sva sreca da nemaju tvrtku kcer u Hrvatskoj jer bi sigurno profit bio daleko manji!Ipak smo mi gubitasi-hebote da jedan proizvod napravimo kako treba pa da su i sibice ili cackalice!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kad jednom probaš i7 (whatever koji model), više jednostavno ne priznaješ ništa slabije.
sva sreca da nemaju tvrtku kcer u Hrvatskoj jer bi sigurno profit bio daleko manji!Ipak smo mi gubitasi-hebote da jedan proizvod napravimo kako treba pa da su i sibice ili cackalice!
Tvrtku kćer??? Ako misliš na npr. strane banke koje imaju svoje kćeri kod nas (vas) one super posluju i donose dosta profita svojim matičnim bankama, zato ne piši gluposti...
Tvrtku kćer??? Ako misliš na npr. strane banke koje imaju svoje kćeri kod nas (vas) one super posluju i donose dosta profita svojim matičnim bankama, zato ne piši gluposti...
aha,molim te ne izvrci moje teze.Mislim i pisem o HR sustavu koji je neutemeljen pa i bankarski sustav.
U Hrvatskoj bi profit bio daleko manji jer smo mi gubitaši - ja ne znam šta se ovdje ima izvrnuti, kako gubitaši uopće mogu imati profit???
da imas pravo, sve te kako ti kazes "tvrtke kceri" odnosno podruznice stranih korporacija u nas, pocevsi od banaka preko deutsch telekoma, siemensa, ericssona... stvaraju iz godine u godinu svojim maticnim kompanijama samo ekstra gubitke daj posipaj se pepelom
ma trebalo bi sve to nacionalizirat i dat kradezeu na upravljanje jedno deset godina, pa da vidis prospiriteta
a Intel rula jos od pojave coreduo-a, zidovi su projektirali zvijer te u biti svi njihovi chipovi od tada do danas su samo respinovi te arhitekture s povremenim nadogradnjama
a Intel rula jos od pojave coreduo-a, zidovi su projektirali zvijer te u biti svi njihovi chipovi od tada do danas su samo respinovi te arhitekture s povremenim nadogradnjama
Mlatiš gluposti. nahelem arhitektura(i7 procesori za X58) nemaju gotovo nikakve sličnosti. Trokanalni DDR3 memorijski kontroler, dodan zajednički L3 cache, nova brža QPI sabirnica, novi set instrukcija, memorijski kontroler sada u samom procesoru(duplo brža propusnost),HT(hyper threading). Lynnfield pak još manje sliči na Core2 jer ima Dvokanalni DDR3 memorijski kontroler(također unutar samog procesora), dodan zajednički L3 cache, DMI sabirnica, HT(hyper threading samo za i7), Grafički kontroler više nije u čipsetu(kao kod 775) več u samom procesoru sa 16 PCI-e Stazica, mislim zar stvarno još moram nabrajati arhitekturalne razlike?
da imas pravo, sve te kako ti kazes "tvrtke kceri" odnosno podruznice stranih korporacija u nas, pocevsi od banaka preko deutsch telekoma, siemensa, ericssona... stvaraju iz godine u godinu svojim maticnim kompanijama samo ekstra gubitke daj posipaj se pepelom
ma trebalo bi sve to nacionalizirat i dat kradezeu na upravljanje jedno deset godina, pa da vidis prospiriteta
Ja govorim o sustavu u cjelini koji opterecuje sve tvrtke u HR.Sto Intel ne otvori nesto u HR?I nemojte se pozivati na tvrtke koje u svojoj djelatnosti imaju monopol u HR (ili su strogo orjentirani prema stranim trzistima)pa se svaki namet drzave prebija preko ledja potrosaca/kupaca/korisnika.
znam nije čačkalica ali ipak pogledaj ...
Mlatiš gluposti. nahelem arhitektura(i7 procesori za X58) nemaju gotovo nikakve sličnosti. Trokanalni DDR3 memorijski kontroler, dodan zajednički L3 cache, nova brža QPI sabirnica, novi set instrukcija, memorijski kontroler sada u samom procesoru(duplo brža propusnost),HT(hyper threading). Lynnfield pak još manje sliči na Core2 jer ima Dvokanalni DDR3 memorijski kontroler(također unutar samog procesora), dodan zajednički L3 cache, DMI sabirnica, HT(hyper threading samo za i7), Grafički kontroler više nije u čipsetu(kao kod 775) več u samom procesoru sa 16 PCI-e Stazica, mislim zar stvarno još moram nabrajati arhitekturalne razlike?
Nahelem arhitekture nije revolucija kao sto je bio coreduo u odnosu na netburst(P4) vec evolucija postojece.
Tocnije nije se krenulo od nule tj. od prazne crtace ploce vec se samo sumiralo nedostake postojece i to ponajvise one u odnosu na konkurenciju(AMD) i zahvaljujuci manjem proizvodnom procesu nakalemilo se vise cache a softwerasi su medjuvremenu pripremili novi SSE a vratio se i HT
Zapravo najveca novina je integriranom mem kontroleru i QPI-u sta su popalili od AMD-a
Sve u svemu nista revulicionarno performanse nisu lose ali naujcljivije su u sintetici i kod rendanja u svakodnevnoj primjeni nista neophodno
Uglavnom bez obzira sta ti misilio pod haubom je i dalje INTEL IZRAEL ilitiga coreduo samo dobro zamaskiran dok je revolucija ostavljena za sad odgodjen Larabee
AMD sprema revoluciji BULDOZDER(Phenom to nije bio) a iNTEL mudro suti, za sad im dobro ide
koliko su za taj rezultat zaslužni gameri i oni koji vole biti u trendu da mi je samo znati
Dovoljno je reći - CHIPZILLA
nema amd fanboyeva sa svojim :go amd go..
znam nije čačkalica ali ipak pogledaj ...
http://seebiz.eu/hr/tvrtke/brodosplit-stena-progress-medu-12-najznacajnijih-brodova-u-2009.,69217.html
Znam ja za brodogradnju u HR i ovaj brod je primjer da se moze ali uz znacajniju subvenciju drzave sto u clanku ne pise.Zaposlen sam i sam na brodu i dobro mi je poznat rad nasih skverova/brodogradilista a o ministarstvu pomorstva i rijeckoj kapetaniji bolje i da ne govorim. Na nasu nesrecu privreda nam je u banani i brodogradnja propada jer smo 90% domace industrije shebali.
Kad jednom probaš i7 (whatever koji model), više jednostavno ne priznaješ ništa slabije.
Pa ne znam za 'i7', ali moj Core 2 Quad 9550 sa 12MB l2 cache-a je meni i više nego dovoljan za dočekati i 'i9' ak treba hehe