Sto nemaju high-avability i fault-tolerance putem NSA? Ili NSA samo drzi off-site backup kopije?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ako je na slici u pasošnici žemsko (a čini se da jest), onda nije SPECIMEN već SPECIWOMAN. a što se kvara tiče, a što ste vi mislili - gdje će čistačica/čistačac uključiti usisivač? 
Mislim da nemaju vrhunske stručnjake niti vrhunsko rješenje za visku raspoloživost. Ali, ruku na srce, ne ovise o tom IT sustavu ljudski životi, pa da im je zaista potreban nekakvo ozbiljnije HA rješenje, s kojim bi imali više od 3 devetke raspoloživosti. Napomena: tri devetke, odnosno 99,9% uptime, znači da sustav može godišnje biti oko 8h down. 3 su već ispucali. 5 devetki znači max 5 minuta downtimea godišnje, i to je jako teško i jako skupo za postići, i vrlo je rijetko. Nekima se izlazi u susret da se uptime mjeri samo u određeno vrijeme, npr. 8-17h pon-pet.
ako je na slici u pasošnici žemsko (a čini se da jest), onda nije SPECIMEN već SPECIWOMAN. a što se kvara tiče, a što ste vi mislili - gdje će čistačica/čistačac uključiti usisivač? 
a da je klinac onda bi bio SPECICHILD ?
meni se sve čini da si ti SPECIJALAC, znaš iz one specijalne škole... 
u drzavi gdje porezna uprava radi 2,5h dnevno! policija od tisuca kumova hvata jednog godisnje! uptime, hakeri, drugi svijet, bojim se. ali barem mi je lakse jer znam da imamo negdje u ormaru na sigurnom 200 mil kuna MS licenci. traju jos dvije godine, hvala bogu na sigurnosti koju licenciranje i support pruza. nego ima sta o data centrima u lici i hocemo novi sustav za glasanje u saboru.