Hvala na odgovoru. Našao sam kod nas za 200 eura. Želio bi da je baš bijelo (i zbog kućišta i zbog kablova). Važna mi je i cijena i snaga za buduću sigurnost, ali sam u tom iznosu našao samo to. Namučio sam se prilično oko potrage. Imate li bolju preporuku?
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)
- poruka: 22.003
- |
- čitano: 3.726.408
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
uvijek ciljaj seasonic ili corsair napajanje uzeti
ovaj corsair rm1000x je bolji izbor od spomenutog coolermastera
takoder ovo mozes prouciti
https://cultists.network/140/psu-tier-list/
stogod uzmes sa TIER A neces pogrijesiti, pronađi si koji proizvodaci nude bijelo i uz najvise wati
Ovo moze napisati samo neko tko ne zna sta prica, niti je svako corsair napajanje dobro niti je svako seasonic napajanje dobro.
Gleda se sta je ispod haube a ne tko je nakeljio svoj brand na kućište.
U prvom sam se redu vodio recenzijom na OC3D.net-u u kojoj CoolerMaster 1250 napajanje većinom hvale (pogotovo ugrađene japanske kondenzatore i tišinu). Od nedostataka navode samo kebele, no to mi je nevažno (važno je da su bijeli). Ovdje sam u prvom redu kako bi mi netko ukazao na neki bijeli model napajanja koji mi je u potrazi promaknuo, a uklapa se u iznos (oko 200 eura) koji sam spreman izdvojiti i relativno brzo je dobavljiv. Mislim da je u našim trgovinama prilično siromašna ponuda bijelih napaajnja jačih od 1000W. Gledao sam još i npr. Thermaltake Toughpower GF A3, 1200 W snow (oko 230 eura) kao i model 1050 koji je ispod 200 eura, ali nisam pronašao neku usporedbu kvalitete koja bi prevagnula... Nisam npr. našao dobavljivo bijelo NZXT napajanje C1200 Gold 120 W/1200 W ili LIAN LI EDGE EG01300 1300W bijelo...
Ako ti je malo 850w mada ne vidim zašto bi bilo onda ovo možda
TT Toughpower GF A3, Lian Li i Enermax Revolution D.F. 12 osobno ne bih gledao jer unutra nisu platforme renomiranih proizvođača pa bih i CM s početka priče vidio boljim/sličnim izborom. RMx Shift 1000 W je možda malo preskup za tih 220 €, odnosno varijanta od 850 W je puno isplativija sada kada je na akciji za 140 €, a i ROG Strix Aura je bolje napajanje, ako ti igra ta opcija narudžbe s Amazona (treba uračunati naš PDV -> cca. 226 €)...
Koja GPU je u planu da će ići u konfiguraciju? Jer za normalan gaming će i kvalitetno napajanje od 850 W zadovoljiti i9 + 4090, a tek ako planiraš raditi OC i/ili koristiti računalo s aplikacijama koje tjeraju CPU i GPU na full opterećenje, onda bi s tim komponentama trebalo min. 1000 W.
Uz onaj RMx Shift, moja preporuka bi išla za ove modele (obrati pozornost na rokove isporuke za pojedina napajanja jer si rekao da ti je to bitno):
850 W:
XPG Core Reactor II (od 148 €; 10 god. jamstvo)
SF Leadex VII Gold (166 €; 10(?) god. jamstvo)
Asrock Steel Legend Gold (166 €; 10 god. jamstvo)
1000 W:
Asrock Steel Legend Gold (204 €; 10 god. jamstvo)
1200 W:
NZXT C1200 (amazon.de - 226 € s našim PDV-om; 10 god. jamstvo)
1300 W:
SF Leadex VII Gold (229 €; 10(?) god. jamstvo)
Napajanja s crnim kućištem su u pravilu jeftinija i veća je ponuda pa možemo i od njih nešto preporučiti ako se predomisliš za taj uvjet.
I osobno ne bih nazivao Seasonic smećem, tj. u "entry" modelima je kvaliteta upitnija jer nisu njihove platforme unutra, ali ostali modeli su često referenca kvalitete za klase napajanja kojima pripadaju.
Mogao si barem napisati koji model od Seasonica, mada generalizirati o brendu na osnovu jednog tvog iskustva kako god bolno bilo je van svake pameti
Loš dan ?
Ili noć
Pa imao si najgori model seasonica, to napajanje nije ni napravljeno od strane seasonica nego je platforma od hellya pa se ponovno vracam na ono sto sam gore napisao, nije bitan brend koji je nakeljen na kucište napajanje nego šta je unutar tog kućišta.
Baš si se zapomogao sa modelom.....pokri se po ušima i spavaj
Pa imao si najgori model seasonica, to napajanje nije ni napravljeno od strane seasonica nego je platforma od hellya pa se ponovno vracam na ono sto sam gore napisao, nije bitan brend koji je nakeljen na kucište napajanje nego šta je unutar tog kućišta.
Bože kakve gluposti vi pišete. Znači sad ne valja model a to znači da je inače Seasonic super iako ima šrot "modele"? I baš me briga tko ih radi, ja sam kupio Seasonic oni ih prodaju pod svoje i reklamiraju. Ako je smeće onda su i oni smeće a vi se uvjeravajte kako je to super cool napajanje. Bože kakva ispodprosječna razina inteligencije, šta sve fanatici nisu spremni pisat za svoje favorizirane brandove. Za mene je zadnje smeće koje više nikad neću kupit. Al gle čuda postoje bolja napajanja koja nemaju "loše modele" (da krepaju nakon godinu dana) već sva rade bez greške desetljećima koje god da kupim kao npr. Fortron.
Koji ti dio nije jasan, shitt happens, uzeo si najlošiji model Seasonica koji to i nije i sada ti je krepao, i?????
Dešava se, pomiri se sa time, dobit češ drugo, imaš pravo na svoje mišljenje isto kao i mi na svoje....kolega ti je objasnio da to nije Seasonic bez obzira što na plotu piše......
Malo istraži drugi puta prije kupovine i pomiri se sa time da se kvarovi dešavaju, nisi imao sreće....
Koji ti dio nije jasan, shitt happens, uzeo si najlošiji model Seasonica koji to i nije i sada ti je krepao, i?????
Dešava se, pomiri se sa time, dobit češ drugo, imaš pravo na svoje mišljenje isto kao i mi na svoje....kolega ti je objasnio da to nije Seasonic bez obzira što na plotu piše......
Malo istraži drugi puta prije kupovine i pomiri se sa time da se kvarovi dešavaju, nisi imao sreće....
A koji tebi dio nije jasan da je to šrot napajanje? Kaj da istražujem da je smeće pa ne moram više istraživat kad sad znam da je smeće. Kaj da sam dao 150€ za njega kaj i onda bi slučajno bilo da baš to ne valja? Daj mojne. Super je napajanje kad moram istraživat i biti "ekspert" jel smeće ili nije i gubit svoje dragocijeno vrijeme na takav šrot. Zato sam kupio fortron jer znam da je top i da radi 5x bolje od ove sramote koju zagovarate. E to je pravo napajanje za koje ne moram biti detektiv već samo uključim plug&play i uživam. Al očito tu razinu hedonizma u životu vi još niste dostigli pa ste robovi takvih faličnih nahvaljenih brandova. A šatro neki bug "eksperti" ...
Loš dan ?
Ili noć
ništa od toga, to je genetski
A koji tebi dio nije jasan da je to šrot napajanje? Kaj da istražujem da je smeće pa ne moram više istraživat kad sad znam da je smeće. Kaj da sam dao 150€ za njega kaj i onda bi slučajno bilo da baš to ne valja? Daj mojne. Super je napajanje kad moram istraživat i biti "ekspert" jel smeće ili nije i gubit svoje dragocijeno vrijeme na takav šrot. Zato sam kupio fortron jer znam da je top i da radi 5x bolje od ove sramote koju zagovarate. E to je pravo napajanje za koje ne moram biti detektiv već samo uključim plug&play i uživam. Al očito tu razinu hedonizma u životu vi još niste dostigli pa ste robovi takvih faličnih nahvaljenih brandova. A šatro neki bug "eksperti" ...
Ja imam ovo Seasonic B12 BC-850 Bronze i radi ko urica već par godina.
Imam garanciju mislim da je 5 godina boli me "đoka" ako krepa.
Ni prašina mu ne smeta kao što se vidi na slici LOL
P.S. ups sad vidim da sam ga i sa kabelom stisnuo, ali radi kao urica.
Bože kakve gluposti vi pišete. Znači sad ne valja model a to znači da je inače Seasonic super iako ima šrot "modele"? I baš me briga tko ih radi, ja sam kupio Seasonic oni ih prodaju pod svoje i reklamiraju. Ako je smeće onda su i oni smeće a vi se uvjeravajte kako je to super cool napajanje. Bože kakva ispodprosječna razina inteligencije, šta sve fanatici nisu spremni pisat za svoje favorizirane brandove. Za mene je zadnje smeće koje više nikad neću kupit. Al gle čuda postoje bolja napajanja koja nemaju "loše modele" (da krepaju nakon godinu dana) već sva rade bez greške desetljećima koje god da kupim kao npr. Fortron.
Pa ti pises gluposti, ako (npr) VW ima seriju losih auta/motora jel to znaci da je kompletna firma/grupacija smeće ili da imaju tu i tamo loš produkt?
Prestani se pjenit, pokvare se i platinum napajanja od 400€ a da nece neko od 60-70-80€.
Kad kupujes napajanja u buduće istraži šta je unutra ili pitaj nekoga tko zna umjesto da letiš za brendom nebitno bio to seasonic, corsair, be quiet ili rade končar.
A ako si toliko lijen za istražiti evo ti jedan savjet iako si bezobrazan - kad kupujes napajanje gledaj i dužinu jamstva, nije pravilo ali je često slučaj da ako napajanja ima 7-10 godina onda je i top tire ili barem blizu top tire-a.
Meni je nedavno crklo asusovo napajanje, asus je ćesme i nikad u životu više asus i zato ću prokleti cijeli forum i sijati mržnju prema svemu asusovom ..., naravno da nije smeće i naravno da se crkavanja dešavaju, niti prvo niti zadnje, btw. asus možda i jest smeće ali ne zbog toga što mi je crklo njihovo napajanje.
Ja kad sam uzimao sebi 2019., crklo mi je nakon 3 godine CoolerMasterovo. Dali mi zamjenu (garancija od 7 godina) i sve okej. Elektronika je potrošna roba. Renomirani brandovi daju za svoje uređaje dužu garanciju pa ti onda to ulijeva neko povjerenje također.
Eskpeerti napisao sam vam sve za Seasonic koji sam imao i nema daljnje rasprave što se mene tiče. A vi se tješite i uvjeravajte kako smeće nekad zna biti super ili dobro. Ili je to samo nečija "greška". Đabe garancija 10 godina ako je proizvod šrot. Daj mi kvalitetan proizvod i ne treeba mi garancija. Bilo je i ovo napajanje na reklamaciji mjesec i pol dana. Naravno da sam drugi dan išao kupit drugo napajanje jer mi ne pada napamet čekat nekoga mjesec i pol dana, ma ni dan da mi potvrdi da smeće ne radi. Vrijeme je novac. Ako ste vi spremi mahat garancijama i na konto toga vrednovat kvalitetu samo dajte za mene je to samo marketiški trik i gubljenje vremena. Kao što rekoh za kvalitetan proizvod mi ne treba garancija. Nebitno jel ga platio 80€ ili 150€. Tko je shvatio poantu taj doktorirao tko nije bit će i dalje hejter, tak da hejter sjašite nikad neće od vas biti eksperta koliko god se vi trudili i to bi htjeli bit. Ipak tebate imat neko zananje i iskustvo, nije sve u googl-u i internetu.
Eskpeerti napisao sam vam sve za Seasonic koji sam imao i nema daljnje rasprave što se mene tiče. A vi se tješite i uvjeravajte kako smeće nekad zna biti super ili dobro. Ili je to samo nečija "greška". Đabe garancija 10 godina ako je proizvod šrot. Daj mi kvalitetan proizvod i ne treeba mi garancija. Bilo je i ovo napajanje na reklamaciji mjesec i pol dana. Naravno da sam drugi dan išao kupit drugo napajanje jer mi ne pada napamet čekat nekoga mjesec i pol dana, ma ni dan da mi potvrdi da smeće ne radi. Vrijeme je novac. Ako ste vi spremi mahat garancijama i na konto toga vrednovat kvalitetu samo dajte za mene je to samo marketiški trik i gubljenje vremena. Kao što rekoh za kvalitetan proizvod mi ne treba garancija. Nebitno jel ga platio 80€ ili 150€. Tko je shvatio poantu taj doktorirao tko nije bit će i dalje hejter, tak da hejter sjašite nikad neće od vas biti eksperta koliko god se vi trudili i to bi htjeli bit. Ipak tebate imat neko zananje i iskustvo, nije sve u googl-u i internetu.
Fakat si puko ko kokica.
Sve se kvari to nema veze sa imenom i taj tvoj fortron može sutra crknut.
I meni je riknuo Silverstone Permafrost 240mm i ne bi ga vise kupio ali ne znaci da je smece.
Fakat si puko ko kokica.
Kad shvatiš poantu bit ćeš ekspert do tada si samo običan izgubljeni nadobudni adolescent u svijetu marketinga. Kvari se samo šrot, kvaliteta ostaje kao i u svemu. Moj fortron može krepat sutra ali šanse su jako male budući da imam bogato iskustvo sa tim brandom a i prije toga sam imao fortron koji je radio preko 10 godina bez greške i istekle garancije a zamijenjen je radi toga jer je s vremenom postao preslab.
Fakat si puko ko kokica.
Kad shvatiš poantu bit ćeš ekspert do tada si samo običan izgubljeni nadobudni adolescent u svijetu marketinga. Kvari se samo šrot, kvaliteta ostaje kao i u svemu. Moj fortron može krepat sutra ali šanse su jako male budući da imam bogato iskustvo sa tim brandom a i prije toga sam imao fortron koji je radio preko 10 godina bez greške i istekle garancije a zamijenjen je radi toga jer je s vremenom postao preslab.
Vidim da provociraš sve redom.
Ja ću riskirat i po cijenu bana na 1 dan, al ću ti reći da se ponašaš ko malo dijete razmaženo i ako ti 5-ero ljudi dokaže da si u krivu i ti trubiš i dalje svoje, ne mogu reći ljepše nego da si budala, eto.
Pa evo ti redovno u temi za smartphone preporučaš Honor 200 Lite, za psr minuta sam na redditu, amazon recenzijama i gms areni našao par kupaca kojima se telefon smrzavao, skroz krepao ili pak bio DOA. Eto po tvojem je onda Honor kompletno smeće, treba sve radnike otpustiti, firmu zatvoriti a sjedište honora zapaliti sa bacačima plamena.
Ovo je terapija za djecu kolega, naš dragi kolega Memphis je za 200mg prazine i 10mg Haldola i na spavanje, mada ni onda nebi došao zdravoj pameti no poštedio bi nas lupetanja gluposti i smora.....jednoumnog, jednostranog....jer eto on zna što govori a nas 10 se trudi mu objasniti se da nije u pravu....sa psih. bolesnim čovjekom moraš mu uz dalaku, kontra i uvjeravanje u suprotno ne daje rezultate.