Ma gluposti.. toliko novaca za uređaj koji ne smije ostati u autu po ljetu ili nedaj bože da ga zaboraviš iza bilo kakvog stakla doma kad zaprži sunce oko podneva 
Preskupo za tako delikatan uređaj!
Ma gluposti.. toliko novaca za uređaj koji ne smije ostati u autu po ljetu ili nedaj bože da ga zaboraviš iza bilo kakvog stakla doma kad zaprži sunce oko podneva 
Preskupo za tako delikatan uređaj!
PS Bio sam u jednom multimedia shopu njemačkoj i probao SVE smartfoneove koji su trenutno u ponudi i mogu reči: postoji iPhone i ostali uzimajući sve u obzir.
E,i ti svi ostali zajedno dođu kod nas manje od jednog iphone-a
a pritom nude pregršt svega i svačega...naravno iphone je lijep ima dobar ekran itd.Al nema te šanse da ga uzmem ne samo što je skup kod nas nego neke trivijalne stvari su nemoguče poput mjenjanja baterije.S vremenom svim mobitelima kapacitet baterije se smanji te nakon nekoliko godina je potrebna zamjena(meni trenutno w810i nakon 3 godine pati od toga al ću uzet novi mob uskoro pa neću uzet bateriju).Dakle nakon 3 godine intenzivnog korištenja ajfona baterija će bit žešče slaba(ionako već sad isdrži jedva jedan dan vidio kod frenda)i nemožeš ju promijent neg uzet novi mob...glupost ogromna
E ovako nisam mogao odoliti da se ne ukljucim u ovu koverzaciju :D. Pokusacu biti sto objektivniji:
Ovako iPhone kao i svako drugo parce elektronike je osjetljivo na temperaturu sto je normalno, e sad ovo upozorenje je kako ja vidim cista zastita Apple-a od bilo kakve tuzbe u slucaju pregrijavanja telefona (sto ne znaci automatski da ce ga biti) i to je zbog par slucajeva koji kruze net-om o opekotinama od iPhonea i slicno. Uredjaj kao uredjaj je isti kao i svi po tom pitanju isto tako kao i svi uredjaji ima svoje prednosti i nedostatke i ne treba ga odma pljuvati. Mnogi telefoni prije njega su bili i skuplji i losiji za vrijeme za koje su izlazili tako da SVAKI mobilni telefon ima svoje prednosti i svoje mane. Licno iPhone sam koristio desetak minuta kad sam ga ugrabio od druga :D i nemam nista protiv njega licno da imam novca uzeo bih ga ali sobzirom na cijenu trenutno predstavlja ne bas isplativu investiciju. Trenutno koristim NOKIU 5800XM za koju su isto tako kruzile razne price oko LCD-a i ulaza za slusalice hvala bogu za sada nemam nikakvih problema kao ni par drugova koji ga koriste. Kao i IPhone ima svoje prednosti i mane ali svakako nikada ne treba govoriti lose o necemu za sta niste sigurni ili nikada niste koristili. Ni ja nisam nesto pretjerano u mogucnosti da govorim o iPhone-u jer nisam imao dovoljno vremena da ga testiram ali svakako ga necu pljuvati i lose govoriti o njemu i licno mislim da predstavlja dobru investiciju u Americi da sam tamo sigurno bi ga posjedovao :D dosta od mene za prvi put :D
pa netribaš bit neki genije za popljuvat ovi mob. pogledaš specifikacije, vidiš njegove ogromne dimenzije, cijenu za ono šta nudi i zaključak se sam nametne. a i reklamna mašinerija mu je za izrigat. ovo samo određeni likovi kupuju (nebi u detalje
)
pa to ni nije telefon...
svi u ovom threadu bi bacili svoje govno od 150kn koje imaju i uzeli iPhone da im ga netko pokloni i vikali kako je najbolji ..
Pitam se dali postoji warning tipa: Your phone needs to warm up before you can use it, ako je temp ispod 0 (lol).
Tipicna propaganda interneta.
Tako je bilo i s pucanjem bijele plastike.... itd...
Prodalo ih se milijune i milijune do sada. Uvijek su se pojavile greške u modelima, ali jako rijetko ( 1 na 10000 valjda) o odmah po cijelom internetu se proširi kao kuga kako se npr. "iPhone grije". Imao sam prvi od pocetka, sada imam 3G, imat cu i 3GS. Nikad, ali nikad nikakav problem, a i nikome koga god znam da ima iPhone, a znam mnogo ljudi. Na plaži, u autu, po ljeti, zimi sve radi.
PS Bio sam u jednom multimedia shopu njemačkoj i probao SVE smartfoneove koji su trenutno u ponudi i mogu reči: postoji iPhone i ostali uzimajući sve u obzir.
Ne da mi se prepirati s ovih nekoliko pubertetlija, a vama koji razmišljate o kupovini iPhonea, mogu reči da su stvarno minimalne, gotovo nikakve šanse da vam nešto neće raditi.
Ma to je vjerovtno dobra stvar...ali neznam ko ga u Hrvatskoj može uredno kupit. Vidim da ti namjeravaš kupit i sljedeci model. Pa to je skroz OK...meni je drago da ti imaš toliko novaca da možeš izdvojit na njega. Nadam se da ti stvarno koristi u svakodnevnom životu...
Ono možeš na face i ukaficu imas internet i sve....
Samo moras priznat da je T-com malo nabio cijenu. S obzirom da se iPhone sastavio uz trošak od 10 kn po uređaju....No ok tehnologija se plača u Hrvatskoj još više...Tako da ljudi nemaju tu tvoju uvjerenost u svetost ičega....Recimo ja nevolim ni IPod..meni je sve to preskupo....živi svoj lifestyle kako te volja...ostali ljudi će živit svoj...
Pubertetlija? Nemoj koristit tu rijec....Mnogi korisnici ovog foruma su daleko od nekakvih godina pubertetlija...nego uvjereni u svoju visoku ineligenciju ppokušavaju pomoć tebi da po njihovom mišljenju ne bacaš novac...
Osim toga mnogi komentari ukljucujuci moj prošli su napisani u šali....čisto da se ljudi nasmiju....
Tehnički gledano iPhone je nenapredan u skoro svim tehničkim stvarima. Koristi staru provjerenu tehnologiju koja ima malo problema, ali je stara...čisto iz tehničke strane ga nebih uzeo
a s druge strane ja nevolim sva ta i-čuda iako sam ih koristio dugo čisto zato što nisam toliko fancy....Ono geek sam....i nesmea mi štimati stvari kako bi mi odgovarale....tako da cu se ja drzat mog sony ericssona.....
svi u ovom threadu bi bacili svoje govno od 150kn koje imaju i uzeli iPhone da im ga netko pokloni i vikali kako je najbolji ..
ja ne bih...
eto teorija ti je pala u vodu....
gotovo...
a ako pomisliš da znaš što ću ja raditi mogu ti reć samo da si u krivu jer nema šanse da predvidiš išta...jer ja nisam ti....a nisam ni siguran dali sebe znaš tako dobro?
ja ne bih...
eto teorija ti je pala u vodu....
gotovo...
a ako pomisliš da znaš što ću ja raditi mogu ti reć samo da si u krivu jer nema šanse da predvidiš išta...jer ja nisam ti....a nisam ni siguran dali sebe znaš tako dobro?
evo da ti i ja kazem da mi moja stvarcica velicine nokie 3310 savrseno lezi u djepu.
Mogu napisat i poslat mms (sta iphone nemoze), pogledat koliko je sati, javit se na poziv i zavrsit razgovor.
Baterija se mjenja (iphonu se ne mjenja)
Nemam internet, nemam FM, nemam neki app store, niti mi mob moze pokazivat HQ slike.
Ustvari, moja stvarcica od 150 kuna radi isto sta i tvoja od 7000.
samo sta ja mogu poslat mms i promjenit bateriju :p
malo se zaje.... ali vecina ljudi koji to furaju ne koriste ni 20% onog sta mob mozda moze, a poslovni ljudi vise koriste Black
Ja bi ga uzeo ...evo priznajem!Ali bi ga odma prodao u pol cjene i uzeo si novi sony ericsson za koji trenutno šparam SE W995
Ja bi ga uzeo ...evo priznajem!Ali bi ga odma prodao u pol cjene i uzeo si novi sony ericsson za koji trenutno šparam SE W995
ne se*i
Imao iPhone i vratio se 10 puta boljoj nokiji. Obicno smece od telefona...
Imao iPhone i vratio se 10 puta boljoj nokiji. Obicno smece od telefona...
Nije ni smece, ali nije ni ono sto Apple tvrdi da jest. Cisto solidan telefon napravljen na inovativan nacin i sa posebno izradjenim OS-om. Meni ne pase, pa sam sada na WM.
Stvarno ne kužim ljude koji mogu pljuvati po stvarima koje prvo nisu nikada vidjeli očima, da ne govorim koristili, ili ne daj B(b)ože rukama nešto napravili za njih (čitaj: proučavali, programirali, bavili se..). Lako je pljuvati po svemu. Nedostaci su uvijek vidljivi. A prednosti ko ebe. E pa ne može to tako.
iPhone je više od mobitela i ne kužim zašto ga stalno uspoređujete s njima. Inače, T-šit je nabio cijenu od 7k, a ne Apple. iPhone 3GS ima toliko toga ugrađeno u sebi da to opravdava cijenu. Od iPoda i 16/32 GB prostora za pohranu podataka, preko GPS-a, kompasa, kamere od 3,2 sa auto fokusom koja ujedno i snima u VGA rezoluciji što je sasvim dovoljno za iPhone ekran, pa preko 30k aplikacija i igra i na kraju dolazimo do interneta, poziva i poruka. Cijena je tu opravdana. Ko voli, nek izvoli a ostali neka budu zavidni.
Nemate pojma koliko je truda, vremena i znanja utrošeno u neke stvari, pa onda vi preko noći dođete i kažete da to ne valja, da je smeće. A ko ste to vi? Prošli ste silne škole i kvalificirani ste za takvo nešto? E pa niste. Tavih je vrlo malo. Niste se nikada zapitali kako to sve funkcionira? Na kojem principu radi ebena kamera, ekran, struja?
Apple se sigurno ne osigurava od tužbi, jer i ovak i onak mora izdati zakpu firmwara (već je u beti 3.1 i možete je skinuti, no još je ilegalno). I tu nije riječ o pokvarenim uređajima i komponentama, nego je riječ o pogreškama u samom OS-u, odnosno firmwaru odnosno operativnom sistemu iPhona i iPoda Toucha i to verzije 3.0. Ebiga, negdje su pogriješili i popravit će to. Nemate pojma o čemu je riječ, al glavno da *erete.
Osobno posjedujem iPhone i jednostavno se divim tom uređaju. Imao sam NOKIU N95 no iPhone mi je bolji, kako stilski, tako i funkcionalnošću. Imam problema sa temperaturum samog uređaja jer se pregrijava, a počelo se pojavljivati kada sam prešao na 3.0. I sad čekam zakrpu kao i svi drugi. I ne dižem zbog toga prašinu.
A da ne govorim da je većina vas u offtopicu, no zato forum ima moderatore koji obavljaju prljave poslove.
iPhone je više od mobitela i ne kužim zašto ga stalno uspoređujete s njima. Inače, T-šit je nabio cijenu od 7k, a ne Apple. iPhone 3GS ima toliko toga ugrađeno u sebi da to opravdava cijenu. Od iPoda i 16/32 GB prostora za pohranu podataka, preko GPS-a, kompasa, kamere od 3,2 sa auto fokusom koja ujedno i snima u VGA rezoluciji što je sasvim dovoljno za iPhone ekran, pa preko 30k aplikacija i igra i na kraju dolazimo do interneta, poziva i poruka. Cijena je tu opravdana. Ko voli, nek izvoli a ostali neka budu zavidni.
Jesi ikada cuo za HTC Diamond? Evo sada fino pogledaj review i usporedi ovaj telefon i iPhone. Imaj na umu da je HTC duplo jeftiniji a ima bolje funkcije. A to sto 3GS sada ima kompas, meni ne znaci apsolutno nista. I cijena nije opravdana, kako ce biti opravdana cijena od 7k kn za telefon?? Pa za taj novac mozes kupiti odlicno racunalo s 22'' monitorom, webcamom, printerom i skenerom, a ti pricas da je to opravdano (ili pak neko lowbudget auto).
edit: cisto sumnjam da bi ovaj HTC izbacio slicnu poruku kada bi nedaj boze bio na plazi.
Ajte više prekinite bit pubertetlije i pljuvat samo jer vam se nesta ne svidja ili ste toliko zavidni na one koji imaju taj uredjaj.
Kakva ironija.
Covjek koji je kupio Iphone naziva druge ljude pubertetlijama. xD
Sala.
Koristio sam Iphone i mogu reci da takav fenomenalan touch screen nisam nigdje vidio.
Definitivno najbolji touch!
Touch na stranu taj mobitel nema nista. Osim "kul" otkljucavanja i mrdanja ekrana kad ga vuces prstom i nekakvom ubar cool zumiranja slika taj mobitel nema nista.
Nema bluetooth!!! (ima al beskoristan) Kamera od 2 mbpx (lul), nezamijenjiva baterija i naravno nemoze ga se ni na plazu nosit! Cijena mu je takodjer smijesna!
To je mobitel za preseravanje i nista drugo.
za mene je iPhone prijenosna konzola, i maleni mac :)
Evo ja recimo imam 3G, i primjetio sam čudno ponašanje tek kad mi se puni, surfam preko WiFi-a, i onda me netko zove pa još i razgovaram, tek tad se počne čudno ponašat ( dosta topla poleđina, baterija pokazuje da je napunjena, iskopčam ga baterija je poluprazna ), no nakon prekida razgovora, nakon 1-2 min. kad se i guess ohladi malo, nastavlja sa punjenjem.
Po meni to nije manjak, nego prednost, uređaj koji sam sebe štiti od pregrijavanja...
A ja recimo radim na jednom bazenu čitav dan, sjedim vani na suncu, Iphone mi je u džepu, ostajao mi i na suncu, nikakvih problema nisam imao...
a što se tiče kritike na hardware, on je bio isti i kad je bio FW 2.2. a takvih problema tada nije bilo, znaći da sa 3.0 nije napravljena nekakva optimizacija koja će biti riješena u 3.0.1. i sve pet.
Ova se tema nepotrebno razvukla na 3 stranice...
Puno frke ni zašto...
Bolje da su napisali koristiti smo u frizideru, pa sada po ljeti cim izadjes na sunce je 30 C.
Mozda je to samo zimska kolekcija, a ljetna se jos ocekuje. 
-----------------------------PRIJE UPOTREBE BACITI-----------------------------
-Prije pisanja gluposti - razmisliti-
Samo cu jos jednom reci, iPhone sam koristio dovoljno dugo da ga procijenim kao uredjaj. Ne kazem da je los, ali nije ni ono za sto se tvrdi da jest. Da je poseban - jest, da je inovacija - u neku ruku jest, da boluje od nekih djecjih bolesti - takodjer jest, ali los - nije. I ovakvi postovi tipa "frizider, baciti prije upotrebe..." su krajnje djetinjasti i neargumentirani. Kao da bi autori prethodna dva posta bacili iPhone u smece da ga imaju. Zato, razmisliti prije mantanja gluposti.
@Pudge
Taj mobitel nije dostupan u HR, tako da je svaka riječ suvišna.
iPhone ima JEDINI posebni, niži, cjenik mobilnog interneta, sve ostale tarife su i dalje previsoke. Replika na činjenicu da je "duplo jeftiniji" - nije, malo se raspitaj pa ćeš videjti da je u paketu sa ugovorom, a da je cijena samog uređaja znatno viša, znači ono - kupi vani - donesi vamo i funkcionalno (jeftinije) korisi ne drži vodu)
Naravno da možeš za te novce kupiti računalo, no ti uspoređuješ cijenu samog uređaja koju je T-Com odredio. Osobno sam u ovoj poziciji - kupio sam iPhone 3G 16 GB za jedno 3k (ne sjećam se točno) kod T-Coma, ugovor na 24 mjeseci, tarifa 150kn mjesečno u koju je uključeno 150min razgovora, 50 poruka i 1GB podatkovnog prometa. Za mene i previše - jedino poruke uvijek prekoračim. Mislim da to nije toliko puno, uzmevši u obzir okolnosti o kojima govorimo.
Što se tiče kompasa, pričekaj malo, uskoro će svi prekopirati tu ideju.
@Psiho246
Bluetooth služi za ono što je bio i namjenjen, a to je za bežično povezivanje slušalica i drugih uređaja, a ne za ilegalno prebacivanje muzike i sl. Inače, je si čuo za jailbreak? Preporučio bi ti to. U cydiji imaš aplikaciju iBluetooth koja omogučava slanje slika i muzike preko bluetootha na sve uređaje.
Ostalo neću komentirati jer nije vrijedno tipkanja.
HTC Diamond Touch2 u Mostaru kupis za 450 €. U istoj prodavaonici kupis iPhone za 650 €. Oba telefona otkljucana i funkcionalna i bez ikakve pretplate. Tako da nije duplo jefitiniji, nego tridesetak posto. A opet usporediti iPhone i HTC nema smisla. A kompas sumnjam da ce doc (mozda u vidu neke third party aplikacije), jer Ameri s*ru s tim kompasom i na svojim autima. :)
Problem je u količini prostora za podatke
HTC Touch Diamond2 - 288 MB RAM, 512 MB ROM
iPhone - 8/16/32GB
taj dio je najskuplji kod mobitela, dok je kamera relativno jeftina komponenta mobitela.
Inače. Apple je toliko razvio svoj servis za prodaju aplikacija da sada broji preko 20k. Nema mu trenutačno konkurencije.
HTC - utor za microSD, iPhone - nema. Inace, kad sam vec navalio usporedjivati - Samsung Omnia 350 € - 16 Gb.
E tko je sad ovdje lud.
hmm prekrasno das cca 7k kuna za novi iphone i mozes ga imati samo u kuci - bas super
Fascinantno kako neki ljudi stvarno misle da iPhone ne možeš nositi sa sobom na plažu...
Cijeli sam se prošli tjedan ubijao od Beatlesa na plaži po vrućini i nikakvih posljedica nije bilo. Naravno, držao sam ga u torbici, ne na direktnom "Suncu".