koristin betu od prve verzije a od b04 nisan ima nikakvih problema...
ostali?
koristin betu od prve verzije a od b04 nisan ima nikakvih problema...
ostali?
također nikakvih problema, a i Firefox 4 će biti predobar kao i naredne verzije, sve sve sve su poboljšali.
Trenutno sam na nightly buildu beta 12, zasad je sve OK.
Za one koji pitaju kada će finalna:
Beta 12 samo što nije.
Ostala su 3 blockera, od toga su dva ispravljena i čekaju spajanje sa nightly buildom dok jedan blocker ima patch ali čeka review.
Nadajmo se da u beti 12 neće biti nove regresije zbog koje će Firefox 4 morati u betu 13.
do kraja godine verzija 5, 6 i 7... šta oni pokušavaju stići IE ili Operu? Blje da naprave jedan kako Bog zapovijeda nego da izdaju poluproizvode koji gutaju 300+MB RAM-a s 2 otvorena taba (BOL i Vukajlija). Čisto da se razumijemo, i sam sam dugogodišnji korisnik FF-a i stvarno mi se teško odviknuti od nekih addon-a ali razmišljam da pređem na drugi browser
Kao na primjer??? Chrome?? Mozda firefox zeli biti kao chrome? Izdavati nove verzije bez nekih znacajnih poboljsanja?
Chrome ne mogu stići i da žele s obzirom koliko deru po tim verzijama.... ja na Chrome10, ako se ne varam svaka 2mjeseca novu izbace, obično svaku treću koristim :)
Ali čim izađe RC dajem opet priliku Firefoxu.... ali uz sad već dvogodišnju naviku Chroma i ponekad Opere teško da ću se zadržat, ali sve je moguće... možda me iznenade
Mozilla želi da rasparča njihov proces izdavanja Firefoxa.
Šta to znači za krajnje korisnike?
To znači da više neće biti potrebe za komentarima tipa: "treba im tako dugo kao da OS prave" .
Korsnici će u razdoblju od par meseci dobijati nova poboljšanja i manje funkcije kako bi bili u koraku sa konkurencijom.
Nije tu ništa posebno promenjeno, samo se ide ka bržim i manjim izdavanjima.
Ovo numerisanje još i možda promene na staro, no videćemo.
Kao na primjer??? Chrome?? Mozda firefox zeli biti kao chrome? Izdavati nove verzije bez nekih znacajnih poboljsanja?
Ne mora nužno biti chrome, ma da ga većina ljudi hvali na sva usta. Trenutno sam na FF 4.0b11 i moram priznat da radi "savršeno" prvih pola sata nakon pokretanja a onda katastrofa. Flash se počne "vući" ko puž, YT je neglednjiv a ono smeće MS silverlajt se vuče još gore nego flash. Isprobao sam (i još uvijek isprobavam) IE 9rc i moram priznati da mi je nakon onih razočaravajućih verzija ova napokon vratila nadu u IE. A živi bili pa vidjeli kako će FF proći, ma da se nadam da će se stvari poboljšati
Ja sam na beti 11 i to jos nije ni blizu za finalnu verziju. Cudna stekanja neposredno kad se otvori browser i random rusenja ili usporavanja. Imaju jos dosta toga za pokrpat cak i da stabilnoscu dostignu 3.6 verziju.
do kraja godine verzija 5, 6 i 7... šta oni pokušavaju stići IE ili Operu? Blje da naprave jedan kako Bog zapovijeda nego da izdaju poluproizvode koji gutaju 300+MB RAM-a s 2 otvorena taba (BOL i Vukajlija). Čisto da se razumijemo, i sam sam dugogodišnji korisnik FF-a i stvarno mi se teško odviknuti od nekih addon-a ali razmišljam da pređem na drugi browser
tebi nije frka sa RAMovima jer vidim imas 6 GB,sta je sa nama koji imaju sicu od rama,......
Oni rade tu četvorku ko da pripremaju let na mars. Samo odgađaju i odgađaju...
Ne mora nužno biti chrome, ma da ga većina ljudi hvali na sva usta. Trenutno sam na FF 4.0b11 i moram priznat da radi "savršeno" prvih pola sata nakon pokretanja a onda katastrofa. Flash se počne "vući" ko puž, YT je neglednjiv a ono smeće MS silverlajt se vuče još gore nego flash.
Ja sam testirao FF bete na razlicitim racunalima, od kojih je jedno bilo i stari sempron na 1.8 GHz, 1 GB memorije i sa WinXP instaliranim i nemam takvih problema sa youtubeom. Gledam flash video i webm video, a FF mi bez gasenja bude pokrenut i vise od 4 sata. Nikakvo usporavanje i rusenje nisam dozivio.
Isprobavan sa ukljucenom layer akceleracijom kao i bez nje (nisam primjetio razliku).
Ti bi trebao prijaviti bugove.
Ja jos od bete 9 koristim ff 4 i nikakvih rusenja niti jednom pogotovo na b11.
Čekam final..
Ako mi se ne svidi, vraćam se Chromeu.
Sviđa mi se što će ubrzat razvoj.. ali se nadam i da će te nove verzije donijet dosta novosti da se nova verzija i opravda..
A ne kao Chrome recimo..jedna mala izmjena u kodu i odmah je to nova verzija..
Blje da naprave jedan kako Bog zapovijeda nego da izdaju poluproizvode koji gutaju 300+MB RAM-a s 2 otvorena taba (BOL i Vukajlija). Čisto da se razumijemo, i sam sam dugogodišnji korisnik FF-a i stvarno mi se teško odviknuti od nekih addon-a ali razmišljam da pređem na drugi browser
Koja verzija FF-a? Imas li instalirane addone? Ako imas, koliko ih je?
Sve to utjeca na potrosnju RAM-a kod FF-a.
Probao sam isti scenarij kao i kod tebe, 2 otvorena taba, sa te dvije navedene stranice
~ 290MB - Chromium 11
~126MB - Firefox 4beta11
~ 115MB - IE9 RC
EDIT: Nakon sto sam uninstalirao AdBlock extenziju u Chromium 11 trosi oko ~100MB sa ta dva taba otvorena. Dakle, trosi 190MB vise samo radi jedne eksteznije.
Na takve stvari Mozilla, a ni drugi, ne mogu utjecati.
Problemi sa povećanom memorijom u betama četvorke su poznati problemi.
U beti 12 će biti par ispravki oko povećane potrošnje memorije.
Potrošnja memorije u današnje vrijeme je malo bezvezna rasprava. Ono, stvarno su rijetki oni koji imaju 512MB memorije. 1GB i dobro podešeni Windowsi su savim ok, pa čak i W7 može na 1GB raditi OK.
Čekam final..
Ako mi se ne svidi, vraćam se Chromeu.
Sviđa mi se što će ubrzat razvoj.. ali se nadam i da će te nove verzije donijet dosta novosti da se nova verzija i opravda..
pa i biti će veće izmjene, neko novo sučelje, funkcionalnost itd.
http://www.askvg.com/mozilla-firefox-4-0-5-0-6-0-and-7-0-to-be-released-in-2011/
Ovako ce ici. Dakle imaju neke kljucne ciljeve za svaku verziju koji moraju biti postignuti + sva moguca poboljsanja koja budu spremna u tom trenutku. Ono sto tada nije spremno imat ce priliku za merge u slijedecoj verziji.
Potrošnja memorije u današnje vrijeme je malo bezvezna rasprava. Ono, stvarno su rijetki oni koji imaju 512MB memorije. 1GB i dobro podešeni Windowsi su savim ok, pa čak i W7 može na 1GB raditi OK.
Bas i ne, jer pored browsera postoje i ostali programi koji bi htjeli memorije. Nije bed kad ti racunalo sluzi za surfanje i slusanje glazbe, ali kad raspalis par malo zahtjevnijih programa pocnes brojati svaki megabajt :D
Pogotovo sto ce u buducnosti web sadrzaj postati jos tezi (memorijski).
Blje da naprave jedan kako Bog zapovijeda nego da izdaju poluproizvode koji gutaju 300+MB RAM-a s 2 otvorena taba (BOL i Vukajlija). Čisto da se razumijemo, i sam sam dugogodišnji korisnik FF-a i stvarno mi se teško odviknuti od nekih addon-a ali razmišljam da pređem na drugi browser
Koja verzija FF-a? Imas li instalirane addone? Ako imas, koliko ih je?
Sve to utjeca na potrosnju RAM-a kod FF-a.
Probao sam isti scenarij kao i kod tebe, 2 otvorena taba, sa te dvije navedene stranice
~ 290MB - Chromium 11
~126MB - Firefox 4beta11
~ 115MB - IE9 RC
EDIT: Nakon sto sam uninstalirao AdBlock extenziju u Chromium 11 trosi oko ~100MB sa ta dva taba otvorena. Dakle, trosi 190MB vise samo radi jedne eksteznije.
Na takve stvari Mozilla, a ni drugi, ne mogu utjecati.
Tabovi (2) : Vukajlija i BOL Forum
Firefox i Chrome bez ikakvih dodataka
Chrome 9.0.597.98 139MB
Firefox Nightly 4b12pre 136MB
tih par MB da i Firefox troši više, neka...al presmješne su mi te usporedbe kako firefox trokira ovo ono....trokira jer se korisnici ne znaju
služiti računalima i instaliravaju kojekakva sranja i addonove jer im je Đuro tako reko...
upravo to,neko ima i antivirus ,downloader nekad pokrenut,i ostalo
Bas i ne, jer pored browsera postoje i ostali programi koji bi htjeli memorije. Nije bed kad ti racunalo sluzi za surfanje i slusanje glazbe, ali kad raspalis par malo zahtjevnijih programa pocnes brojati svaki megabajt :D
Pogotovo sto ce u buducnosti web sadrzaj postati jos tezi (memorijski).
4gb dođe oko 320kn
Ovaj odgovor mi je poprilično čudan. Ja nisam nikad nikog ubio, posebno ovaj tjedan. Nije ti nešto čudno tu?
Ovaj odgovor mi je poprilično čudan. Ja nisam nikad nikog ubio, posebno ovaj tjedan. Nije ti nešto čudno tu?
gramatika, neprijatelj mladeži već duži niz godina.
"Ja jos od bete 9 koristim ff 4 i nikakvih rusenja, niti jednom. pogotovo na b11."
give the guy some slack, he's gonna get it eventually.
Interesantno je kad se piše neka vijest o nekim programu tipa FF ili IE odmah dođe rulja hejtera koja počne: ma nije to chrome, kaj oni misle stići chrome, opera je bolja i sl.
Ja sam prije korsitio IE, a sad koristim FF i sasvim sam zadovoljan. Meni netreba ništa više. Probao sam koristiti operu,chrome i safari, ali nisu mi se baš sviđali, nekako mi je FF najbolji.
Moje mišljenje je da je FF jedan od najboljih programa za internet jer je brz , nema bugova , ima persone ...
Moje mišljenje je da je FF jedan od najboljih programa za internet jer je brz , nema bugova , ima persone ...
Firefox je od svih novih poznatijih browsera najsporiji(Opera 10+,Chromium bilo koji, IE9). To je činjenica, a ne mišljenje.
4gb dođe oko 320kn
To svejedno nije razlog za razbacivanje memorijom.
Bolje da troši rame nego da rošta po disku. To me više smeta, pogotovo što pisanje u bazu radi bez keširanja (razumljivo, ali iritantno).
Nije sad da pljujem po Firefoxu ili nest slicno jer sam i sam korisnik istoga,ali Opera 11.10 alpha radi bolje neg 11 beta verzija Firefoxa....
I sad vi recite tko je tu lud ?
Ipak nevjerujem da kad izade finalna verzija FF-a da ce nas razocarat jer do tad ce se jos dost toga promjenit sto se tice brzine i potrosnje rama...
Previse je truda i vremena ulozeno u razvoj FF 4.0 da bi sad na kraju bilo nist od njega (citaj sranje od browsera)