http://fedoraproject.org/en/get-fedora-options#desktops
Toliko tih vertija :desktop,architecture,formats .
I svaka tavverzija ma pod verzija.
Nisma se baš prije susretao sa linuxima .
Koju verziju uzeti ?
http://fedoraproject.org/en/get-fedora-options#desktops
Toliko tih vertija :desktop,architecture,formats .
I svaka tavverzija ma pod verzija.
Nisma se baš prije susretao sa linuxima .
Koju verziju uzeti ?
Uzmeš desktop verziju jer ti treba za tvoj kućni PC. Ovo dalje KDE; Gnome, XFCE, LXDE su različita sučelja. Pogledaj na googleu kako svako izgleda i skini odgovarajući image. KDE lijepo izgleda (u rangu sa Vistom) a Gnome je brži u baratanju s prozorima (barem meni al ja imam jadan PC). Tako da, ovisi kakav komp imaš i koje ti se sučelje svidi, to skini. Glavno da je ispod desktop verzija.
EDIT: što se tiče tvog PCja, slobodno uzmi KDE (dovoljno je brz).
Svaka od tih "verzija" je drugačiji window manager. Probaj sa Gnome-om ili KDE. S njima ćeš najprije doći na ti.
nisi morao za pitanje koju verziju uzeti, otvarati posebnu temu. imaš ovdje temu linux:pitanja i odgovori
nisu linuxi, nego linux. različite su distribucije
Reko sam da sam novi :) .
jesi na linuxu , al nisi novi na forumu.
fedora ima svoje principe i svakako nudi najbolje iz slobodnog i open-source svijeta, ali nije joj na prvom mjestu biti userfriendly. naime, kod ubuntua prvi bug kaže da ms windows ima previše korisnika i jednim dugmetom je riješeno instaliranje vlasničkih drivera, dok recimo kod fedore je zabranjeno uvrštavanje mono projekta i ne ohrabruju te da lako instaliraš proprietary drivere iliti mp3 kodeke itd . ti najbolje znaš šta želiš radit na svom računalu, da li ti filozofija fedore kao početniku odgovara i dal ćeš se već sutra vratit s pitanjem a kako da slušam mp3-ce ili kako da instaliram vlasnički grafički driver, jer ovaj open-source driver ne pogoni 3D. pogledaj malo ovdje.
PA ..... ne znam.
Autodesk nudi Mayu za linux fedoru x64 11 ,pa onda vjerojatnio nejde na ubuntu i ostale ?
Sve mi je to malo ... a sad je verzija fedore 13 tako da isporbavam preko virtualne mašine jel bu radilo ?
postoji program alien koji prebacuje rpm u deb pakete. nisam siguran dal bi maya radila, al ne košta te ništa probat. bit će ti potrebno malo rada u konzoli. npr. alien ime_paketa_u_rpm . više o tome imašovdje.
evo me na autodesk stranici. free trial ne nudi fedora paket download ? samo win32, win 64 i osX ..
Eto tu im pieš da maya ide na njih.
A i izdaju pečeve za linux verziju .
Edit :
Još malo mene .
(druga slika)
Dok raspakiram dobijem to na slici ,jel postoji koji način a da nemoram svakog posebno konvertati iz rpm .