Pozdrav,trebao bih pomoc oko ffmpeg programa u linuxu. Trebam neke upute u pdf, koja opcija zasto sluzi itd
Pozdrav,trebao bih pomoc oko ffmpeg programa u linuxu. Trebam neke upute u pdf, koja opcija zasto sluzi itd
U terminalu:
man ffmpeg
Isto mozes za bilo koji drugi program.
U terminalu:
man ffmpeg
ili
ffmpeg --help
Isto mozes za bilo koji drugi program.
There I fixed it
Dobro, to znam, ali tu mi je sve nepregledno, ima li nesto opsirnije?
Npr, ja sad trebam promjenit container iz mp4 u avi, ali bez ponovnog enkodiranja, kako??
Dobro, to znam, ali tu mi je sve nepregledno, ima li nesto opsirnije?
Opsirnije od mana? Pa u manu vecinom sve pise, pisali su ga sami autori ffmpega... Kad god nesto trebam vezano uz bilo koji program, uvijek man i dokumentacija tog programa.
Evo ti ffmpeg dokumentacija: http://www.ffmpeg.org/documentation.html - zadnji link na dokumentaciji ti je link na nekakvu pocetnicku knjigu, mozda ti to pomogne, posto pretpostavljam da si pocetnik.
Mislim, to nije nista sto ne mozes i sam pronaci.
Totalni pocetnik, evo iznad sam napisao da pokusavam promjeniti container iz mp4 u avi ali bez ponovnog enkodiranja
Totalni pocetnik, evo iznad sam napisao da pokusavam promjeniti container iz mp4 u avi ali bez ponovnog enkodiranja
Probaj ovako:
ffmpeg -i stari_video.mp4 -vcodec copy -acodec copy novi_video.avi
Mislim da je naredba dobra, ali kako da programu kazem gdje se nalazi video?
Da napisem putanju do njega ili da se postavim u folder gdje se nalazi video?
Kako bi izgledala gornja naredba za video koji se nalazi u desktop folderu?
Da napisem putanju do njega ili da se postavim u folder gdje se nalazi video?
Kako bi izgledala gornja naredba za video koji se nalazi u desktop folderu?
Koristi "cd" komandu. Npr.
cd Desktop ili cd Documents
"naredba koju očeš"
vračas se sa komandom:
cd ..
EDIT: Ako je naredba koju je 1domagoj1 napisao,onda ide ovako,ako je npr. taj fajl u Documents,a fajl se zove stari_video.mp4
cd Documentsffmpeg -i stari_video.mp4 -vcodec copy -acodec copy novi_video.avi
1) Da napisem putanju do njega ili da se postavim u folder gdje se nalazi video?
2) Kako bi izgledala gornja naredba za video koji se nalazi u desktop folderu?
1) Mozes i jedno i drugo.
2) Nisi rekao koju distribuciju Linuxa koristis, ali pretpostavljam da je Ubuntu ili Mint, umjesto stari_video.avi napisi /home/user/Desktop/stari_video.mp4
gdje je stari_video.mp4 ime tvojeg videa, user je ime tebe kao usera na racunalu, kod mene je to recimo /home/domagoj. Pazi na veliko i malo slovo, terminal je case sensitive (primjeti veliko slovo D kod Desktop). Isto tako i za izlazni video prilagodi putanju i ime kako zelis.
Mozes se i pozicionirati u direktorij sa cd /home/user/Desktop pa onda ne trebas upisivati u naredbu punu putanju fajlova.
Puno vam hvala svima na pomoci, uspjeo sam, greska je bila u nazivu videa, morao sam mu dodati ekstenziju .mp4 i proradilo je.
Hvala jos jednom.
Puno vam hvala svima na pomoci, uspjeo sam, greska je bila u nazivu videa, morao sam mu dodati ekstenziju .mp4 i proradilo je.
Hvala jos jednom.
Joj da, sry, stari_video.mp4, malo sam zabrijao.
Pozdrav ...
Dali bi mi nekao mogao pobliže objasniti oko streaminga ... dosta sam čitao o ovome i htio bi da pokrene streaming server .. dosta sam stvari instalirao na svoj Linux Ubuntu server 12.04 al nista mi to ne vrijedi kada ne znam gdje šta upisati i za šta mi šta služi koji conf.. ikako i gdje da upišem i pokrenem stream ...