Ratovi zvijezda – siledžijsko buđenje daje novu na

poruka: 121
|
čitano: 18.090
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ratovi zvijezda – siledžijsko buđenje daje novu na".
16 godina
neaktivan
Re: Ratovi zvijezda – siledžijsko buđenje daje nov
Drago kaže...
nixass kaže...
Drago kaže...

Ovo nije reboot.

nebitno, dize fransizu iz pepela.. sa star trekom mu bas nije uspjelo (jebga, u takvom smo svijetu di se gleda samo box office)

Kako to misliš? Pa prvi nastavak je zaradio 400 milijuna, a drugi (STID) skoro pola milijarde dolara. Oba su višestruko vratila uloženo.

Pa i Call of Duty se svake godine prodaje kao hot cakes a svi znamo da je igra sranje. Isto je i sa filmovima.

11 godina
protjeran
Bukva kaže...

Into the darkness je dobar film? Naspram čega - Puta u središte Zemlje? Dolph Lundreg je '90-tih je imao bolje filmove nego što je drugi dio novog Star Treka. Jedino u tom filmu što je dobro je pozadina od one plavuše.

Jel moze sad koji argument,naspram nesuvislog trabunjanja? Into Darkness je prica razvijena iz jedne epizode ST,koja se prvi puta pojavila jos 60tih godina,tehnicki i detaljno prikazana..

15 godina
AA-d00d kaže...

Jbt kako crnac može biti stormtrooper kad su svi oni klonovi od Jango Fetta?

Možda ta osoba nije stormtrooper, nego netko tko se prerušio kao stormtrooper?

ILI

Ako se radnja događa 30 godina nakon Povratka Jedija, kao što se spekulira, možda se radi o novoj generaciji stormtroopera koji nisu klonovi ili su klonovi od drugog donora?

14 godina

Nisu mi jasni ljudi koji iščekuju nešto, traže stalno novosti ovo ono... I ja imam omiljene filmove(ST franšiza), igre(starcraft-BOG igara), serije(GoT npr.) koje obožavam, ali ne znam čemu to gledanje trailera, raspravljanje što se dogodilo, smišljanje teorija kakav će film biti prije nego ste ga pogledali... Kad izađe film pogledaj i to je to. Ovako od trailera i sranja samo ste nestrpljiviji...

2 1 hvala 0
17 godina

Meni su isto "prikveli" loše napravljeni, ovakav Sci-Fi mora imati kvalitetan sadržaj, bez toga nema ništa.

17 godina
neaktivan
dumba kaže...

tl;dr, stormtrooperi nisu  klonovi, možda neki i jesu, ali u najmanju ruku, sigurno nisu SVI.

{#}

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Trailer je odlično napravljen, nema što. Stvarno mi se sviđa atmosfera i look. Hvala bogu nema lens-flare-a.

Ocjena Trailer-a : 10/10

Ocjena ovog "komentara dana": 2/10

Ja sam isto fan Star Trek-a i osobno mislim da je JJ upropastio cijelu ST franšizu.

Da sad malo objasnim zašto prije nego što me krenete osuđivati.

Dva nova StarTrek-a su bili zabavni filmovi, ali Gene Roddenberry se sigurno okreće u grobu radi toga.

Poanta StarTrek-a nije primarno da zabavi (kao u filmovima) već da zagolica maštu i pruži ljudima pogled na bolju budućnost, usput prolazeći kroz fantastične filozofske teme (čitaj: one dosadne priče kako Data želi postati čovjek, sve epizode sa Q-om, prime directive, itd...).

OK, svidio ti se film, nemam problema sa tim, ali reći da je on oživio ST sa svojim filmovima je kao reći da je Avatar film koji nas je spasio od dosadnog Scorsese-a i Kubricka samo zato jer je zaradio 5 puta više novaca. BoxOffice nije mjerilo ničega.

Da još malo pojasnim: Novi StarTrek filmovi imaju super efekte, zabavni su i proširili su svoj broj poklonika, ALI apsolutno nemaju nikakve veze sa serijama.

Gene Roddenberry ne bi nikada dopustio jedan takav film da nosi ime Star Trek.

Stare serije su bezvremenske baš radi te filozofije, a ne efekata i dinamike, a novi filmovi nemaju niti unce takvih pitanja u sebi, štoviše kao da ih čak namjerno izbjegavaju.

Znači ukratko: rado sam pogledao nove StarTrek-ove i guštao tih 4 sata, ali nakon toga sam se zgražao sam nad sobom jer sam shvatio da sam "djevojku mog života zamijenio sa prvom sisatom koja je naišla".

Što je najgore, čak ni nisam toliki poklonik Star Trek-a, a najdraži kapetan mi nije ni Picard ni Kirk nego Sisqo, ali prave Trekkije ništa od ovoga ne brine jer se o Star Trek-u napokon priča.

Sad malo o SW.

SW ne pati od iste težine kao i ST pa je sve dopušteno, JJ može raditi što god hoće sve dok god nam pokaže nove svjetove i vozila, a upravo to će i napraviti.

stoposto lud out
Moj PC  
27 1 hvala 3
14 godina
neaktivan
stopostolud kaže...

Cek ti bi stvarno gleda kako Kapetanica Janeway u holodeku prica s Leonardom Davincijem, nego JJ Abramsov film ?

Film nije tu da te potakne da istrazivas zasto su kitovi uginuli i treba njigove zvukove snimit, nego da se zabavis, uz malo akcije, humora i donekle zanimljivim pricom.

17 godina
neaktivan
Zajeb kaže...
stopostolud kaže...

Cek ti bi stvarno gleda kako Kapetanica Janeway u holodeku prica s Leonardom Davincijem, nego JJ Abramsov film ?

Film nije tu da te potakne da istrazivas zasto su kitovi uginuli i treba njigove zvukove snimit, nego da se zabavis, uz malo akcije, humora i donekle zanimljivim pricom.

Baš zbog toga su filmovi smeće, to nije pravi Star Trek.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina

Od JJ Abramsa Star Treku se mogao desiti - a da bude gori - samo još Christopher Nolan.

7 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
Zajeb kaže...
stopostolud kaže...

Stvar je puno kompliciranija od toga. Već sam ti napisao da sam guštao u filmu, ali taj film za par godina neće vrijediti smrada ispod pazuha, a serije će živjeti vječno.

I ja se volim zabaviti uz sve to, ali ovdje je priča o nečemu drugome.

Star Trek je krenuo kao Roddenberry-jev pokret za bolji svijet, a na kraju je završio kao blockbuster za novu generaciju djece koja trenutno misle da je geek=cool, ali nisu geek-ovi pa im je nešto geek-ovsko !=cool, te se zbog toga njihove mlade umove treba prvo nahraniti sa eksplozijama i efektima.

Također, ne kažem da je svaka epizoda serije bila dobra, ali je imala cilj zašto priča tu priču, a to je da bi na kraju publika profitirala, a ne producenti.

stoposto lud out
16 godina
duhonja kaže...

Jel moze sad koji argument,naspram nesuvislog trabunjanja? Into Darkness je prica razvijena iz jedne epizode ST,koja se prvi puta pojavila jos 60tih godina,tehnicki i detaljno prikazana..

Ne nije, nego je reboot Warth of the Khana, filma (to što se Khan pojavio 60-tih godina u seriji je drugi par rukava, ali nema veze s filmom). Wrath of the Khan je dobar film koji je usto dosta taman i "težak". Into the darkness je holivudski šund koji je pošto-poto morao imati happy end.

Da si kojim slučajem gledao orginalni film znao bi da, osim par scena koje su doslovno rekreirane, razlika je nebo i zemlja.

rashomon kaže...

Od JJ Abramsa Star Treku se mogao desiti - a da bude gori - samo još Christopher Nolan.

Meni je apsolutno nevjerojatno koliko je i Nolan pao. Interstellar je toliko pun plot-holeova da te glava zaboli.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
stopostolud kaže...

Uglavnom u sridu...

Sam si konstatovao i zasto ST filmovi (koji postoje, ali i oni koji ce u buducnosti nastati) nikad ne mogu biti ono sto je ST serijal.

1- Ako je zamisljeno da to bude samo dugotrajnija epizoda ST (sa svom filozofsko-humanistickim pitanjima koje to nosi), u startu ne moze biti vrhunski jer vrijednost ST nije u pojedinim epizodama.

2- Ako pravis film kao zaokruzenu cjelinu sa svim elementima koje danasnji film ima, onada to ispadne ovako kako je i ispalo - plitko i ponajmanje sastavni dio ST.

Ne postoji nijedan pristup za napraviti odličan ST film. Neki novi ST serijal bi mozda uspio.

Sto se tice SW, u prvih 3+3 je prica zaokruzena. Sama podloga SW-a je crno-bijela sa Anakin-Vader valerskim prelazom sa bijelog na crno. Nije ostalo dilema nakon fransize (nije ih bilo ni unutra), osim mozda par sitnica oko "pojavljivanja" Obi-Wana nakon smrti, tako da i ne vidim razlog za epizodu VII. Svejedno je svakom scenaristi-redatelju lakse napraviti SW nastavak nego zadovoljiti sitnicavu gomilu trekie-ja. Drugacija je to publika - drugacija su ta ostvarenja u startu.

Naravno da kao SW fan jedva cekam da pogledam epizodu VII :)

morrisoN
17 godina

Trol alert mi tingla u ovom tekstu.
Krepavajuća franšiza, prequeli smeće?
Hajd da vidimo što je pojam krepavanja:
Franchiza zarada samo u kinima, bez ičega drugoga:
4 i pol milijarde dolara. NEPODEŠENO PREMA INFLACIJI
Prequeli: :
1. phantom menace-1 milijarda dolara
2. attack of the clones-657 milijuna dolara

3. Revenge of the Sith-849 milijuna dolara.
Dabogda hrvatski film ovako krepavao.
A rat zvijezda kao takav? Pa pobogu to je ODUVIJEK bila bajka u svemiru.
To što su neki gledali prvu trilogiju kao klinci pa im je u sjećanju ostala kao vrh vrhova,
ne mijenja na stvari da su radnje svih 6 dijelova bajkice u nastavcima. I to tako treba
prihvatiti. I mnogi jesu. Oni koji bi iz SW htjeli nešto što on nije, bolje da traže nešto
drugo i ne čekaju badava godinu dana na ovaj nastavak. Ja ću uživati, kad stigne.
To je žanr unutar sf-a koji je ponajviše fantasy, a "s" u "sf" je samo kulisa.
Budite sigurni da si Disney pritom neće dopustiti izlete u mračne ili preozbiljne
vode, jer žele nove klince, novu publiku i PG13. 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
8 2 hvala 1
16 godina
neaktivan
D1001 kaže...
AA-d00d kaže...

Možda ta osoba nije stormtrooper, nego netko tko se prerušio kao stormtrooper?

ILI

Ako se radnja događa 30 godina nakon Povratka Jedija, kao što se spekulira, možda se radi o novoj generaciji stormtroopera koji nisu klonovi ili su klonovi od drugog donora?

Može zato što je Empire u svoje redove primao i dobrovoljce. Npr Han solo je bio u službi carstva prije nego što je postao "smuggler"

17 godina
neaktivan
dumba kaže...

tl;dr, stormtrooperi nisu  klonovi, možda neki i jesu, ali u najmanju ruku, sigurno nisu SVI.

Igre su službena priča (barem ishod u kojem pobjeđuje Svijetla strana). Tako je Kyle Katarn bio carski pilot. Osim toga, nakon uspostave Carstva za očekivati je bilo da se uvede neki oblik novačenja, za vrijeme Republike je svaki planet brinuo o svojim poslovima, a Jediji su osiguravali mir u Galaksiji.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
overhaul kaže...

Trol alert mi tingla u ovom tekstu.
Krepavajuća franšiza, prequeli smeće?
Hajd da vidimo što je pojam krepavanja:
Franchiza zarada samo u kinima, bez ičega drugoga:
4 i pol milijarde dolara. NEPODEŠENO PREMA INFLACIJI
Prequeli: :

Zvjezdane staze i Ratovi zvijezda nisu isto. Krepavajuća franšiza Zvjezdanih staza ("JJ Abrams koji je oživio krepavajuću franšizu Zvjezdanih staza...") . Čitati malo pozornije.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2014 21:21 (Drago).
17 godina
odjavljen

Abrams je bolji redatelj od Lucasa. Uložit će se veći novci, tehnologija je napredovala...očekujem odličnu novu sagu, bolju od prethodnika koja je također bila uspješna.

Moj PC  
1 1 hvala 1
15 godina
AA-d00d kaže...

Stormtrooperi nisu klonovi nego su to obični "ljudi" koje je imperija novačila. Zato i nisu svi iste visine.

Uostalom kako znaš da je crnac stormtrooper? Da si vidio sliku Lukea obučenog u stormtroopera vjerojatno bi istu stvar pomislio...naravno prije filma,

Swedish latin super funk.
17 godina

Sto se tice ST, morate razumjeti da su danas drugaciji standardi, danas nemate ljudi koji uzivaju u SF, danas je vise da je dobar CGI, da ima akcije i da ima komedije i po mogucnosti sise koje da iskoce.

Dok nekad tamo davno prije toga nije bilo, uzivali smo kada otkriju neki novi zivot ili uskacu u nepoznato ili nesto slicno.

Jednostavno pomirite se s tim (nazalost, ne prave se filmovi zbog ljubavi nego zbog zarade)

Sve isto mozemo reci i sa SW.

Iako se ne mogu nazvati fanom i napamet biflati recenice iz treceg filma sa 48. minute, mogu se pohvaliti da sam 2 puta odgledao sve djelove ito u komadu, oba puta.

Isto tako ocekujem da film nece biti ni slican starim filmovima, bit ce isti likovi, ali ce biti totalno drugacija atmosfera.

Daj Boze da sam u krivu, ali eto, bumo vidjeli.

Jedna stvarcica sa zadrte ljubitelje SW, na znam zasto, ali meni se Jar Jar svidio :)

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
protjeran

overhaul - Prequeli: :

Kvantiteta ne znači nužno kvalitetu.

overhaul - prequeli smeće?

Jar Jar Binks, nuff said. 

Battle of Naboo ima elemente slapstick komedije. 

Zašto bi battle droidi izražavali ljudske emocije, kada su pogođeni, "ouch" i slično, ima još nekih glupih situacija s njima u glavnoj ulozi.

Je to bajka u svemiru, ali nisu ni djeca debili da im se svakakve gluposti proturaju na ekranu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2014 22:19 (user2013).
11 godina
protjeran
Bukva kaže...
duhonja kaže...

Ne nije, nego je reboot Warth of the Khana, filma (to što se Khan pojavio 60-tih godina u seriji je drugi par rukava, ali nema veze s filmom). Wrath of the Khan je dobar film koji je usto dosta taman i "težak". Into the darkness je holivudski šund koji je pošto-poto morao imati happy end.

Da si kojim slučajem gledao orginalni film znao bi da, osim par scena koje su doslovno rekreirane, razlika je nebo i zemlja.

THX na odgovoru...Istina,reboot je te epizode.No nemoj sad navoditi film Wrath of Khan,jer je Darkness baziran na seriji,odnosno vise epizoda koje opisuju od pocetka do kraja uspon i razvoj Khanovih ljudi kao i njega samog...Ne znam sto ti ocekujes u cca. 2 sata filma,da sve bude savrseno razvijeno do u detalje..Mozda,da su film radili Indijci,koji ceasto rade filmove trajanja i po 24 sata...

Ako si pratio i pratis,film nema mracnu atmosferu.,jer su danas ljudi postali sladunjavo ljigavi i ocekuju vedru akciju,puno humora,i dna kraju da pobijedi dobro...Darkness je opet,tek jedan segment ukupne price,gdje Zlo nije pobijedjeno..tek je uspavano(doslovno),bez ikakvih gubitaka,a to sto si propustio ne bas detalj,gdje Khan obara ono cudoviste od broda,pravo usred grada,i time ubija na tisuce ljudi,no to nije prikazano u stilu 50-60 tih godina dramaticno,uz onu poznatu muziku tog doba od koje se najezimo,nego potpuno drugacije,svakako nije nesto radi cega cu popljuvati film...

Gledao sam sve epizode ST,cak i one crno-bijele pilote,i sve imam arhivirano,svakako vrijedi to imati..i cisto je normalno da kad pogledam koju epizodu,djeluju mi prilicno naivno i nedotjkerano,no zaboravljas jedan bitan detalj...kad smo gledali te epizode u kolikotoliko realnom vremenu,bili smo klinci,koje je moguce fascinirati,tadasnjim nacinom prikaza price...danas kad gledam,gotovo mi je smijesno,no opet respektiram tadasnji nacin i pristup filmu..

17 godina
protjeran

Kao konzument Star trek serijala i štovatelj Star Wars serijala 30-tak godina već ovo je moje mišljenje:

Star trek orginalna serija vrlo dobra, TNG vrhunac Star Trek franšize,ds9 odlično ali sa mrvicu previše ratovanja,voyager najobičnije smeće i jedini ST serijal koji nisam imao volje gledat nakon druge ili treće sezone. Star trek enterprise serijal načelno ok donjeo je malo sviježe krvi ali premalo.

Da se razumijemo, ne smatram da je sve u orginalnom i TNG serijalu super jer se i tu da naći jako loših epizoda,ali one genijalne dan danas brišu pod sa većim dijelom ST  filmova.

Jako loši ST filmovi za mene su petica i šestica. Generations iz 1994 je imao veći dio filma izuzetno obećavajući tempo ali na žalost banalan kraj je na kraju upropastio jako dobar početak i možda najbolji zvuk cijelog serijala. ST first contact je uveo novotariju nakon koje mi serijal postaje sve manje gledljiv- eksplodirajući tempo i naivan scenarij.  Posebno mi smeta to forsiranje putovanja kroz vrijeme budući je u pravilu krajnji rezultat poražavajuć. Tng epizode koje su malo začinjene vremenskim pomacima su bile puno inteligentnije sa guštom odgledati. Od ovog novog ST redatelja dakle imamo film iz 2009 koji je primjer modernog trash eksplodirajućeg kičeraja sa vremenskim pomacima koji nisu samo glupi, već su cijeloj franšizi razbili temelje (uništenje planeta vulkan). O ovom drugom, tj zadnjem filmu ipak imam malo bolje mišljenje, tj čovjek se malo skulirao i shvatio da radi stra trek film,ali nedovoljno.

Orginalni Star Wars epizode 4,5 i 6 su sf klasika koja u načelu ima dosta sličnosti sa Indiana Jones filmovima dakle ozbiljna akcija začinjena sa malo humora i naravno Harrison ford koji je cijelu stvar povukao na svojoj karizmi velikim dijelom. Korekktna priča, malo sf mistike i mjesto među najboljim sf filmovima je zagarantirano.

Epizoda 1 iz 1999 hm, pa priča u početku drži vodu i osjeti se malo duh priješnjih uspješnica, čak i J.J Binks djeluje iako naivno ipak simpatično (na tragu onih evox-a iz 6-ice).

Ono što je u tom filmu loše je apsolutno kraj koji je sve pokvario (klinac u sf letjelici koji dobije cijelu bitku u svemiru).

Epizoda ll tj klonovi film je odrađen korektno ali fali ono nešto. Također s tim filmom smo se definitivno oprostili sa humorom.

Epizoda 3 vrlo dobar film ako se izuzme ona svemirska bitka na početku koja djeluje kao ulomak iz loše sf pucačine tj igre.

Eto to bi bili moji dojmivi na do sada viđeno od Star Trek-a i Star Warsa. Iako imam loša iskustva dat ćemo priliku novom redatelju

Ne slažem se sa teorijom da su SF serijali sveto pismo pa se nesmiju mijenjati i imati dodatne nastavke. nevolim samo kada su promjene loše

Sa nestrpljenjem se čeka novi Star Wars film

5 2 hvala 0
15 godina

Nikako mi nije jasno zašto ljudi toliko mrze Voyager. 

HTC 8X :)
17 godina
protjeran

Jer je Vojager najobičnija reciklaža Tng serijala,ali loša. Doduše našla se tu i poneka solidna epizoda,ali takve je valjalo tražiti sa povećalom.

Dakle voyager nije donjeo ništa novo mada je sama ideja bila vrlo zanimljiva u startu, tj svemirski brod odbačen u nepoznati daleki dio galaksije na svom putu kući doživljava razne zgode i nezgode. Nažalost izvedba te ideje se pokazala jako slabo

0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne ostavljam često poruke na forumima ali kako sam veliki ljubitelj SF-a, a Star Treka posebno (a smatram se i znalcem za Star Trek), a vidim kako se povela rasprava moram reagirati.

Star Warse sam naravno sve odgledao i čitao poneke knjige, ali me nikada nisu privlačili kao Star Trek čije sve epizode svih serija i filmove imam u raznim digitalnim oblicima, od prastarog VHSa, DVDa do današnjih digitalnih ;)  Osim filmova, serija i dokumentaraca imam i niz enciklopedija, romana, knjiga na klingonskome, klingonskih rječnika itd.

Prvo par sitnih ispravaka na komentar g. Galića:

1. "U prvom redu je to JJ Abrams (JJ stoji za Jeffrey Jacob) koji je kao i moja generacija odrastao na STNG-u i

prije toga na Ratovima zvijezda i zna vratiti sjaj i privlačnost starim serijalima novoj, ali i staroj publici. "

Ovo je samo djelomično točno, jer je i sam JJ Abrams rekao kako nikada nije pratio Star Trek, te je jako malo bio upoznat sa svijetom Star Treka kada je dobio zadatak snimanja reboota.

Koliko se sjećam ovo je izjavio u nekoliko razgovora, a posebno se sjećam dokumentarca u kojem je razgovarao sa sinom Genea Roddenberyja.

Kod oba nova Star Treka on je samo režiser, scenaristi su drugi, u slučaju The Force Awakens on je i scenarist.

2. "Sve je, tako, zapanjio kada je, potpuno pogazivši sve kanone iz serija i filmova,

napravio svoju filmsku verziju Zvjezdanih staza 2009. koju su napokon gledali i oni koji samu franšizu uopće ne vole..."

Teoretski on je samo bio unajmljeni režiser za reboot Star Treka, a za "priču" novoga Star Treka treba okriviti scenariste, a to su Roberto Orci i Alex Kurtzman.

3."Za početak, The Force Awakens neće biti totalni "reboot" franšize, kao što je to bio slučaj s Zvjezdanim stazama u njegovoj režiji, odnosno, neće se gaziti i mijenjati kanoni."

The Force Awakens neće biti reboot, ni totalni niti nikakav, već nastavak na Return of Jedi, sa odmakom od nekoliko godina. Zato se i pojavljuju star glumci, Mark Hamill, Carrie Fisher i Harrison Ford, tako da se kanoni nemogu nikako niti promjeniti niti gaziti.

A sad o Star Treku.

JJ Abrams je od Star Treka učinio ono što publika danas traži - akcijski SF film.

A studio Paramount je to napravio kako bi mogao još zaraditi na franšizi čiji su vlasnici, i kako im nebi stajala neiskorištena. 

Nažalost u tom procesu je uništen duh Star Treka, ti filmovi nikada neće biti dio prave ostavštine Genea Roddenberyja.

Ako neko smatra da su ti filmovi dobri zato što su jako dobro zaradili jesu li onda i Transformersi 4 za Oscara? Jeli Justin Bieber dobar i kvalitetan pjevač?

Kao što su neki forumaši već rekli - JJ Abramsov Star Trek je nažalost generički SF akcić sa elementima Star Treka, nekome zabavan, ali upitne kvalitete i bez vizije originala.

Upravo zbog ovoga, da bi ga još više pokušali približiti originalu, nastavak (Into Darknes) su pokušali vratiti još neke stare likove (Khan) iz TOS epizode Space Seed (1969) iz koje je kasnije nastao i film Star Trek 2 - The Wrath of Khan. 

Kako sam već naveo, najveća odgovornost za loš novi Star Trek leži na scenaristima. O kakvim se umišljenim veličinama radi, dovoljno govori izjava Alexa Kurtzmana kao producenta filma Ender's Game. Kako je Ender's Game slovila kao nesnimljiva knjiga, prilikom adaptacije pitali su ga o izmjenama priče na što je odgovorio kako on smije sve jer je čak uništio Vulcan (Spockov planet).

Star Trek je bio progresivna serija koja je rušila predrasude i ustaljena pravila, tjerala gledatelje da razmisle o drugačijim stajalištima.

Prikaz idelanog društva Star Treka bio je fantastičan u tome što je to društvo pokazivalo kako je taj ideal moguće postići suradnjom i diplomacijom a ne agresijom i ratovanjem.

I da rađe radije bih gledao pametan razgovor Janewayjice i DaVincija nego CGI gluposti. 

I također smatram da bi se mogao napraviti kvalitetan Star Trek film. Dokaz su npr. Gravity i Interstellar.

Dakako da i oni pate od propusta u priči, ali barem imaju neku dozu inteligencije koju nažalost Abramsov Star Trek nema.

Usput:

http://www.theverge.com/tldr/2014/11/28/7303233/please-hire-me-jj

14 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kratos091 kaže...

Meni je Voyager bio prvi ST serijal koji sam gledao (prikazivao se na HRT-u u to vrijeme) i opcenito me uveo u ST svijet. Ne mrzim ga ni najmanje, cak bih rekao da mi je nekako drag s obzirom da mi je to ipak prvi kontakt (pun intended :D) sa ST-om. Doktor i kasnije Sedma su odlicni likovi, cak bih se usudio reci i najbolji u seriji.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
neaktivan
kratos091 kaže...

Meni je uglavnom bio ok, najviše je smetalo što su svi presavršeni, skoro da nitko nije imao nikakvih mana. Što jednostavno nije realistično. Uvijek su bili krivi neki alieni ili potprostorna anomalija ili nešto, a oni svi cool i stručni za sve i uglađeni ljubazni pristojni itd. Ne da tome ne treba težiti, samo je to u Voyageru otišlo u takvu krajnost da je prestalo biti zanimljivo što se događa kad će ionako sve riješiti baš savršeno, ispravno, pošteno i pravedno, uvijek svaki put.

I Chakotay mi je išao na živce sa svojim mističnim vizijama i flautama {#}

13 godina
protjeran

Drago, prvo par trivijalnih zamjerki (da, cjepidlaka sam):

1. Ne postoje Ratovi zvijezda. (Zar tu nekakve zvijezde ratuju?) Čak je i tvrdoglavi HRT konačno prihvatio naziv Zvjezdani ratovi, što ima puno više smisla. (Ili ne?) 

2. Jedijevski mač???? What the... Jedi! Naziv je Lightsaber, tako da ispravno bilo reći svjetlosna sablja, odnosno, po "službenom" prijevodu svjetlosni mač.

The Phantom Menace nije bio dobar, ali je opet bio daleko od najlošijeg filma ikad (dobro, ne baš toliko daleko). Attack of the Clones je podosta popravio situaciiju, iako se i dalje radilo o tek (ispod)prosječnom filmu. Revenge of The Sith je nesumnjivo najbolje što je prequel trilogija mogla ponuditi, te izuzev loše glume Haydena Christensena (to je već postao standard - on jednostavno ne odgovara Anakinovom liku), zaista ne znam što bih mu prigovorio. Uistinu se nadam da će sequel trilogija biti dostojna originala, inače će to biti najveća propast u povijesti filma. I da, veoma sam skeptičan.

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods. ...Come, my friends, 'Tis not too late to seek a newer world.
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2014 23:57 (NiramX).

1 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
NiramX kaže...

The Phantom Menace nije bio dobar, ali je opet bio daleko od najlošijeg filma ikad (dobro, ne baš toliko daleko). Attack of the Clones je podosta popravio situaciiju, iako se i dalje radilo o tek (ispod)prosječnom filmu. Revenge of The Sith je nesumnjivo najbolje što je prequel trilogija mogla ponudit

Attack of the clones je daleko najlošiji nastavak u cijeloj franšizi. Kome se da gledati objašnjenja:

Phantom Menace je bio dobar, a Revenge of the Sith je i meni bio najbolji dio prequela.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice