Kompromitirana web-stranica Linux Mint distribucij

poruka: 90
|
čitano: 7.911
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kompromitirana web-stranica Linux Mint distribucij".
17 godina
Re: Kompromitirana web-stranica Linux Mint distrib
ihush kaže...
hrvooje kaže...

.. a ONDA SAM SPAS PRONAŠLA OVDJE;.

-a đe nađeš takve.. sprdex, večernji...

linux ... bla-bla (nije oftopik)

sa humor teme je citat 

http://www.bug.hr/forum/topic/linux/evo-sto-hitna-pc-sluzba-kaze-o-linuxu/151251.aspx

But how do it know - The basic principles of computers for everyone
17 godina
odjavljen

Ja se ispričavam što se nisam ranije javio. Bio sam obnevidio od šoka...

Freak Show Inc.

6 0 hvala 0
17 godina

I tako, kako od ovog GNU-a nema ladne vode, gledam ja kuće u Redmondu, kad ono pokraj Microsoft Building 34, bajro leži na sred livade?! Valjda se kompajlira :)

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Uvijek se kompajlira

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
16 godina
Friday kaže...

Uvijek se kompajlira

Usput, ajd pomozi kolegi tnakiru pa ga poduci malo o "Art of Trolling". Covjek se sramoti ovdje nemustim pokusajima

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
17 godina
hrvooje kaže...

I tako, kako od ovog GNU-a nema ladne vode, gledam ja kuće u Redmondu, kad ono pokraj Microsoft Building 34, bajro leži na sred livade?! Valjda se kompajlira :)

Coek je napravio sto je imao i sada je u idle modu. Vjerovatno jer radi na brzim Windowsima.

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen
syncmaster245b kaže...
Friday kaže...

Uvijek se kompajlira

Usput, ajd pomozi kolegi tnakiru pa ga poduci malo o "Art of Trolling". Covjek se sramoti ovdje nemustim pokusajima

Odbio je poziv na kavu prije cca 5 mjeseci kad sam bio dolje u njegovom soru. Sta vise mogu uciniti?

Freak Show Inc.
16 godina
Friday kaže...
syncmaster245b kaže...
Friday kaže...

Uvijek se kompajlira

Odbio je poziv na kavu prije cca 5 mjeseci kad sam bio dolje u njegovom soru. Sta vise mogu uciniti?

Pa zar ti je tako malo stalo do njega da odustajes nakon jednog pokusaja?

Posalji mu svoju sliku (vidoviti Milan poza), mozda koje zrnce tvog talenta  se prenese i na njega ukoliko ujutro i navecer u nju gleda po 15 minuta.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
17 godina
Friday kaže...

Nemoj da dodjem u Irsku na pivo... I na kulen :) Kulendejz ;) Viš, opet majkrosoft.

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen
syncmaster245b kaže...

Nakon toga sam otisao u Dublin

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
tnakir kaže...
Friday kaže...

Nemoj da dodjem u Irsku na pivo... I na kulen :) Kulendejz ;) Viš, opet majkrosoft.

Imamo i jednog i drugog

A od kulendayza cu ti dati majicu

Freak Show Inc.
17 godina
syncmaster245b kaže...
Friday kaže...
syncmaster245b kaže...
Friday kaže...

Uvijek se kompajlira

Posalji mu svoju sliku (vidoviti Milan poza), mozda koje zrnce tvog talenta  se prenese i na njega ukoliko ujutro i navecer u nju gleda po 15 minuta.

Talent je otupio od hladnog atlanskog vjetra i stalne borbe za jeftiniju vodu 

15 godina
tnakir kaže...

Ma da, bas su Microsoftu haknili stranicu i gurnuli trojana u Windowse. Heh. Linux. Siguran. Mos mislit.

Pa ti si totalno neinformiran. MS je uspio napraviti trojan OS kojeg još i naplaćuje (barem tako pišu tu po Forumu a ovdje su sami znalci). Više od toga je nemoguće.

Stručnjak za odmaganje...
12 godina
protjeran

Od jučer navečer  ( po našem lokalnom utc) je mintov web ponovno dostupan.

Clem kaže da repozitoriji nisu kompromitirani , a da su pogođeni njihovi forumski računi korisnika

te iso od minta 17.3 cinnamon verzija.   

Inače, postoji i rezervno mjesto za cheksum ako glavno nije dostupno iz bilo kojeg razloga:

http://ftp.heanet.ie/pub/linuxmint.com/

S obzirom da se ništa nije skrivalo niti trpalo pod tepih, zasad nema prijave o nekoj stvarnoj šteti

koju bi pretrpio neki korisnik zbog instalacije fail iso-a.

Nadogradnje su normalno šljakale ovih dana , možda mrvicu usporenije nego inače, no to ovisi o

odabranom poslužitelju za update...

Uglavnom, ni prvi ni zadnji web site koji je pretrpio napad , tako da furamo dalje.....

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ocekuje se izvjesce o steti. Naovodno je image skinut cak 12 puta u zadnjih mjesec dana

Freak Show Inc.

6 0 hvala 1
15 godina
Friday kaže...

Ocekuje se izvjesce o steti. Naovodno je image skinut cak 12 puta u zadnjih mjesec dana

Distrowatch kaže drukčije (ok nisu u pitanju downloadi već posjete). Zar nemaš ti nešto za kompajlirati tamo u dalekoj Irskoj već zahebavaš poštene Linuxaše?

12 godina
protjeran
Friday kaže...

Šteta bi bila jako brzo vidljiva, kao i sve ostalo.

Pogledaj samo vremena korespodencije za 563 upita:

http://blog.linuxmint.com/?p=2994

Tu ti se sve rješava unutar par minuta ili sati , a ne u par mjeseci ili godina...

17 godina

Pa dok se kompajlira mora ga metnut nekam.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout. MTCNA
15 godina
Ante kaže...

Pa dok se kompajlira mora ga metnut nekam.

Pa na ovaj način zakida tajnicu.

16 godina
Friday kaže...

tnakir, jel zapisujes ovo? 'vataj biljeske odma'!

17 godina

Ispričavam se što ću biti on-topic , ali čini se da je baza korisnika foruma mint koji tjedan na prodaji

http://news.softpedia.com/news/linux-mint-forum-database-compromised-for-at-least-a-month-before-announcement-500901.shtml

Ja sam neki dan dobio lažni email s lažnim linkom za resetiranje PayPal lozinke. Naravno nisam nasjeo, ali znači da imaju email i lozinke ako i kada dekriptiraju . Mijenjate lozinke, ako koristite istu na više strana. 

0 0 hvala 0
17 godina

Da je onaj decko na livadi radio na linuxi vjerovatno ga ne bi bilo na livadi jer bi jos za kompom kompajlirao kernel ili ibstalirao drivere za printer, a livadu bi vidio navecer. Iduceg tjedna.

Ali decko je radio na windowsima, zavrsio je posao i otisao puniti rezerve D vitamina. Zato dte vi linuksasi tak bijeli, jer non stop nesto kompajlirate pa zbog toga ne vidite sunca.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
17 godina

Ne, zapravo ne zna kako dalje i zato je izašao van razbistrit glavu. I zato će Windows Server 2016 izaći tek 2018.

I misli si kako će i sljedeće godine probati proći na razgovoru za posao u Googleu, jer u Washingtonu na sjeverozapadu SAD-a ima ravno tri sunčana dana. Mašta o sunčanim kalifornijskim plažama i radu na Linuxu 

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 20:51 (hrvooje).

2 0 hvala 0
12 godina
protjeran
@tnakir

Kaj bi mi bez tebe....hehheee...

🏁

1 0 hvala 0
16 godina
tnakir kaže...

Da je onaj decko na livadi radio na linuxi vjerovatno ga ne bi bilo na livadi jer bi jos za kompom kompajlirao kernel ili ibstalirao drivere za printer, a livadu bi vidio navecer. Iduceg tjedna.

Ali decko je radio na windowsima, zavrsio je posao i otisao puniti rezerve D vitamina. Zato dte vi linuksasi tak bijeli, jer non stop nesto kompajlirate pa zbog toga ne vidite sunca.

A stvarno se trudis, al' nece pa nece

17 godina
syncmaster245b kaže...
tnakir kaže...

A stvarno se trudis, al' nece pa nece

I ovi decki kaj kucaju te neke kernele isto:

https://www.cvedetails.com/vulnerability-list/vendor_id-33/product_id-47/cvssscoremin-7/cvssscoremax-7.99/Linux-Linux-Kernel.html

Ti mislis da ja trolam, ja samo pokusavam objasniti da je Linux neuspio experiment. Nesto kao bitcoin ili smartwatch ili 3d tv... Neki ga koriste, ali se ti neki zovu entuzijastima, a sam koncept nema neku globalnu primjenu... Tih par servercica koji vrte php su, eto, iznimka koja potvrdjuje pravilo.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 21:38 (tnakir).
15 godina
tnakir kaže...

I ovi decki kaj kucaju te neke kernele isto:

https://www.cvedetails.com/vulnerability-list/vendor_id-33/product_id-47/cvssscoremin-7/cvssscoremax-7.99/Linux-Linux-Kernel.html

Ti mislis da ja trolam, ja samo pokusavam objasniti da je Linux neuspio experiment. Nesto kao bitcoin ili smartwatch ili 3d tv... Neki ga koriste, ali se ti neki zovu entuzijastima, a sam koncept nema neku globalnu primjenu... Tih par servercica koji vrte php su, eto, iznimka koja potvrdjuje pravilo.

Primjenom tvoje logike ispada i da je ljudski rod neuspio experiment, dokaza imaš koliko ti god srce želi. 

13 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Tih par servercica koji vrte php su, eto, iznimka koja potvrdjuje pravilo.

Imaš ti praf.

Ovi u Cernu što vrte modifikaciju red hat su lezilebovići.

Isto ko i ovi što vrte custom bsd kylin na tianhe2 ili ostali custom environmenti.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
17 godina
odjavljen

Taj linuks da išta valja bilo bi za njega kijeva i krekova na torentima... Pametnome dosta!

Freak Show Inc.

7 0 hvala 0
15 godina
Friday kaže...

Taj linuks da išta valja bilo bi za njega kijeva i krekova na torentima... Pametnome dosta!

I ti si IT-ovac? Pa najbolji Linux ti i je s Torrenta, dva puta prepržen.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice