Kome treba Nokia s Androidom?

poruka: 52
|
čitano: 8.142
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kome treba Nokia s Androidom?".
16 godina
Re: Kome treba Nokia s Androidom?
Envy kaže...

Neće carko moj kupiti ovu Nokiu nitko, niti ti niti ja niti bilo tko ovdje tko je dao udjela u komentarisanju. Ili će kupiti jefitini WP (a ima ih poprilično od Nokie 520) ili ga neće nikako ni kupiti. A zagrijavanje za WP sa ovim X, X+ Nokijama za WP platifrmu zaboravi u startu.

Lumia 800 se nova prodaje za 100€, možda nije WP8 ali jeste WP7.8, igrao se par dana jer mi ga prijateljica ima. Telefon što se izrade tiče je beton a što se tiče OS-a to čudo je neunitivo. Pa 15 minuta samo meljam prstima, kližem gore dole, otvaram zatvaram dok me ruka nije zabolila a OS ni da štucne.

Nokia sa Androidom. Vic godine care, vic godine.

Da je tako nitko ne bi kupio low end Android uopće, pa opet prodaje ih se masu.

Što se tiče izrade X serija je napravljena na razini Lumia, tako da...

Swedish latin super funk.
18 godina
protjeran

A da ne govorimo, da postoje android launcheri koji izgledaju potpuno isto ko i WP8 UI.

Ko je htio preć na na iOS i Wp8 je prešao odavna i više im neće biti povećanja potrošačke baze. Samo može biti gore ... zapravo slijedi im pad.

Ovako očajničke pokušaje na svima razinama odavno nisam vidio i sve mi je jasnije da MS više ne zna kako dalje.

Neka budu zahavalni na prihodu od android patenata i to im je to.

Glory Glory Man United
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 9:32 (memulica).
Moj PC  
1 2 hvala 1
17 godina

Nokia hardware i android... kombinacija koju bih ja uvijek izabrao ispred svega.

Em sto imaju vrhunski dizajn, kvalitetu izrade, odlicnu bateriju, kameru, support...

Ne bih puno razmisljao...

Rvat katolik!

7 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Nokia hardware i android... kombinacija koju bih ja uvijek izabrao ispred svega.

Em sto imaju vrhunski dizajn, kvalitetu izrade, odlicnu bateriju, kameru, support...

mogao si već odavno, na N9 se može staviti android...

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
Jakovp kaže...
tnakir kaže...

mogao si već odavno, na N9 se može staviti android...

Ja sam vise ciljao na novije mobitele tipa novije lumije...

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen

e, ne dao bog da se pojavi treći igrač na tržištu.... android, android i još malo androida. koji quratz će nam mercedes kad imaš za kupti bmw, čemu dukat kad imamo vindiju?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
5 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Ja sam vise ciljao na novije mobitele tipa novije lumije...

Tko zna, možda i dočekaš... Ja čekam mobitel s full windowsima, pa ćemo vidjeti tko će prvi dočekati {#}

Svi smo mi Mentalist.
18 godina

za nekih 30 € više umjesto nokije x+ uzmeš xperiju m, koja ima puno bolju kameru, više RAM-a, bolju bateriju i pristup google playu. ja ga uzeo ženi u grupnoj tarifi L za 48 kn. 

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5497&idPhone2=6147

ili ako se baš želi jeftin uređaj s androidom tu je huawei y300+ za 90-ak €, u HT-je 48 kn u najjeftinijoj tarifi.

kad bih već kupovao nokiju onda bi kupio jolla

Einstein:Only 3 things are infinite - the Universe, human stupidity nad WinRar's trial period
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 10:58 (hrvooje).

3 0 hvala 0
17 godina
[M|C] jokaCRO ingame
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 12:45 (red_bull).
15 godina

U principu, koji je uopće smisao smisla kod "ovakvog" telefona?!?! {#} {#}

Da se parafraziram jednom pričicom;

sastali se student, radnik, umirovljenik i filozof, i kroz razgovor, dođu do teme sexa,

pa kaže student, imam sa čim, imam kada, ali nemam gdje,

nadoveže se radnik, imam sa čim, imam gdje, ali kada,

zakuka umirovljenik, imam kada, imam gdje, ali sa čime,

a na to poentira filozof, imam sa čime, imam gdje, imam kada, ALI ČEMU SVE TO!!!!

Obično bi netko započeo elaboraciju, "ako mene pitate", e pa je neću, već odmah udaram u glavu, i nastavljam!

Mene kao i svakog živog čovjeka nekom mobu, nekoj platformi privlače ili odbijaju detalji, kojih kod nokije ima prekonekoliko loših, kroz moj kut gledanja.

Ne ulazim u kvalitetu plastike kućišta, ali ulazim u estetiku dizajna, gdje mi se apsolutno ne sviđa crna prednja strana, na svakom mobitelu, ali baš na svakom. Zašto nema mobitel u kompletno jednoj boji, kao recimo LG, Samsung, iPhone, ..., ?!?! Ako je to njihovh kao znak prpoznavanja, nek im bude, meni se ne pari, a tako bi lijepo moglo biti recimo žuti mob i bijele osvjetljene tipke.

Svi koji fale super duper brz fluidan OS, ili jednostavnost, e pa upravo u toj jednostavnosti i leži zec, za razliku od androida koji ima ipak nešto više detalja u priči, pa i iOS-a, koji je kao zatvoreniji. Onima kojima se sviđa kao prednost jednostavnost pločica, osjećam se kao da sam tri godine u vrtiću, sve pet, ali meni ponavljam se ne pari, obzirom na prednosti widgeta na androidu, iste su minimalne po tom pitanju, ili skorom nikakve.

I sada, uzmete ono dobro androidu i nametnete "ono loše" od W phone platforme, i dobijete što bi i kako bi jeremy Clarkson kazao, "Hammond, you M O R O N"!!!!

Završna riječ;

ne vjerjem u budućnost križanaca kao ovog, gdje od jednog uzmete "nešto" i zamjenite od drugog "nečim" koliko jednostavnijim toliko lošijim.

Premnjevam i prognoziram u roku pet godina najmanje propast Nokia kao branda total, a W mobiteli, oni će možda životariti, ali kao takvi neće moći sa android i iOS platfformom jednako jahati u zalazak sunca! 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 7 hvala 0
17 godina
red_bull kaže...

* * *

Umjesto da se pozdravi lagani prelazak Nokie na android, ovdje se proklinje i ranta bez argumenta. Pravog.

* * *

Argument je da nitko neće kupiti ove Nokie Androide privučeni Microsoftovim softverom zavani OneDrive, HERE maps, te BING pretraživač kao zagrijavanje za prelazak na pravu Microsoft Nokiu jer za slične pare dobije top model Nokie (Čitaj: Nokia 820 ili 920). To ti je argument na koji nitko nema prigovoriti šta. Od ovoga ne mogu biti jasniji.

Because anything Korea does, Japan does it better.
15 godina
ATJLučko kaže...

Nakon ovako dubokoumnog posta možemo i završiti raspravu. Vjerujem da si vrhunski analitičar (freelancer) za kojeg se otimaju svjetske kompanije. Uz to si i dizajner, u fušu, naravno. Zato sve što se tebi ne sviđa, odmah propada.

Nitko, ali baš nitko, ne može sa sigurnošću tvrditi što će biti s ovim uređajima. Naravno, kad isključimo vidovitog Milana, on ipak ima nadnaravne moći i po defaultu vidi sve.

Stručnjak za odmaganje...
18 godina

I sada, uzmete ono dobro androidu i nametnete "ono loše" od W phone platforme

Mislis, kada jedan elegantan, brz i praktican GUI nakalemis na jednu neoptimiziranu zbrku od software-a?

Pa dobro, ima sanse da propadne projekat, ali ko zna, mozda Android nije toliko los koliko je WP GUI dobar. :)

Ali kako god, dobro je da si sam sebe identificirao sa "filozofom" iz price. :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 17:13 (knight).

1 0 hvala 0
14 godina
daniel.hajdinjak666 kaže...

Kaj WP nema neki "app drawer" ko IOS i android? Jel su te pločice isključive, ili postoji još kakav pregled?

naravno da ima, svajpas s desna na lijevo i imas pristup svim aplikacijama, poredane jedna ispod druge

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
14 godina

evo sto ja mislim o ovome

nokia je htjela svoju verziju androida, koja ce biti neovisna od googlea i to su i napravili

ubacili su svoj interfejs koji podsjeca na WP OS, i to je sasvim ocekivano, klasicne ikone su proslost, i sami vidite da se sve vise ide ka plocicama, eto htc krenuo je sa svoijim timelineom kako ga tamo vec tajvanci zovu ne sjecam se tacno, pa samsung sad krece sa svoim Magazine UI, znaci ipak ne svi ali vecina velikih proizvodjaca krece sa tim plocicama polako

vidio sam i na sony xperia z2 ima widgeta u stilu plocica, doduse bilo je i prije na x10 nesto na slican fazon

i ne znam zasto toliki hejt prema interfejsu zapravo, procitao sam ovde bezbroj komentara kako je los touchwiz, kako se nekima ne svidja, kako je bezveze, kako trosi dosta ram memorije, i svasta nesta, pa opet ljudi kupuju samsungove uredjaje

oko 75% aplikacija sa "pravog" androida ce biti dostupno na Normandy uredjajima i ne razumijem cemu tolika frka? zar se vecina androidasa ne opredjeljuje za custom romove koje ne sadrze bloatware tj nepotrebne aplikacije?

mislim ono sto hocu reci zar vam toliko trebaju sve aplikacije sa google play storea, zar vam ni jednom nisu dosadile aplikacije tolike pa jednostavno na kraju ostali samo na par njih (mislim na one 3rd party aplikacije)

vecina je kukala na startu kako WP nema skype, whatsapp, viber, i sta jos ne, a Normandy uredjaji imaju te aplikacije imaju odmah out of the box, sta vam onda zapravo treba?

onaj ko kupi normandy uredjaj taj ce koristiti telefon upravo iskljucivo za ove gore navedene stvari

ja sam prije govorio cak sam i dosadjivao, kad nokia prestane davati podrsku symbianu da cu i ja prestati kupovati Nokiine uredaje, i jednom se stvorila sansa da kupim eto moja sreca, Lumiu 920, tada flagship od nokie, i reko da dam sansu tom WP-oneu, a UI mi je bio toliko ogavan prije da nisam mogao pogledati taj OS uopste, i jos pogotovo te aplikacije a la metro style, medjutim kasnije kad sam probao promjenio sam misljenje, pa sam sad evo ponosni vlasnik Lumie 1020, i s nestrpljenjem cekam na WP8.1 update koji ce jos unaprijediti trenutni os

sad voditi raspravu oko najskupljeg uredjaja koji kosta 100€ je besmisleno, rijec je o niskobudzetnom telefonu a ne o nekom high end telefonu

jedino sto mene interesuje su apdejti, da li ce uredjaj dobiti update na kitkat ili ce svakim novim uredjajem doci novija verzija, nesto kao prije sto je nokia sa symbianom radila

ja sam u iskusenju da kupim nokiu xl narandzastu, uredjaj je prelijep, a imati nokiinu verziju androida i lumiu 1020 je sve sto mi treba sad.

3 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Reči da su ikone prošlost je pretjerivanje.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
mario.L_hr kaže...
ATJLučko kaže...

Nakon ovako dubokoumnog posta možemo i završiti raspravu. Vjerujem da si vrhunski analitičar (freelancer) za kojeg se otimaju svjetske kompanije. Uz to si i dizajner, u fušu, naravno.

Zato sve što se tebi ne sviđa, odmah propada.

Nitko, ali baš nitko, ne može sa sigurnošću tvrditi što će biti s ovim uređajima. Naravno, kad isključimo vidovitog Milana, on ipak ima nadnaravne moći i po defaultu vidi sve.

Hahahahahahahaha, je moj komentar, obzirom si ti vrhunski fanboy, no dobro neka, svatko ima svoj ukus!

Svojedobno sam maštao kakav bi mene dizajnom mob ispunio sa svim mojim uskogrudnim očekivanjima, ovi smartphone-i i phableti su najbliže mojim očekivanjima i željama. 

Nije poanta u ne sviđanju meni, već u bessmislu pokušaja stvaranja nečega što pokušava biti nešto između, nedorečeno, jer ako uzmemo samo u obzir W platformu, koja je defacto ravna ploha, bez ikakvih nijansi, emocija, mogućnosti izričaja, tu se pokušava namjestiti ili domjestiti živahnost jednog, jedne androida, platforme.

Po meni, to je jadan, jalov pokušaj, bolje bi im bilo da su se posvetili onoj platformi Maemo ili kako se ono zvala?!

knight kaže...

I sada, uzmete ono dobro androidu i nametnete "ono loše" od W phone platforme

Mislis, kada jedan elegantan, brz i praktican GUI nakalemis na jednu neoptimiziranu zbrku od software-a?

Pa dobro, ima sanse da propadne projekat, ali ko zna, mozda Android nije toliko los koliko je WP GUI dobar. :)

Ali kako god, dobro je da si sam sebe identificirao sa "filozofom" iz price. :)

Viteže, ako sam ja filozof, što me BTW uopće ne smeta, u rečenicama iznad boldanog si napisao tri detalja, koji se ne uklapaju nešto, ali na kraju poentiraš u istom tonu i ritmu kao što sam i ja napisao.

Kasnije me etiketiraš, nebitno, a i sam malo filozofiraš!

Elegantan, brz i praktičan GUI, recimo Porsche 911GT3, kojem utrpaš nekakav diesel motor sa tri četri cilindra ( jednu neoptimiziranu zbrku od software-a ), pa te ja pitam, kolike su šanse da ti uspije projekat?!?! 

Pitanje za obadvojicu; da Nokia učini mob sa Maemo platformon, po mogućnosti u aluminijskom kućištu, ili makar plastičnom, ali u komplet jednoj boji, da front nije konstantno dosadno crn, zar vam takvo nešto ne bi bilo drago vidjeti {#} ?!?!

ATJ Lučko
14 godina
g12356 kaže...

Reči da su ikone prošlost je pretjerivanje.

mozda jeste prerano sad govoriti ali vidjecemo u buducnosti

15 godina
neaktivan
nokia je uvijek pazila na trzista u razvoju i kad je bila na vrhu.
nokia x je sigurno izvanredne izrade, aplikacija i vise nego dovoljno (sama navigacija vrijedi vise od 90% android aplikacija)
a ako je suditi po konstantnom spominjanju nexusa kao jedinog androida koji radi kako treba, onda ocito da android radi toliko dobro koliko proizvodac zeli/zna optimizirat i smanjit bloatware.
tako da ako bude radio dobro, ljude ce privuc ime kvaliteta i boje i kad se naviknu na nokia/ms usluge, tesko se prebacit.
ima i vaznijih stvari od brda aplikacija i nepotrebnih funkcija
15 godina
Fan boy kažeš? Teško. Imao sam Nokie u prošlosti, trenutno ih ne koristim (imam iPhone 4s i ZTE Blade III). Nisam vezan za bilo koju marku, bar ne u toj mjeri da se ponašam neracionalno. Ti uopće ne kužiš o čemu ti ja pričam. Netko je procijenio da bi mogao napraviti nešto u niši jeftinih pametnih telefona. Usput ne želi biti vezan, pupčanom vrpcom za Google. Nastoje pružiti isti doživlja OS-a i vlastiti app store. Legitiman pristup i pokušaj. Hoće li uspjeti ili ne vidjet ćemo. Osobno me veseli pojava novih (ili modificiranih) platformi. Veći izbor je dobar za korisnike.
Stručnjak za odmaganje...
14 godina
mario.L_hr kaže...
Fan boy kažeš? Teško. Imao sam Nokie u prošlosti, trenutno ih ne koristim (imam iPhone 4s i ZTE Blade III). Nisam vezan za bilo koju marku, bar ne u toj mjeri da se ponašam neracionalno. Ti uopće ne kužiš o čemu ti ja pričam. Netko je procijenio da bi mogao napraviti nešto u niši jeftinih pametnih telefona. Usput ne želi biti vezan, pupčanom vrpcom za Google. Nastoje pružiti isti doživlja OS-a i vlastiti app store. Legitiman pristup i pokušaj. Hoće li uspjeti ili ne vidjet ćemo. Osobno me veseli pojava novih (ili modificiranih) platformi. Veći izbor je dobar za korisnike.

ovo veseli svakoga, ali ne developere

15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Jedva čekajmo onda zajedno Ubuntu touch!

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice