Procurili detalji oko izlaska Windowsa 9

poruka: 83
|
čitano: 10.552
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Procurili detalji oko izlaska Windowsa 9".
14 godina
odjavljen

Kakav Windows 7/Vista/XP? Sve na istu foru.... Malo dizajn bolji i poboljsano sto se tice koristenja CPUa i RAMa -.-

Windows 8 x64 mi brze radi na 2 GB DDR3 nego Windows 7 x64 na 8 GB DDR3

Nkea ostave taj metro do 65. Windowsa

Zamislite sad kad bi svaki Windows bio da kliknete u lijevi kut, izadje vam onaj prozor(kao na Win 7/XP/Vista), pa to bi smorilo, svaki Windows bi bio isti -.-

3 4 hvala 0
16 godina

"... te poboljšan sustav aktivacije samog OS-a." - O ne, ovo mi smrdi na kraj piratskih Windowsa. Nadam se da će ovo odraditi traljavo kao što ponekada znaju zabrljati.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.

1 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Procurili detalji oko izlaska Windowsa 9

May the piracy be with you

The great thing about multitasking is that several things can go wrong at once.
15 godina
neaktivan

Koliko god ovaj forum bio "zadrt" što se tiče samog OS-a,jednostavno se ne mogu

otresti osjećaja da je Windows 8.1 jednostavno veća evolucija nego što je 7 bila sprem 

XP-a.
Funkcionalnost samog sustava,razina integracije i automnosti za krajnjeg korisnika je zadivljujuća,a

svejedno s zadnjim updateom gledanje u Metro je čista opcija.

Ipak volim da mi se boota u Metro,stoji mi tu kao mali news stand,iako bi se ne bi složio s time

da je teško raditi u Metro-u s mišom,nema nikakve razlige sprem standardnog desktop-a,no

unificirani dizajn samog sučelja očito smeta nekima.
Navika mi je otvarati Charms-e s strane,što mi jako smeta kod 7-ice,i sama njena "glupoća" što

se tiče određenih stvari,jednostavno me 8.1 razmazio da niti jedan drugi OS ne mogu shvatiti ozbiljno

niti za što se još uvijek koristi.

Sa svakim update-om sve bolja i bolja,jedva čekam Windows 9,nadam se evoluciji! 

"A man,a woman and a yordle walk into the sun...They die,because it burns them alive.."
Moj PC  
5 5 hvala 0
15 godina
neaktivan

"... te poboljšan sustav aktivacije samog OS-a." Dam se kladit' da će uvesti neku vrstu pretplate.

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Iskreno ja bi bio najsretniji da windows 9 izgledao kao XP i to cijeli UI samo da bude drugačiji ispod haube.

7 4 hvala 0
12 godina
zeroname kaže...

Iskreno ja bi bio najsretniji da windows 9 izgledao kao XP i to cijeli UI samo da bude drugačiji ispod haube.

Ovo je jedino sto mi se svidja od XPa naspram 8.1

Enjoy The Silence
14 godina
odjavljen

Hhahha, jel ti to imas ukljucen graficki tablet u komp ? :P

I ja se nadam da ce to ofrljno napravit, jos mi fali samo da moram windows od 3 k kupovat >:(

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

I ja se nadam da ce to ofrljno napravit, jos mi fali samo da moram windows od 3 k kupovat >:(

još odavno je Gates rekao da nije bitno jel original ili kopija piratska windowsa, bitno je da su windowsi gore. to se zove dominacija. pa pogledajte si samo u tastaturu, na svakoj je windows key... niti jedan drugi os nema takvu moć. :)

14 godina
neaktivan

a hebo vas metro i kukanje oko njega. ste tolko retardirani da ga ne znate zaobići. imam osmicu otkako je izašla i jedini put kada sam upalio neku metro aplikaciju je bilo nakon prve instalacije kada sam išao vidjeti što je to. 

a ove fore "prijeći ćemo na linux"... osmica (a bome i sedmica) itekako deru ubuntu u fluidnosti i stabilnosti (laptop s i3 i osmicom itekako dere desktop s i7 i ubuntuom koji moram koristiti na poslu).

let's put a smile on that face
Moj PC  
2 3 hvala 0
16 godina
Dex.pwn kaže...

Laptop s touchscreenom je pa se zato pokazuje ikona za tastaturu u taskbaru. Piše mu sve u MojPC

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
12 godina
Dex.pwn kaže...

Kao sto je rekao kolega, to je Asusov ultrabook sa touchscreenom...

Netko je pisao da ne kuzi svrhu touch ekrana na laptopu. Ja sam imao isto misljenje dokad nisam kupio jednog. Cesto posluzi svrsi kad sam u pokretu, plus sto je stakleni, i laptop dobije premium izgled. Imao sam prije Asus N56...zamjenjen sa fiksim i ovim laptopom.

Enjoy The Silence
16 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Kakav Windows 7/Vista/XP? Sve na istu foru.... Malo dizajn bolji i poboljsano sto se tice koristenja CPUa i RAMa -.-

Windows 8 x64 mi brze radi na 2 GB DDR3 nego Windows 7 x64 na 8 GB DDR3

Nkea ostave taj metro do 65. Windowsa

Zamislite sad kad bi svaki Windows bio da kliknete u lijevi kut, izadje vam onaj prozor(kao na Win 7/XP/Vista), pa to bi smorilo, svaki Windows bi bio isti -.-

To i ja kažem, vremena se mijenjaju tako i potrebe, touch će uskoro biti normalna pojava kao i kod mobitela, sjećam se kod mobitela, svi su govorili tipka je majka (ja stojim također kod toga) ali danas je većina mobitela na touch a svi su na početku kukali. Tako je sad i kod ovoga, ali proći će i to. Sad se svi drže 7-mice (koristio sam i Vistu koja je bila popljuvana) a Windows 7 je u 80-90% stvari Vista sa par promjenica i promjenjenim imenom i ta ista je fenomenalna a Vista je bila smeće.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2014 10:01 (PlayMaker10).
14 godina
odjavljen

Nisam ni cito Moj PC :)

Imam i ja tu tastaturu jer imam G-Pen F610 pa pitam, mozda je i ti imas {#} {#}

@ Ja metro koristim odlicno s misem, tako da nema veze sto nemam tač, al imam gore naveden tablet tako da mi ga na isto dode xD

A ovako bi ga zelio imati, al ne na Desktopu nego na laptopu iz jasnih razloga {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2014 23:33 (Dex.pwn).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kome smeta metro neka se ode igrati tamagochijem
instalirao w8 na lap, stavio 'stari' start i gotovo. bolji os u svemu, a izgleda kao w7
uostalom customizacija winsa je neogranicena.
na it forumu ste a smeta metro, ie, wmp i slicno... lol
16 godina
neaktivan

Ja san ih odjeba jos 2009, presa na linux   a pocetkom 2013 izbrisa windows particiju i reka zbogom dual boot-u.

Good Riddance...

Doduse prije mjesec dana san sa andorida presa na WP (lumia 520), odlican mobilni os ali neke restrikcije me ubijaju u pojam (prijenos muzike na telefon npr...)

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
odjavljen

Meni je Mac pre glup jer se skoro sve placa(ili ja tako cujem :/) A Linux mi je nekako djetinjast

Jedino sto mi se kod Maca svidja je ona opcija da na jednom monitoru imamo vise virtualnih monitora, tj ono da se moze prebacivati vam tam :P

2 7 hvala 0
15 godina
neaktivan
whysoserious kaže...

a hebo vas metro i kukanje oko njega. ste tolko retardirani da ga ne znate zaobići. imam osmicu otkako je izašla i jedini put kada sam upalio neku metro aplikaciju je bilo nakon prve instalacije kada sam išao vidjeti što je to. 

a ove fore "prijeći ćemo na linux"... osmica (a bome i sedmica) itekako deru ubuntu u fluidnosti i stabilnosti (laptop s i3 i osmicom itekako dere desktop s i7 i ubuntuom koji moram koristiti na poslu).

Kod većine je drugačije.

A i Ubuntu je najsporija Linux distribucija.Trebao bi probati npr. neku sa LXDE sučeljem.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
15 godina
neaktivan
NecroKnight kaže...

Je**š Windows 9, ja budem do tada prešao na Ubuntu ili nešto slično. Valjda bude u međuvremenu došlo do prelaska gaminga na Linux(što prije to bolje), jer mi je već dosta Microsoftova monopola i njihovog kolektivnog idiotizma.

Eto,trenutno ti je najbolja prilika za to,Ubuntu je trenutno na LTS izdanju.Preporučam ti da uzmeš radije Lubuntu jer će manje resursa zauzimati ali će biti i manji eyecandy.Ali zato će se igre brže vrtiti.Na steamu imaš već sada preko 400 igaramna službenim repozitorijima još barem preko 500 a u divljni na internetu ih ima i više.Ukratko barem preko par tisuća.A gaming na Linuxu odkad je steam podrška došla samo raste,sa izlaskom konačne verzije steam os-a biti će toga još i više,a da ne velim kada budu se steamboxovi prodavali kao vruće kifle.

PlayMaker10 kaže...

Kako volim čitat ove komentare "idem na Linux" i slično. To slušamo već godinama pa opet uvijek ista priča, odite na Linux i to je to. Sad će u Windows 8 vratit start meni i stvarno više ne znam za šta će onda ljudi prigovarat, koristim Windows 7 ali Windows 8/8.1 uopće nije loš.

Eto ja već prešao,nemam ni dual boot.Nemam nikakvih problema.

Arnold Layne kaže...
PlayMaker10 kaže...

Kako volim čitat ove komentare "idem na Linux" i slično. To slušamo već godinama pa opet uvijek ista priča, odite na Linux i to je to. Sad će u Windows 8 vratit start meni i stvarno više ne znam za šta će onda ljudi prigovarat, koristim Windows 7 ali Windows 8/8.1 uopće nije loš.

joj daj molim te Windows 8/8.1 je los
losiji je od Windows 7, a morao je bit bolji

Buka je oko toga kaj je metro nepraktican kad nekaj moras radit kaj ukljucuje vise programa vise foldera otvorenih
jednostavno te ugusi

Ako ga ti koristis samo za web onda nije nit cudno kaj ti ne smeta

Jedno je promjena na bolje ljudi bi cvilili 2 tjedan i nakon toga bi stvarno vidjeli da je bolje ,ali to se sa metro-om jednostavno nije dogodilo

Upravo to,metro je ubojstvo za multitasking.

dehy kaže...

Modern UI (Metro UI) ostaje do daljnjeg (jako dugo). Vjerojatno i do kraja ciklusa takvog dizajna (10-15 godina,  a mozda i vise).

U Microsoftu rade jako puno na integraciji ModernUI appova u sve njihove platforme , WP, WIN, XBOX. Nedavno izbacene Universal Apps za sada podrzavaju  WP i WIN. Sljedeci izazak ( do pola godine)j e na XBOX.

Drugim rjecima, razvijat ce se jedna aplikacija, uz malo izmjenjen UI i bit ce dostupna na sve tri platforme.

Mozda se nekima ne svidja Modern UI ali to je jedna od najboljih stvari koje su izbacili u zadnje vrijeme. Aplikacije sufluidne i komotne za koristiti i nema navikavanj na sucelje, veliki postotak koristi mnogo stvari iz design guideline-a. Jednom platis app i imas je na sve 3 platforme. O live tile-ovima ne treba pricati. Svaka aplikacija moze biti ziva i predstavlja sadrzaj, novosti, obavijesti prije nego otvorite app.

Za one koji nisu upuceni, WIN8 je puno optimizaran. Memory footprint mu je manj za 150MB od Win7. Cold start-Stanby-hibrid sytem mu je ultra brz, a i potrosnja mu je smanjena. Znam da ima jos hrpa toga, potraziti koga zanima.

Tako da u konacnici ne vidim smisao uopce razmisljati o win 7. pogotovo kada je bila akcija za prelaza za nekih 30€ sa win7 na win8...

Imam Win Pro tablet i tek tamo je Modern UI fenomenalan. A odmah mi je i dostupan desktop, fluidno i brzo.

Share funkcije iz svake aplikacije su nesto genijalno. Kada surfam u desktop modu i zelim nekome sibnut ono sta citam ostanem posr@n. Na kraju pocnes koristit desktop samo za rad i gaming. Ostalo sve Modern UI. 

Vjerojatno neće biti tako dugo..Tj. ako im devetka ne bude uspijeh poput sedmice ili ako će i dalje biti otpor korisnika prema metrou nakon devetke u desetki će vjerojatno novo sučelje ići raditi.Zašto to mislim?Zato jer MS ima politiku da radi drastične promjene jedino svakom drugom verzijom.Tj Vista je bila OS sa drastičnim promjenama a Sedmica je samo uklonila neke mane Viste.Osmica ima drastične promjene a koliko čujem glasine po netu devetka će isto kao i sedmica samo usavršavati greške prethodnika.To je jednostavno ritam Microsofta od kada je izdao Vistu.A 8.1 je samo jedan veći service pack.

power_user kaže...
Arnold Layne kaže...
PlayMaker10 kaže...

Buka je oko toga kaj je metro nepraktican kad nekaj moras radit kaj ukljucuje vise programa vise foldera otvorenih
jednostavno te ugusi

To govore samo oni koji mu nisu dali priliku. Koristim Windows 8(.1) od kad su izasli i naucio sam se na to, toliko da sam na sedmici sporiji. Metro gotovo i ne vidim, programe palim ili iz taskbara ili upisivanjem imena(i to su jedini trenutci kad vidim metro), a puno ljepše izgledaju od sedmice, kopiranje fileova je puno bolje, task manager isto, podrška za 2 monitora je odlična, brže se boota... U biti jedina razlika je start menu/screen, ali od Windowsa 7 kad su u njega ubacili search ga više i ne gledam, stisnem Windows tipku, upišem prva 2-3 slova onoga što tražim i enter.

Ja osobno sam jedva čekao izlazak osmice i instalirao sam ju prvi dan kada mi je bila dostupna na MSDN-u.Nakon dva mjeseca detaljnoga testiranja rekao sam nikad više.

cristaln kaže...

Izgleda nekima još nije jasno šta je windows metro.. to je budućnost, budućnost da imaš isti os na mobitelu i pc-u, a to je METRO. Sve aplikacije koje koristiš za mobitel da imaš i za pc. Windows 8 metro nije mogao to imati, ali windows 9 sigurno da hoće.

Razlika između onog što bi lajik rekao "imam skype za android, a imam za windows".. TAČNO, ali zato je microsoft morao praviti za dva OS-a posebno! Zamisli sad koje su šanse da će jedan programer napraviti istu aplikaciju i za mobitel i za windows? To rade jedino veće firme ili programer koji je na svojoj aplikaciji zaradio dnosta novca pa mu nije problem izraditi i za ostale operativne sisteme..

Kao što je netko rekao,ne to je Microsoftova budućnost.Meni se npr. puno više sviđa Canonicalova budućnost gdje im već sada razvojne verzije Ubuntu-a imaju konvergenciju koja je svjetlosnim godinama ispred ovoga šta MS radi.

A i google-ovi Chromebookovi su tu isto konkurencija i to žestoka,20 posto svih novih laptopa prodanih u SAD-u su Chromebookovi.A android i chrome os su isto Linux.

PlayMaker10 kaže...
Arnold Layne kaže...
PlayMaker10 kaže...

jednostavno te ugusi

Jedno je promjena na bolje ljudi bi cvilili 2 tjedan i nakon toga bi stvarno vidjeli da je bolje ,ali to se sa metro-om jednostavno nije dogodilo

Onda jednostavno pređite na Linux (djela a ne riječi, s obzirom na onaj postotak Linuxa očito je da je još uvijek prijetnja na riječima), ne znam šta da vam više kažem, ako se ljudima ne sviđa Microsoft to najbolje osjeti na financijama, ako njima ne smeta i ako dalje forsiraju taj UI (koji će od Updatea 2 bit u mogućnosti pokrenut u Desktop modeu i vratit će se Start meni) znači da imaju neku ideju koje se drži i smatram da je bitna prilagodba. Ja osobno imam u Start Screenu samo aplikacije iz desktop modea i služi mi kao i stari start samo što je preko cijelog ekrana ali kada kliknem otvori mi aplikaciju kao i prije. Svi su prigovarali protiv tog Metroa pa gledam da sve više antivirusa i programa preuzima taj izgled, to znači da jednotavno Microsoft ima prejak utjecaj. Samo neka nastave gurat svoje ideje a ne sad odustat na pola puta jer tek onda nisu ništa napravili, a za 5,6 godina se nećemo niti sjećati ove rasprave oko Metro UI-a, kao što se sad nitko ne sjeća rasprave oko Starta u Windows 95.

Taj podatak od uzimaš od netapplicationsa zar ne?U toj tvrtci su appleovci i ms-ovci među direktorima a i sam CEO je javno priznao da oni manipuliraju rezultatima.

Drazen kaže...
Logika da jedna te ista aplikacija radi na svim platformama bila jos iz dana booma weba. Ne? I kako je to zavrsilo? Prvo sa Flashom, a sada sa ZASEBNO pisanim aplikacijama za svaku platformu. Trenutno imamo 5 dominantnih platformi (Linuxe ne racunam). Isto je takova logika i sa onim smecem zvanim Java. NEMA Java aplikacije koja je brza, malo trosi i bez preinaka dela svugdje! Nema.

A to spominjanje igranja na cloudu... Ha ha ha. Dajte molim vas, morate imat nekaj na clientu kaj bu pakete raspakiralo i poslalo grafickom driveru. Da ne govorim o ABNORMALNOM opterecenju mreze i kukanju providera. Postavite Minecraft pa uzivajte u Javi, OpenGLu i "cloudu".

Win8 je nesto brzi od 7 ali je razlog u izbacivanju djidja tipa aero, transparencija, shading, zaobljenja. Naravno, nisu nista radili na 7 radi guranja 8. Niti ce ista vise napravit za 7. Radi zarade prisilit ce vas da kupujete nove Win umjesto SPa. Logika koja je itekako vec u mobilnom segmentu. Zasto nema dual boot mobilnih uredjaja?
WinRT je na samom pocetku krepao i gura se 8 na tabletima. Da bi ista mogli zavrtit na tabletu moraju generalno sve izbacit i dobijete 8. S tom razlikom da je Win95 bio daleko bolje i optimiziranije napisan.

Upravo ono što ja kažem već neko vrijeme.Windowsi osam su brži jer je izbačen veći dio desktop efekata iz sedmice.

Marko :D kaže...

I ja sam mislio da su Windowsi 8.1 smeće sve dok ih iz znatiželje nisam instalirao na komp, a od tada mogu reći da uopće nisu loši.

Ja osobno sam jedva čekao izlazak osmice i instalirao sam ju prvi dan kada mi je bila dostupna na MSDN-u.Nakon dva mjeseca detaljnoga testiranja rekao sam nikad više.Kao što sam rekao prije.

jurluk kaže...
ranko091 kaže...

opet MetroUI, pa dokle oni misle da ja koristim win7, još 10 godina? ... tj. dokle ne dođu next-nextgen konzole s novim dx-om...

svi kukaju zbog toga metro sučelja, a riješenje je vrlo jednostavno - nemojte ga koristit! ko te tjera da ga koristis?! ja ne korisnim ni jednu jedinu metro aplikaciju i kao da metro ni ne postoji

Ja bi da mi omoguće način da deinstaliram metro.Jer svi ovdje govorite da 99% vremena ga ne koristite,ali problem je u tih 1%.

11 godina
neaktivan
insomniac_cro kaže...

Ja san ih odjeba jos 2009, presa na linux   a pocetkom 2013 izbrisa windows particiju i reka zbogom dual boot-u.

Good Riddance...

Doduse prije mjesec dana san sa andorida presa na WP (lumia 520), odlican mobilni os ali neke restrikcije me ubijaju u pojam (prijenos muzike na telefon npr...)

Prijenos glazbe na mobitel je jako bitna stvar. {#}

The quieter you become, the more you are able to hear
16 godina
power_user kaže...
Zato jer je bolji, sto sam i napisao. Task manager, kopiranje fileova, dizajn, općenito brži...

Metro mi je na Windows Phone-u odnosno smartphone-ima cak i simpatican i nemam nista protiv ali smartphone-i jos uvijek nisu za ozbiljnije zadace (pored PC-a su jos uvijek djecje igracke), za ozbiljnije zadace mi sluzi PC, a Metro mi je sve, samo ne praktican. Ono sto mi se svida jest task manager ali i na win7 imas 3rd party task managere i jos mi je primamljiv na prvu ruku boot time ali kada bolje razmislim, pored SSD-a prakticki niti ne trebamo Win8 (pogotovo jos u buducnosti kada SSD-i pojeftine i kada budu jos brzi). Osim toga, neke maticne ploce same po sebi mogu bootati sistem za svega desetak sekundi i nebitno je jesmo li na Win7 ili Win8, to je mozda i nova "revolucija" kod maticnih ploca bas kao sto sto je nekada bio hot plug, dual bios, nedavno UEFI itd. Na kraju, 10-15 sekundi mi ne igra neku ulogu, 30-60+ sekundi mi vec zasmeta ali komp mi je upaljen vise manje cijeli dan tako da. Nez ali kada sve zbrojim i oduzmem, Win8 zapravo mnogima i nije bas od neke koristi sto se tice boot up-a odnosno mnogi i nece osjetiti neku razliku jer kao sto sam rekao, mozda bas imaju maticnu koja brze boota sistem (cini mi se da to podrzavaju neke Asrock i Asus ploce) + SSD kombinaciju. Sto se tice dizajna, to mi je najmanji problem, prilagodim si Windows ili Linux onako kako zelim (cak mozes dobiti i Metro kopiju na Win7), a Win7 u kombinaciji s Aerom je cisto dovoljan.

Ipak, najbitnije mi je da mi na Win7 sve radi kako treba, jos uijek izlazi softver za Win7 i sve sljaka kako bi i trebalo (sve igre i aplikacije rade) tako da se ne zalim, a kada u tom polju pocne Win7 kaskati, tada cu dobro razmisliti o prelasku na novi OS.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2014 4:37 (lovac82).
13 godina
neaktivan

Mislim da reći da je Metro smrt za multitasking ili da je ružan ili da ne valja može samo onaj tko W8 nije isprobao. Svatko tko je otvoren novim stvarima (iz iskustva znam da se vi ovdje dičite svojom vrlom liberalnošću) i isproba W8 te mu da priliku da ga zadivi, ostat će zadivljen jer je to jedan stvarno dobar OS. Najbolji Win do sad.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
logik kaže...

Mislim da reći da je Metro smrt za multitasking ili da je ružan ili da ne valja može samo onaj tko W8 nije isprobao. Svatko tko je otvoren novim stvarima (iz iskustva znam da se vi ovdje dičite svojom vrlom liberalnošću) i isproba W8 te mu da priliku da ga zadivi, ostat će zadivljen jer je to jedan stvarno dobar OS. Najbolji Win do sad.

Gle dao sam mu dva mjeseca.Za testiranje uvrh glave.Metro je smrt za multitasking jer je sve u fullscreenu,i to nemožeš nadoknaditi raznim tipkovničkim kraticama,aktivnim rubovima i svim tim điđa miđama.

Tko je otvoren za promjene neka radije proba Linux.Bolja i veća promjena.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2014 9:45 (g12356).
16 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...
power_user kaže...
Arnold Layne kaže...
PlayMaker10 kaže...

jednostavno te ugusi

To govore samo oni koji mu nisu dali priliku. Koristim Windows 8(.1) od kad su izasli i naucio sam se na to, toliko da sam na sedmici sporiji. Metro gotovo i ne vidim, programe palim ili iz taskbara ili upisivanjem imena(i to su jedini trenutci kad vidim metro), a puno ljepše izgledaju od sedmice, kopiranje fileova je puno bolje, task manager isto, podrška za 2 monitora je odlična, brže se boota... U biti jedina razlika je start menu/screen, ali od Windowsa 7 kad su u njega ubacili search ga više i ne gledam, stisnem Windows tipku, upišem prva 2-3 slova onoga što tražim i enter.

koristio sam ga 2 mjeseca
nazivciro se i vratio se na windows 7 nakon toga sam osjetio veliko olaksanje

koristio sam 8.1

Ako metro ne vidis cemu onda uopce prelazak na windows 8 ? Samo zato jer je noviji ?
Nope kod mene to ne igra

cristaln kaže...

Izgleda nekima još nije jasno šta je windows metro.. to je budućnost, budućnost da imaš isti os na mobitelu i pc-u, a to je METRO. Sve aplikacije koje koristiš za mobitel da imaš i za pc. Windows 8 metro nije mogao to imati, ali windows 9 sigurno da hoće.

Razlika između onog što bi lajik rekao "imam skype za android, a imam za windows".. TAČNO, ali zato je microsoft morao praviti za dva OS-a posebno! Zamisli sad koje su šanse da će jedan programer napraviti istu aplikaciju i za mobitel i za windows? To rade jedino veće firme ili programer koji je na svojoj aplikaciji zaradio dnosta novca pa mu nije problem izraditi i za ostale operativne sisteme..

Zvucis ko neki župnik

To je buducnost Microsofta ,a ne svih nas ..

Pa da, budućnost microsoftovog os-a a ne linuxa ili andrida.. Nisam na to ni mislio.

@g12356, kao što sam već rekao, i mislio sam samo na microsoft a ne na globalnom nivou.

Ovo za linux ne znam, to kad bude nešto može se tek nagađati kako će biti prihvaćeno. Mislim da previše ima već android i ios igrica i aplikacija da bi neko prihvatio linux na mobitelu.

Chromebookovi, to je po meni os koji služi "samo" kao browser i koji bi trebao da bude jeftiniji od ostalih laptopa. Mislim da to služi samo kao alternativa za neke buduće windows i ostale os-eve, koji čekaju samo malo jači hardver.. Dakle za 2-4-8 godina i windows laptopi će biti prejeftini tako da tad neće imati smila kupovati chromebook.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2014 10:16 (cristaln).
15 godina
neaktivan

Misliš da će Google čekati skrštenih ruku  tih nekoliko godina?Google sa Chromebookoivima uzima veliki kolač Microsoftu,a stalno aktivno radi da ga poboljša.Ljudi već jesu prihvatili Linux na mobitelu u obliku Androida.Sa tehničke strane razlika između Androida i drugih Linux distribucija nije preogromna.Najveća razlika je u run timeu kojeg koristi Android.Sve ostalo je više ili manje Linux sa preinačenom Javom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2014 10:26 (g12356).
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
g12356 kaže...
NecroKnight kaže...
...
PlayMaker10 kaže...
...
Arnold Layne kaže...
...
dehy kaže...
...
power_user kaže...
...
cristaln kaže...
...
PlayMaker10 kaže...
...
Drazen kaže...
...
Marko :D kaže...
...
jurluk kaže...
...

A stigao nam i propovjednik .... {#}

g12356 kaže...

Google sa Chromebookoivima uzima veliki kolač Microsoftu,a stalno aktivno radi da ga poboljša.

Kad čujem Chromebook ,sere mi se - Android prilagođen za notebook ,ali bez ičega što valja na Androidu.

BTW ,u teškom si OT-u ...

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2014 11:12 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

A stigao nam i propovjednik .... {#}

g12356 kaže...

Google sa Chromebookoivima uzima veliki kolač Microsoftu,a stalno aktivno radi da ga poboljša.

Kad čujem Chromebook ,sere mi se - Android prilagođen za notebook ,ali bez ičega što valja na Androidu.

BTW ,u teškom si OT-u ...

Piši i zovi me kako god hoćeš,to ne mijenja činjenice.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2014 11:28 (g12356).
11 godina
neaktivan

neki komentari kao preslikani sa 24 sata, a ne sa jednog informatičkog foruma...

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2014 11:49 (stickman1).
Moj PC  
7 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
g12356 kaže...
logik kaže...

Gle dao sam mu dva mjeseca.Za testiranje uvrh glave.Metro je smrt za multitasking jer je sve u fullscreenu,i to nemožeš nadoknaditi raznim tipkovničkim kraticama,aktivnim rubovima i svim tim điđa miđama.

Tko je otvoren za promjene neka radije proba Linux.Bolja i veća promjena.

Kakvom full screenu?

Može se na samom metrou razdijeliti ekran i to ne samo na polovice već na razne omjere. A na Desktopu sve ko i u Win7. I Metro aplikacije se prikazuju na desktopu u taskbaru te se jednostavnim potezom mogu izmjenjivati. Ne da je smrt već je poboljšalo multitasking. Tako da čisto sumnjam da si ga isprobavao.

Ja ga koristim otkad je izašla probna verzija pa sam prešao na legalno kupljeni. Gotovo pa nemam zamjerki na sam sustav. Samo da dođe onaj fini start u kolovozu i još aplikacija da se dovede.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
17 godina
apoteka kaže...
uostalom customizacija winsa je neogranicena.

Ajde, nauči se nešto novo svaki dan {#}

g12356 kaže...

Preporučam ti da uzmeš radije Lubuntu jer će manje resursa zauzimati ali će biti i manji eyecandy.Ali zato će se igre brže vrtiti.

Ovo ti nije točno, unity koristi "unredirect fullscreen windows" tj. isključi desktop efekte pri pokretanju fullscreen aplikacije, dakle svede ti se na istu stvar, osim razlike u ram potrošnji što je ionako praktički nebitno na modernim kompjuterima.

Slično vrijedi za gnome i kde.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2014 13:17 (josipva).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice