cd mi se pokrene al nemogu instalirat jer mi ni ne ponuduje opciju install nego cim bootam odma ide live...

Ajmo redom.

KUbuntu Intrepid Ibex je beta. Mozda nesljaka zbog toga. Nisam nikad koristio. Pricekaj nekoga iskusnijega s novim.

openSuse ima One Click install na njihovim stranicama. Evo link: http://en.opensuse.org/ATI#The_Easy_Way

Debian mozda nece na novi komp jer su njegove stabline verzije poprilicno stare.

Fedora. Dali si probao upisivati:
username: root ili fedora
pass: root ili fedora

A za Mandrivu vjerojatno je instalacija pod startom. Pritisnes K --> i tu pogledas gdje pise install. I samo pratis upute. Ikonice nema na desktopu vjerojatno jer novi KDE nemoze imati ikone jer je desktop plasma. Sve se vrti oko plasmoida. Cim stavis na desktop ikonu ona postaje widget i pritiskom na nju se pokrece komanda od toga programa. Vise nije kao obicna ikona.
17 godina
neaktivan
Instalacija (PROBLEM)

Evo idem sad probat ovaj 1 click install jer mi je sad trenutno openSUSE instaliran...javim kako je proslo...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Instalacija (PROBLEM)

Evo probo sam i za to je potrbno pristup netu kojeg nemogu osposobit...

Ovako...najbolje da ja formatiram disk i idem sve nanovo pa cu biljezit tocno sta ne valja...

Koju distribuciju preporucas da krenem stavit?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Instalacija (PROBLEM)

Ja sam koristio Ubuntu neko vrijeme bez ikakvih problema. Ali ne Intrepid Ibex(8.10) vec Hard Heron (8.04). Meni je sve radilo out of box. Driver od graficke instaliras preko Hardware drivers nakon sto instaliras sam sustav. Sad koristim Fedoru i isto mi sve radi savrseno. Nisam morao nista kemijati. Za openSuse neznam, nekoristim niti sam koristio. Biraj izmedju openSuse(iako nikad nisam koristio svi kazu da je distra lagana) i KUbuntua. Tvoj izbor - obadvije distre su lagane za pocetnike.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.10.2008 20:07 (Tux Slave).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Instalacija (PROBLEM)

Ma evo stavio sam nanovo openSUSE. Namjestio sam router da je uvjek spojen na net tako da sad imam i pristup netu pa sam i installiro drivere za grafičku. Sad imam užasan flicking kad micem prozore ili scrollam. Kad otvorim SaX2: x11 Configuration baci mi ovu poruku:

Cannot activate all displays

At least one display must be active.

Monitor mi je prepoznat a pod card mi pise VESA Framebuffer graphics

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Instalacija (PROBLEM)
PeroBatina kaže...

Ma evo stavio sam nanovo openSUSE. Namjestio sam router da je uvjek spojen na net tako da sad imam i pristup netu pa sam i installiro drivere za grafičku. Sad imam užasan flicking kad micem prozore ili scrollam. Kad otvorim SaX2: x11 Configuration baci mi ovu poruku:

Cannot activate all displays

At least one display must be active.

Monitor mi je prepoznat a pod card mi pise VESA Framebuffer graphics

Sry, na kasnom odgovoru, ali gledao sam film.

Dali si pokrenuo "sudo aticonfig --initial" nakon pritiska na onaj gumb na stranici? Takodjer napravi ono sto je 4ndY rekao:
su
Kopiraj ispis ovdje.
I ovo:
grep "Driver" /etc/X11/xorg.conf
Kopiraj ovdje ispis.
17 godina
neaktivan
Instalacija (PROBLEM)

(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(EE) fglrx(0): atiddxDriScreenInit failed, GPS not been initialized.
(EE) fglrx(0): XMM failed to open CMMQS connection.
(EE) fglrx(0): firegl_SetSuspendResumeState FAILED -1003.
(EE) fglrx(0): firegl_GetSuspendResumeState FAILED -1003.

grep "Driver" /etc/X11/xorg.conf
        Driver      "kbd"
        Driver      "mouse"
        Option      "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
        Driver      "fglrx"
        Driver      "fglrx"

napravio sam sudo aticonfig --initial i znam da mi je reko da moram stavit nesto tamo u root di su trenutni driveri. Neznam tocno sad jer nisam u linuxu, a radi mi se nesto sta nesmijem prekinut. Nece me bit do utorka (ili do cet) pa cu naknadno postat...

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.10.2008 23:57 (PeroBatina).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice