Tesla ih gazi...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tesla ih gazi...
Po cemu ih gazi? Tesla ima model S i model X a BMW ima more automobila i motora. Nadalje BMW je hibrid a tesla je samo elektricni auto. U kom je svemiru to ista kategorija?
Za BMW odes u auto kreso i uzmes novu npr letvu volana ili motor za podizanje stakala, sto ne vjerujem da je slucaj i sa teslom. Tesla je odlican auto, ali da gazi BMW - ne bih se slozio ...
Tesla ih gazi...
Po cemu ih gazi? Tesla ima model S i model X a BMW ima more automobila i motora. Nadalje BMW je hibrid a tesla je samo elektricni auto. U kom je svemiru to ista kategorija?
Za BMW odes u auto kreso i uzmes novu npr letvu volana ili motor za podizanje stakala, sto ne vjerujem da je slucaj i sa teslom. Tesla je odlican auto, ali da gazi BMW - ne bih se slozio ...
A valjda je mislio na sveukupno kakav je Tesla Model S auto. Jer je stvarno poseban. Ne gazi ih naravno u prodaji i broju automobila.
Što se tiče servisa, imaš 8 godina garancije (beskonačno km/milja) i nevjerojatno dobar "support".
Ljudi kažu da su išli na servis zbog neke sitnice, a ovi mu promijenili 2-3 druge stvari jer su "čuli" ili "primjetili" nešto.
Sve naravno besplatno. Daju ti zamjenski auto ako ti je tvoj sjeban, dovoz/odvoz pred kuću.
Ovo sve je naravno u SAD-u i u Europi, ne pričamo još za Hrvatsku, ali širenje im je jako brzo,
u godinu dana ćemo i mi imati par supercharger-a i neki servis bliže Hrvatskoj.
Ma to nisu usporedive kategorije. Tesla gazi BMW kao sto moj PC gazi toster. Iako moj Pc ne moze peci kruh a ni tesla ne moze voziti na benzin ili diesel ...
Ma to nisu usporedive kategorije. Tesla gazi BMW kao sto moj PC gazi toster. Iako moj Pc ne moze peci kruh a ni tesla ne moze voziti na benzin ili diesel ...
Razumijem što želiš reći, ali usporedba ti nije uopće dobra. Jer PC i toster ni nemaju istu svrhu, ali Tesla i BMW rade AUTE.
Dakle itekako ih se može uspoređivati, zapravo bi se i trebalo. Oboje su stvari s istom svrhom - prijevoz.
Zato sam i rekao da je s tim "gazi" čovjek vjerojatno mislio direktno na "jedan auto vs. drugi auto", a ne količina ili udio u industriji.
A ako je tako mislio, onda donekle i ima pravo. Tj. Tesla model S "gazi" sve aute, ne samo BMW.
Za tu cijenu ne postoji auto koji kombinira takve karakteristike kao model S:
Akceleracija bolja od većine sportskih, a prostor kao veliki obiteljski (5+2 djece/veliki prostor za prtljagu), jedan od najsigurnijih auta ikada, "update-anje" kao mobitel (stalno nove mogućnosti),
emisija CO2 jednaka nuli, gorivo višestruko jeftinije (struja), doživotno besplatno punjenje na superchargerima (u SAD-u možeš besplatno doći s jedne obale na drugu), itd., itd..
Auto nije savršen, i naravno nije jeftin (zato dolazi model 3 za oko 2-3 godine), ali se može reći da je za tu cijenu među najboljima.
"emisija CO2 jednaka nuli" ... baš me zanima iz kojeg izvora je "nastala" električna energija kojom je napunjena baterija
"emisija CO2 jednaka nuli" ... baš me zanima iz kojeg izvora je "nastala" električna energija kojom je napunjena baterija
Opet taj "argument".. -.-
Mene baš zanima je li ti puniš svoj auto tako da uzmeš lijevak, prošetaš se do obližnjeg jezera benzina (ili dizela) i uliješ koliko ti treba.
Bušenje nafte troši neusporedivo više struje nego auto na struju.
A čak i da je istina da su te količine usporedive (a nisu ni približno), opet mnogo vlasnika Tesle struju dobivaju od Sunca.
A čak i da ne dobivaju, nego od nuklearki, hidroelektrana, vjetroelektrana i ugljena, opet se troši puno manje.
ICE auto: dobiti struju (CO2) -> izvaditi naftu (CO2) -> prenesti i preraditi naftu (CO2) -> trošenje goriva vožnjom (CO2)
Električni : dobiti struju (CO2) -> trošenje struje vožnjom (nema CO2)
I sad mi reci koji je proces efikasniji? Kod ICE auta CO2 emisija je kod svakog koraka, kod električnog je samo kod jednog.
Mene baš zanima je li ti puniš svoj auto tako da uzmeš lijevak, prošetaš se do obližnjeg jezera benzina (ili dizela) i uliješ koliko ti treba.
A čak i da je istina da su te količine usporedive (a nisu ni približno), opet mnogo vlasnika Tesle struju dobivaju od Sunca.
A čak i da ne dobivaju, nego od nuklearki, hidroelektrana, vjetroelektrana i ugljena, opet se troši puno manje.
ICE auto: dobiti struju (CO2) -> izvaditi naftu (CO2) -> prenesti i preraditi naftu (CO2) -> trošenje goriva vožnjom (CO2)
I sad mi reci koji je proces efikasniji? Kod ICE auta CO2 emisija je kod svakog koraka, kod električnog je samo kod jednog.
Elone, jesi to ti?
Elone, jesi to ti?
:D Ako imaš drugačije informacije slobodno reci, meni se čine kao dobri argumenti. :) Nisam skroz fanboy, promijenit ću mišljenje ako se pokaže da je stvar ipak drugačija.
Elone, jesi to ti?
:D Ako imaš drugačije informacije slobodno reci, meni se čine kao dobri argumenti. :) Nisam skroz fanboy, promijenit ću mišljenje ako se pokaže da je stvar ipak drugačija.
Mene ne treba shvacati preozbiljno :)
Ovo što si rekao da za bmw-a odeš u auto krešo i kupiš neki dio, ne vrijedi za električne modele. Mi smo bili tražili u ovlaštenom servisu neki dio za vw e-up, pa nisu znali blenuti o tome. Tako da to je jednaka situacija po tom pitanju za teslu i druge električne aute, bar trenutno. Ako želiš imati dostupne dijelove, najbolje je preraditi.
Ovo što si rekao da za bmw-a odeš u auto krešo i kupiš neki dio, ne vrijedi za električne modele. Mi smo bili tražili u ovlaštenom servisu neki dio za vw e-up, pa nisu znali blenuti o tome. Tako da to je jednaka situacija po tom pitanju za teslu i druge električne aute, bar trenutno. Ako želiš imati dostupne dijelove, najbolje je preraditi.
Naravno lakše ćeš za ICE aute nabaviti rezervne dijelove, barem zasada (pogotovo u hrv)..
Ali u razvijenim zemljama, kao što sam rekao, nema uopće problema za Teslu.
Naravno, ne sumnjam da Tesla ima odličnu podršku.