Razmišljam o nabavi smartfona na windowsima. Koji bi mi bio doljnji prag rama a da sve dela glatko ? I možda neka preporuka za jeftiniji model koji ce još dugo dobijati nadogradnje....
Razmišljam o nabavi smartfona na windowsima. Koji bi mi bio doljnji prag rama a da sve dela glatko ? I možda neka preporuka za jeftiniji model koji ce još dugo dobijati nadogradnje....
Lumia 535 je sada best-buy, velik ekran, ok kamere (prednja vrlo dobra, stražnja prosjek) 1GB rama, 4 jezgre procesor, dolazi sa zadnjim (stabilnim) updateom windowsa i može ga se naći kod naših operatera za manje od 1000kn, mislim da ima neka vip ponuda za 700 i simpa start paket za 800kn.
Stvarno je smijesno navoditi nove stvari kao nekakvi uspjeh. Bar ja to tako shvacam. To je pi....ja i svaki telefon bi to trebao imati. Uvijek se sijetim copy&paste na WP7. No, zahvaljujuci ovcama, prvenstveno Androidasima, firme zaradjuju milijarde. Kaj stvarno mislite da su MS i Google slucajno napravili update tako da se moraju ukljucit proizvodjaci telefona?
EU izvodi kojekakve gluposti sa punjacima, a dalje dozvoljava pljacku putem softwarea. Zasto? Zato jer ubiru porez na ovcama!
Sto se tice Androida necu uc u debatu jer jako dobro znam koliko mi fali kose na glavi. Pitajte moju zenu kaj misli?
Na Androidu 2.2 - 4.4 SVAKA instalirana aplikacija pozdere dio sistemske particije iako se instalira na SD. Proizvodjac telefona je odgovoran za velicinu sistemske particije i namjerno stavlja manju kako bi vas natjerali kupiti novi mobitel. Meni zena sa 1GB RAMa i 8GB FLASHa i Androidom 4.4.2 ima vecinu "memorije" zauzete Google Storeom i raznim Google updateima iako su gotovo sve aplikacije na SDu. Vrlo cesto (svakih par tjedana) cujem kak kune i brise update kako bi mogla primit mail. Jos jedna stupidnost sto se mail NE sprema na SD.
Identican slucaj imam i sa tabletom koji ima GB (mislim 2.3). Cim par dana ne skinem mail tablet postaje neupotrebljiv.
Sinu sam sam slozio 4.4 (Cyanogen) i stavio mu ogromnu sistemsku particiju i sve radi ko vurica. Dost je sporo jer je na SDu (dal sam mu svoj HD2).
No, ni WP nije mila majka. Quad core na 1.5GHz sa 1GB RAMa i redovito imam "Resuming...." i poprilicno cekanje da se aplikacija ucita jer ju kreten ugasi. I samo njima iz znanog razloga smece treba koju sekundu prihvatiti opciju, maknut start screen, itd. Takodjer smece! A aplikacije iz dana u dan postaju sve vece i vece smece. Kreteni u Microsoftu od SkyPea su napravili totalno, jedva upotrebljivo, smece! Sada su jos smanjili font tako da za ista procitat treba imati 10" ekran na mobitelu, a praznog mjesta ko u prici (batem 20% gube).
Lumia 535 je sada best-buy, velik ekran, ok kamere (prednja vrlo dobra, stražnja prosjek) 1GB rama, 4 jezgre procesor, dolazi sa zadnjim (stabilnim) updateom windowsa i može ga se naći kod naših operatera za manje od 1000kn, mislim da ima neka vip ponuda za 700 i simpa start paket za 800kn.
Kakva je u odnosu na 635 model? Koje su razlike? 635 mogu uz produzenje ugovora dobiti besplatno.
Oko čega se vi svađate, nevjerovatno, pa ovo je dobro za nas korisnike, veći odabir je samo plus nikako minus.
S obzirom na tvoje intelektualne sposobnosti, nisam ni mislio da ces drugacije protumaciti moje rijeci, a da ne kazem o nerazumijevanju konteksta.
Jel osjećaš gomilanje agresije ili ti netko čupa nokte kad se spomene fluidnost WP-a? Ili još gore kad se usporedi sa andoridom istih specki? Jel osjećaš poriv za križarski rat protiv ljudi koji iznose iskustva o ovom os-u? Moraš ti dati svoj obol i sve korinike nazvat lašcima i fanboyima?
Jesam pogodio kontekst?
Vrijeđanje zadrži svoje bližnje. Licemjeru.
Kakva je u odnosu na 635 model? Koje su razlike? 635 mogu uz produzenje ugovora dobiti besplatno.
Podjednake su, mislim da je najviše na korisniku da izabere.
- Veliki plus za 535 je što ima 1GB rama, premda to još uvijek nije problem za 635 moguće da će postati na duži period.
- 635 ima clear black ekran/premaz (bolji kontrast, dublje crne), dok 535 ima veći ekran -> mislim da je to osobni izbor jer obe imaju dobre ekrane ali ipak bi dao prednost za 635.
- Što se tiče kamera tu 535 dominira, ima dvije kamere od 5MP + stražnju bljeskalicu, 635 ima samo 5MP bez bljeskalice (stražnju). Valja napomenuti da 535 ima samo 480p snimanje iako vjerujem da će se to promjeniti na 720p.
- 535 ima samo 3G dok je 635 4G/LTE, nisam siguran kolika je to prednost za 635 obzirom na pokrivenost signala ali jest.
- Na papiru 635 ima jači GPU, no nisam siguran koliko će se to očitovati u svakodnevnom korištenju.
- Još jedna mana za 635 je što nema senzor blizine pa se ekran ne gasi kod uspostave poziva, odnosno ugasi se ali kada ga lice takne, radi, nekada zna bit blesavo, također nema automatsko osvjetljenje zbog istog.
Ovako kroz korištenje/isprobavanje mislim da je 635 nešto kvalitetnija što se tiče izrade, moguće da je malo deblja plastika i općenito mi izgleda nekako uvjerljivije.
Još jednom, ne znam koja je bolja, obe imaju par minusa i par pluseva tako da smatram da je na korisniku da odluči, osobno da trenutno kupujem išao bih na 535 ponajviše zbog RAM-a, koristim 630 već par mjeseci i zadovoljan sam.
- 635 je jednaka Lumii 630 samo što 635 ima 4G.
znam da tako ispada, sad i ja spamam temu bez potrebe.
ali ne kužim ovakve pokemone koji dolaze u temu koja nema veze sa androidom i govore drugima da lažu o svojim iskustvima, jedino je njihovo mjerodavno (izvučeno iz jubito videa lol?).
dođem vidjet jel tko stavio desetku, možda ima kakav ss ili link na kakave novosti i onda ovakvi pokemoni trube borbene o androidu.
za ove stvari pod hitno treba nazi mod koji bi banao na par dana zbog ovakvih gluposti. koja je svrha foruma ako se ovo dopušta?
Hebemu što više koristim ovaj win 10 sve više ostale os-ove doživljavam kao neki osnovni os, bez puno funkcionalnosti.
Nadam se da će lumia 535 dobiti win10 kroz nadogradnje... Malo me samo kod nje brinu neki članci koji govore o problemima sa ekranom
pa neznam kak da provjerim prije kupnje da li će mi trgovac uvaliti tu manjkavu verziju....
Kako općenito ide update u svijetu windows telefona...da li ovisi o operaterovoj milosti ili microsoft to pusti svima odjednom..?
Koristio si ti znaš što... Da si koristio bilo šta od navedenog, znao bi da je jedina razlika između L630 i L635, u podršci za LTE(L630 nema)... SoC je i kod jedne i kod druge isti, rječ je o Snapdragonu S400 i obije imaju 512MB RAM-a, i kod obije radi sve ko podmazano...
Oprosti, novu nisam koristio. Ali steka i ne mozes pobjeci od toga. Nema veze s podmazanim i siris lazi.
Ti širiš laži, jer sam koristio i 630, a bome dosta i HTC 8S koji je jedan od prvih i osnovnih uređaja sa WP8 i nikad ga nisam vidio da zašteka ili se uspori.
i ja lagano počinjem dobivati mlade na spomen "FLUIDNOSTI", nekako me podsjeća na proljev
@ukay: Tebi očito treba system (brain) reset. 😵 Cool down, bro.
Kolega, to imas ozbiljnih psihickih problema... Skultiviraj se, ovo je wp tema I Nez sta so navalio na android... Imas dovoljno tema o androidu pa idi tamo Siri sveto Pismo...
Sad ste jos i psihijatri. O kaj sve tu necu naci :)
Anyway, svako kome odgovoris na njemu razumljiv nacin (balkanski) odmah si psihicki poremecena osoba. Od svih stranih foruma na kojima sudjelujem, nigdje nemas problema u komunikaciji, bontonu, razumijevanju i slicno, ko ovdje.
Meni 630 nikad nije zakočila ili bilo kakvih problema,tako da ne znam zašto pljujete po Nokiji,HTC ili bilo koji mob sa Windows Phone.Meni je WP lakši za snaći se i jednostavno prezadovoljan sam što sam kupio wp mobitel.
WP šteka kao i svaki drugi OS ali jako rijetko.
Zavisi,meni nekad zašteka ako imam 5 aplikacija pokrenutih,onda malo koči.
Zavisi,meni nekad zašteka ako imam 5 aplikacija pokrenutih,onda malo koči.
Ako su u multitasking windowu ne znači da su sve trenutno pokrenute, neke samo stoje u ramu.
WP je dosta agresivan što se tiče zatvaranja neaktivnih appova tako da većina završi u ramu a tad aktivna aplikacija nebi smjela štekati.
WP šteka kao i svaki drugi OS ali jako rijetko.
WP ne šteka, on je samo ponekad malo manje FLUIDAN.
Imam wp8.1 i nikako se naviknuti na njega. Ide mi na živce što zatvara app kad iziđeš iz njega kao npr Viber pa ne primam ni notifikacije. App store mi je bezveze.
Ne šteka ali ne šteka mi ni android. Neznam kakva sad opsjednutost time.
Imam wp8.1 i nikako se naviknuti na njega. Ide mi na živce što zatvara app kad iziđeš iz njega kao npr Viber pa ne primam ni notifikacije. App store mi je bezveze.
To si viberom mi ide na K.
Danas uzmem mob sa stola a ono 35 poruka na viberu, a mobitel nije pisnuo.
to je od početka krama od aplikacije. whatsapp je puno pouzdaniji i uvijek su mi dolazile poruke i notifikacije na vrijeme.
odlična alternativa za viber i skype je Line!, al ima jedan veliki minus - kod nas još uvijek nepozanta i malo je ljudi koristi.
Viber od prvog dana ne valja ni pet posto, I od prvog dana viber ima problema sa notifikacijama... Za to nije kriv OS kao takav... Na zalost na WP-u aplikacije cesto nisu na razini androida i iOS-a, al to nije krivica MS-a, vec nekih traljavih developera... Whatsapp recimo radi odlicno, i meni na njemu uvijek na vrijeme dolaze notifikacije... Ima na WP-u takoder i odlicnih aplikacija...
Isto tako se moze reci za Android posto neke aplikacije na iOS-u rade odlicno a na Androidu uzasno. Ja isto debelo preferiram Android no sad mi treba mobitel za suprugu a ne pada mi na pamet opet joj kupiti iPhone. Koristio sam par modela WP 7 i WP 8 mobitela i nisu me impresionirali. Sad imam priliku dobiti Lumiu 535 ili 635 pa mislim da bi joj to moglo pasati ali ako 635 nema bljeskalicu otpada jer njoj mobitel osim za razgovore i poruke uglavnom sluzi za fotografiranje djece. Da kupujem, kupio bi joj nekakvog kinez androida ali uvjeren sam da je Lumia za 0kn bolja od Kineza za 1500kn. Bolja je za cijelo peceno janje.