Bajka o Linuxu i modemu

poruka: 4
|
čitano: 3.053
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Bajka o Linuxu i modemu
pitanje

Evo opet i mene, i ovaj put problem: instalirao sam Ubuntu 8.10 na disk preko Wubia misleći da će to riješiti problem sa konekcijom na internet koju nikako ne mogu ostvariti jer mi Ubuntu ne prepoznaje modem. Moj otac poznaje nekog čovjeka koji tvrdi da zna dosta o linuxu i on kaže da mi Ubuntu ne prepoznaje modem jer on "nije napravljen za linux", ali meni se to čini besmisleno, pa prijedloge 'vamo.

P.S. modem je Intel 536EP modem (Ugrađen na matičnu) ako to pomaže.  

Kad si sretan udri glavom ti u zid

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Bajka o Linuxu i modemu

Pogledaj na Intelovoj stranici te instaliraj drivere za karticu.

Vjerojatno ćeš naići na posebne drivere za Ubuntu

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- intel e7200 3ghz,gigabyte ep35-ds3,gainward 8800gt OC,segate barracuda 500gb,2x 2 gb kingmax ram,thertmlake soprano
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bajka o Linuxu i modemu

Ubuntu 8.10 ti ne prepoznaje INTELOV modem? Šokantno... To je noviji kernel, i uglavnom sve i svašta radi iz kutije...

Jesi siguran da mreža dobro podešena?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bajka o Linuxu i modemu

To ti je softverski modem i oni su prije imali velikih problema sa instalacijom na linuxu zbog nekompatibilnih drivera. Imaš stranicu Linmodems i tamo pogledaj malo. A ispod ti je postano što sam ja našao na nekom forumu za Ubuntu. Neznam za koju je ovo verziju objašnjenje,ali pretpostavljam da bi trebalo bit unificirano za sve (iako je pretpostavka majka svih zajeba Smijeh), pa pogledaj.

steps to install
1. login as ROOT
2. extract the archive into a directory with "tar -zxvf <archivename>.tgz"
3. cd into the directory it created.
4. Type: make clean
5. Type: make 536
6. Type: make install
This will create a /dev/modem device file. This file is used as an interface to
modem by all applications: minicom, kpppd, efax, etc. Please configure the applications
to use /dev/modem if neccessary.

--
To compile the drivers you will need to install some packages. Go into synaptic and install build-essential and linux-headers-2.6 (They are on your cd)

-or-

An easier way:

It is reported that most of these modems will work with the sl-modem driver. You can download the modules here (I compiled them with the afformentioned kernel-headers)

http://www.vif.com/users/mzajac/sl-modem-modules-2.6.8.1-3-386_2.9.9-1_i386.deb

You will also need the sl-modem-daemon package.
http://archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/multiverse/s/sl-modem/sl-modem-daemon_2.9.9-1_i386.deb

P.S. Na stranici linmodem imas drivere za tvoj modem

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice