Scythe Stronger 500 W Power Supply review !

poruka: 16
|
čitano: 9.656
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Evo ovako, pakiranje je standardno, dakle u kutiji dolazi napajanje, kratke upute, kabel i 4 vijka.

Napajanje je crne mat boje sa sleeve-anim svim kablovima kojih ima napretek : 1x24Pin ATX, 1x8Pin (4+4)CPU EPS12V, 2xPCI-Express (6+2Pin), 6xMOLEX, FDD, 8XSATA i 2xInteligent Fan Cable, kablovi su dovoljno dugi pa ih se može koristiti i u većim kučištima.

Napajanje dolazi sa 140mm Scythe SlipStream ventilatorom koji je u radu skoro pa nečujan (nakon ure vrimena OCCT Power Supply testa uopće se nečuje), dobra strana je mogućnost priključivanja 2 dodatna venta od kučišta koji su regulirani zavisno od loada i moji Scythe SlipStream 120mm ventovi se u idle-u uopće ne čuju, dok su priključeni na molex užasno bučali.

Napajanje ima 80+ Standard certifikat i dolazi sa 36 mjeseci garancije šta je dodatni plus.

Jedina zamjerka je "samo" 360W na 12V šta je po meni premalo za napajanje koje se deklarira kao 500 Watt-no.

E još da dodam, uključena je i sva sila zaštite [Overcurrent Protection (OCP), Overvoltage Protection (UVP), Overpower (Overload) Protection (OPP), Short Circuit Protection (SCP), Undervoltage Protection (UVP), Overtemperature Protection (OTP)] tako da s ovim napajanjem nema straha da će nastradat neka od komponenti u kučištu.

Napajanje je teško 2,2kg i u izradi su korišteni 105°C japanski solid kondenzatori.

OEM ovog napajanja je Enchance što mu daje još jedan plus.

Zaključak: odlično napajanje kojemu je jedina mana nešto manje snage na 12V railovima (20A je Max na svakom railu ali kombinirano daje 30A na 12V) iako po testovima njemačke stranice PC-Experience napajanje ima dosta rezerve (up to 633Watts). Eto nadam se da sam pomoga nekome kome je ovo napajanje zapelo za oko.

Link Scythe Stronger

Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.12.2010 11:00 (Groza).
Moj PC  
11 0 hvala 7
17 godina
odjavljen

daj taj tekst uredi malo,forumašima će doć slabo...

možeš slobodno koristit novi red,odlomke,naslove....

Moj PC  
11 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Svaka cast na trudu, ali mislim da si se malo zaletio preporucivanjem napajanja na osnovi toga

sto je tiho i ima duge kablove, itd. Treba pricekati par review-a, jos se niti ne zna tko proizvodi

napajanje, a pored Silver Power-a 500W (Seasonic) za 495kn i Seasonic S12II 520W za nekih 550 kn,

nije bas najbolja kupnja sa svojih 510kn.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 21:59 (drnde).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Inače bilo bi dobro(posto je to rewiew) da se je uradio test napajanja. Znaci sat vremena potpunog opterecenja u OCCT-u i staviti screenshoot rezultata da se vidi dal ima osilacija i kolike su te osilacije. Inače BUG-ovci su testirali to napajanje i pod punim opterecenjem napajanje je imalo 11,8v na 12v railu, sto će reci prilicna osilacija na 12v railu. Također mi se ne sviđa kad se napajanja sa 500w+ kombiniraju sa dva 12v kvazi raila. Ipak je jedan jaki 12v rail Bog i batina.
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kod ovog Scythe napajanja od 500W je nekaj cudno tj specifikacije, koje pisu na njemu izgleda da dosta pretjeruju s nazivnom snagom od 500W koja to uopce nije.Nevinašce Evo za usporedbu dole sam uzel Corsair CX 400 kojeg radi poznati Seasonic a oni ne lazu sigurno to je vec poznata stvar. Ovo Scythe napajanje oznake 500W a prema specifikacijama daje 360W na 12V,  Corsair daje isto toliko kaj je isto odavno vec poznato. Kak se vidi oba dva daju jos 130W na 3.3V i 5V kombinirano pa kak onda nosi Scythe oznaku 500W a Corsair 400W ak je po specifikacijama iste snage lažu li ga lažu ovi u Scythe.NevinašceCool

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

To je zato što se zove Stronger.Smijeh

UKUSI SU KAO ŠUPCI-SVATKO IMA SVOG.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

mogo si nam neke fotkiceSmijeh

z v o n e x p
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Scythe Stronger 500 W Power Supply review !
rambox kaže...

Kod ovog Scythe napajanja od 500W je nekaj cudno tj specifikacije, koje pisu na njemu izgleda da dosta pretjeruju s nazivnom snagom od 500W koja to uopce nije.Nevinašce Evo za usporedbu dole sam uzel Corsair CX 400 kojeg radi poznati Seasonic a oni ne lazu sigurno to je vec poznata stvar. Ovo Scythe napajanje oznake 500W a prema specifikacijama daje 360W na 12V,  Corsair daje isto toliko kaj je isto odavno vec poznato. Kak se vidi oba dva daju jos 130W na 3.3V i 5V kombinirano pa kak onda nosi Scythe oznaku 500W a Corsair 400W ak je po specifikacijama iste snage lažu li ga lažu ovi u Scythe.NevinašceCool

Mislim da sam to i navea kao najveću manu !

Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience
17 godina
Groza kaže...
rambox kaže...

Mislim da sam to i navea kao najveću manu !

Zakaj uopce stavljaju u naziv 500W, kad to nije skroz bezveze ali za neiskusne navuc taman dosta no ak ides gledat specifikacije skroz druga prica no nisu oni jedini koji to rade.Nevinašce

17 godina
neaktivan
M4X kaže...

Evo, pinku urednije, pisa sam ovaj review na PC Ekspert pa sam samo C/P !Namigiva

17 godina
neaktivan
rambox kaže...
rambox kaže...

Zakaj uopce stavljaju u naziv 500W, kad to nije skroz bezveze ali za neiskusne navuc taman dosta no ak ides gledat specifikacije skroz druga prica no nisu oni jedini koji to rade.Nevinašce

A šta da ti kažem, napajanje sam dobija kompenzacijom tako da me koštalo 100kn, a i ja mislim da da je u nazivu tribalo bit 400W i onda bi bilo odlično.

17 godina
Groza kaže...
M4X kaže...

Evo, pinku urednije, pisa sam ovaj review na PC Ekspert pa sam samo C/P !Namigiva

Nema veze kaj sad nista, to napajanje treba nosit oznaku 400W a ne 500W i to je to.Nevinašce Dovoljno je pogledat ovo dole napajanje od 450W i specifikacije za usporedbu, iz bolje Serije Kamariki koje je kvalitetnije od te Stronger serije i kak izgledaju njegove tehnikalije pa je onda sve jasno.Nevinašce

http://www.scythe-eu.com/en/products/power-supply/kamariki-4.html

17 godina
neaktivan
rambox kaže...
Groza kaže...

Nema veze kaj sad nista, to napajanje treba nosit oznaku 400W a ne 500W i to je to.Nevinašce Dovoljno je pogledat ovo dole napajanje od 450W i specifikacije za usporedbu, iz bolje Serije Kamariki koje je kvalitetnije od te Stronger serije i kak izgledaju njegove tehnikalije pa je onda sve jasno.Nevinašce

http://www.scythe-eu.com/en/products/power-supply/kamariki-4.html

"The Stronger power supplies meet the 80Plus certification (at 20/50/100% load) and are based on an updated version of the proven technology that was already used in the Kamariki 4 series."

Ovo je citirano s njihovog site-a, dakle smatraju da je ovo unaprijeđena verzija, iako se ja baš ne bi složija s tim, ali sve u svemu ipak je to solidno napajanje !

17 godina
neaktivan
microman kaže...
Inače bilo bi dobro(posto je to rewiew) da se je uradio test napajanja. Znaci sat vremena potpunog opterecenja u OCCT-u i staviti screenshoot rezultata da se vidi dal ima osilacija i kolike su te osilacije. Inače BUG-ovci su testirali to napajanje i pod punim opterecenjem napajanje je imalo 11,8v na 12v railu, sto će reci prilicna osilacija na 12v railu. Također mi se ne sviđa kad se napajanja sa 500w+ kombiniraju sa dva 12v kvazi raila. Ipak je jedan jaki 12v rail Bog i batina.

Bacia bi par screenshot-ova ali me konstnantno buni jedna stvar, naime ni OCCT ni Everest mi ne prikazuju točno napone na 12V.

Oba prikazuju napon između 12.68V i 12.86V šta je previše dok se u BIOS-u i ASUS-ovom PC Probe-u napon vrti između 11.98V i 12.16V tako da mi se OCCT-ovi screenshot-ovi ne čine relevantni ! Ista stvar mi se događala i sa Chieftech-ovim napajanjem koje sam ima prije ovog tako da ne znam di je greda ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 23:59 (Groza).
17 godina
neaktivan

Naponi se ne mogu pouzdano mjeriti nikakvim programima, biosu, itd.

Jedini dobar nacin je mjerenje multimetrom.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo i jedan službeni review , stranica je na njemačkom pa koristite google translator( nije baš nešto ali posluži) !

Da dodam još jedan review 2 iz kojeg se vidi da je OEM ovog napajanja Enchance !

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.11.2010 18:07 (Groza).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice