ako je u driverima i chipsetovima (dakle uputstvima) naglašeno da nakon patchanja os-a driveri rade, naravno da mozes, samo je pitanje oce li i onda raditi, ....
BackTrack 4 Final Release
- poruka: 121
- |
- čitano: 51.092
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
kako da pokrenem backtrack kao live cd?
jer kad ga bootam sa cd-a ili usb-a što god da odaberem iz onog izbornika nikad ne dobijem live sučelje, kužite šta govorim?
kako da pokrenem backtrack kao live cd?
jer kad ga bootam sa cd-a ili usb-a što god da odaberem iz onog izbornika nikad ne dobijem live sučelje, kužite šta govorim?
Moraš otipkati startx da bi dobio grafičko sučelje (ako to pitaš).
I prije toga root kao usera i toor password ako te traži.
jel istina da postoje nacini da se kroz backtrack cracka mobitel kroc bluetooth?
Crackanje mobitela? Što bi to trebalo značiti?
jel se sa backtrackom može probit samo wep ili na neki način i wpa/wpa2 zaštita?
jel se sa backtrackom može probit samo wep ili na neki način i wpa/wpa2 zaštita?
-.-
wep - ok, wpa - dict attack, wpa2-psk - jedino ako je lozinka iz rječnika. Bilo kakav drugi wpa2 - nemoguće.
wep - ok, wpa - dict attack, wpa2-psk - jedino ako je lozinka iz rječnika. Bilo kakav drugi wpa2 - nemoguće.
pretpostavljam da je dict - dictionary. jel? kak se to onda radi?
Da. Potraži na netu, imaš hrpu tutorijala. I u samom aircrack-ng piše kako izgleda string za dict attack.
ok, evo dobio sam pass formata XX:XX:XX:XX:XX itd. šta sad s time? kako da dobijem "pravu" lozinku?
rwindowsi ti rade po tom principu da kriptiraju lozinku, ti si ju dobio kriptiranu, i sad kad ju dobijes, on ce ju opet kriptirati i dobiti originalnu, koja tebi i netreba
bit ce efekt kao da ces upisat "pravu" lozinku :-)
Znam da sam već pomalo dosadan al neznam ni sam više šta da radim aj pls netko tko se zbilja razumije u Linux i Backtrack nek mi se javi i barem pokuša riješit problem!!
E ovako znaći uspio sam nekak instalirat drivere i updejtat frimware bazu i sad prilikom airmon-ng dobijem ovo sa prve slike znaći da on vidi interface i sve i sad kad dodem do airmon-ng start wlan0 i airodump-ng dobijem ovo sa druge slike!! Zbilja više neznam šta da radim mijenjo sam i firmware rt2870.bin(btw. koji mi se u /lib/firmware nalazi sa ikonicom IMG ali .bin nastavkom sad dali je to u redu ili??) i nije pomoglo više sad zbilja neznam šta da radim sve sam probo!!!
Znam da sam već pomalo dosadan al neznam ni sam više šta da radim aj pls netko tko se zbilja razumije u Linux i Backtrack nek mi se javi i barem pokuša riješit problem!!
E ovako znaći uspio sam nekak instalirat drivere i updejtat frimware bazu i sad prilikom airmon-ng dobijem ovo sa prve slike znaći da on vidi interface i sve i sad kad dodem do airmon-ng start wlan0 i airodump-ng dobijem ovo sa druge slike!! Zbilja više neznam šta da radim mijenjo sam i firmware rt2870.bin(btw. koji mi se u /lib/firmware nalazi sa ikonicom IMG ali .bin nastavkom sad dali je to u redu ili??) i nije pomoglo više sad zbilja neznam šta da radim sve sam probo!!!
edit: Jaooo sry za ovo nešt mi je server baco errore pa sam slučajno double posto!!! Moderatori zbrišite ovo pls!
probaj kombinaciju:
airmon-ng wlan0
pa poslije
airodump-ng mono0
ili u novoj konzoli
airodump-ng wlan0
ovo što ti piše mono1 to znači samo da je kartica u monitor modu, .... a to ti ništa ne znači, jer nemora značiti da su driveri dobro instalirani gotovo svaka kartica može ići u monitor mod bez posebnih instalacija, .....
... što se tiče same instalacije drivera i chipsetova tu ti puno nemogu pomoći, tu samo uputstva igraju glavnu ulogu, .... ako si napravio baš sve kako treba prema uputstvima, i neradi, ... onda kao što kažem i drugima probaj sve isto napraviti na ubuntu, .... i meni se prije dosta puta dešavalo da instaliram drivere chipsetove i sva ta sranja točno po koracima, ali na kraju učinak nula, ...
ja radim ovim redom
/etc/init.d/networking start
airmon-ng
airnon-ng stop XXX
airmon-ng start XXX
airmon-ng
airodump-ng XXX
nakon toga radis uobicajene korake, ali ovo bi trebal rijesiti probleme sa karticom
ako ti jos nista ne lovi, znaci da mreza oko tebe jednostavno nema
-.-
Kakav networking, što je vama?
airmon-ng stop interface
ifconfig interface down
macchanger --mac xx:xx:xx:xx:xx:xx interface
airmon-ng start interface
airodump-ng interface
...
..
.
-.-
Kakav networking, što je vama?
airmon-ng stop interface
ifconfig interface down
macchanger --mac xx:xx:xx:xx:xx:xx interface
airmon-ng start interface
airodump-ng interface
...
..
.
Sum mislim da je Code mislio na to da prvo enabla mrežu uopće.
@1337_CodeBreaker: Na BT4 web site-u ima kratki tutorial kako enablati mrežu prilikom dizanja sustava.
Sum mislim da je Code mislio nato da prvo enabla mrežu uopće.
@1337_CodeBreaker: Na BT4 web site-u ima kratki tutorial kako enablati mrežu prilikom dizanja sustava.
Baš zato što je digao networking, dhcp (koji je dio networkinga) blokira mrežnu i aircrack-ng suite ne može ništa.
Dobro znam to, hebao me 3 dana dok nisam skužio da negde u configu stoji jedna jedina linija viška. Upravo ta /etc/init.d/networking start
Ovdje je Tutorial pa možda nekome pomogne.
Vidim da je primarna korist BackTrack-a i dalje krađa susjedovog interneta .. ajde dobro barem nešto, iako BackTrack ima preko 300 alata za sve moguće sigurnosne testove ;)
Predzanja verzija 4 R1 je imala hmm.. ajmo reć podosta mana, možda i više od verzije prije .. :P al nova verzija bi trebala biti puno bolja psoebno za vas kojim fali vlastiti net
Koga zanima najnovije izdanje BackTrack 4 R2 može se informirati na službenim stranicama, a instalacijski disk kao i VMware image možete dohvatiti sa iduće adrese http://www.backtrack-linux.org/downloads/
Vidim da je primarna korist BackTrack-a i dalje krađa susjedovog interneta .. ajde dobro barem nešto, iako BackTrack ima preko 300 alata za sve moguće sigurnosne testove ;)
Predzanja verzija 4 R1 je imala hmm.. ajmo reć podosta mana, možda i više od verzije prije .. :P al nova verzija bi trebala biti puno bolja psoebno za vas kojim fali vlastiti net
Koga zanima najnovije izdanje BackTrack 4 R2 može se informirati na službenim stranicama, a instalacijski disk kao i VMware image možete dohvatiti sa iduće adrese http://www.backtrack-linux.org/downloads/
Za druge neznam ali ja ga koristim za pokušaj ovladavanja Scientific Atlanta STB-om koji je BTW moje vlasništvo ali zbog susretljivosti T-Coma i Cisco-a za sada je izvan pogona.
Usput kada sam ga već isprobao i instalirao na USB u Persistent modu iskoristio sam ga za test uredske mreže. Koja je sada dodatno osigurana i osnažena novim komadima hardvera i malo boljom zaštitom.
Netko ga vjerojatno koristi i za ono što si rekao, kako doma imam flat to mi nije interesantno.
Link i obavijest o izlasku nove verzije je bio postan u zasebnoj temi kao i u ovoj.
Ne koristim taj bloatware. Definitivno ni neću jer su toliko iskomercijalizirani da je gadno za vidjeti.
Ne prepoznaje ti wiraless karticu, zbavi stik od nekog frenda ako ima pa probij i vrati mu stik ili ga kupi =)
da vise nema jednih te istih pitanja, ja cu napisati kako ja radim cjeli postupak, biti ce pisano sa najcescim imenom, wlan0, tako da, ako vam pod interface pise nesto drugo, koristite to
(usli smo u graficko sucelje)
kliknite ikonicu terminala i u nju upisite, ovim redom
/etc/init.d/networking start
(enter)
airmon-ng
(enter)
airmon-ng stop wlan0
(enter)
airmon-ng start wlan0
(enter)
airodump-ng wlan0
(enter)
(sada pogledajte koje su vam mreze u dometu, odaberite neku gdje je signal dovoljno jak, i da je, naravno, WEP enkripcija, WPA PSK i WPA2 PSK cu napisat poslje, ako cu imat vremena)
(kada ste odabrali mrezu upisite)
airodump-ng -w WEP -c (broj kanala, biti ce napisan pod stupcem ch) -- bssid (bssid, sto znaci basic service set identifiers, to ce biti pod prvim stupcem) wlan0
(enter)
(ako imate vremena, praskocite zute recenice i nastavite s "obicnim" tekstom
(otvorite novi prozor terminala, (za totalne n00bove, jednostavno opet klinkite na ikonicu terminala))
aireplay-ng -1 0 -a (bssid) wlan
(enter)
(otvorite opet novi terminal i nemojte slucajno zatvarati prva 2)
aireplay-ng -3 -b (bssid) wlan 0
(ovi ce koraci znacajno ubrzati postupak, no ne podrzavaju ga svi adapteri, tako da ako vas ne podrzava, ne radite to)
EDIT: nece mi pisat dalje pa cu stavit ss, nadam se da vidite, ako ne, pm me ;)
pozdrav, može preporuka neke kartice koju prepoznaje BT a da je dosta jaka, recimo 300 kuna jaka najviše?
i molim vas brži odgovor dok imam pristup da ga pročitam.