Fedora 13

poruka: 9
|
čitano: 1.917
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Fedora 13

http://fedoraproject.org/en/get-fedora-options#desktops

Toliko tih vertija :desktop,architecture,formats .

I svaka tavverzija ma pod verzija.

Nisma se baš prije susretao sa linuxima .

Koju verziju uzeti ?

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Fedora 13

Uzmeš desktop verziju jer ti treba za tvoj kućni PC. Ovo dalje KDE; Gnome, XFCE, LXDE su različita sučelja. Pogledaj na googleu kako svako izgleda i skini odgovarajući image. KDE lijepo izgleda (u rangu sa Vistom) a Gnome je brži u baratanju s prozorima (barem meni al ja imam jadan PC). Tako da, ovisi kakav komp imaš i koje ti se sučelje svidi, to skini. Glavno da je ispod desktop verzija.

EDIT: što se tiče tvog PCja, slobodno uzmi KDE (dovoljno je brz).

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.7.2010 10:38 (Sum_of_all_fears).
15 godina
protjeran
Fedora 13

Svaka od tih "verzija" je drugačiji window manager. Probaj sa Gnome-om ili KDE. S njima ćeš najprije doći na ti.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_strin
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nisi morao za pitanje koju verziju uzeti, otvarati posebnu temu. imaš ovdje temu linux:pitanja i odgovori

nisu linuxi, nego linux. različite su distribucije

JA:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.7.2010 10:43 (hrvooje).
17 godina
neaktivan

Reko sam da sam novi :) .

Edit:

Evo još malo.

Pokušavam pokrenuti preko vmware-a ali valjda nešto s cpuom neštima , evo slike .

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.7.2010 11:17 (WItcher).
17 godina
neaktivan
WItcher kaže...

Reko sam da sam novi :) .

jesi na linuxu , al nisi novi na forumu.

fedora ima svoje principe i svakako nudi najbolje iz slobodnog i open-source svijeta, ali nije joj na prvom mjestu biti userfriendly. naime, kod ubuntua prvi bug kaže da ms windows ima previše korisnika i jednim dugmetom je riješeno instaliranje vlasničkih drivera, dok recimo kod fedore je zabranjeno uvrštavanje mono projekta i ne ohrabruju te da lako instaliraš proprietary drivere iliti mp3 kodeke itd . ti najbolje znaš šta želiš radit na svom računalu, da li ti filozofija fedore kao početniku odgovara i dal ćeš se već sutra vratit s pitanjem a kako da slušam mp3-ce ili kako da instaliram vlasnički grafički driver, jer ovaj open-source driver ne pogoni 3D. pogledaj malo ovdje.

JA:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
17 godina
neaktivan
Fedora 13

PA ..... ne znam.

Autodesk nudi  Mayu za linux fedoru x64 11 ,pa  onda vjerojatnio nejde na   ubuntu i ostale ?

Sve mi je to malo ... a sad je verzija fedore 13  tako da isporbavam preko virtualne mašine jel bu radilo ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.7.2010 11:39 (WItcher).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fedora 13

postoji program alien koji prebacuje rpm u deb pakete. nisam siguran dal bi maya radila, al ne košta te ništa probat. bit će ti potrebno malo rada u konzoli. npr. alien ime_paketa_u_rpm . više o tome imašovdje.

evo me na autodesk stranici. free trial ne nudi fedora paket download ? samo win32, win 64 i osX ..

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.7.2010 14:46 (hrvooje).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Eto  tu im pieš da  maya ide na njih.

A i izdaju pečeve za linux verziju .

Edit :

Još malo mene .

(druga slika)

Dok raspakiram  dobijem to na slici ,jel postoji koji način a da nemoram svakog posebno konvertati iz rpm .

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.7.2010 23:11 (WItcher).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice