Baš me zanima ta nova linija. Imam ovu zadnju i fakat je dobra. Bilo bi zgodno da maknu
superdrive i tako postanu laksi i tanji..
Baš me zanima ta nova linija. Imam ovu zadnju i fakat je dobra. Bilo bi zgodno da maknu
Pa valjda mu j sa njim pretežak..Ai Stivica je rekao da je optički uređaj prljav i nečist,pa ga treba umiroviti...
pa, budimo realni, DVD-i ce ubrzo postati relikt prošlosti kao što su sada diskete:
1. Nezgrapan oblik - nemožeš DVD strpat u džep;
2. Malo memorije - ~4.7 GB je premalo za današnje standarde a blu-ray čitač skoro nitko nema (predpostavljam da Blu-Ray neće niti zaživjet u širokoj upotrebi već će samo ostati na PS3 - karikiram);
3. Lako puca - teže češ polomit CD nego neki USB stick
(nebitan faktor);
Da, USB Flash stickovi su budućnost....
pa, budimo realni, DVD-i ce ubrzo postati relikt prošlosti kao i sada diskete:
1. nezgrapan oblik - nemos DVD strpat u đep
2. malo memorije - ~4.7 GB je premalo za današnje standarde a blu-ray čitač skoro nitko nema
3. lako puca - teže češ polomit CD nego neki USB stick
Da, USB Flash stickovi su budućnost....
koji su jako pouzdani jel!? vise vjerujem DVD-u ili slicnom mediju posto stick prdne dok si reko keks
Kako ces gledati sadrzaj BUG dvd-a onda?
Ehm
nebuloze, molim modove da obrisu....
Zašto bi maknuo optički uređaj iz MacBook Pro-a?
Jer mi netreba. Jednostavno vise bi mi znacila veca baterija boljeg kapaciteta ili manja masa.
Inace sam veliki protivnik bilo kakve mehanike u racunalima. Da imam SSD i nemam opticki
to bi mi bilo super. Jednostavno za sve što mi treba koristim dropbox, flash, vanjski disk
ili microSD kartice. Rijetko nabavljam ili koristim CD ili DVD. Nema mi goreg neg kad mi neko da nešto
na CD-u. Neprakticno, nesigurno(grebanje, pucanje), skupo(ako uzmemo da bi svako malo pržio
CD za svaku glupost), neekoloski. Jednostavno po meni su nepotrebni.
Ali ok vjerujem da nekome trebaju i to je samo moje mišljenje i moj nacin rada.
Jednostavno se treba okrenuti buducnosti i usvajati nove standarde i tehnologije.
CD i DVD su bili dobri za vrijeme kad su rađeni (prije nekih 10-20godina), sad je ipak neko drugo vrijeme..
A kak ću instalirat windowse na njega ako to maknu? XD
(zanemarimo da se mogu instalirat windowsi preko sticka, jer moj stick je uber spor instalacija bi trajala vječno)
Ni USB, ni DVD, ni Blue Ray
DropBox, Rapidshare...
Ne košta, ne može se polomit, nemožeš izgubit, a možeš pristupit svugdi di ima internet.
Jer mi netreba. Jednostavno vise bi mi znacila veca baterija boljeg kapaciteta ili manja masa.
Inace sam veliki protivnik bilo kakve mehanike u racunalima. Da imam SSD i nemam opticki
to bi mi bilo super. Jednostavno za sve što mi treba koristim dropbox, flash, vanjski disk
ili microSD kartice. Rijetko nabavljam ili koristim CD ili DVD. Nema mi goreg neg kad mi neko da nešto
na CD-u. Neprakticno, skupo, neekoloski. Jednostavno po meni su nepotrebni.
Jednostavno se treba okrenuti buducnosti i usvajati nove standarde i tehnologije.
CD i DVD su bili dobri za vrijeme kad su rađeni (prije nekih 10-20godina), sad je ipak neko drugo vrijeme..
ah ti trendovi,ja još volim imati podatke ili na računalu ili na originalnim cd i dvd-ima,ili na dvd/cd-r
ah ti trendovi,ja još volim imati podatke ili na računalu ili na originalnim cd i dvd-ima,ili na dvd/cd-r
Vjerujem ti. Ima nešto i u tome kad kupiš neki program i imaš kutiju od njega i sve.
I svjestan sam da još nije vrijeme da zaboravimo na CD il DVD.
I to ne zato što iih nebi mogli navedeni mediji ili servisi zamjeniti, nego stoga
što ima još uvijek previše ljudi koji su navikli na optiku ili neznaju radit s ovim novim nacinima.
Nadam se da ce i to proci. Jednostavno mrzim to vezanje na stare stvari.
Došlo je nešto novo i bolje, zašto se vracat nazad.
Lijepo se je ponekad sjetit diskete, ali mi ne pada napamet koristiti je više,
osim u ekstremnim situacijama kad nema drugog izbora
BUG DVD necu bas gledati na Macu jer ionako nema programa za njega
A i za te slucajeve uvijek imam desktop komp u pricuvi 
Šta misliš da će djeliti usb-ove po svakim novinama???
Daje barem to moguće (cijena dvd-a=5kn,cijena usb-a=100kn).
Sjajna vijest. Ali opet nemam ja para za to, još. Planiram ić radit prek ljeta i sve što mogu da skupim novce. I ne nisam fanboy, već to je za mene najbolji laptop. Djelomično koristim Android, a i sami Googlovci su rekli da traže od djelatnika da koriste Macove ili Linux powerd računala.
Vjeruj mi da ce USB stickovi postat puni jeftiniji i dosta veceg kapaciteta, pa vec sada vidimo (vijest prije par dana) Art Lebedov koncept USB sticka od kartona i te sheme...
Vjeruj mi da ce USB stickovi postat puni jeftiniji i dosta veceg kapaciteta, pa vec sada vidimo (vijest prije par dana) Art Lebedov koncept USB sticka od kartona i te sheme...
potpisujem
Biti ce ovo veliki redizajn svega kako se prica po netu.
Ono sto me cudi jest da ih izdaju ovako ''rano'', ocekivao sam da ce izaci negdje u lipnju odmah sa novim Lion-om. Sada ce biti Snow Leopard gore i ljudi ce morati opet kupovati nadogradnju il?
Inace drago mi je sto sam sacekao i nisam uzeo prijasnju generaciju za Bozic, mislim da ce se isplatiti a ionako mi nije bilo hitno. Bumo vidili u cetvrtak.
Ono sto me cudi jest da ih izdaju ovako ''rano'', ocekivao sam da ce izaci negdje u lipnju odmah sa novim Lion-om. Sada ce biti Snow Leopard gore i ljudi ce morati opet kupovati nadogradnju il?
Inace drago mi je sto sam sacekao i nisam uzeo prijasnju generaciju za Bozic, mislim da ce se isplatiti a ionako mi nije bilo hitno. Bumo vidili u cetvrtak.
MacBook Pro serija se vecinom obnavlja u proljece pa bi i sad to trebao biti slucaj.
Sto se tice Liona on ce ocito doc u 6-7.mj. a to je vrijeme kad znaju predstavljati iMac-ove.
To mi je i logicnije da punu snagu i mogucnosti novog OS-a demonstriraju na ipak jacem
kompjuteru tipa iMac.
Što se ticenovih MacBook-ova, oni se dolaziti s Snow Leopardom kolko mi se cini, ali ce postojat
ista fora kao i sa iLife paketom. Korisnici koji su kupili MacBook od npr. 3 do 7.mjeseca 2011.
ce besplatno moci updateat, tj.dobiti DVD (ili možda stick ko s Airom ako izbace opticki
)
besplatno za prebacivanje na noviji sistem.
Sami laptopi ce naravno biti promjenjeni ali ne drasticno kolko mi se cini.
Velika vjerojatnost su navedini procesori koji bi trebali imati nešto bolje performanse (ali ne
znacajno), SSD diskovi (to bi mogla biti najznacajnija i najkorisnija promjena), vjerojatno
veca rezolucija ekrana, te izostanak superdrivea. Ovo ostalo se nebi nešto pretjerano trebalo mjenjati.
Kad sumiramo jedina drasticna promjena po meni bi bio SSD a time bi se napokon stalo na kraj
mehanici.. Ostaju tu još i ventilatori za hlađenje, ali oni su ionako prilicno tihi 
MacBook Pro serija se vecinom obnavlja u proljece pa bi i sad to trebao biti slucaj.
Sto se tice Liona on ce ocito doc u 6-7.mj. a to je vrijeme kad znaju predstavljati iMac-ove.
To mi je i logicnije da punu snagu i mogucnosti novog OS-a demonstriraju na ipak jacem
kompjuteru tipa iMac.
Što se ticenovih MacBook-ova, oni se dolaziti s Snow Leopardom kolko mi se cini, ali ce postojat
ista fora kao i sa iLife paketom. Korisnici koji su kupili MacBook od npr. 3 do 7.mjeseca 2011.
ce besplatno moci updateat, tj.dobiti DVD (ili možda stick ko s Airom ako izbace opticki
)
besplatno za prebacivanje na noviji sistem.
Sami laptopi ce naravno biti promjenjeni ali ne drasticno kolko mi se cini.
Velika vjerojatnost su navedini procesori koji bi trebali imati nešto bolje performanse (ali ne
znacajno), SSD diskovi (to bi mogla biti najznacajnija i najkorisnija promjena), vjerojatno
veca rezolucija ekrana, te izostanak superdrivea. Ovo ostalo se nebi nešto pretjerano trebalo mjenjati.
Kad sumiramo jedina drasticna promjena po meni bi bio SSD a time bi se napokon stalo na kraj
mehanici.. Ostaju tu još i ventilatori za hlađenje, ali oni su ionako prilicno tihi 
Opet biti ce nekih izmjena, doduse meni vecina njih nije toliko bitna, najvaznije mi je veca rezolucija ekrana posto planiram 13'' verziju ubosti a ova koju trenutno ima mi je premala.
Inace i ja mislim da ce izbaciti superdrive, ici ce na tanji dizajn, nesto tipa Air samo malkice deblje, evo zanimljiva informacija kako bi mozda mogao izgledati, nikad se nezna: LINK
mislim da će intel raditi zasebnu seriju SB za Apple. oko 30% bržu i 45% hladniju.
mislim da ce biti tanji i lepsi jaca baterija sigurno a mozda iznenade sve pa pretstave i ipad2
Opet biti ce nekih izmjena, doduse meni vecina njih nije toliko bitna, najvaznije mi je veca rezolucija ekrana posto planiram 13'' verziju ubosti a ova koju trenutno ima mi je premala.
Inace i ja mislim da ce izbaciti superdrive, ici ce na tanji dizajn, nesto tipa Air samo malkice deblje, evo zanimljiva informacija kako bi mozda mogao izgledati, nikad se nezna: LINK
Sumnjam da ce tako izgledat to je vjerojatno samo nacrtano u illustratoru ili cemu vec :/
ali da ce bit tanje, bit ce....
A kak ću instalirat windowse na njega ako to maknu? XD
(zanemarimo da se mogu instalirat windowsi preko sticka, jer moj stick je uber spor instalacija bi trajala vječno)
Neznam sta bi radio sa windowsima na macu. Dovoljno mi sto mi na poslu je*u zivce. Windowsi su relikt iz proslog stoljeca isto kao i CD.
Neznam sta bi radio sa windowsima na macu. Dovoljno mi sto mi na poslu je*u zivce. Windowsi su relikt iz proslog stoljeca isto kao i CD.
Slažem se u svemu, osim u tome da su relikt iz proslog stoljeca. Windowsi 7 nagovještaju da i M$
pocinje razmišljati i boriti se za tržište. Nadam se da ce iduci biti i bolji.
Osobno sam oduševljen OS X-om i ne pada mi napamet vracat se na Win OS.
Ali opet s druge strane shvacam ljude koji ih koriste. Najcesce je to zbog posla, igara, navike (to je
gadna stvar) ili im se jednostavno sviđa taj OS zbog meni neznanih razloga.
U ostalim stvarima smatram da je OS X prilicno napredniji.
Windowsi su još uvijek toliko zastupljeni zbog jednostavnog razloga a to je posao.
Pri tom ne mislim da su idealni za posao ili bolji od OS X-a, nego su se uspjeli uvuci
u poslovni svijet. Od škola koje poducavaju jedino na Windowsima pa nam klinci jedino to
znaju koristit vecinom, preko firmi, državne administracije itd..
Da nije toga, davno bi oni izgubili svoj tržišni udio.
Ali možda putem tableta Apple ipak uspije to ispravit.
A koristit Windowse na Macu to je fakat debilizam, jer baš je OS dobrim dijelom
ono zbog ceg se isplati platit cijenu Appleovih kompjutera.
na CD-u. Neprakticno, nesigurno(grebanje, pucanje), skupo(ako uzmemo da bi svako malo pržio
CD za svaku glupost), neekoloski. Jednostavno po meni su nepotrebni.
Moze mi netko pojasnit sto je to CD - DVD, gdje se to koristi? Filmove i serije uglavnom gledam s flasha ili stream s web-a, programe downloadam, OS digmen preko Flasha. Svu sam glazbenu i video kolekciju skoro prebacio na NAS. Gramofon, kazetofon, CD ili DVD player nit vise nemam u kuci, jer je jednostavnije preko Boxee-a. Jedino mi je jos ostao BlueRay disk u PC-u koji nisam dugo vec pokrenuo. Za mene je buducnost u flash sticku i internetu.
S druge strane nemali broj ljudi ima realnu potrebu za optikom. Zanemarivanjem tvoje želje imaš tek nešto manju autonomiju ili nešto veću masu (čisto za usporedbu: razlika za red veličine manja od razlike prije i poslje velike nužda). S druge strane, poštivanjem tvoje želje dovodi se velik broj korisnika do potrebe za nošenjem dodatnog uređaja i spajanje kablova. Gdje su oni dobri stari laptopi u rangu P1 - P3 u kojima se mogla umjesto CD-ROMa ili floppy-a stavit dodatna baterija....
Sto fali downloadu? Sustinsko pitanje je medjutim nesto sasvim drugo - zasto Bug ili bilo koji drugi IT casopis 2011-te uopce jos izlaze u papirnatom obliku? Tko to uopce kupuje i zasto? Mogu razumjeti da Gloria ili Vecernji jos imaju svoju offline publiku, ali Bug i slicni?
Upravo to, da ima digitalna verzija za kupiti, ja bih se odmah pretplatio. Htio sam se pretplatiti na BUG ali me prvo muči što mi ne stane u sandučić, a drugo je što sada imam samo nekih 20-ak brojeva i samo mi bezveze uzimaju dragocjeni prostor, dođe mi sve da ih bacim, ali ipak se nađe i neš pametno za čitat pa neželim. Umjesto da je to sve na kompu ili mobitelu na dohvatu ruke gdje god da idem...
Mene zanima ako izlazi 24.2. da li će biti dostupan u Hrvatskoj i kada? Zanima me pošto sam planirao sad uzet MacBook Pro da li da pričekam i kakva je praksa s njima što se tiče dostupnosti u Hrvatskoj nakon službenog predstavljanja?
Mene zanima ako izlazi 24.2. da li će biti dostupan u Hrvatskoj i kada? Zanima me pošto sam planirao sad uzet MacBook Pro da li da pričekam i kakva je praksa s njima što se tiče dostupnosti u Hrvatskoj nakon službenog predstavljanja?
Kolko je meni poznato prošli model je bio kod nas dostupan u 4 il 5.mjesecu, pa pretpostavljam
da ce tako i ovaj. Ako se možeš strpit do tad, ja bi na tvom mjestu sacekao.
Šta god novo donio novi model, trebalo bi biti bolje od postojeceg a sad koliko vidjet ce se.