Laseri!

poruka: 32
|
čitano: 12.127
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Laseri!".
17 godina
neaktivan
RE: Laseri!
alien kaže...
Slash 666 kaže...
@alien jesi vidio video u kojem lik laserom iz olovke(modanim doduše) probije cd? Čisto sumnjam da bi ogledalo zaustavilo ovo čudo.

onda sam očito gledao previše filmova Smijeh... nego znam da se onaj olovka laser odbija od ogledala samo tako i isto tako sam vidio da laseri u svojem mehanizmu imaju ogledaloNeodlučan   .uostalom CD i nije baš neko ogledalo, a postoje i vrlo kvalitetna ogledala poput dielektričnih koja reflektiraju do 99,9% svjetlosti koja se i koriste upravo za jake lasere.

edit: evo nešto o tome.. link

Tehnologija je dosta skrivena od javnosti ali zna se da prije aktiviranja megavatnog lasera sustav koristi 2 snopa low-power lasera za lociranje mete i za provjeru vremenskih uvjeta(oborine,vjetar,tlak,vlaznost,razredjenost zraka,kolicina elektriciteta u atmosferi....);tj.Prva zraka treba da locira metu i da je prati(stealth projektil?????)ako ju uspije locirati,potom druga snopa analizira i vrsi proracune dali uslovi zadovoljavaju uspjesno ispaljivanje gl.zrake negavatnog lasera....Sustav je i vise nego slozen u usporedi sa plavim i crvenim zrakama u nasim przilicama.

dasHHa
15 godina
neaktivan
RE: Laseri!
Ma nisam tako mislio. Bitna je debljina toga. Nije bas debelo, al taj laser nije nista u usporedbi s ovim. Ako se dobro sjecam laser je imo snagu od 620 mW. Znači vise od 1k puta je slabiji.
hmda
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice