To je industrija kao većina druge industrije koja se zasniva na prodaji masovnih jedinki, a ne na prodaji unikata
Ne bi nitko pokrio toškove ni iPad-a da je prodan jedan unikat
zato hipteza o nepostojećim troškovima kod kopiranja ne drži vodu
da je prodano 5 primjeraka novog BMW-a, gubici bi bili strahoviti, bez obzira što se ne troši materijal i rad u izradi novih auta za prodaju
sve je to zasnovano na ekonomiji obujma, profit teče tek nakon prodaje određenog broja primjeraka
od tud i dosta sasvim solidnih aplikacija sa free licencom, banerima i reklamama se mogu pokriti troškovi izrade radi masovnih posjeta stranici i skidanja.
A što su radili i rade oni iz megauploada i ostali, borili se ljudi protiv "kapitalizma" ne priznajući tuđe licence, ali su fino sasvim uredno stavili kapitalistički izum oglašavanja na svoje stranice, to nisu zaboravili.
Koliko sam ja vidio iz priloženog, osladio se tim borcima protiv "liberalnog kapitalizma" život u luksuznim kapitalističkim vilama, oni mi sliče na one gurue američkih sekti pomalo, kao onaj guru iz Texasa koji je živio svetim životom, a eto, našao čovjek negdje u nekakvom tekstu da može imati 50 žena i da time ispunjava dužnost.