Nokia gubi udio

poruka: 124
|
čitano: 24.145
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nokia gubi udio".
17 godina
RE: Nokia gubi udio
sale0711 kaže...

Morao sam se ulogirati na ovaj forum po prvi put jer jednostavno moram pokusati objasniti neke stvari.

Sve si nas beskrajno zadužio ovim aktom mislosti, ali ima dojam da ti je promakla jedna sitnica, Nokia gubi tržište, a ako se takav trend nastavi, a trenutno nema razloga da se ne nastavi Nokija će otići u .... a tržište gubi jer su nešto zaj...., ne znam koliko si star, ali znaš li da je svojedobno beta bila bolja od VHS-a pa je sve jedno beta otišla u .... Nokija gubi tržište zato što su tamo izgleda svi poput tebe, nešto važno im promiče.

17 godina

Ovdje pola ljudi hvali Nokiju, te dobro je ovo, te dobro je ono, ok, ali recite vi meni što nije dobro, a nešto očito nije kad gubi tržište.

15 godina
neaktivan

pa naravno da sam se toga uhvatio kada pišeš gluposti. odjednom nokia bazira sveeee svoje mobitele na činjenici da pet milijuna finaca od kolovoza do srpnja iduće godine ima rukavičice na ručicama, dok ostatak svjetske populacije ima vjerojatno i temperature iznad -37. što se mene tiče nokijini mobiteli i tač skrinovi mogu biti vrhunac tehnologije, mogu lebdjeti i pružati felatio zainteresiranima, ali daj me nemoj klat da nokija bazira proizvodnju svojih mobitela klimatskim preduvjetima finske! dobro da iphone nema držač za colu od pola litre jerbo ameri vole srkati sokiće dok surfaju.

što nokija ne proizvodi mobitele sa lošim baterijama koje se jako zagrijavaju pa da ubiju dvije muhe jednim udarcem

17 godina
rjakopec kaže...

Ovdje pola ljudi hvali Nokiju, te dobro je ovo, te dobro je ono, ok, ali recite vi meni što nije dobro, a nešto očito nije kad gubi tržište.

Veca konkurencija. Kad sam kupio prvi telefon, izbor je bio vrlo mal, Nokia, Erikson i Motorola.

Sad imamo 10 puta vecu konkurenciju, pa pogledajte samo Samsung, on ima 20 modela, LG isto tako, HTC, Apple itd.

Da ne zaboravimo i kineske telefone od 50€ koji se dobro prodaju.

16 godina
neaktivan
Kuzo kaže...
rjakopec kaže...

Veca konkurencija. Kad sam kupio prvi telefon, izbor je bio vrlo mal, Nokia, Erikson i Motorola.

Sad imamo 10 puta vecu konkurenciju, pa pogledajte samo Samsung, on ima 20 modela, LG isto tako, HTC, Apple itd.

Da ne zaboravimo i kineske telefone od 50€ koji se dobro prodaju.

Tesko je drzati udio od 40% pored tolike konkurencije. Danas su se svi okrenuli prema trzistu smartphonova.

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
15 godina
protjeran

Ovo je lijepo kad se svi barem u jednom slažemo,da je nokija smece,uistinu jest!(a steta 3310 je imao potencijal)

15 godina
Nokia gubi udio

da bi opstao trebaš se prilagoditi 

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Nokia gubi udio

Ja iam Nokiu od 2007. od 399 kuna, još sve radi, nikad problema. Nokia 2610. Ima samo 2MB meme, pozivi, poruke i par apps kao igre i sl.

Baterija nakon 3 i pol godine i dan danas traje 7 dana ako malo korištena, inače 4-5 dana.Osmijeh

My Nokia;) My Nokia;)
free speech for the dumbxD
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Ja iam Nokiu od 2007. od 399 kuna, još sve radi, nikad problema. Nokia 2610. Ima samo 2MB meme, pozivi, poruke i par apps kao igre i sl.

Baterija nakon 3 i pol godine i dan danas traje 7 dana ako malo korištena, inače 4-5 dana.Osmijeh

red bi bio da si kupis novu Nokiu Belji se

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
15 godina
neaktivan
Ne zelim biti advokat Nokie niti cu je hvaliti do besvijesti.Htio sam samo ukazati da neke stvari koje moze symbian vec duze vrijeme a sada dolaze na druge platforme a predstavljaju se kao novosti.Takodjer tvrdim da Nokija ima neke funkcije koje drugi jos trebaju dostici.
15 godina
neaktivan
Ne zelim biti advokat Nokie niti cu je hvaliti do besvijesti.Htio sam samo ukazati da neke stvari koje moze symbian vec duze vrijeme a sada dolaze na druge platforme a predstavljaju se kao novosti.Takodjer tvrdim da Nokija ima neke funkcije koje drugi jos trebaju dostici.
15 godina
neaktivan
Nokia gubi udio

Kad pises post s Nokije ona salje dva puta da bude sigurna.Namigiva

4 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
sale0711 kaže...

da, to se popularno zove marketnig... recimo jedna manja firma neminovno vezana uz švicarsku je nedavno otkrila koncept valjanja grožđica u čokoladu. druga, veća firma neminovno vezana uz nob i izvjesnog josipa k. to radi dulje nego sam ja živ. siguran sam da će jednom nokija napraviti funkcionalan tač skrin i to predstavljati kao novost. jer eto, i oni imaju odjel za marketing.

16 godina
protjeran
ragpicker kaže...
sale0711 kaže...

da, to se popularno zove marketnig... recimo jedna manja firma neminovno vezana uz švicarsku je nedavno otkrila koncept valjanja grožđica u čokoladu. druga, veća firma neminovno vezana uz nob i izvjesnog josipa k. to radi dulje nego sam ja živ. siguran sam da će jednom nokija napraviti funkcionalan tač skrin i to predstavljati kao novost. jer eto, i oni imaju odjel za marketing.

nokia od 2005. ima funkcionalan touchscreen, na nokia 770(maemo) i ranije(2004.) na 7710(symbian)

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.7.2010 21:37 (grimyHR).
15 godina
neaktivan

Kako bi ja trebao tebi odgovoriti na tvoje postove kad unprijed dolazis sa odredjenim negativnim misljenjem i ne zelis niti razmisliti kriticki o onome o cemu raspravljamo.Svrha ove komunikacije da cinjenicno obrazlazemo neke stvari a ne da lupamo gluposti tipa ovo je sranje,to nista ne valja itd.Cisto sumnjam da ti koristis nokiju.Ti si bas tip korisnika koje na Engadgetu zovu Applefun boy.Zasljepljen nekim stavovima i bez mogucnosti da promjenis misljenje.Kad meni netko dokaze da sam u krivu ja to i priznam i razmislim o tome.Sto se tice marketinga objasni ti meni tko se moze boriti s Amerikancima na tom podrucju.Uspijeli su cijelom svijetu uvaliti tamnu secernu vodicu i minijaturni sendvic od mesa a takvih primjera ima beskonacno.

15 godina
neaktivan

o čemu bih to trebao razmisliti kritički točno? rezimirajmo moje nihilističke napade na tvoje stavove

1. kao korisnik nokije pljujem po segmentima nokije za koje mislim da su substandardno izvedeni (na sviđaju mi se ni mail klijent, niti nativni browser, niti mape, a bogme kada sam već u nabacit ću koju i o music playseru uz ogradu da je to poslovni mobitel pa taj segment nije toliko bitan) te pozitivno ocjenjujem dobre aspekte symbiana

2. osvrćem se na tvoju konkluziju da nokija bazira svoju proizvodnju i odabir tipa ekrana na klimatološkim zanimljivostima države od pet milijuna stanovnika

3. i dalje se skvičim od smijeha na tvoju tvrdnju da je to razuman pristup prodaji telefona na globalnoj razini

4. napominjem da otkrivaš toplu vodu kada primjećuješ da netko drugi promovira nešto što netko drugi već ima

ti pri tome iznoš neke budalaštine o relvantnosti duljine korištenja nokije kao nečega šo bi mene trebalo spriječiti da ti ne spočitavam činjenicu da laprdaš bezvezarije te se okrećeš nekim idejama da ja, kao, koristim, bože mi prosti, ajfon. o bože, kako sam mogao tako apriorno odbaciti tvoje zamisli kao nešto o čemu bih ja trebao razmišljati i reći - ma da, možda je stvarno relevantno koliko dugo imam nokiju u raspravi o ideji da se zbog pet milijuna ljudi u zabačenom polarnom kraju proizvode milijuni mobitela za cijeli svijet sa ekranom koji realtivno pogoduje njima ili sam možda trebao uskliknuti - pa da, dovraga, kako su samo mogli predstaviti multitasking kao nešto novo, pa zar multinacionalne kompanije nemaju srama. evo, upravo sam provjerio i moja nokia e71 i dalje nije ajfon i dalje ima šugav mejl klijent, nativnim browserom ne bih niti dupe obrisao, a media player je i dalje intuitivan kao spolni odnos s morskim konjicima.

kao što rekoh, neću ulaziti u rasprave koji je ekran tehnološki superioran kojem drugom ekranu, ali sve nokije koje sam dosada imao čast držati u ruci a imaju tač skrin su mi taj dan ubile erekciju i bio sam sretan što imam e71 koji ima divnu hard tipkovnicu. ajfonov tač skrin je divan i krasan, kada ga takneš napravi ono što želiš za razliku od nokije s kojom moraš pregovarati. apsolutno sam spreman prihvatiti sve tvoje tvrdnje da je nokijin tač skrin vrhunac ljudskog dosega u tehnološkom smislu, ali izvedba je drek i to je to. pošto nisam u ruci imao sve nokije ikada možda ima neka čiji tač skrin nije pandan incestuozne veze nesposobnosti i autosilovanja, no eto, do trenutka dok ne nađem takav mobitel stajat ću pri svojim tvrdnjama da

1. nokija ima lošiji tač skrin od cigle i da je bolja opcija uzeti nešto bez tač skrina

2. da je ideja da se cjelokupna proizvodnja bazira na željama finaca suluda ili ako to želiš da su u nadzornom odboru nokije polukreteni ako potenciraju takvu politiku

3. nokijina izvedba os-a, barem na mojoj nokiji e71 ima dosta mjesta za napredak

15 godina
neaktivan
Vlays kaže...

Neki od vas hvale Nokiu N900... Ne pratim Nokijine telefone otkad sam prešao na iPhone, pa sam pogledao specifikacije te nokije. Enivej, vrlo brzo sam prestao čitati specifikacije kad sam shvatio da taj mobitel ima resistive touch screen!!!!!

Mislim na stranu sve, na stranu i dizajn i nevjerojatno glupavo guranje nekih neuglednih operativnih sustava pored BESPLATNOG Androida!!! Na stranu tisuće beskorisnih i sporih mogućnosti. Na stranu to sve ali, taj mobitel je izišao u 11. mjesecu prošle godine i on i dalje ima resistive touch screen.PlačPa dobro tko je tu glup???? Iphone je 2007 izišao sa capacitive screen i preokrenuo filozofiju ekrana osjetljivih na dodir. Konačno više nije bilo potrebno furati sa sobom onaj debilni stylus i bockati ekran do iznemoglosti kako bi telefonu objasnio što ustvari hoću od njega. Na stranu subjektivnosti i sentimenti, ali ovo je stvarno strašno. To je kao njihova perjanica???

To bi bilo kao da na primjer netko izmisli motor za automobil koji se puni vodom i sad firme masovno počnu proizvodit takve automobile. Ljudi već dvije godine toče svoje automobile doma na pipu...vozamo se okolo ko ludi bez ograničenja....i onda dođe Nokia i kaže evo, pogledajte samo, kako smo mi dobar auto napravili. Doduše morate ga i dalje puniti na benziskoj po cijeni od 8,5kn po litri ali evo ima operativni sustav koji samo mi podržavamo. To ujedno znači da nećete moći skidati tisuće aplikacija sa Android Marketa, neeeeeee, ali zato imate naših stotinjak aplikacija na OVI storeu!!!

Fakat tko tko je u toj firmi tako beznadno glup????

Pozdrav. Imam 3GS i N900, Apple user sam no pored N900 iPhone gotovo uopce ne koristim.

Malo o ekranu - ukratko odlican je rezolucijom, kvalitetom prikaza i responzivnoscu. Odgovor na dodir nakon pocetne kalibracije je u rangu sa kapacitivnim ekranom iPhonea. Radio sam s ostalim Nokia Touch screen telefonima i miljama su losiji od N900, ne znam da li je to zbog novije generacije rezistivnog ekrana iz N900 ili kobinacije koju cini zivahan procesor i software.

Aplikacije - zaboravite Ovi store, preko App managera dostupne su ponude Maemo repositorija, uglavnom na tisuce korisnih stvari. Izdvojio bih odlican text processor AbbiWord,, podrsku za streaming Shoutcast internet radio stanica, Transmission bit torrent client...Sve freeware. Zadnje sto sam skinuo je remote kontroler moje SLR kamere koji radi odlicno.

Instalirane aplikacije - jako dobro. Odlican preglednik slika, media player s podrskom za divx/xvid i titlove, mogucnost konekcije na tv, podrska za sve zive audio formate, odlican internet radio streamer, file manager u pravom smislu rijeci gdje cinite sa fileovima i folderima sta vas je volja... Dalo bi se kvalitetno zivjet i samo sa defaultnim programima.

Multitasking - treba probati da bi se vjerovalo.

Internet browsing - bolji i kompletniji dozivljaj nego s iPhoneom uz koristenje instaliranog microB browsera koji je u zadnjem sw updateu postao jos i bolji. Svi poslovi rezervirani za desktop mogu se obaviti preko MicroB (net banking, Google docs...). Uz MicroB tu je  Firefox i Opera. Ovaj uredjaj je stvoren za net!

Mail klient - bez zamjerke. Podrzava multi mailboxove uz osvjezavanje svih kako mu zadate. Ovim uredjajem moguce su perverzije tipa download i konverzija web stranice u pdf format te slanje takvog attachmenta na neciji mail :-).

Telefon i poruke - izvanredno uz ugradjeni skype, sip, google talk i ostalo. Programe nije potrebno downloadati i pokrenuti. Integrirani su u telefonski dio koji ne cini razliku dolazi li poziv sa Skypea ili GSMa - mada je to jasno vidljivo na ekranu. Podrska za threaded SMS i IM je tu "straight from the box". Slicno kao kod telefona, aplikacija vodi brigu o sms, mms, Skype IM i osgtalim IM porukama istovremeno uz intuitivno razvrstavanje.

Uz sve to, osjecaj u rukama je odlican - jednom rijecju Mocno! Ovo je veliki telefon s pokricem, pravi muski uredjaj mada sam vidio i cure da ga koriste. Mozda za mnoge overkill, ali vjerovatno za nikog na ovom forumu. OS je lijep, brz i intuitivan. Bez ikakvih restrikcija dok nedostatak multitoucha nadoknadjuje odlicna hardverska tipkovnica bez koje ne bih prezivio ovu mini-recenziju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 0:01 (mapir).
17 godina
neaktivan
Nokia gubi udio

ja kupujem sad e72. Imo HTC Hero. Amen.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Poslednji update za Nokiu N85 i radi flash u buildin browseru :) Nisam primetio da mi potrosi bateriju brze nego obicno

---------- markantz
15 godina
neaktivan

Moje tvrdnje da Nokia bazira svoju proizvodnju i odabir ekrana s obzirom na svoju zemlju nisam ja izmislio.Pa mobilna telefonija je nastala u Skandinavskim zemljama pa se prosirila na ostatak Evrope i onda dalje.U trenutku kad su napravili prvi touch screen jedina dostupna tenologija je bila resistive.Odgovaralo je za Skandinaviju a i za Aziju.Kad je uletio capacitative Iphone Nokia je to docekala uspavana tako da joj je najlakse bilo nastaviti s istim.Ako nemaju na umu hladnocu kao razlog zasto su sad kad su poceli raditi s capacitative screen-om izbacili u prodaju i capacitive stylus (imas ga na nokijinim stranicama).Bitna stavka za forsiranje resistive screena je i Azija gdje Nokia ima ogroman udio dok je u Americi zanemariv uvijek bio.Nisam dizao u nebesa neke stvari koje ne valjaju kod nokije koje i ti spominjes nego stvari koje su bolje od konkurencije jakost signala (gsm,wi-fi),kvaliteta zvucnika i mikrofona,kvaliteta zvuka pri razgovoru,kamera,FM transmitter,FM radio s RDS-om,bluetooth profili.Na mojoj nokiji n97 microB browser je mozda sporiji od recimo iphona ali ucita cijelu stranicu kao na desktopu zajedno s javascriptom i flashom.Dosta cesto pogledam neki video preko 3G u browseru i znam da to moze samo jos Froyo.Meni su mozda bitnije multimedijalne mogucnosti telefona od nativnog mail klijenta ili mapa mada nokia messaging u zadnjoj varijanti obavlja svoj posao zadovoljavajuce.Kad smo vec kod mail klijenta prije nokije n97 sam imao e90.Taj telefon je imao blackberry klijent.To su neke sitnice koje ima Nokija i nitko drugi.Sto se tice prodaje imam frenda koji voli tehnologiju ali se ne kuzi bas previse.Imao je Nokiju n66 i koristio ju je za pozive i sms-ove.Mislim da nikad nije upotrebio ni wifi ni mail na tom telefonu.Vidi on svi furaju neke touch telefone pa mu padne na pamet da si uzme neki.Kupi BUG a u njemu Desire najbolji telefon koji se moze kupiti.Vidi na televiziji reklamu za Desire kod vipa i to je to.Sad koristi Desire za pozive i sms-ove.

17 godina
neaktivan
Nokia gubi udio

Vidim da ih je dosta ovdje koristilo argument : "Nokia ima najpraktičnije sučelje i najbrže se dolazi do potrebnih stvari" a ja na to kažem -  kvragu zar ga nemogu bar malo uljepšati i ubrzati a da ostane na istoj razini praktičnosti?! Zar je to tako teško? Oni kao da se trude da sučelje bude što ružnije (Maemo je iznimka - ja pričam o symbianu)

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nokia gubi udio

Ja imam nokiju n900 i ne razumijem koji im je vrag kad ne koriste maemo i ne razvijaju ga dalje autonomno bez intela koji ga degradiraju svojim moblinom kojeg nitko nije htio.Rade jako dobar hardver ali kad imaju punokrvni linux poput maemoa onda bi trebali biti dovoljno pametni da ga i koriste.Stvarno bih se veselio kad bi izašao iz nokijinih pogona maemo 6 pa 7 pa...Stvarno symbian je jako dobar OS ali za svaki dođe vrijeme kad više ne može.Isto tako će u budućnosti biti i sa androidom i s iOSom...svi su oni dobri ali će i njihovo vrijeme doći.Te zašto po tome ostavljati maemo da sakuplja prašinu dok ima toliko potencijala,već sada je jako moćan te se to budućnosti razvijati i stvoriti app store i ugrađivati ga u smartphoneove i nadam se da me razumijete i da se ne ljutit na mene zbog onoga s androidom i iOSom jer je to onako kako je.

1 0 hvala 0
17 godina
segregator kaže...

Najviše me čudi koliko je SE pao, nije mi jasno ko može uzet Samung pored SE-a (ili Nokie ili bilo kojeg drugog kvalitetnijeg proizvođača)

Na ovo stavljam iks k'o kuću. Odavno su oni trebali proći kao Siemens u tom segmentu, imaju hebeno najgluplje i najkompliciranije drekove od mobitela i svi se rade u tri vrste kućišta...

17 godina
ChrisB kaže...

FYI,

prvi mobitel s integriranom kamerom na svijetu predstavila je Nokia, model 7650.

Heh...to čudo sam dobio čim je izašao i bome j trajao duuuugoooooooo...

15 godina
neaktivan
sale0711 kaže...

Moje tvrdnje da Nokia bazira svoju proizvodnju i odabir ekrana s obzirom na svoju zemlju nisam ja izmislio.Pa mobilna telefonija je nastala u Skandinavskim zemljama pa se prosirila na ostatak Evrope i onda dalje.U trenutku kad su napravili prvi touch screen jedina dostupna tenologija je bila resistive.Odgovaralo je za Skandinaviju a i za Aziju.Kad je uletio capacitative Iphone Nokia je to docekala uspavana tako da joj je najlakse bilo nastaviti s istim.Ako nemaju na umu hladnocu kao razlog zasto su sad kad su poceli raditi s capacitative screen-om izbacili u prodaju i capacitive stylus (imas ga na nokijinim stranicama).Bitna stavka za forsiranje resistive screena je i Azija gdje Nokia ima ogroman udio dok je u Americi zanemariv uvijek bio.Nisam dizao u nebesa neke stvari koje ne valjaju kod nokije koje i ti spominjes nego stvari koje su bolje od konkurencije jakost signala (gsm,wi-fi),kvaliteta zvucnika i mikrofona,kvaliteta zvuka pri razgovoru,kamera,FM transmitter,FM radio s RDS-om,bluetooth profili.Na mojoj nokiji n97 microB browser je mozda sporiji od recimo iphona ali ucita cijelu stranicu kao na desktopu zajedno s javascriptom i flashom.Dosta cesto pogledam neki video preko 3G u browseru i znam da to moze samo jos Froyo.Meni su mozda bitnije multimedijalne mogucnosti telefona od nativnog mail klijenta ili mapa mada nokia messaging u zadnjoj varijanti obavlja svoj posao zadovoljavajuce.Kad smo vec kod mail klijenta prije nokije n97 sam imao e90.Taj telefon je imao blackberry klijent.To su neke sitnice koje ima Nokija i nitko drugi.Sto se tice prodaje imam frenda koji voli tehnologiju ali se ne kuzi bas previse.Imao je Nokiju n66 i koristio ju je za pozive i sms-ove.Mislim da nikad nije upotrebio ni wifi ni mail na tom telefonu.Vidi on svi furaju neke touch telefone pa mu padne na pamet da si uzme neki.Kupi BUG a u njemu Desire najbolji telefon koji se moze kupiti.Vidi na televiziji reklamu za Desire kod vipa i to je to.Sad koristi Desire za pozive i sms-ove.

kao prvo mobilna tehnologija nije nastala u skandinaviji, već u americi gdje je i nastao prvi mobilni telefon, a napravila ga je motorola

i isto tako, SE i motorola su imali ako se ne varam i 2 godine touchscreen modele prije nokije

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 9:02 (frooost).
16 godina
odjavljen
frooost kaže...

kao prvo mobilna tehnologija nije nastala u skandinaviji, već u americi gdje je i nastao prvi mobilni telefon, a napravila ga je motorola

i isto tako, SE i motorola su imali ako se ne varam i 2 godine touchscreen modele prije nokije

Žuto: Vjerojatno je mislio na GSM standard koji je nastao u Europi, a prva mreža je postojala u Finskoj.

Ovo drugo si izvadio iz konteksta. sale nigdje nije napisao da je Nokia prva napravila TS mobitel, već da je rezistivna tehnologija bile jedina dostupna u vrijeme prvih TS mobitela i da je takva tehnologija imala svoje prednosti u hladnim krajevima jer se mobitel mogao koristiti stylusom ili u rukavicama.

Danas kad postoji sytlus za kapacitivni ekran, ako ne želiš skidati rukavice, izvadiš stylus.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
15 godina
neaktivan
Nokia gubi udio

Ja sam koristio nokiju 5800, a prije nje N70. Kupio sam u međuvremenu HTC tattoo i sad njega koristim, ali ću se vratiti na nokiju (čim kupim punjač jer sam ga izgubio hahah)

Tattoo je skuplji od 5800, ali mi je nokia bolja u svim segmentima osim u regiranju ekrana na dodir.

Ne znam, nisam probao nijedan jači HTC, ali od ova 2 mobitela koji su slični cijenom biram nokiju

1 0 hvala 0
15 godina

zašto kupci precijenjenih brendova kao što su apple i nokia uvijek brane proizvode i firme ,nije mi nikad bilo jasno to poistovjećivanje s nekim brendom ,ja imam doma dosta proizvoda i baš me brige ako netko firmu koja ih je proizvela napadaju,objašnjenje može biti da su te mobitele pošteno preplatili pa im je krivo ako netko tim mobitelima nađe  neku manu pa barem ta mana bila stvarna,eto ja ne vidim drugog objašnjenja

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
15 godina
neaktivan
Nokia gubi udio

I samo me zanima kako na HTC tattoou pogledati koliko je dugo trajao poziv? Kako stisnuti slovo p iz prvog pokušaja na qwerty tipkovnici? Kako primiti file preko bluetootha? Kako se spojiti na wifi koji traži username i pass? Kako razgovarat na mobitel dok netko drugi priča oko tebe? Odgovor na sve ovo je ili nikako ili vrlo teško, dok nokia sve ovo obavlja bez ikakvih problema.

Jedino što me u nokije smeta je malo nestabilan web browser, i tu je HTC dosta bolji, ali u svim ostalim aspektima nokija mi je dosta jača nego ovaj tattoo.

Da ne kažem kad ujutru ne čujem alarm sa HTCa, to je vrhunac.

Nego eto, to se prodaje jer je sad in. Osobno sam ga kupio jer sam htjeo vidjeti kakav je android, programirati za android i slično, čisto da učim. Ali kao mobitel mi se ne sviđa jer je loš u najpotrebnijim područjima rada, a sad to što on ima lude igrice i zabavne sadržaje to je druga stvar

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nokia gubi udio

mislim da gubi udio zbog malog broja pametnih telefona i ne maštovitog dizajna.....

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice