Izgleda da će svi lagano preći na Intel, šteta što ću samo ja ostati na AMD-u.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I ja ostajem na AMD-u , razlog je taj sto je meni AMD sasvim dovoljan za moje potrebe
I ja ostajem na AMD-u , razlog je taj sto je meni AMD sasvim dovoljan za moje potrebe
lol, zvuci koda intel nema low eng procesore odnosno koda ma samo na trzistu i7 ee
lol, zvuci koda intel nema low eng procesore odnosno koda ma samo na trzistu i7 ee
Gle stari, po tvojem nicku se dade zakljucit da ne citas bas AMD-ove reviewe. Ajde ti ljepo meni nadji ekvivalentan Intelov proc po isplativosti AMD-ovom Phenomu II X3 720BE, Phenomu II X2 550BE (obojici im se dade otkljucat dodatna jezgra/e) ima ih jos... I da im se neda opet su best buy. Vidim da si mene nasao vuci za nos, ali mogu ti rec da si se na krivog namjerio. Ne samo to nego slicnih rasprava ima na tone, zato nemoj me pozivat na takvu raspravu...
kao prvo ajde mi objasni kakve veze imaju moj nick za amd i njemu slicnim stvarima!?
ovo je opce smijesno, svi znamo da se kvaliteta placa, zato su ljudi koji nemaju para na amd,
prema tvojem navodu nitko ne mi kupio ferrari, i sl. aute, zasto kada moze za 3 puta manju cifru imati nesto slabiji auto,
samo da mi je znati koje su to tvoje potreba, mozda igranja igara i sl, za to ti je dosta najeftiniji dual corac iz intela, ako se bavis nekim profesionalnim stvarima tu je intel daleko bolji i tu se ne gleda isplativost nego sto je je,
uglavno ako ne mozes imati intel zbog finaciskog razloga nemoj prema njemu se odnosti kao skupe vrece gnoja,,, jer to nije
kao prvo ajde mi objasni kakve veze imaju moj nick za amd i njemu slicnim stvarima!?
ovo je opce smijesno, svi znamo da se kvaliteta placa, zato su ljudi koji nemaju para na amd (1.),
prema tvojem navodu nitko ne mi kupio ferrari, i sl. aute, zasto kada moze za 3 puta manju cifru imati nesto slabiji auto,
samo da mi je znati koje su to tvoje potreba (2.), mozda igranja igara i sl, za to ti je dosta najeftiniji dual corac iz intela, ako se bavis nekim profesionalnim stvarima tu je intel daleko bolji i tu se ne gleda isplativost nego sto je je, (3.)
uglavno ako ne mozes imati intel zbog finaciskog razloga nemoj prema njemu se odnosti kao skupe vrece gnoja,,, jer to nije
(1.) Ili ti možda intel prodaje muda pod bubrege a ti si preglup da skužiš.
(2.) Potreba je s tim autom vozit se na posao, djecu u školu i slično a ne juriti 300km/h po Monzi.
(3.) I onda kada se ne gledaju pare se uzima opteron ili xeon za profesionalnu upotrebu.
Bez ikakve ironije, svaka čast Intelu na i7 procesorima, no ne vozi 80% ljudi Ferrari, niti ih toliko ima i7 u svom računaru pa da to odredi tržišni udeo (to čak nije slučaj ni u, npr, SAD, gde ljudi mahom kupuju dno Dellovog asortimana).
Pri tom AMD ima sasvim konkurentnu ponudu već u donjem segmentu više klase (performansama, kao i kad se uzme u obzir cena kompletnog sistema), a o srednjoj ili nižoj klasi da i ne govorimo (a to je ono što kupuje ogromna većina ljudi).
A priče o "kvalitetu" su potpuno suvišne, jer obe kompanije koriste najsavremenije i najbolje masovno dostupne proizvodne procese (što je jedna od stvari kod kojih se analogija sa automobilima ne drži), no Intel pre svega ima mnogo jače ime od AMD-a i to je (u kombinaciji sa određenim zakulisnim radnjama) ono što ih je održavalo u vođstvu čak i kada su imali (svakoj iole tehnički upućenoj osobi) očigledno inferiorne proizvode.
Opet raja o profesionalnom radu. Molim sve pubertetilje i ostale prosvijetljene (ije/je?) da navedu što podrazumijevaju pod profesionalnim radom koji se stalno provlači kroz raspravu. Jel to možda WinRAR?
Ostajem pri AMD-u neam volje mjenjat maticnu svaki put kad intel izbaci processor novi pa i socket i misle da imamo svi para,kod AMD-a mi je dobro.Osim ak ne dobim na lotu
Opet raja o profesionalnom radu. Molim sve pubertetilje i ostale prosvijetljene (ije/je?) da navedu što podrazumijevaju pod profesionalnim radom koji se stalno provlači kroz raspravu. Jel to možda WinRAR?
mislim ja sam uvjek za amd, al ovo nije fer od tebe svejedno, zna se da win rar na istoj frekvenciji radi dosta brze od intela
a sto mislis da bi bio profesionalni rad?
sve ono sto vecina forumasa ovdje ne radi na racunalu (znaci, ne igranje).
bilo kakav rad na racunalu ciji rezultati pridonose poslovnim rezultatima ili samome poslovanju poduzeca.
od racunovodstvenih programa, preko programiranja, do audio-video editinga.
(2.) Potreba je s tim autom vozit se na posao, djecu u školu i slično a ne juriti 300km/h po Monzi.
(3.) I onda kada se ne gledaju pare se uzima opteron ili xeon za profesionalnu upotrebu.
1, znaci po tvojem bi bilo da sve sto je bolje mora imati istu cijenu ko konkurencija sa slabiji proizvodom, hmm tu nesto ne stima, sve sto je "bolje" mora da se plati vise i to stoji za PC svijet
2, tko kaze da ne mozes radit sve sto si naveo i s nekim "superautom",
3, ja mislim da si ti pomjesao dvije sasvim razlicite stvari ( i to nije nikakav odg na moju recenicu jer se odosi na sasvim nesto drugo )...
1, znaci po tvojem bi bilo da sve sto je bolje mora imati istu cijenu ko konkurencija sa slabiji proizvodom (1.), hmm tu nesto ne stima, sve sto je "bolje" mora da se plati vise i to stoji za PC svijet (2.)
2, tko kaze da ne mozes radit sve sto si naveo i s nekim "superautom", (3.)
3, ja mislim da si ti pomjesao dvije sasvim razlicite stvari ( i to nije nikakav odg na moju recenicu jer se odosi na sasvim nesto drugo )... (4.)
(1.) Ne mora, ali želim opravdanu razliku za takvu cijenu ili doplatu
(2.) Ne mora se platiti više - kao što svugdje "marka" ima veću cijenu od jednako kvalitetnog ali nerazvikanog ili no-name proizvoda tako ima i toga u PC industriji. Kao i precjenjivanja svojeg proizvoda.
(3.) Ajde ti vozi 3 djece s punim školskim torbama u školu i odbaci djecu s njima s Ferrarijem - baš me zanima kako ćeš ih unutra potrpat. Ali vratimo se na temu - ti si me krivo razumio. Što će mi ferrari kada suzuki, fiat, ford itd. sasvim dovoljni? Boli mene briga i da je skuplji samo 100kn. On meni ne treba.
(4.) "ako se bavis nekim profesionalnim stvarima tu je intel daleko bolji i tu se ne gleda isplativost nego sto je je"
Što sam ovdje krivo shvatio? Spomenio si profesionalnu upotrebu gdje cijena nije bitna - i tamo vladaju xeoni i opteroni
Bravo za Intel.
(2.) Ne mora se platiti više - kao što svugdje "marka" ima veću cijenu od jednako kvalitetnog ali nerazvikanog ili no-name proizvoda tako ima i toga u PC industriji. Kao i precjenjivanja svojeg proizvoda.
(3.) Ajde ti vozi 3 djece s punim školskim torbama u školu i odbaci djecu s njima s Ferrarijem - baš me zanima kako ćeš ih unutra potrpat. Ali vratimo se na temu - ti si me krivo razumio. Što će mi ferrari kada suzuki, fiat, ford itd. sasvim dovoljni? Boli mene briga i da je skuplji samo 100kn. On meni ne treba.
(4.) "ako se bavis nekim profesionalnim stvarima tu je intel daleko bolji i tu se ne gleda isplativost nego sto je je"
Što sam ovdje krivo shvatio? Spomenio si profesionalnu upotrebu gdje cijena nije bitna - i tamo vladaju xeoni i opteroni
1. gledaj to je ocito i sigurno ne bi intel stavljao vecu cijenu da su modeli slabiji od konkurecije sto je logicno, i naravno da se s tobom slazem svaka cijena koja je veca od konkurenta srednjoj klasi postavlja pitanje dal kupit to ili pak preci na best buy... sve to ovisi od korisnika do korisnika
2. e dobor sada necemo ulazi u detalje ja sam prevestveno mislio na procesore i graficke ( dobor kod graficki kartice isto tako stoji marketing na viskom nivou sta se tice imena prizvoda,... ali otom potom )
3. ma neki ferarri ima 2+2 sjedista vise nego dosta ;), e to je to sta je zelim navesti sve ovisi od korisnika i njegovih potreba
4. velika je razlika izmedu profesinalnog upotrebe ( znaci autocad i sl. ) od servera, jer tesko da ce tko koristit xenon koji je dalko skuplji od i7 a nije nista bolji, jos jednom napominjem da sve ovisi od kupca i njegove namjene
zakljucak je taj sto ako pogledas amd i intel vidjet ces da je intel bolji od amd ali to placa cijenom i naravno "ime" proizvoda odnosno marketing
1. gledaj to je ocito i sigurno ne bi intel stavljao vecu cijenu da su modeli slabiji od konkurecije sto je logicno, i naravno da se s tobom slazem svaka cijena koja je veca od konkurenta srednjoj klasi postavlja pitanje dal kupit to ili pak preci na best buy... sve to ovisi od korisnika do korisnika
2. e dobor sada necemo ulazi u detalje ja sam prevestveno mislio na procesore i graficke ( dobor kod graficki kartice isto tako stoji marketing na viskom nivou sta se tice imena prizvoda,... ali otom potom )
3. ma neki ferarri ima 2+2 sjedista vise nego dosta ;), e to je to sta je zelim navesti sve ovisi od korisnika i njegovih potreba
4. velika je razlika izmedu profesinalnog upotrebe ( znaci autocad i sl. ) od servera, jer tesko da ce tko koristit xenon koji je dalko skuplji od i7 a nije nista bolji, jos jednom napominjem da sve ovisi od kupca i njegove namjene
zakljucak je taj sto ako pogledas amd i intel vidjet ces da je intel bolji od amd ali to placa cijenom i naravno "ime" proizvoda odnosno marketing
1. Možda je logično - ali dobro se sjećam P4 i netburst arhitekture. Intel je bio puno skuplji a nudio je i puno manje od Athlona64 (što ne znači da je takav slučaj i danas)
3. Točno
4. Baš i nisu samo serveri - ja sam prvenstveno mislio na radne stanice (workstation).
Intel je bolji od AMD-a po pitanju visoke mainstream klase (i7 razvaljuju), ali AMD zasada nudi bolje cijene za iste performanse kao što ima njegov intelov ekvivalent
Kao prvo... Čestitke Intelu zbog povećanja prodaje. Zaista, ne uspijeva svatko tako bezobrazno skupe proizvode prodavati u tako masovnim količinama. Skidam kapu!
Kao drugo... U potpunosti se slažem s komentarom kolege forumaša Ivana(4), a naročito u ovom dijelu: "...u kombinaciji sa određenim zakulisnim radnjama.".
Kao treće... Čini se da se nemirni duh Fabijana reinkarnirao u Extrem spammera te se ne bih čudio da uskoro pođe tvrditi kako veći udio u tržišnom kolaču Intela drži zapravo "svemogući" E5200.
Dakle... Paolo2612, čemu trošiš energiju na objašnjavanje osnova kojekakvim "trolovima" kojima je jedini cilj u što skorijem vremenu zaraditi crveni ili crni karton te, po mogućnosti, uzburkati što više duhova.
I da... Umalo zaboravih! Koliko su relevantne tvrdnje Extrem spammera govori i broj "palaca dolje" ispod njegovih komentara!
Čini se da se nemirni duh Fabijana reinkarnirao u Extrem spammera te se ne bih čudio da uskoro pođe tvrditi kako veći udio u tržišnom kolaču Intela drži zapravo "svemogući" E5200.
Dakle... Paolo2612, čemu trošiš energiju na objašnjavanje osnova kojekakvim "trolovima" kojima je jedini cilj u što skorijem vremenu zaraditi crveni ili crni karton te, po mogućnosti, uzburkati što više duhova.
I da... Umalo zaboravih! Koliko su relevantne tvrdnje Extrem spammera govori i broj "palaca dolje" ispod njegovih komentara!
cro_blue u ovom topicu nema nikakve ankete izmecu mene i paolo pa isto tako nema i svako suvisno podrzavanje igraca usred rasprave je bezazleno i glupo, to je ono sto ti radis
e sada da predemo palceve ( slazem se i ne slazem se ) bilo kako bilo da dode mod i napise sasvim glupo recenicu bez ikakvog misljenja bit ce 5 palce gore ( slazem se ) bez da se prije razmislio opce sta je napisao isto tako vrijedi za ostale koji imaju 2 i vise zvijezdica odnosno oni koju po meni spamaju u svakavim temama npr nespavalice i sl. pa dobivaju respekt medusobno i i "daju si palceve" ali nema veze i ne zanima me uopce koliko se ljudi slaze sa mnom a koliko ne, jer ja dobor znam da je paolu u pravu isto toliko koliko i ja a za ostale maloumne 5-godisnjake boli me briga ( samo uzesi tvoj post = komentar i s tvojim 3 palce gore ( slazem se ))
a sta se tice E5200 ne bi znao zasto si to napisao mozda jer sam jednom topicu napisao krati post u kojem se podrazumjeva da ga imam onda bi moralo biti isto tako da imam i7 ee i dva xenona u paru,,, ali apsolutno nema veze bitno da ja imam par palceva dolje a vi "gospoda" po par gore
stvarno ne bi znao po cemu bi nekome bio cilj banan s foruma ( ono stvarno moze netko napisat s iq 50 ),,, e da ne vjerujem u duhove, a velika je razlika izmedu duhova i duse
Imao sam jedan Intel cpu,dosta davno,bio sam klinjo i eto baš i danas klinci se pale na Intel.
Moj drugi i baš svaki cpu od tad je amd-ov,igrač sam i ljubitelj hardwera,oc-anja,tweakanja i eto amd se baš idealno uklapa u moje potrebe za procesorom.
A sve to vrijeme nikad nisam dao više od 700-800 kn za proc jer bi sa zbilja minimalnim trudom dodatno oc-ao i nema ni jedne igre u kojoj mi je ikad cpu bio problem,usko grlo.Nešto više novaca šta bi mi ostalo uvijek bi uložio u jaču grafičku,kvalitetnu periferiju,dobro napajanje,monitor na kojem ne moram naprezat svoje lijepe smeđe oči...
S druge strane tu je susjed koji oduvijek preferira Intel procesore,morao je imati EE,pa sad i7....a nikad nije uložio više od 900 kn u monitor ili više od 45 kn u tipkovnicu,zvučnici su mu došli s HTnet-ovim pc-em,stol mu je onaj stroj za mučenje s 76 ladica bez i jedne veće površine od 12 cm kvadratnih,utičnica mu je ona bijela s crvenim prekidačem s pijace..al eto cpu mu je za 'profesionalce' .
Imao sam jedan Intel cpu,dosta davno,bio sam klinjo i eto baš i danas klinci se pale na Intel.
Moj drugi i baš svaki cpu od tad je amd-ov,igrač sam i ljubitelj hardwera,oc-anja,tweakanja i eto amd se baš idealno uklapa u moje potrebe za procesorom.
A sve to vrijeme nikad nisam dao više od 700-800 kn za proc jer bi sa zbilja minimalnim trudom dodatno oc-ao i nema ni jedne igre u kojoj mi je ikad cpu bio problem,usko grlo.Nešto više novaca šta bi mi ostalo uvijek bi uložio u jaču grafičku,kvalitetnu periferiju,dobro napajanje,monitor na kojem ne moram naprezat svoje lijepe smeđe oči...
S druge strane tu je susjed koji oduvijek preferira Intel procesore,morao je imati EE,pa sad i7....a nikad nije uložio više od 900 kn u monitor ili više od 45 kn u tipkovnicu,zvučnici su mu došli s HTnet-ovim pc-em,stol mu je onaj stroj za mučenje s 76 ladica bez i jedne veće površine od 12 cm kvadratnih,utičnica mu je ona bijela s crvenim prekidačem s pijace..al eto cpu mu je za 'profesionalce' .
u potpunosti se slazem,
morali bi procitati djecica koja preporucaju "gaming" racunalo s ekstra jakim procesorom i grafom s kojom jedva da se moze igrati
OMG evo ih opet,.... Intel fanovi V.S. AMD fanovi...opet ce modovi imati posla
Ja cu uvjek kupit proc koji je bolji bez obzira da li je to intel ili amd naravno u skladu mojim financijskim mogucnostima... Tako sam kupio i7 koji je bolji od AMD-a trenutno, i nisam gledo nikavu glupu isplativost ili nesto slicno.. Uvjek sam i siguran sam u ovo ko ima love kupit ce bolji proc,(naravno ako voli hw).
A to da AMD radi bolje procesore za istu lovu me opce ne hebe niti 5%, iz razloga sta mene ne hebe lova i bitne su mi performanse istog,a to kupujem jer to VOLIM..
Sa samim i7 ja sam sebi rijesio daljnje ulaganje u procesor kojeg sigurno ako se ne pokvari necu mjenjat najmanje 2 godine.
Ja cu uvjek kupit proc koji je bolji bez obzira da li je to intel ili amd naravno u skladu mojim financijskim mogucnostima... Tako sam kupio i7 koji je bolji od AMD-a trenutno, i nisam gledo nikavu glupu isplativost ili nesto slicno.. Uvjek sam i siguran sam u ovo ko ima love kupit ce bolji proc,(naravno ako voli hw).
A to da AMD radi bolje procesore za istu lovu me opce ne hebe niti 5%, iz razloga sta mene ne hebe lova i bitne su mi performanse istog,a to kupujem jer to VOLIM..
Sa samim i7 ja sam sebi rijesio daljnje ulaganje u procesor kojeg sigurno ako se ne pokvari necu mjenjat najmanje 2 godine.
Mogao si ti komotno i sa 3x9800gtx i e8400 komotno vozit još 2 god.
i7 je više luksuz, i gtx295.
Što se tiče amd vs intel, hebiga intel je velik, šta očekujete da mala tvrtka poput amd-a napravi po pitanju toga? U vremenu athlona 64 kada je amd bio bolji u svakom slučaju, opet je intel držao veći dio tržišta i dobro se prodavao.
jaj nije ni čudo kad u zadnje vrijeme amd i nema nekih noviteta al zato imaju dobre i jeftine grafe(izgleda da su se više usmjerili na razvoj grafi jer imaju stvarno dobru ponudu), zivjela konkurencija, a ko je bolji:D, ja sam za onu preformanse/cijena -> ako idem kupovat nesta prvo pogledam testove pojedinog hardvera i onda kupim:)
Mislim da ste zaboravili i jos jedan bitni element - Chipset. Meni se nisu svidjali VIA, SiS i ostali Chipseti, i zato sam odbirao Intel kao opciju. Intel je imao dobre Chipsete, kompatibilni sa skoro svakim hardverom. Najbolji je bio nVidia chipset za AMD, ali nemam iskustva sa aktuelnim chipsetima.
Tu je izbor maticnih ploca, ako neka firma ima desetak modela za Intel, za AMD ima sveka nekoliko modela, koji otezavaju izbor korisnika.
Što se tiče amd vs intel, hebiga intel je velik, šta očekujete da mala tvrtka poput amd-a napravi po pitanju toga? U vremenu athlona 64 kada je amd bio bolji u svakom slučaju, opet je intel držao veći dio tržišta i dobro se prodavao.
To je bilo zbog laptopa. Intel i danas drži 50% tržišta grafičkih kartica prvenstveno zbog laptopa i integriranih rješenja, onda ne moram ni pričat što je bilo prije kada AMD nije imao ATI i sposobnost da sam proizvede kombinaciju procesor-čipset-grafička.
To je bilo zbog laptopa. Intel i danas drži 50% tržišta grafičkih kartica prvenstveno zbog laptopa i integriranih rješenja, onda ne moram ni pričat što je bilo prije kada AMD nije imao ATI i sposobnost da sam proizvede kombinaciju procesor-čipset-grafička.
Samo da cpu-i nepostanu nesposobni tj. suviše slabi prema intelovim. AMD smanjuje ulaganja u istraživanja ,a intel samo povećava. To neće dobro završit, da nespominjem da AMD jedva spaja kraj s krajem, ima dugova više nego što vrijedi.
Da nisu potpisali onaj ugovor sa saudijskim ulagačima neznam šta bi bilo.(nebi bilo nove AMD-ove tvornice u new yorku i global foundries-a uopće)
Hebiga AMD ima mogućnosti za te ljude u uredu, HD3300/HD4200+ athlon II x2 250 + 780g/785g to je bolje od intelovog riješenja 10x (pentium D , intel gma , neki šrot od matične)
<3 AMD
kad bi uspoređivo, uvjek bi uzo AMD (do granice do koje se može mjerit što se tiče performansi), samo zato što je odnos cijena/performanse puno bolji kod AMD-a neg Intela...a i smrdi im ime nekak..xD
Ostajem pri AMD-u neam volje mjenjat maticnu svaki put kad intel izbaci processor novi pa i socket i misle da imamo svi para,kod AMD-a mi je dobro.Osim ak ne dobim na lotu
Ih. Ja inace nisam pobornik niti jednih niti drugih sto se tice procesora, tako da mijenjam i jedne i druge. U biti, priznati cu da sam vise imao AMD-ovih procesora.
Ali, me je AMD 2x da ne kazem sto. Prvi puta sa Slot A, a drugi puta sa socket 939.
Tako da su po tome pitanju doslovno isti, samo je pitanje kako kome uletis.
Hebiga AMD ima mogućnosti za te ljude u uredu, HD3300/HD4200+ athlon II x2 250 + 780g/785g to je bolje od intelovog riješenja 10x (pentium D , intel gma , neki šrot od matične)
ovo prerasta u intel vs amd (i obrnuto) temu. koma.
no na ovo moram odgovoriti.
srot od maticne?
da li si se ikada susreo s intelovom maticnom plocom (ne mislim na igracke poput asusa i ostalih nebuloza s intel chipsetima) vec Intel MBO?
nemaju velike OC mogucnosti (neke uopce), dosta njih (low cost modeli) nema puno mjesta za prosirenja (ram, pci slotovi) ali gle cuda: u bivsoj firmi ja se sjecam samo 2-3 reklamacije na racunala koja su imale te "srotove". ne, nisam propustio nijednu reklamaciju jer dosta puta sam, kad je bila guzva (a guzva je bila kad su dolazili ljudi s opremom iz peveca, hg spota, msana, ve-mila i slicnih smetlista), bio pruzio pomoc u servisu. firma je prodavala (i jos uvijek to radi) iskljucivo intel mbo i s njima je princip uglavnom fire&forget iliti prevedeno u IT sektor.. prodaj i zaboravi da si prodao.
i sam sam na intelici vec godinama.. i nikada problema s njima. isto mogu reci i za prijatelje koje sam, nakon svakojakih problema s asusom i slicnima, nagovorio da pocnu dilati intelice - isti rezultat. servis pune samo strana racunala.
a gma.. sto ce ti vise u uredu?
tip: skokni do obliznje banke ili slicne korporacije i zagledaj se u konfu (iako ti ne bu dali lol).
oba proizvodjaca imaju svoje mane i prednosti. intel je veliki igrac i kako mu je krenulo s novim arhitekturama, gura cisto na snagu. amd cilja na omjer cijena/snaga. intel je i bezobrazan sto se tice zakulisnih igara i slicnoga. ali ipak to "srot od maticne" ne stoji. nimalo.