To je u zadnjem Bugu. Sigurno ga ima još na kioscima.
[Tutorial] LG GT540 GB & ICS
- poruka: 2.312
- |
- čitano: 581.523
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Leoposas:
Hello Zoe users, well, Here's Friday and tomorrow or Sunday, I'll give you a couple of big awesome news!
Right now I'm making the finishing touches on the ROM and after that, I'll start testing the ROM for a couple of days
Znači slijedeći tjedan možemo očekivati 6.0 verziju.
Leoposas:
Hello Zoe users, well, Here's Friday and tomorrow or Sunday, I'll give you a couple of big awesome news!
Right now I'm making the finishing touches on the ROM and after that, I'll start testing the ROM for a couple of days
Znači slijedeći tjedan možemo očekivati 6.0 verziju.
napokon. prespor mi je bio 5.7. stavio sam AOSP 2.0 koji je dosta brzi i fluidniji, doduse to moze bit do launchera. takodjer sam primjetia da na ZOE.u bat traje bar par sati duze. iste aplikacije instalirane, također sam instalira Android assistant cisto da bude realnije u testiranju.
Zašto mi se kod AOSP-a 2 javlja problem kad idem slat poruku. Problem je u tome kad idem sastavljat novu poruku kad pritisnem na primatelja samo mi se otvori tipkovnica i mogu pisat, ali kontakte nemogu tražit po imeniku.
Šta napraviti? Inaće je ROM vrlo dobar i baterija mi traje i do dva i po dana.
Meni je isto s porukama. Rjesenje: odes u kontaktima kome hoces poslat poruku i posaljes
A za bateriju... mozda mi je jednostavna bat pri kraju.. :D
Meni je isto s porukama. Rjesenje: odes u kontaktima kome hoces poslat poruku i posaljes
A za bateriju... mozda mi je jednostavna bat pri kraju.. :D
Hehe ma znam to da odem u kontakte pa odaberem osobu i pošaljem poruku, ali nije to to, po meni je to ozbiljan bug jer ima dana kad treba jednu poruku otputa poslat većini kontakata a ne mogu. Al dobro, evo čekam ZOE 6, valjda neće srkat bateriju kao ovi prije (bar znam za 5.0, 5.5 i 5.7 nisam ni provao)
Hehe ma znam to da odem u kontakte pa odaberem osobu i pošaljem poruku, ali nije to to, po meni je to ozbiljan bug jer ima dana kad treba jednu poruku otputa poslat većini kontakata a ne mogu. Al dobro, evo čekam ZOE 6, valjda neće srkat bateriju kao ovi prije (bar znam za 5.0, 5.5 i 5.7 nisam ni provao)
slazem se za to vise osoba, isto tako bi trebao probati 5.7 , puno je bolji od 5.0 za bateriju.
Zoe 6.0 izlazi 6.veljače, link na vijest s xda foruma.
1-: Re-New JellyBean Statusbar: Added Settings and clear button on statusbar.
2-: New Mms app: ICS Style, Delivery reports, bubbles and so much more.
3-: Battery Life with Zoe ROM 6.0:
Probajte Smart Launcher. Potpuno drugaciji od bilo kojega do sada... dobrodosla promjena.
Je l može neko da kaže kakve utiske ima o bateriji na ZOE 5.7? Meni je prosto jede.
Je l može neko da kaže kakve utiske ima o bateriji na ZOE 5.7? Meni je prosto jede.
meni isto. doduse ni AOSP 2 nije nista bolji. mozda su nam baterije na kraju vijeka? :D
Zoe 5.7 fakat pojede bateriju,
još kad isključim 2g mreže i uključim mobilne mreže/prijenos podataka samo ju ždere
bat ima 2 godine i valjda je pri kraju ali dok nisam počeo prčakat sa ROM-ovima i mjenjat trajala je 4 dana
sad jedan i pol dan na jedvite jade, onaj tejasdj12 build three ROM je bio ok
Recovery 6.0.2.7 - download / flashable
Flashable možete preko postojećeg recovery-a instalirati, znači idete ono install from SD card, a download stavljate preko CMD komande
STAVLJANJE: preimenovati skinutu datoteku u "recovery" i staviti via fastboot odnosno cmd komande:
cd C:\tools
fastboot flash recovery recovery.img NAPOMENA: preuzeti recovery preimenujte u "recovery" i prebacite u folder C:\tools
fastboot reboot
Nije me mrzelo da vratim moj omiljeni ZOE 4.0 ( jedini problem mu je malo teža konekcija na WiFi ), živo me zanimalo kako će se ponašati baterija u odnosu na 5.7. Ne želim da preterujem, ali baterija traje najmanje 50% duže. Slažem se da su nam baterije zbog starosti pri kraju, ali i romovi znaju dobrano da je jedu. Iskreno se nadam da će na 6.0 rešiti pitanje baterije, bar je tako najavio Leo.
Pošto vidim da se vodi rasprava o trajanju baterije na ZOE 5.7 evo pogledajte moje:
Prva gdje je 122MHz više od deep sleepa je uz stalno korištenje nekih aplikacija u pozadini odnosno streamanje muzike s di.fm-a putem wi-fi mreže. A sada ove dvije preostale slike možete zajedno spojiti što dobivamo da je trajalo više od 48 sati jer sam jučer morao na faxu prisilno ugasiti mob (vađenje baterije) i ponovno ga upaliti, al' napominjem da nisam puno koristio mob, samo povremeno upalim 3G da provjerim fb messenger. 3G i wi-fi najviše troše bateriju, kao i stalno korištenje mobitela uz max osvjetljenje, pri čemu ja koristim low i ponekad medium osvjetljenje. Napominjem da već 2 i po dana nisam punio uopće mobitel! Samo ga ne koristim često.
Jeste li primjetili kako je LeoPosas jedini koji jos uvijek izbacuje nove romove za nas mob? :D
Evo puna 3 dana je mobitel izdurao na bateriji uz povremeno korištenje 3G mreže (za fb messenger), BT, SMS i razgovor. Poslije sam htio uslikati večeru što sam pripremio i isključio se javljajući prazna baterija.
punit ti je mobitel i to ti pokazuje na grafikonu
punit ti je mobitel i to ti pokazuje na grafikonu
Nije, već je to do "pada" napona kada koristim mobitel tj. budim ga iz deep sleep-a. Koristi mobitel 12 sati, spoji ga na punjač i odspoji i vidjet' ćeš da će ti resetirati taj grafikon!
Evo puna 3 dana je mobitel izdurao na bateriji uz povremeno korištenje 3G mreže (za fb messenger), BT, SMS i razgovor. Poslije sam htio uslikati večeru što sam pripremio i isključio se javljajući prazna baterija.
Ne kužim kako?
Ja čim ga skinem sa punjača, padne na 80% uđem u poruke padne na 60%, i ne izdrži mi niti 4-5h, a minimalno ga koristim.
Radi li ti uopće deep sleep? Provjeri s cpu spy.
Radi li ti uopće deep sleep? Provjeri s cpu spy.
600 MHz 40%
480 MHz 12%
122 MHz 3%
Deep Sleep 42%
Ja čim ga skinem sa punjača, padne na 80% uđem u poruke padne na 60%, i ne izdrži mi niti 4-5h, a minimalno ga koristim.
Identičan slučaj sam imao i ja, samo što mi baterija nije baš toliko kratko trajala, ali je uz neko osnovno korišćenje i tek povremeno paljenje interneta trajala jedva 12 sati. Kao što sam već u nekom ranije postu pisao, nije me mrzelo da se vratim na ZOE 4.0 i evo npr. danas: skinuo sam ga sa punjača jutros u 7.00, internet 3g sam uključio oko 9.00 i ceo dan je uključen, tel. koristim bez ikakvih ušteda, osvetljenje na maksimumu, slušao muziku u kolima preko njega, koristio internet, normalno pozivi i SMS ... i sada posle 15 sati korišćenja baterija je na 40%. Jednostavno hoću da kažem da ZOE 5.7 ima veliki problem sa korišćenjem baterije. Dobar je rom, ali džaba mu sve kad punjač uvek moram da vučem sa sobom.
P.S. Najbrži, nemoj da se ljutiš, ali tel. ako koristiš tako kako si naveo ( mislim na sve te uštede ) da bi baterija trajala duže, onda treba svi da kupimo neke osnovne telefone koji nemaju nikakvih mogućnosti
Nema ljutnje, već nemam potrebe ga "toliko" koristiti. Sve što je meni potrebno odradim na laptopu. Ne ovisim o tome da mi baterija traje duže već jednostavno nemam potrebe ga koristiti. Što se tiče ZOE rom-a, leoposas je najavio da će verzija 6.0 imati dugotrajniju bateriju naspram 5.7. Bio sam nedavno prenio vijest s xda.
Pošto je leoposas maknio download link jer Zoe ima grešku s spajanjem na google play, stavio sam ROM + fix koji tu grešku ispravlja. LeoPosas će uskoro izbaciti ROM s ispravljenom greškom, ali za one kojima se ne da čekati (poput mene) evo linkovi "preko veze" ;) Uploadao je ispravljenu verziju.
Preporučam da stavite appsboot_150_234_64.mbn, odnosno 150MB sistemske particije i 230MB za aplikacije. Zoe je "težak" samo 129MB
fastboot flash APPSBL mbn_file.mbn NAPOMENA: "APPSBL" mora biti VELIKIM slovima. Datoteku appsboot_250_134_64.mbn preimenujte u "mbn_file"
Istalirao sam ZOE 6.0, za sad je dosta brži. Samo da li netko zna di se gasi ova prozirna pozadina. Mislim kad otvorim opcije, prozirna je pa me to malo handri.
P
Preporučam da stavite appsboot_150_234_64.mbn, odnosno 150MB sistemske particije i 230MB za aplikacije. Zoe je "težak" samo 129MB
kako mislis 230 za aplikacije?
kako mislis 230 za aplikacije?
da.. ali kako to napraviti? :D
Preporučam da stavite appsboot_150_234_64.mbn, odnosno 150MB sistemske particije i 230MB za aplikacije. Zoe je "težak" samo 129MBfastboot flash APPSBL mbn_file.mbn NAPOMENA: "APPSBL" mora biti VELIKIM slovima. Datoteku appsboot_150_234_64.mbn preimenujte u "mbn_file"
Već sam napisao s objavom linka za Zoe 6.0. Trebaš sve korake!?
- Raspakirati i kopirati folder tools u C:\
- Ugasite i upalite mobitel i odmah čim se pojavi LG logo držati 5s stisnuto POWER + CAMERA kako bi ušli u FASTBOOT MODE
NAPOMENA: kod većine će se pojaviti crni ekran sa pozadinskim osvjetljenjem, a kasnije je moguć PLAVI ekran sa sitnim bijelim tekstom. - Windows + R, upisati CMD te potom stisnuti ENTER
Upisati:
cd C:\tools NAPOMENA: znak "\" dobivate kombinacijom tipki "CTRL + ALT + Q"
fastboot flash APPSBL mbn_file.mbn NAPOMENA: "APPSBL" mora biti VELIKIM slovima. Datoteku appsboot_250_134_64.mbn preimenujte u "mbn_file"
fastboot reboot
Potom instalirati ROM preko recovery moda ili fastboota. Jednostavnije je preko recovery.