Više punionica za Teslu nego benzinskih postaja na

poruka: 10
|
čitano: 2.060
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Više punionica za Teslu nego benzinskih postaja na".
16 godina
neaktivan

U ZG takvih mjesta ima par s tim da se tamo podjednako često nađe Tesla kao i neki benzinac

Nulla dies sine linea
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
Re: Više punionica za Teslu nego benzinskih postaj
Samo kaj se auto natanka za 5 minuta a Tesla treba 20 minuta za napunit pola baterije. Isto tako za napravit benzinsku treba 10x vise infrastrukture te prostora nego za dovuc struju i stavit supercharger.

Jako mi je drago da bogati imaju gdi punit svoje skupe aute.
14 godina
NEW_MAN kaže...
Samo kaj se auto natanka za 5 minuta a Tesla treba 20 minuta za napunit pola baterije. Isto tako za napravit benzinsku treba 10x vise infrastrukture te prostora nego za dovuc struju i stavit supercharger.

Ma najbolje da koristimo samo fosilna goriva dokle god ih ima i zagađujemo okoliš što više jer možemo benzinca napuniti za 5 minuta.
Električni auti će postati itekakva realnost u slijedećim godinama i pojavljivat će se sve jeftiniji model dok na kraju cijene ne budu izjednačene ili čak niže.

Od negdje se mora krenuti.

robimarko@gmail.com
17 godina
robimarko kaže...
NEW_MAN kaže...

Ma najbolje da koristimo samo fosilna goriva dokle god ih ima i zagađujemo okoliš što više jer možemo benzinca napuniti za 5 minuta.
Električni auti će postati itekakva realnost u slijedećim godinama i pojavljivat će se sve jeftiniji model dok na kraju cijene ne budu izjednačene ili čak niže.

Od negdje se mora krenuti.

Sve pet i drago mi je da su poceli s bogatima koji financiraju razvoj tehnologije kako bi jednog dana bila dostupna svima. Samo velim da usporeduju kruske i jabuke. 

Interesatno bude za par godina kad zbog prijelaza na struju sfali struje. Trebalo bude gradit nuklearke a nitko nece nuklearku u susjedstvu. Nadam se nekoj fuziji ili nekom izvoru struje koji je jeftin a ne ugrozava nikoga.

17 godina
Cim vise punionica tim bolje da se standardizira pa ce kasnije doci i jeftiniji auti i za obicne smrtnike.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

slažem se. bogatima valja omogućiti da što više novca potroše na auto kojemu poslije ne treba niti kapi ogrjeva. benzin/nafta je za fitoplankton i topovsko meso. nereća je samo u tome što su pred autolimarom i prometnim znakovima svi jednaki (ok, neki su jednakiji). 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
13 godina
E sad jos samo fale tacke na struju, ono do ikeje po namjestaj😁
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NEW_MAN kaže...

Zapravo iz Tesle su imali rješenje za kraće punjenje (tj. eliminaciju istog) zamjenom baterije, što traje oko 90 sekundi (znači brže nego tankanje benzinca).

Ali kad su to testirali ispalo je da ljude to baš i ne zanima jer su i dalje "preko puta" punili besplatno na superchargerima... (http://fortune.com/2015/06/10/teslas-battery-swap-is-dead/)

Što se tiče bogatih.. ima el. auta i za srednju klasu (barem vani ako ne kod nas), a kad pogledaš da kod el. auta praktički nema održavanja

(motor ima 20 puta manje dijelova, nema mijenjanja ulja i sl. s*anja) onda to dugoročno ispadne još isplativije.

13 godina
neaktivan

Ova tehnologija iz Nanoflowcell-a je brža. Vjerovatno kao i točiti obično gorivo. Ovo se može vrlo lako ugraditi i na obične pumpe.

0 1 hvala 0
17 godina
Taj nanoflow cell je potpuni promasaj po meni, gledao sam to ali dok pogledas koliko ti treba samo da jedan automobil napunis ( 350lit tekucine, cca 7* obicni auto napunis) i kolika bi to trebala biti infrastruktura za to i da se napravi koliko bi te doslo 350lit tekucine?
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice