Drž'te lopova!

poruka: 63
|
čitano: 8.021
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Drž'te lopova!".
17 godina
neaktivan
Re: Drž'te lopova!
Ges kaže...

ispričavam se na pogrešci. da, '45. samo što je spominjanje te države u konteksu da je bila legitimna postalo ilegalno pa sam odmah skočio na prvu trenutno legalnu verziju. da ne pričam o neukosti ljudi koji misle da su domobrani bile ustaške postrojbe po principu paravojnih jedinica a ne regularna vojska...

Nisam mislio na NDH, koja je bila marionetska drzava, koja nikad nije bila medunarodno priznata i koja je '45. prestala postojati (iz konteksta mi se ucinilo da se referiras na nju). Kako god, stanimo tu, inace ce se tema pretvoriti u bojiste 2. svj. rata.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
BlueMax kaže...
syncmaster245b kaže...

Bolje nam je sad? Bolje nam je bilo u komunizmu? Bolje nam je bilo u Kraljevini Jugoslaviji?

Austrougarska je izgradila Hrvatsku. Sve gradove na sjeveru, ceste po cijeloj Hrvatskoj, bolnice, skole, tvornice... a porezi su buli puno manji nego danas. Jos uvijek se koriste katastarske karte u mjerilu 1:2880. Hrvati i Jugoslaveni nisu to bili sposobni niti prevesti na danasnje standarde a kamoli da bi bili u stanju napraviti ih od nule vise od 200 godina. Nacionalni identitet malo pati kad si pod okupacijom ali ljudi inace vise vode racuna o punom trbuhu nego o jeziku na kojem se prica u saboru. Sto se mene tice, volio bi da danasnja postava sabora prica na Kineski. Nista ih ne bi razumio a ovako se od mene ocekuje da razumijem sto govore ali ja opet ne razumijem. Manje bi mi se gadili da pricaju Kineski.

Mislio sam na činjenicu da je Dalmacija bila najsiromašnija pokrajina u čitavoj monarhiji, kao i da je valjda 50% stanovništva zbog toga iselilo

A zanimljiva je i priča zašto je mama Stjepana Radića jednom zaglavila u zatvoru u Austrougarskoj

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Samo milijardu? Uz sve uvjete od kojih je velik dio nepovoljan za drzavu? Zakon, a Putin im je nudio 15 milijardi dolara otplate dugova. He, samo je onda problem, ako se otplate ti dugovi, pare se nece moci potrpati u dzep.

Otprilike tako. Imaju otvorenu kreditnu liniju od 10 milijardi od čega su povukli nešto preko 8. Pa su gospoda iz MMF-a rekli da dalje ne ide ako ne podignu cijenu plina 50%. Tu je zapelo. Nisu prezaduženi, 30% BDP-a. Predsjednik im krade za svoje neukusne kupaonice, ali i njima daje jeftin plin koji je od životne važnosti na njihovim temperaturama zimi... S tim je gotovo, nova vlast se već hvali kako se ne boje povlačenja nepopularnih mjera. Ne hvale se ukidanjem korupcije ;)

Sada će im otvoriti novu liniju od 15 milijardi, a svaka tranša od po miliončić-dva imat će uvjet u vidu prodaje ovog ili onog. Većinu tog novca daju Ameri pa će svaki nepoćudni dolar biti zaustavljen dok štakori ne shvate koju tipku treba stisnuti...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice