Od sutra - Windowsi 8

poruka: 123
|
čitano: 17.971
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Od sutra - Windowsi 8".
15 godina
protjeran
Od sutra - Windowsi 8

"Korisnici čija računala pokreću Windows XP, Windows Vista ili Windows 7 operativni sustavi, mogu na Internetu preuzeti Windows 8 Pro po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 39,99 dolara."

S Microsoftove stranice http://windows.microsoft.com/hr-HR/windows/buy: "* Ponuda vrijedi od 26. listopada 2012. do 31. siječnja 2013. i ograničena je na pet licenci za nadogradnju po korisniku. Da bi mogli instalirati Windows 8 Pro, klijenti moraju koristiti Windows XP SP3, Windows Vista ili Windows 7."

Meni ovo izgleda jako dobro.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Od sutra - Windowsi 8

Sada sam ponovno instalirao 12.6 i gle što je iskočilo, zanimljivo....

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Od sutra - Windowsi 8

ja neprelazim zato što mi jednostavno win8 nije neki dojam ostavio da ga sad moram imat a prezadovoljan sam s win7 

dont hate 

2 0 hvala 0
13 godina
Od sutra - Windowsi 8

Drago ne valja ti link, stavi ovaj:
http://windows.microsoft.com/en-US/windows/buy

Bio sam jedno vrjeme na njemu, ali sam se vratio na Windows 7 prije mjesec dana, jedva čekam opet na Windows 8, a to će biti, nadam se, uskoro.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2012 21:35 (royalhero).

0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Re: Od sutra - Windowsi 8
sudy_freak kaže...
Gale92 kaže...

Definitivno PRELAZIM!!!!

Definitivno OSTAJEM!!!! 

Dreamspark FTW!{#}

Također! Već dva mjeseca koristim Win 8 Pro i ne mislim se vraćati na sedmicu..  Za par dana stavljam osmicu i na desktop.. (Upgrade za 15$) 

 -- http://goo.gl/RylEA Nista ja neznam, ja sam tu s biciklom..
12 godina
protjeran
Od sutra - Windowsi 8
Zanima me ovo u vezi MSDNAA-a jeli to ova verzija sta ce sutra bit sluzbeno predstavljenja.. Sta znaci Dreamspark u nazivima na msdnaa-u Te koju verziju je najbolje za izabrati :)) pomoc!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Od sutra - Windowsi 8

Petric već uživa u Surface-u. :D

2 0 hvala 0
17 godina
Od sutra - Windowsi 8

Za sad, NE PRELAZIM!

Imam dvije friško instalirane Sedmice. Starter na netbooku i Ultimate x64 na glavnom desktopu, tako da mi je žao "rušiti" još uvijek funkcionalne Windowse.

Kad mi "zakržlja" ovaj na netbooku, Osmica će dobiti svoju priliku! {#}

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
propuhmajstor kaže...

"Korisnici čija računala pokreću Windows XP, Windows Vista ili Windows 7 operativni sustavi, mogu na Internetu preuzeti Windows 8 Pro po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 39,99 dolara."

S Microsoftove stranice http://windows.microsoft.com/hr-HR/windows/buy: "* Ponuda vrijedi od 26. listopada 2012. do 31. siječnja 2013. i ograničena je na pet licenci za nadogradnju po korisniku. Da bi mogli instalirati Windows 8 Pro, klijenti moraju koristiti Windows XP SP3, Windows Vista ili Windows 7."

Meni ovo izgleda jako dobro.

HVala na ovoj informaciji, malo cu proučit pa vjerojatno za pocetak na laptop stavit Win 8 da vidim kako se ponašaju.

16 godina
M4X kaže...

Dal prelazite onda? Kakvi su u gamingu?

Prešli su neki, među kojima sam i ja, već skoro godinu dana. Ja se i ne sjećam kako 7 izgleda :))

dadoremix kaže...

a što onda ja mogu napravit koji imam 3870 x2 u crossfire izvedbi.. samo novu grafu ili ?

Nek ti je Bog na pomoći. Ja više nikada ATI (AMD), radije ću da mi je nVidia i 10% sporija nego zalijetati se na ATI-jeva best buy rješenja. Doduše to čudo što imaš služi samo za igranje video igrica tako da bi bilo možda pametnije napraviti dual boot mada opet na taj način ubiješ sve čari 8-ce koje ista donosi. Kod mene je inače 4670.

joze kaže...

Daj Bože da amd izda cataliste za w8 za starije kartice

Imam osjećaj da ATI sa driverima muči muku još iz doba kada ju je Riva TNT od nVidie poprilično deklasirala.

Tony kaže...

Nego za što su? To sam danas instalirao i napravili mi havariju od 8-ce, inače radile kao švicarski sat do instalacije tih drivera.

17 godina
Od sutra - Windowsi 8

Što sam stariji to sporije prelazim na nove distribucije.

Mislim da ću zadržati 7icu još duže vrijeme.

Pretvaram se u starog reptila {#}

I'm silicon-based life-form
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Od sutra - Windowsi 8

Uf ja kontra dok mi hardware dopušta ja pretrčim na novo samo da me vrijeme ne pregazi... xD

bug caruje, um klade valja

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Od sutra - Windowsi 8

Nego,zanima me koliko će od ovih koji prelaze zapravo kupit orginal?Ne ga skinut sa dreamsparka ili piratizirati.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
g12356 kaže...

Nego,zanima me koliko će od ovih koji prelaze zapravo kupit orginal?Ne ga skinut sa dreamsparka ili piratizirati.

Vjerojatno većina, dok ne dođe kvalitetno rješenje za besplatnu varijantu. (Sad bi najrađe preporučio neku od Linux distribucija ali mi se neda).

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
neaktivan
Od sutra - Windowsi 8

Možda sam to samo ja, ali ne primjeti se nekakav hype oko ovih Windowsa.

Ne govorim o Microsoftovom marketingu, nacinu oglasavanja itd. nego općenito o komentarima po internetu, forumima..

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 0:18 (razorst3).

4 0 hvala 0
14 godina
Od sutra - Windowsi 8

Nema šanse da se vratim na 7icu. 7ica je po mnogočemu savršen OS, ali iz par tjedana druženja s 8icom moram zaključiti da je sve što i 7ica i još više. Svaka čast Microsoftu, izdali su 2 odlična OS-a jedan za drugim. To im se nikad nije desilo. Još kad se uračuna WP8... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
logik kaže...
Lovac kaže...

U igrama više-manje isto, u radu brži (pogotovo brže bootanje, gašenje i restart), appstore sve bolji; danas sam baš skinuo aplikaciju za gledanje Tom&Jerry :) Samo odaberete epizodu i piči. I najvažnije: vremenom i s puno instalacija/brisanja se uspori daleko manje nego Windows 7. Nekome se metro neće sviđati, ali vjerujte sve je stvar navike. Sveukupno je 60/40 u korist osmice.

UPRAVO TO HOĆU ČUT!

Ova moja 7ica na prejakom kompu dok se podigne traje 2min a prije godinu dana je trebalo 30 sek. Sve zato što ima Adobejeve programe. Sporo se pali i gasi, i sav se nekako utromio.

Kupi ssd i sve leti na sedmici.

13 godina
Od sutra - Windowsi 8

Kolika je uopće cijena windowsa 8 ako ih kupujem s novim računalom? znači, nemam nijednu prijašnju verziju windowsa. nigdje taj podatak ne mogu naći sa 100% sigurnosti. Da li to onih 69$ do kraja siječnja 2013.?

0 0 hvala 0
16 godina
Od sutra - Windowsi 8

Imam image za instalaciju,ali neću instalirati.

Isprobao Consumer Preview,isprobao i Releaser Preview tako da znadem o čemu se radi.

Od nedavno sam ponosni vlasnik original Windows 7 x64 Pro

( Ivo,još jedared hvala na ključu) i to mi je sasvim dovoljno.

Možda u budućnosti ako uspijem kupiti novo računalo,do tad 7-ica FTW:)

ne pomažem nikome ništa,sve dok se ne naučite čemu služi tipka hvala (ako je ima na topicu)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Od sutra - Windowsi 8

David78 i ojpi:

Davide, a što kad moram restartata svakih pola sata do sat kod renderiranja filmova iz Premiere Proa? 30 minuta filma renderirat odjednom može podnijet samo neki komp od 25000 kn, ne i moj od 10. Moram ići 5 po 5 minuta i nakon svakog restartat, znaš kolko to traje? Puno.

Ojpi, imam već 1TB HDD koji je došao s radnom stanicom, glupo mi je u već složeni takav komp stavljat posebno SSD sa sedmicom, za što BTW opet trebam reinstalirat OS, samo vratit na 7icu. Zašto onda nebi stavio 8icu na HDD ili možda na SSD?

A mogu dobiti 8 Pro besplatno već sad, zašto onda ne?

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 10:50 (logik).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Od sutra - Windowsi 8

jel se moze nabavit od studenta nekog account i preko toga skinut Win 8? ne kuzim se u to, ali znaci studenti imaju pravo na besplatan kompletan i originalan Win 8 preko studija?

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Od sutra - Windowsi 8

Mislim da ne svi studenti ali mi recimo imamo pravo, da.

Može se ali ako se otkrije povlači nam neke neugodne posljedice. I mislim da se može samo na jedan komp instalirati. Dakle ako tebi netko da, onda ne može i sebi instalirati (aktivirati u biti, bar mislim da je tako)

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 11:48 (Vido).

0 0 hvala 0
17 godina
logik kaže...

David78 i ojpi:

Davide, a što kad moram restartata svakih pola sata do sat kod renderiranja filmova iz Premiere Proa? 30 minuta filma renderirat odjednom može podnijet samo neki komp od 25000 kn, ne i moj od 10. Moram ići 5 po 5 minuta i nakon svakog restartat, znaš kolko to traje? Puno.

Ojpi, imam već 1TB HDD koji je došao s radnom stanicom, glupo mi je u već složeni takav komp stavljat posebno SSD sa sedmicom, za što BTW opet trebam reinstalirat OS, samo vratit na 7icu. Zašto onda nebi stavio 8icu na HDD ili možda na SSD?

Nekaj ti ne štima sa strojem, jer i jeftiniji strojevi mogu rendati materijal iz Premierea.
Migraciju možeš napraviti sa sistemskog diska na SSD,  ja sam tako napravio, sve radi, ne moraš reinstalirati sustav zbog toga.
A "isplativnost" migracije na osmicu možeš jedino ti sam procijeniti. 

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
17 godina
definho kaže...

jel se moze nabavit od studenta nekog account i preko toga skinut Win 8? ne kuzim se u to, ali znaci studenti imaju pravo na besplatan kompletan i originalan Win 8 preko studija?

Možda ti se potrefi neki student koji je zadrti "XP-ejaš" pa ti da key za 8-icu jer njemu netreba XD

Vjeruj mi ima puno takvih i idu mi na živce sa pričama da je XP najbolji.

BTW: Dreamspark vam ovako izgleda:

(velike slike, tu ćete sve vidjet)

http://www.pohrani.com/f/3E/P3/ftcWA4E/aviary-e5-onthehub-com-p.png

http://www.pohrani.com/f/2o/xd/2Re9Iwa5/aviary-e5-onthehub-com-p.png

Stargate - checked | Star Trek - checked | Battlestar Galactica - checked | Farscape - dropped | Babylon 5 - watching
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 12:04 (Hyperion).
17 godina
Od sutra - Windowsi 8

Ja i dalje smatram da se skeptici slijepo drže Win 7, isto kao što je bilo i sa XP-om. Ok, razumijem ljude u poslovnom okruženju koji nemaju luksuz vremena da bi se privikavali na promjene, ali svi ostali nemaju opravdanja. Imam neloš stroj i jednostavno se toliko osjeti brži rad OS-a da nebih više na 7. S time da je Win7 bio brz, ali ovo, ovo leti.

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Od sutra - Windowsi 8
Mislio sam preskočiti Windows 8 ali sad dok čitam na forumu, toliko različitih mišljenja da jednostavno moram instalirati ovaj vikend...what the fuss was about...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Od sutra - Windowsi 8

win 8 rtm 9200 hrvatski jezik za verziju 32bit,do sada  nije bilo uodate za hrvatski

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
logik kaže...

David78 i ojpi:

Nekaj ti ne štima sa strojem, jer i jeftiniji strojevi mogu rendati materijal iz Premierea.
Migraciju možeš napraviti sa sistemskog diska na SSD,  ja sam tako napravio, sve radi, ne moraš reinstalirati sustav zbog toga.
A "isplativnost" migracije na osmicu možeš jedino ti sam procijeniti. 

Sigurno ti nešto nije uredu, prvi put čujem da nakon svakog rendera treba restart, možda koristiš neku staru verziju Premiera? Pogledaj u mom profilu koji komp imam i Premiere Pro CS5.5 radi bez ikakvog restarta. Ako mi projekt traje oko sat vremena i ima više video i audio traka + efekti render mi traje oko 5-6 sati. Zna mi se desiti da ostavim 2-3 takva projekta da se rade cijelu noć i opet netriba nikakvi restart.
Inaće čuo sam od kolega da je Premiere Pro CS6 još bolji,brži i stabilniji ali ga nisam probao. Naravno sve ovo se podrazumijeva da radim na 64-bitnim Windowsima i programima.

14 godina
Lovac kaže...

Ja i dalje smatram da se skeptici slijepo drže Win 7, isto kao što je bilo i sa XP-om. Ok, razumijem ljude u poslovnom okruženju koji nemaju luksuz vremena da bi se privikavali na promjene, ali svi ostali nemaju opravdanja. Imam neloš stroj i jednostavno se toliko osjeti brži rad OS-a da nebih više na 7. S time da je Win7 bio brz, ali ovo, ovo leti.

Uvijek se veselim novim verzijama bilo programa ili OS-a. Ali Win8 mi nije sjeo nikako. U performansama nisam vidio nikakve razlike, a UI mi je jednostavno katastrofalan. I'll stick with 7.

15 godina
Od sutra - Windowsi 8

di mogu kupiti full verziju?

lnova65

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice